News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

#euromaidan

Started by Daisy, February 20, 2014, 03:51:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pareski do

Чак и мењачнице мењају на црно по повољнијем курсу каже Ољег са Крима.

Иване, тотално си ме разочарао, отишао си у Украјину да би се мењачки спекуланти обогатили на твоју штету. Ем пропушташ добар дил, ем ти деру кожу с леђа...

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2015/02/ukraine-hyperinflation-currency-plunges.html

Hello Mish!

There's more to the black exchange rate than meets the eye in Ukraine.

First of all if you use the "legal" currency exchange places you can only exchange up to 3000 hryvnias per day. Then there is an extra tax on the exchange.

None of that applies at the black market of course. Often black market outfits operate from the same official currency exchange kiosks, you just need how an what to ask for.

A number of "online exchanges for people" sprang up where people say how much of what they have and what they ask for it. Of course, such sites are subject to manipulation.

I am from the Crimea originally, and I am grateful it's no longer at the top of the news.

Oleg

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pareski do

Јави ми када Украјинке снизе тарифе у доларима/еврима. Можда ипак навратим. Чисто да снајпериста олади с флешбек носталгијом...

Hate mail

Vec sam jednom razjasnio VES problematiku.

Stvarno ne obracas paznju na napisano. Ne znam ni zasto se trudim.  :roll:

Pareski do

Eх, ти увек све по ПС-у.

Опусти се, in the Ukraine none of that matters...

Hate mail

Nepazljiv si, nemaran, sve uzimas olako (obecano...) - skoro kao Ivan_D a hoces, kao i on, O, Nebesa, u totalno zaracenu, paranormalnu zemlju... happy-go-lucky...

Zaista si neverovatan.

Hate mail

Btw, sad vidim (slucajno) neki job description; veli, trazi se "RPG Programmer"...

Pareski do

fortuna audaces juvat

Hate mail

Lots of RPG Programmer openings.

Hate mail

Ivan_D

S tvojim zivotom nesto najozbiljnije nije u redu. Nije moguce da si bas toliko mizeran. Brinem se za tebe.

Pre samo 30 godina (a mozda i kasnije, ali to vec nisam bio na licu mesta) kod nas nisi povremeno mogao da kupis vise od 250g kafe, 1l ulja i tako dalje.

Mene je deda placao da idem po 20 puta po pakovanje kafe u Goricu.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

MW Moskva:

http://www.bbc.com/news/world-europe-31669061

Razne ruske novine sramno spekuliraju, slicno srpskim u slicnim prilikama: te mozda je zbog para, te mozda zbog devojaka, te mozda islamski ektremizam...

SMRT!

Pareski do

А можда је Путин да би самом себи пуцао у ногу као с оним малезијским авионом (не оним изнад Индијског океана који је прогутао него изнад Украјине)

Ivan_D

Možda Parežo. Možda su se i topciderski vojnici medjusobno poubijali i možda je Stambolic bio nestao jer je pobegao od supruge.

Možná přijde i kouzelník

Pareski do

Quote from: Ivan_D on February 28, 2015, 07:50:52 PM
Možda Parežo. Možda su se i topciderski vojnici medjusobno poubijali i možda je Stambolic bio nestao jer je pobegao od supruge.

To не знам. Али Њемцов не зна ништа што може нашкодити Путину а да већ није рекао и Путин не ферма ни два посто луду жену, штавише заменио ју је млађим моделом  :twisted:

Daisy

Quote from: Ivan_D on February 28, 2015, 07:50:52 PM
Možná přijde i kouzelník

xrotaeye

... ako neko kojim slučajem ne razume češki...

google translate prevod: - Perhaps it comes as a magician
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

Pitati se koga ce Putin da ubije je kao pitati se gde spava alpha-male gorila. He sleeps wherever he wants to sleep.

Mozda je dao da se ubije jer mu je stvarno smetao, verovatnije kao demonstraciju moci i opomenu ostalima. Putina bas briga za konvencije, sta ce o njemu misliti svet itd.

Postoji naravno i vrlo mala sansa (verovatno slicna sansi da su se topciderski vojnici medjusobno poubijali, dakle < 0.1%) da ga je ubio neko drugi. Ali opet, zna se ko u Rusiji moze da ubija high-profile licnosti.

