News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Igor

Started by Ivan_D, May 19, 2014, 02:35:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

www.igorpritsak.com

Kad sam bio u UA u februaru upoznao se u kazinu s jednim klincem od 18 godina, dobro igrao, izgledao dosta ozbiljno, pricali smo dosta o online igri, proverio sam njegove statistike online itd, dosta solidan igrac i ponudim mu da ga "stake", tj. da mu dam novac da bi mogao da igra vece turnire nego do tada, a da delimo novac na pola. To je praksa dosta zastupljena u svetu pokera, pogotovo ovde u CZ gde neki ljudi imaju i po 10-15 konja koji igraju za njih.
Dogovorimo se sve, ja mu napisao poduzi email sa terms&conditions on napisao da je ponuda vise nego fer i da se slaze. Sreli se jos jednom za rucak da popricamo i on mi jos kaze da ce mi slati svaki dan izvestaj. Ja jos naivno rekao ne mora bas svaki dan jer mogu i online da vidim kako napreduje u svakom trenutku, vec da je dovoljno da mi 2 x nedeljno posalje izvestaj.
Kad sam se vratio u Prag poslao sam mu $1000, on potvrdio da je to dobio i posle nisam cuo od njega 2 nedelje.
Posle dve nedelje mu napisao i on tek posle 3-4 dana odgovorio da je izgubio $212 (sto sam video i online) te da sad ne igra jer mu se pokvario kompjuter. Opet proslo dve nedelje, ni reci od njega, opet mu pisem, opet nista. Pisem mu sms par dana kasnije, nista. Zovem ga, ne javalja se.
Onda mi neko javi da je u kazinu u ja mu napisao "Igore, znam da si sad u kazinu i da igras, javi mi se". On mi sledeci dan napisao da su mu blokirali Poker account jer je pre igrao na tudjem imenu a sad kad je napunio 18 godina igra na svom racunu.
Moguce, oni dosta prate fake accounts, ko koristi koji racunar, koju IP adresu itd. Uglavnom kad im posaljes kopije dokumenata ako je sve u redu odblokuji ti i mozes da igras dalje. A ako im se nesto ne svidja vrate ti pare i neodblokuji to account.
Opet par nedelja ni reci od njega, pisao mu par puta, i konacno mi napisao da mu nece odblokirati racun ali da ce mu vratiti pare, te da ce mi poslati $788 kad ih dobije. Dobro rekoh ja, javi mi, ali dolazim u Lviv krajem meseca pa mozemo da se vidimo. Naravno opet ni rec od njega, kad sam stigao u Lviv, zovem, pise SMS nista, ignoruje me totalno.
Posle par dana mu napisao "Igor, don't be stupid, I have a lawyer here in Lviv, she's helping me with various things and I will let her handle this for me". Sledeci dan mi poslao email "LOL @ your message", kao i da ga boli grlo pa ne moze da prica, nije u Lvivu i da mu treba 2 nedelje a mi posalje novac.
2 nedelje istice sutra, a ja sam pricao sa pravnicom (ona sa kojom sam pre izlazio i nikad nista nisam uradio) jos dok sam bio u Lvivu i ona se slozi da mu napise a ako vrati novac da joj dam $150.

Ja joj rekao da mu napise nesto ovako:

Dear Mr. Pritsak,

I'm writing to you on behalf of Mr. Ivan D. with whom you had dealings in the recent past.
Mr. D offered you a very fair and potentially a very profitable deal and for some reason you decided to ignore him and treat him disrespectfully. We are not sure if this is due to your very young age or because of other reasons, but in any case we are very disappointed you acted in this way.
As per your latest correspondence with Mr. D you promised to send back $788 (the remainder or $1000 that he originally sent you) to his Poker Stars account 'DrowXXXX' no later than May 20.

Please make sure that the funds are indeed sent no later than May 20 2014. Should you fail to send the money back, we will be forced to take legal steps against you and present all your past correspondence with Mr. D. as evidence (emails and SMS).

We will have to involve authorities, but possibly also your mother (since you are only 18 years old) and your school. We do hope, however, you will keep your promise and return the money, so we will not be forced to take further steps.

