Kakav je javni prevoz u Bejogradu sad? Mislim na putnike? Ovde su sve gori i gori. Kad god udjes u tramvaj/metro sansa je dobrih 20-30% da ce tamo biti jedan ili vise bezdomovaca. Oni grozno smrde.
Pre par nedelja usao u tramvaj, momak sa kolicima, bebom i mladom zenom. Bezdomovac mu stavio ruku na vrat i nesto mu ljutito i agresivno prica. Do sledece stanice sam shvatio da je valjda ovaj okomentarisao smrad i bezdomovec se (naravno) nasao uvredjenim.
Ceo tramvaj cuti, ni reci da progovore ili da neko stane na stranu ovog momka. U Srbiji to verovatno ne bi proslo.
Jednom davno ja sedeo u parku na klupi sa malim i pored nas, tik pored klinca sednu 2 bezdomovca. Mali instinktivno ustane i udalji se i ja mu rek'o da se vrati i da sedne. On to ucini i kad su ova dvojica to videla, prvo su se sasvim udaljili na drugi kraj klupe, a posle pola minuta ustali i otisli.
To sam u par navrata video i sa Ciganima ovde. Pokusaju da te zastrase, tj. vise da ti naprave neprijatno, a kad vide da ti se ne gade, pocnu da se ponosaju sasvim ok, cak i predusretljivo.