Ivan_D

Quotehttp://... ako neko kojim slučajem ne razume češki...

znaci: "mozda ce doci čarobnjak", tj. mozda ce se nesto desiti, ali sanse su vrlo, vrlo male.

Hate mail

Total false flag comes to mind.

Potroseni politicar koji ni par procenata glasackog tela za ulaz u parlament ne bi napabircio znatno, znatno je "vredniji" mrtav.

FSB opet nije pazio a ja - opet - pitam: "Is anybody at the wheel any more?".

Ivan_D

To ako zanemaris cinjenicu da je vrlo tesko izvesti takvo ubivstvo i u Beogradu, a kamoli u Moskvi. Ako nisi u sprezi sa strukturama, that is.

Hate mail

U svom pravnickom besu (treba ti njihova zemlja, oni treba da budu sluge pametnijih, izabranih naroda, remember?) potpuno naivno diskontujes vaznost/uticaj nesposobnosti.

Sad, posto si mi iz ko zna kojih razloga i dalje neobicno drag, uputio bih te da o tome procitas slicne nedavne primere iz jednako zajebanih lokacija tipa Tehran i Damask a na okolnost drive-by smaknuca nekoliko desetina tamosnjih nuklearnih i hemijskih naucnika.

Cisto kao ilustracija da sve moze da se uradi kad se hoce, tj. kada je intruder (strani ili domaci) pametniji, or chosen for that matter, a domacin uspavani nesposobnjakovic.

Ivan_D

Daj mi link za taj Teheran.

Mozda si u pravu, vreme ce pokazati. Ili mozda nece. Sa opskudnim informacijama i ogranicenim pregledom mozemo samo da nagadjamo.

Hate mail

I'm not gonna do your investigation for you.

Ivan_D

You're a gentleman, a scholar and a warrior. Ceo Juzni Banat ti je zahvalan  xjap

Hate mail

You owe me big now.

Come up with a payment plan I'm ready to listen to.

Ivan_D

Hm, pazi stvarno. Mada i Amerika i Izrael su negirali bilo kakvu umesanost, tako da ko zna kako su poginuli ti ljudi.

Hate mail

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

Klaun jongen!

Ivan_D

Rado bih se jos druzio sa tobom, ali izasla juce treca sezona House of Cards na Netflixu pa idem da pogledam epizodu ili dve.

Dao bih ti pristup mom Netflixu da ne moras da placas $8 mesecno, ali ne moze da se gleda na BB9900.
Kad ti kupim BB Passport dacu ti i login detalje    xjap

Ako si u medjuvremenu kupio racunar obavesti me.

Ivan_D

Ah da, uvek zaboravim najvazniju stvar toliko sam rastrojen.

INI, Nemcov je apparently bio u drustvu 23-godisnje ukrajinske modelke kad su ga zastrelili. Je l' mozes da nadjes njenu sliku?
Ja se trudio bezuspesno.

Unapred hvala.

Hate mail

Mogu, stavise video sam sliku a znam i ime.

Nista posebno.

Where are we with that Passport?

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

Nije nikakva patriotkinja.  Dala Rusu.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

INI, uchipi se za taj Passport.

Daisy

Passport, Passport...

moj stan u Parizu niko i ne pominje... :(

:mrgreen:

Hate mail

Ili onaj u Budimpesti.

Ivan_D

Hvala INI. Nije losa. Ovde sa najbolje vidi:

Hate mail

Pareski do

Quote from: Ivan_D on February 28, 2015, 09:28:05 PM
To ako zanemaris cinjenicu da je vrlo tesko izvesti takvo ubivstvo i u Beogradu, a kamoli u Moskvi. Ako nisi u sprezi sa strukturama, that is.

Ако су Кинези успели да организују убиство лика који је ,,побркао мапе" приликом бомбардовања амбасаде 99. не видин никакву тешкоћу да Американци у Москви убију свог штићеника политичког хезбина,

Pareski do

Quote from: Ivan_D on February 28, 2015, 11:14:33 PM
Hvala INI. Nije losa. Ovde sa najbolje vidi:

А то што њу нису такнули ти није сумњиво?

Обожавам тај Бранка Прпа фазон, мене су лупили по глави, ништа видела нисам а у њега су испразнили магацин

Ivan_D

A zasto bi nju dirali molim te? I zasto bi mi to bilo sumnjivo? Ili jos bolje, ZASTO je tebi to sumnjivo?