Kind Regards

Attorney at Law...

Njoj se medjutim to ucinilo preblago i posalje mu ovo:

Шановний  п. Ігор Пріцак!
Я представляю інтереси п. Ivan D.

Цей лист  є нагадуванням  про необхідність оплати Вашого боргу пану Ivan D. у сумі, що неодноразово була письмово визнана і підтверджена Вами, а саме $788, яку необхідно оплатити на  рахунок 'DrowXXXX' (Poker Stars account) до 20 травня 2014 року (як і було Вами погоджено з п. D.).

У випадку неоплати, ми змушені будемо звернутись до :
·         ректора університету,  декана факультета, Ваших друзів, коханої і батьків (інформація про яких вже зібрана завдяки Вашій сторінці у ВКонтакти,тут http://vk.com/id189091443 Игорь Прицак), а також до

·        правоохоронних органів із заявою про шахрайство за ч.1 ст.190 Кримінального Кодексу України. Звертаємо Вашу увагу, що дана стаття передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Оскільки раніше Ви не були судимі, суд, найбільш ймовірно, обере для Вас покарання у вигляді виправних робіт у тому випадку, якщо оплатити штраф  у  розмірі 30 450 гривень ( 609 грн Х 50 = 30 450 грн.) у Вас не буде змоги.

У випадку ігнорування даного листа і неоплати боргу до 20 травня цього року, 21 травня 2014 року відповідне звернення буде надіслане усім особам і органам,  які згадані нами вище.
Підсумовуючи, прохання оплатити до 20 травня всю суму боргу для уникнення наслідків, зазначених у цьому листі.
З повагою,
Адвокат по кримінальних справах,

On joj posle par dana napisao da nije nista potpisao (neverovatno koliko ljudi misli da ugovor vazi samo ako je potpisan/potvrdjen/pecatiran) te da prestane da mu preti, u suprotnom ce on nju tuziti.  :mrgreen:
Ona mu onda napisala da su emaili i sms sto smo on i ja razmenili vise nego dovoljan dokaz o tome sta i kako smo se dogovorili, a on joj odgovorio da onda uzme te dokaze i ide sa njima na policiju i da njemu vise ne pise.  :| xjap
Totalno sam popizdeo. Ne zbog para. Mene prevari uvek i svako. U zivotu me nije prevario samo onaj ko nije hteo. Vec ta drzost. Da je bilo sta izmislio, da je rekao da se napio i izgubio novac i sad nema da mi vrati, te da ce mi vracati $10 mesecno ja bih pristao. Ali taj cist bezobrazluk, to mi je nepojmljivo. I sad moram da se bakcem sa klincem od 18 godina, da trosim svoje nerve, vreme i energiju da bih mu nacinio stetu jer je vise nego ocigledno da novac necu dobiti.
Advokatica misli da ima bogate roditelje ili roditelje sa vezom, pa se zbog toga tako ponasa i sad se i sama plasi da mu pise opet. Missim, u Ukrajini svako ko ima 1500 eura mesecno je super bogat i automatski ima veze i moze da gazi svakog ko zaradjuje manje od 500 eura. Nevidjenu aroganciju sam tamo vidjao kod ljudi koji imaju nesto malo para.

Elem, klinac studira, prva godina, pravo na policijskoj akademiji (the irony). Nisam bio lenj i napravio sam website www.igorpritsak.com  i za pocetak cu poslati link svim studentima te skole http://vk.com/search?c[name]=0&c[section]=people&c[uni_country]=2&c[uni_city]=1057&c[university]=2548

kao i svim profesorima uz objasnjenje kako je ukrao novac od mene, te da bi trebali da mu objasne da to nije u redu. Poslacu mu link prvo uz jos jednu ponudu da mi vrati pare.

Vec sam zamolio pravnicu da prevede i posalje mu ovo:
It is now obvious to us that you think you can getaway with stealing this money and it saddens us that a young person like yourself could already be so corrupted. You were offered a very fair deal (in your own words) and it is really unfortunate that you decided to steal that money and then avoid replying to emails and phone calls.

