News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Kuci idem iz grada

Started by Hate mail, October 05, 2013, 06:04:23 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Kuci idem iz gradaaa
Kuci idem iz gradaaa
Hej, duso moja draga
Preko tudjih livada
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Fail.

Uopste nije to.

Ovo moje je izvorno (i u pamet mi je doslo dok sam uzveren isao kuci...), o prodaji volova, "neces vise kopati", Bosanska Krajina, potpuno drugi tekst (potrazi; ili naruci pesmu kao ja u Skadarliji pre dve godine; posle me pita Ciga dal' sam ja to iz Bosne), vecito pevao jedan Gataric iz Mrkonjica iz 5. bataljona sto je pusku nosio po rukama bez remnika ("tako pravi Srbin nosi pusku"; bice my sheset i koja godina sade - ako je prezivio rat uBosni; 'bem ti krua nesoljena, jest se ostar'lo... Kuriozitet je da je bio rod jednom mom Pancevcu polu-Srbinu po majcinoj i polu-Madjaru po ocevoj liniji, inace SRO vodniku koji je kasnije, znatno kasnije, bukvalno pre samo nekoliko godina, zbog jednog incidenta koji se desio u toj zoni oko Nove godine 1992. morao da se maltretira po tzv. Vojnom sudu u Beogradu mesecima zajedno sa jos jednim pripadnikom (koji je i dan-danas pripadnik); dupe smo mu pomerali zbog brojnih gluposti koje je taj rezervist JNA i njegov rodjak po materi u nasem drustvu cesto govorio...).

Daisy

ne pratim ovaj žanr  :lol:

not my cup of tea

ova Borina verzija mi se dojmila najpodnošljivijom...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Nije ni moj zanr ali izmenjena stanja svesti i taj rad...

Jelence

Quote from: Hate
(potrazi; ili naruci pesmu kao ja u Skadarliji pre dve godine; posle me pita Ciga dal' sam ja to iz Bosne),

El bilo ono:

E moj Hate, metnem ti ga strini
Kog si qrca trazio u Drini

OJHA!

:|  :mrgreen:
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

I zaista, tih godinu dana je bilo i jedinih X vremena u zivotu sto sam ja proveo u (vatrenom?) dodiru sa tzv. obicnim narodom i da vidis toliko me se dojmilo da mi u pamet dolazi posle 2-3 litre piva i milion-dva dolara kasnije...

Jelence

Quote from: Hate mail
(...) i da vidis toliko me se dojmilo da mi u pamet dolazi posle 2-3 litre piva i milion-dva dolara kasnije...

Mnogo bre trosis na kurve.  :mrgreen:

Hate mail

Jelence

Ma nije, on trosi one jeftinije  :mrgreen:
Kakvi' milion dolara, odakle mu  :mrgreen: Mada, kad bi imao, sigurno bi ih sprcao na prcanje  :mrgreen:

E

Quote from: Hate mail on October 05, 2013, 07:59:27 AM
I zaista, tih godinu dana je bilo i jedinih X vremena u zivotu sto sam ja proveo u (vatrenom?) dodiru sa tzv. obicnim narodom i da vidis toliko me se dojmilo da mi u pamet dolazi posle 2-3 litre piva i milion-dva dolara kasnije...

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/131552/conditioning

Conditioning is a form of learning in which either (1) a given stimulus (or signal) becomes increasingly effective in evoking a response or (2) a response occurs with increasing regularity in a well-specified and stable environment. The type of reinforcement used will determine the outcome. When two stimuli are presented in an appropriate time and intensity relationship, one of them will eventually induce a response resembling that of the other. The process can be described as one of stimulus substitution. This procedure is called classical (or respondent) conditioning.

E

Quote from: Hate mail on October 05, 2013, 07:55:57 AM
Nije ni moj zanr ali izmenjena stanja svesti i taj rad...

Meni u tim trenucima dok slusam kako mi stiklice dobuju o asfalt u noci pada na pamet
EKATARINA VELIKA - Hodaj

Hate mail

Hate mail