News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Uticaj Muje i Hase na nacionalnu svest

Started by Jelence, June 15, 2014, 06:48:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Iliti: jel to kod mene nesto zuji u glavi ili se Bosanci zaista upiru iz sve snage da budu pametni?

Sasvim je moguce je da se tako potrefilo onako namerno i zainat, ali na kojeg god coveka iz BiH da naidjem eto ga u trecoj recenici reklamira svoju pamet. Dokle to ide sad bi mogla nadugacko i nasiroko da razvezem. Ma nema tu nikakvog pardona niti lazne skromnosti. U stanju su da savetuju i Nobelovca, o ostalim sitnijim ribama da i ne govorimo.

To sve voli da je pametno, da je nacitano, da im niko ne moze ni prici. Teorija imaju po 10 nenadjebivih o svemu, i sve naravno bazirano na cinjenicama i suvom intelektu koji je iz tih cinjenica izvukao zakljucke. Nepobitne, dabome.

Pitam se odakle li im taj virus? Ko im je kaz'o da umeju da misle?

E, al sad zezanje na stranu, stvarno je pocelo da mi bode oci kad ih ima toliko. Mozda ih sve iz istog bureta vadim pa je normalno da lice?!

I kad smo vec kod teme, posmatrajuci interakciju izmedju Muje i Hase, zakljucila sam da su u realnosti totalno neduhoviti. Opet, tu se dolazi do teme soli u glavi jer da bi bio duhovit trebaju ti vijuge. Iako se svim silama trude da ih pokazu - iiiii. Cvrc. Vise se svadjaju i podjebavaju nego sto prave neke kvalitetne sale.

Znaju udariti brigu na veselje, to je istina.

Evo najskoriji primeri: ovaj jedan otisao kod racunovodje pa racunovodja nezna nista, mora mu sve Mujo potanko opisati. Kako god nastimas pricu, tako je Mujo ispao pametan.

Fata, gleda spanske serije na poslu. Niko nista ne vidi, niko nista ne primecuje. Sa Fatom sam svojevremeno radila, tako da znam vrstu posla, znam da je firma napredovala i da za njen obim posla nema sanse da gleda spanske serije preko neta, na poslu, i da pri tome ispada pametna buduci da takvim ponasanjem sama sebi pise otkaz.

Ovaj jedan sto sam ga nedavno upoznala ide ulicom i tjopa. Slomio nogu pre neki mesec (kod skocnog zgloba, vrlo zaebano). Cekao u hitnoj pomoci citav dan, da ga snime i zmotaju. Dosao kuci, skinuo gips kaze steze me, sta znaju lekari. Sad mu je krivo sraslo i sad su mu opet krivi lekari. Zna on, namerno su ga zajebali.

I tako, primera u nedogled.

Pitam se... Da li su im vicevi o Muji i Hasi ugradili osecaj nize vrednosti? Pa se sad kao bratrgaju ko kako zna i ume da dokazu suprotno?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

tempo

takve opise sam ovdje citao uglavnom o srbima. a bosanci tesko da ce uskoro ponovo biti duhoviti nakon sto su ih poklali, popalili, raselili, drzali u logorima, u gradovima pod opsadom, bez hrane, struje i vode, nakon sto su im snajperima ubijali djecu, granatama civile na česmama. nakon sto su im jebali majku.
posebno me cudi takva generalizacija na osnovu "reprezentativnog" uzorka od tri bosanca u dijaspori. muje nisu smijesni, muje se prave pametni. to bi bilo isto kao da neko npr. kaze da su srbi ubice, ili jos bolje, genocidni, da su seljaci koji slusaju turbofolk i da su krezava sirotinja, na osnovu "reprezentativnog" uzorka http://balkans.aljazeera.net/vijesti/veselinu-vlahovicu-batku-45-godina-zatvora
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

Pa "bosanci" i jesu Srbi. To sve objasnjava.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

tempo

jesu, nema govora, ali i srbi su srbi, a ne pominju se u kritici kao neduhoviti glupani skloni jedenju govana.

Hate mail

Ivan_D

Quotea bosanci tesko da ce uskoro ponovo biti duhoviti nakon sto su ih poklali, popalili, raselili, drzali u logorima, u gradovima pod opsadom, bez hrane, struje i vode, nakon sto su im snajperima ubijali djecu, granatama civile na česmama. nakon sto su im jebali majku.