This will be the last email from us and we urge you to send that money back by tomorrow. Should you fail to send the money we will have no choice but to take various legal steps against you. We will begin by letting all teachers and students at your school about you. You may want to look at your new website and tell us how you like it:  www.igorpritsak.com
The link will be sent to every student and every teacher at your school.

As a law student at a police academy you should know better than to steal money from honest people.
We will make sure all your teachers are aware of it and we will send all documents pertaining this case to your school.

This all could be prevented, but we need you to return the money no later than tomorrow.

Best Regards,

Olena ....

Izvestavacu vas dalje    :x
If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

daj da vidimo olenu.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Ivan_D

Ah ti mislis Olesu   :)

Ova pravnica se zove Irena, ali napravila je fake email account zbog ovog klinca (better safe than sorry) i potpisuje se kao Olena. A sad se boji i sa fake accounta da mu pise    :mrgreen:

Sta reci nego ziveo Putin!   :mrgreen:

Jelence

Oh my, oh my...

1. Zasto ti je on kriv sto si mu poverovao?! Jbt, sretnes nekog klinca, kockara, u kazinu u sutradan - tup $1000. I sad ti je ON kriv?
To kao da si kreso bez kondoma ocvalu prodavacicu ljubavi i onda da NJU krivis sto ti je prenela dovoljno svega da ti o'pane virsla.

On kockar, ti naivan. Dal je moglo drugacije da se zavrsi? Bar da si mu dao $200 a ne $1000... Da te namagarci za manje para.

2. Web site - good idea. Medjutim, ne svidja mi se approach. Zasto govoris u njegovo ime? Cini mi se da bi bilo mnogo bolje da kazes "moje ime je Ivan i evo sta mi se desilo sa Igorom". Ti i tako nemas sta da izgubis a ljudi koji ga znaju prepoznace ga.

Plus, web site si sastavio kao sto si sastavio pismo za advokaticu - 99.9 % su emocije, tvoj judgement, popovanje, a ostatak su facts.

Da te nije zajebao pa da kazes nemas nista konkretno da kazes. Koga briga za tvoje MISLJENJE??

3. The letter...

Tvoje pismo je katastrofa, hvala Bogu da je Irena uradila na svoj nacin.

Cak je i ona - za australijske uslove - ispremestala stvari, izostavila neke bitne cinjenice a ubacila emotions. Plus sto je pretila - ovo mi je zapravo najveca glavolomilica: moze li zaista advokat u Ukrajini da PRETI??

Ono sto se ovde pise, to su facts:
Uradio si A-B-C
I time prekrsio zakon X-Y-Z
Sto naseg klijenta krese na nacin P-R-C
Ako ne rectify do datima tog i tog klijent ce da preduzme mere da povrati svoje.

Nikakve pretpostavke da bi deal bio dobar, ili da je on junosa. Less is definitivno more u ovakvim slucajevima.

4. "get away" nije isto sto i "getaway"...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

The balls on this f.cking kid...

Ovo me sve podseca na jedan dogadjaj kad sam bio u vojsci 3 meseca, pa dosla nova grupa vojnika i jedan od regruta nije hteo da obuce uniformu (iz verskih razloga). Tada je postojao zakon da nisi morao da sluzis sa oruzijem ako ti vera to zabranjuje, ali u tom slucaju si sluzio 2 godine umesto godinu. Ovaj momak je medjutim uveo novi elemenat u celu stvar  :|
I naravno prvo mu nesto pricao desetar (radilo se o vojnoj policiji) koji je bio zaduzen da primi regrute i podeli im uniforme, onda je pozvao vodnika, taj mu isto pretio, nista. Onda dosao komandir cete neki major, posle toga neki potpukovnik psihijatar, pretili coveku vojnim sudom, zatvorom od 5 godina, glupirali se, vikali na njega itd.
Mi ostali koji smo culi za to mislili ovaj je bas naj@bao, sledi mu par godina zatvora.
Posle 3 dana ga oslobodili vojske i poslali kuci.   :mrgreen:

Mogli samo da ga povuku za k., kao sto mogu i ja Igora.   :x

Vreme je priznati supruzi da je (opet) bila u pravu kad je rekla da zaboravim na celu stvar.

