News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Auto osiguranje u Srbiji

Started by Mirabella, May 21, 2014, 10:23:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Pitao nas ovdasnji poznanik koji je ozenjen Beogradjankom da li je moguce da se njeno ime doda na auto osiguranje vlasnika automobila u Beogradu za period od nekoliko nedelja koliko ce boraviti u Beogradu, tako da ona moze da vozi.  Njegova zena kaze da ne moze na sta je on izrazio cudjenje.

Ja nemam pojma da li je to moguce.  Da li neko zna?

Hvala unapred.

P.S.  Njegov mail was not so kind glede suraka:   

"...Also, I was wondering if you had ever borrowed a family car when you visit Belgrade?  Were you able to get added to their auto insurance?

The reason why I ask is that J. bought her useless brother a car years ago, but she still ends up hiring a taxi to get around town (which does not, of course, have car seats - so it is quite unsafe for the kids).

It would make much more sense (and cent$) for J. to simply get added to her brother's auto insurance policy for a few weeks in August.

But she said that it is not possible in Serbia, which surprises me.

She is too distracted by her mother's health to properly look into it, but I was wondering if you had any thoughts on the subject?..."

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

Osiguranje od autoodgovornosti je zakonski obavezno osiguranje koje se zaključuje prilikom registracije motornih vozila. Funkcija osiguranja od autoodgovornosti je da osiguranika zaštiti u slučaju da pričini štetu trećem licu, tako što će troškove koje bi inače platio osiguranik, platiti vaša osiguravajuća kuća.

Osiguranje isplaćuje štetu u iznosu propisanom zakonom, bez obzira na to ko je u trenutku nezgode upravljao vozilom kojim je šteta pričinjena. Polisa osiguranja od autoodgovornosti glasi na vozilo, a ne na vlasnika vozila.

http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/vrsteosiguranja/osiguranjemotornihvozila/osiguranje_od_autoodgovornosti.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Superhik

Da, to nema veze sa polisom.

Dovoljno je da joj brat napiše ovlašćenje kojim joj dozvoljava da koristi njegov auto, overi u opštini i rešen rebus.

Superhik

...bice pre da bata nema poverenja u sekinu vozacku vestinu.

Jer, nemoguce je da to ne zna.

Toza

Hmmm... sounds like one is living in la la land.

Ivan_D

To se desi kad kupis nekom auto   :mrgreen:

A taj brat mora da je super luzer kad prihvati auto kao poklon od sestre. Neverovatno.

Elem, moguce da ima truncice istine u tome sto brat govori ako ona nema srbijansko drzavljanstvo i/ili srbijansku vozacku dozvolu.

Receno mi je, i izlgedalo mi neverovatno, ali je izgleda tako da srbijanski drzavljani (sa boravistem u Srbiji) po Srbiji ne mogu da voze kola sa stranim registarskim tablicama.
Ni sa ovlascenjam, cak ni ako je vlasnik automobila prisutan i u autu za vreme voznje.

To mi je rekao onaj moj mladi prijatelj Ivan dok sam mu jednom dao da vozi auto i rekao da je jedini razlog zasto on moze je sto ima madjarsko drzavljanstvo.

Ne znam kako je za strane drzavljane i vozila sa srbijanskom registracijom koja nisu rent-a-car.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Superhik

Šta znam, muž moje sestre je Grk, sa belgijskim državljanstvom. Vozi njen auto godinama, na ovlašćenje, nikad nije imao problema.

Mirabella

Quote from: Superhik on May 22, 2014, 05:28:06 AM
...bice pre da bata nema poverenja u sekinu vozacku vestinu.

Jer, nemoguce je da to ne zna.

Pre ce biti da bata, aka useless and obviously a grebator, ne zeli da da seki, aka benefactor da koristi vozilo koje je ona kupila.

Momci, HVALA PUNO na vrlo korisnim informacijama, prosledjeno!  :|
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Nemoj samo da prosledis informaciju, vec dolij ulje na vatru  :evil:

Mirabella

Ah, vec doliveno prosledjenom kopijom Ovlascenja.  :evil:

Tip lici na Conan O'Briena, tako da nije neprivlacan za muskarca.  Zena mu je neprivlacna (i za muskarca).  Jednom (u ranim danima braka) se potrefilo da smo bili u Beogradu u isto vreme i mi predlozimo da izadjemo negde zajedno, a Conan - inace jedna stipsa nevidjena -ce "mi vise volimo da sedimo kod kuce i uzivamo u divnim i vrlo zanimljivim razgovorima sa J. porodicom".  Mi smo se nasli u cudu, poznavajuci J., nismo mogli da zamislimo da je njena porodica toliko zanimljiva da svako vece provode sa njima u filozofskom soareu. 

Vec sledece godine, brat se pretvorio u grebatora i luzera, majka u pticu grabljivicu.  :mrgreen:

Ivan_D

Nikad od tebe wind-up artist. Trebala si da mu kazes "not only is she allowed to drive her brother's car (or anyone else's car for that matter), but the Serbian state is encouraging women-drivers rewarding them with 20 euros every day they sit behind the wheel"

Ili nesto tako. Ja inace ne podnosim jeftine ljude. Ali ne podnosim!!! I to ne pricam o grebatorima jer takvima ne dozvoljavam da mi se priblize. Vec ljudi koji nisu grebatori as such ali su stipse sami prema sebi.

Treba da dodje sledeci vikend zenin bratranec sa zenom i detetom (mi bili kod njih u Nemackoj par puta) i ja vec dobijam ospice. Puno mu da plati za parking ovde 15 eura dnevno, poceo da se raspituje gde ima drugde jeftinije, koliko daleko odavde itd.
Mi kad smo bili tamo pozvali ih na rucak koji je kostao sasvim , preko 100 eura za nas petoro, i ceo dan su o tome pricali kako je to premnogo.
A nije da nemaju, jednostavno su jeftini.

A tek kad su bili Ksenia i Nikita ovde, to sam totalno poludeo. Ne samo to, vec je poludela i moja supruga koja je extra tolerantan covek. Nikita, fin momak, ali mega-cheap.

Hate je na drugu stranu frugal. Postoji velika kvalitativna razlika izmedju biti cheap i biti frugal. Ali i on me nervira.   xrotaeye

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"