Znam jednog Sarajliju u Amsterdamu
, otac mu Slovenac, majka Srpkinja, zena Hrvatica, on ukratko pravi pravcati Sarajlija. E, taj je znao da prica kako mu je ceo rat dobro dosao (jer je zavrsio u Holandiji), uz krilaticu "meni je rat brat"  :shock: :roll:
If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

Ivan_D

Nego Hate, je l' se spremas za zubarku sutra? Ja ziv nisam. Napisi kako si prosao. I zapamti: nista lose ne moze da se desi.

Hate mail

Jelence

Quote from: tempo on June 15, 2014, 07:20:49 PM
takve opise sam ovdje citao uglavnom o srbima.

Ako si mislio na Srbe iz Srbije - to objasnjava stvar donekle. Oni koji su "imali oci da vide" mogli su da primete da ljudi mogu da budu dva sveta, a iz iste zemlje. Ja sam recimo uzasno lose iskustvo imala sa Srbima sa Kosova. Dok me malo koji Lala razocarao  :mrgreen:

No svejedno, imajuci i tu familijarnost u vidu (lepsi moji nego tvoji) opet mi objasnjenje "mi za ove iz Srbije smatramo jedno a oni to isto za nas iz Bosne" fercera ali samo donekle.

Stavise, tip koji mi je umalo bio zet je bio iz ... dodjoskih krajeva i pricao je kako se kod njega u kraju znalo "kako su Lale glupe". Prava gastajbarterska prica: njegovi iz familije se doselili u Vojvodinu i kad bi odlazili u zavicaj pricali bi o Vojvodini na nacin na koji danasnji neprilagodjeni emigranti pricaju o zemljama u kojima su se zadesili. Od sve price najbolje se zapamtilo da su Lale glupe. (Otac mi je bio kao na iglama dok se nisu raskantali...  :x )

Sve u svemu, kontam ja da su Lale licile da su glupe, a ni dodjosi nisu bogzna kako izgledali pametniji.

Ali ja i dalje imam dilemu cemu toliki kompleks itelektualne inferiornosti. Nije moguce da su je povukli od Muje i Hase.

a bosanci tesko da ce uskoro ponovo biti duhoviti nakon sto su ih poklali, popalili, raselili, drzali u logorima, u gradovima pod opsadom, bez hrane, struje i vode, nakon sto su im snajperima ubijali djecu, granatama civile na česmama. nakon sto su im jebali majku.

Ajde bogati o cemu ti to?
Meni je zao ljudi koji su bili u ratu i prosli sve strahote.

Kakve to veze ima sa temom?

to bi bilo isto kao da neko npr. kaze da su srbi ubice, ili jos bolje, genocidni, da su seljaci koji slusaju turbofolk i da su krezava sirotinja, na osnovu "reprezentativnog" uzorka

Pa kazi, ko ti brani.
Sigurno ih ima genocidnih krezavih seljaka i turbofolk sirotinje. Ako si ih sreo ti napisi sta si video. Kad je mogao zna se ko da pise zna se sta, sve ostalo je sitna boranijia i mladi grasak.

I ko za vraga, dok ovo pisem stize mi email od Hase da mu pomognem da sastavi pismo za poslodavca koji ga krese. Poslao mi covek dosadasnju prepisku. Sta reci a ne zaplakati. I PRAVI SE PAMETAN, zivota mi moga, smart ass, ja pa ja, smart ass, ja pa ja i to je size njegove prepiske. Ja njegovo pisanije ne mogu da vidim ni na jedan drugi nacin. Racunam da nije prost i primitivan (mada po anglosaksonskim merilima jeste) nego je takve kulture. Sve on zna...

Ivan_D

Nasi ljudi su grozni.
Negde 93-94 mi vec bili par godina u NL kad je pocelo da stize puno izbeglica iz Bosne. Jedan momak sto se druzio sa nama od pocetka, inace iz Splita, bio ucitelj u Hrvatskoj pa ga stavili da bude ucitelj u tom azilnom centru.
Pricao stigao kontigent igracaka za decu, sto novih sto polovnih i Bosanci kako deca tako i odrasli odma poceli da pljuju po tome "pa necu ja ovo, vidi nije ni na baterije. e, al su nam poslali, bolje da nam nisu nista ni dali nego ovo. Necu ja mom detetu kineske igracke..." i tako.