Stvarno ste neverovatni u svojoj gluposti i wishful misljenju. Znam ja da bi vama odgovaralo da ga je ubila Amerika. I nije nemoguce, ali nije ni verovatno.

Putin ubija koga hoce, kad hoce, kako hoce, iz raznih razloga, nekih racionalnih nekih ne. Ubija iz osvete, sujete, osujecenosci i ko zna cega svega ne jos.

Dao da se ubije onaj Ljitvenko ili kako se zvao u Londonu, covek koji tada vise nije predstavljao nikakvu opsasnost. Dao (valjda da cesti sebe za rodjendan) da se ubije Ana Politkovskaja - novinarka  http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Politkovskaya#Murder.2C_investigation_and_trial

I jos ko zna koliko ljudi za koje ne znamo. Ali ne, vi dve budale ce te radije verovati da je to uradila Amerika.

Sta vam je skrivila Amerika? Otkud to iracionalno rusofilstvo? Rusija je nazadna, nedemokratska nacija gde vladaju bahatost, korupcija i beznadje.
Sta je u tome to sto vam imponira?

Ovaj Nemcov mozda nije bio vazan, ali to ne igra ulogu kod iracionalnih ljudi. I Stambolic je bio totalno nevazan kad su ga ubili iz najnizih licnih bednih razloga.
Mira Markovic je dala da se ubije onaj general policije jer je osamario Marka (kad je ovaj gurao pistolj policajcu u usta).
Dala je da se ubije sudija 6. Oktobra kad je, za nju, svemu bio kraj, iz ciste zlobe i osvete. Nikakvih racionalnih razloga nije bilo.

Stvarno mi niste jasni. Budale.

Hate mail

Ja vidim bahatost, korupciju i beznadje svakog dana.

Jer radim.

Imas vrlo skucene poglede, zakljucujes emocijom a ne poznajes logiku.

Bojim se da ne poznajes bas ni realnost.

Mrdni malo iz Praga i kockarnica.

There's a World out there you have not been experiencing, and the time is short...

Ivan_D

Par dobrih komentara sa B92

QuoteNe znam ko ga je ubio, ali je veoma naivno i pomisliti da ga ruske tajne službe nisu pratile 24/7 i da ako to one nisu uradile, kako to da nisu sprečile druge tajne službe da rade sta im odgovara na sopstvenoj teritoriji.
(stastoreko, 1. mart 2015 14:58)
# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
Komentari o zaveri protiv pravoslavalja, slonestva, komunizma su u stvari pozivi za zadržavanje istočnjačkog despotizma i diktature. Neka se rusofili sete 1813. , 1878., 1939., 1948., 1991., 1999., 2008., južnog toka ....... Toliko o poznavanju istorije i izvlačenju pouka. Svaka ličnost koja u Rusiji, Srbiji, Bugarskoj, Makeodniji, Ukrajini, Belorusiji, razmišlja slobodarski završi kao Boris Njemcov. Tako je od pamtiveka. Dok se to ne promeni nama sreće nema.
(Đorđe, 1. mart 2015 14:55)

Hate mail

Naravno da mi je i to pracenje palo na pamet.

Ako su pametni, trebalo je da ga pokrivaju/stite 24/7 (a i druge).

Nesposobnost?

Rogue elementi u Sluzbi?

Ipak, Rusija kad ubija to je rak, srce, saobracajke... Da se ne zna.

Ovako teatralno, da se zna, moze biti samo veoma sumnjivo na strani faktor.

Ivan_D

Ako vidjas korupciju na poslu (jer radis) preporucio bih ti da prijavis policiji.

A ako to vec nisi uradio voleo bih da znam zasto?

Hate mail

Gde si to video?

See? You're confabulating AGAIN.

Pareski do

http://www.vijesti.me/vijesti/uhapsen-u-splendidu-ukrao-12500-eura-pa-ih-prokockao-821319

Иване, мислио сам да би овако нешто једино теби могло да падне напамет!  xfrog

Hate mail

It's "na pamet", nesposoban za vojsku-boy.

Hate mail

Comments:

"Majx
1 dan i 19 sati

Da ako oboje dobiju drzavljanstvo"