Koliko god da je lose tamo - bice jos gore. Uvek se seti toga kad budes razmisljao o svojoj buducnosti. Narod ce biti sve gori i sve nekvalitetniji, zivotni standard ce se jos srozati, politicari koji dolaze ce biti sve gori i gori. Nema tamo mnogo kvalitetnih ljudi, sve su oterali.
Rekao sam ti vec vise puta. Ako mozes da skupis 100K, prodaj njive, kancelariju, stan i pravac Ukrajina. Da si me poslusao prvi put kad sam ti to govorio pre par godina vec bi tamo bio kao kod kuce. Nije jos kasno. Imas jos dobrih godina pred sobom.
Zapadna Ukrajina i sve do Kieva (ukljucujuci isti), divan narod.
Sta imas da izgubis?
Nemoj da zivis kao moj drug Nikola iz ranog detinjstva. Kad mi je bilo 5 Nikoli je bilo 3 i obojica smo u to vreme naucili da igramo šah. Vec sledece godine Nikola je bio bolji od mene, a par godina kasnije je bio bolji i od vecine odraslih. Krajem osnovne njegovi roditelji odlucili da se posveti šahu, a srednju je trebalo da zavrsi vanredno. Cini mi se da je stigao do velemajstora. Anyway long story short, srednju nije zavrsio, od šaha se nikad nije moglo ziveti ako nisi top 0.00001% i Nikola propao.
Nasledio je od tetke neki stan koji iznajmljuje (podaci od 4-5 godina unazad kad sam pricao sa mojima o tome) za 180 eura mesecno, a sam zivi u stanu koji placa 100 eura. Zivi od tih 80 eura plus povremeno radi na nekom parkingu. I sporadicno daje casove šaha.
Ovo do sada nema naravno nikakve veze sa tobom. Slicnosti pocinju ovde:
Ja kad sam to sve cuo okomentarisao - a kako to vec biva pametnim ljudima cesto padaju na pamet sjajne ideje i resenja koja prosecan covek nije spreman a bogami ni u stanju da prihvati - da bi za Nikolu bilo najbolje da proda taj stan od tetke i zivi dobar zivot par godina za te pare, a posle bi se videlo. Ili bi u novim okolnostima i zahvaljujuci dobrom zivotu nesto pametno smislio za to vreme, ili, ako ne, verovatno bi zavrsio na ulici i mozda umro. Sto opet ne bi bila prevelika steta considering njegov trenutni zivot te njegov stepen zadovoljstva istim.
Valja naravno napomenuti da covek moze da zivi skromno, ima dobar zivot i bude srecan. Tetka Marija koja nas je cuvala dok smo bili mali, a o kojoj sam vec pisao, zivi vrlo skromno i mesecni budget sigurno nema veci nego Nikola. Gospodja ima 80 godina, svaki dan ide biciklom do svoje baste koju odrzava, zdravo jede, ne pusi, ima super zube, vrlo je fit za svoje godine, nikad se ni na sta ne zali...
Nikola - cista suprotnost. Po svakoj stavci & beyond.
Elem, kad sam okomentarisao da bi za Nikolu bilo najbolje da proda stan moji roditelji se nasli skoro licno uvredjenim. Pa sta ja mislim ko sam ja da tako pricam. Jer
lako je nekom kome je sve palo s neba da tako prica.
Zbog svega toga Slawene, a i mnogih drugih stvari, pakuj torbe. Spreman sam cak da ti obezbedim i smestaj prvih godinu dana, pa ces mi se vec nekako oduziti. Takav sam ja, eto. Uvek volim da pomognem.