Čovek očigledno zna šta ljudi vole da čitaju/čuju, pa vozi po tome.
To je osobina svakog uspesnog pisca

ja sam od svega što je napisao razumeo samo da su ga bend over sa nekim porezom
Ne čoveče, ja se tim vozom ne vozim, što kažu Česi. Ali iako sam net-beneficiary tog socijalistickog sistema znam da nije dobar na duže staze.
Tanja recimo oba poroda imala besplatno. Za jedan je racun bio valjda $40k za drugi $50k. Za jedan je osiguranje isplatilo bolnici valjda $10k, za drugi $15k. Gde se uknjizio/razknjizio ostatak nije mi poznato. Mi smo valjda platili samo $25 za nesto. Jos su nam dali pelena i jos neke supply za nedelju dana.
To zato jer je Tanja do proslog meseca bila udata, a Oleg zaradjuje oficijalno $31k godisnje (iako neoficijalno zaradjuje mnogo vise), pa imaju svi jeftino zdravotno osiguranje - $20 mesecno.
Cameron, na drugu stranu, radi i privredjuje. Sve sto zaradi je oficijalno sto je pre-tax negde oko $90k - $100k
Njega licno je svaki porod, a oba su bila bez komplikacija, kostao oko $10k -
ostatak je platilo osiguranje.
I Tanji mi prica 'vidis kako je u Americi sve super, sve besplatno'. Kazem joj da
besplatno ne postoji, ona kaze "well, the government pays for it". Pokusavam da joj objasnim da sta se u stvari desava je da government uzme novac od jednih ljudi i da drugim (i tu sluzbu naplati debelo. Npr. otmu od Petra $100 da bi dali Pavlu $50 a $50 su njihovi troskovi otimanja).
Ona onda kaze pa svako ko radi mora da placa porez. Pitam zasto Oleg onda ne placa porez na ceo iznos sto zaradjuje ili zasto nije ona placala porez dok je radila kao barber. Kaze e onda bi placali mnogo vise za zdravotno osiguranje, a to se
ne isplati.
I tako. I stalno je puna nekih trikova koje cuje na igralistu od raznih Ruskinja. Npr. ako padnes i slomis nogu u svom stanu, bolje je da izadjes na ulicu i tamo pozoves hitnu pomoc i kazes da si pao/pala na ulici. Ima, kaze, dobar ruski advokat koji sredjuje te claims i jednoj babi tako sredio $35k od grada plus pride sebi $35k fee. Trotoar nije bio
ravan. Isti ju je posavetovao da i ako padne u stanu obavezno prijavi da je pala na ulici.
Dakle, ceo sistem mi izgleda totalno neodrziv na duze, cak i srednje duge staze. Ja licno bih radije platio $10k za porod, a da ne postoje uopste takve razne malerzacije. Jos to sto sam napisao je samo tip of the iceberg. Ne smem ni da pomislim koliko ozbiljnog novca nestane kroz razne drzavne projekte, vojne, bankarske, infrastrukturu itd itd.
Inace da, 50 mi bilo prosle nedelje.