Na srecu, bolje je ispasti glup nego iz voza.

Hate mail

Ne mogu sve ovo da citam, zauzet sam, ali mi lici da si OPET izgubio hiljadu ili koliko dolara i to na isti nacin: dao si nekom mutantu na lepe oci a iza gvozdene zavese. Fuckin' nepouchitelny! Tebi je to valjda adrenaline rush, isto kao kocka, da nekom tako das, sve znajuci da ce da te ispali, i da onda uz jasan i iz daleka vidljiv ogromni rizik cekas te pare nazad. Nepojamno. No, vise kad uzmognem. Zaista si neverovatan.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Da znas da sam pokusao to da analiziram. Mislim da je to zbog toga sto sam imao srece kad sam bio mlad da me par ljudi uzme pod krilo i budu mi kao stariji brat kojeg nikad nisam imao ili cak kao otac kog imam ali nije dobar.
I meni su ti ljudi strasno puno pomogli i strasno puno me naucili. Moj klinac je jos mali da ga ucim takvim stvarima i pokusavam da nadjem nekog kome cu pomoci kao sto su meni pomagali. Onog mog imenjaka iz Srbije gotivim, ali on nije materijal za to, plus voli da Srbuje sto mene strasno nervira.

Ja i dalje ne razumem ovog Igora, ali 'ajde, ja ne razumem mnogo stvari. Ja kad su mi ljudi pomagali dok sam bio mlad i investirali u mene ja sam se iz petnih zila trudio da opravdam to poverenje.

tempo

najebi se majke malom smradu. ne zbog love, nego zato sto je stoka.
ja sam imao slican slucaj, nije bila lova u pitanju, nego posao. elem, kasnije se ispostavilo da je ta kurva pokrala pare iz banke, bila uhapsena i osudjena uslovno. ja sam je uredno pratio nakon sto se odselila iz zenice i stekla novi krug prijatelja i potencijalnih zrtava, a onda svakom posebno poslao link tuzilastva u kojoj je naveden delikt, izvrsioc i presuda. njenom muzu sam se javio kao kupac stana kojeg su prodavali i poslao ga advokatu koji me zastupa da preuzme akontaciju od 10k, dok se ja ne vratim iz svajcarske. i tako... da vide kako bajro guzi. a neki od ljudi kojima sam poslao link tuzilastva su se zahvalili uz komentar da ih je to spasilo od posla sa njima.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Ivan_D

Moja supruga stalno govori u takvim situacijama "bezi od takvih ljudi sto dalje. nemoj da se svetis, nemoj nesto da dokazujes, ne idi medju njih, idi od njih sto dalje."

Jos jedna u nizu dobrih stvari koju sam naucio od nje. Doduse, ovo nisam jos sasvim savladao/naucio, ali trudim se    :)

Sto bi rekao jedan moj kolega "I dropped the soap and the guy f.cked me, ok!?!"

Jelence

"Personal note" te vadi...  xrofl
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

Drzost

Drskost
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

"Mene prevari uvek i svako. U zivotu me nije prevario samo onaj ko nije hteo".

:mrgreen: xremyb
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

"...samo ko je zurio na shinobus" sto bi rekao moj cale.

Hate mail

Takav je on. Eto.

Pijanista

Ivane, kralju!!!
Mani se emaila, tu samo pajser pomaze.

Hate mail

I jos: dao si pare KOCKARU.

Oh, wait...

Hate mail

I kako to tvoj otac "nije dobar"? Please explain.

Neverovatno, neverovatno.

Toza

Quotei sad se i sama plasi da mu pise opet
:mrgreen: :mrgreen:  xrofl

Pareski do

Видиш Тозо, да си пошао у Украјину уместо Вирџинију, скроз си обрнуо правац.

Какав Путин, какви бакрачи, за те Лавовљане је друг Коба једино решење...