A onaj "meni je rat brat" se uvek lozio na tehniku, pricao sta je sve imao u Sarajevu itd i cim je dobio socijalu podigao kredit i kupio neko besno pojacalo za 12000 guldena.
U medjuvremenu nije imao frizider, procuje se to po mirotvornim organizacijama jer su imali i malo dete i ponudi se neko da mu donese svoj stari frizider. Kad ga je dobio totalno, ali totalno je popizdeo. Ovako mi ga je opisao:"jeblo matere Ivane, doneo mi frizer koji je 20 godina stariji od tebe (ja tada imao 23), znas onaj mali sa trbuhom kao iz Tom & Jerry-a. I jos me pita da li sam nekad imao frizider. I ja ga htedoh poslat u PM, medjutim Zdenka (zena mu) me smiri i ja mu samo kazem ne, ovako nesto nikad nisam imao"   xrofl

A prica mi Dusan da je poslednjih godinu dana velika panika zavladala u Holandskih Bosanaca jer su neki/mnogi sve vreme dobijali socijalnu pomoc u Bosni a takodje i u Holandiji. U medjuvremenu su sinhronizovali sisteme, pa sad to moraju da vrate, a u medjuvremenu dobijaju samo 50 eura nedeljno. Dusan je presrecan zbog toga.  :mrgreen:

Hate mail

Pareski do

Мени тај БиХ хумор делује као да има некакву репресивну функцију, цела друштвена атмостфера делује пасивно-агресивно. Људи се о нечему шале јер сузбијају своје праве емоције. На то нисам навикао у Београду или другде по Србији (наслућујем да га има у Новом Саду рецимо).

Мислим да су се због тога људи клали, мрзели су се међусобно али су декадама истренирани да кењају о  толеранцији, мултикултурализму и штатијазнам, без да разумеју иједан од тих концепата, да не причамо о поунутрашњењу истих.

Онда се појавила прилика да свако покаже шта стварно мисли и осећа...

tempo

koliko ti bosanaca slovom i brojem poznajes i koliko vremena si u zivotu proveo u bosni i hercegovini, normalno ne racunaju se posjete pasivnim krajevima istocne hercegovine i istocne bosne?

Pareski do

Рачунајући тебе, превише.

Мислио сам на Сарајево првенствено, па и на Мостар који је у стању замрзнутог конфликта нешто као Сарајево 1991.

Херцеговци нису Босанци. А ти везе немаш са источном Херцеговином јебали те пасивни крајеви. То је за тебе, твоју сорту, менталитет, географију и обичаје крај света. http://trebinjelive.info/2014/06/14/trebinje-izbaceni-iz-hotela-jer-nisu-navijali-za-hrvatsku/

tempo

tempo

QuoteHotel Leotar · Trebinje
Istine radi, dakle, obezbjeđenje je pozvano na zahtjev organizatora međunarodne naučne konferencije "Krš bez granica" nakon niza uvrjedljivih psovki. Pri izjednačujućem golu Brazila vidno pijani mladić koji nije gost hotela je lupao po stolu govoreći "Trpaj, j...m vam majku ustašku i fašističku". Na zahtjev organizatora konferencije pozvana je policija jer je navijanje bilo uvrjedljivo i nekorektno nakon čega su dvojica mladića udaljeni sa terase hotela. A zamislite apsurda: "i došli su nam iz obezbjeđenja hotela Leotar i rekli da smo ovde nepoželjeni pošto se navija za reprezentaciju Hrvatske". no comment

cini mi se da je tvoj mentalitet blizak mentalitetu ovog neotesanog seljaka, to su isti oni koji su tukli alena glavovica i ubili srdjana aleksica, a obezbjedjenje je uradilo ono sto se sa takvim i radi: mrš iz kafane bando pogana.

tempo

Quotemeđunarodne naučne konferencije "Krš bez granica"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Superhik

Quotemeđunarodne naučne konferencije "Krš bez granica"

:mrgreen:

(Proguglao da se radi o ozbiljnoj raboti, al`, brate, mnooogo smesno zvuci)

Superhik

Daisy

Quote from: Ivan_D on June 16, 2014, 10:49:18 AM

A prica mi Dusan da je poslednjih godinu dana velika panika zavladala u Holandskih Bosanaca jer su neki/mnogi sve vreme dobijali socijalnu pomoc u Bosni a takodje i u Holandiji.

Koliko otprilike su dobijali u Bosni/Holandiji?
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

Mozes, Pareski, ovde quasi-intelektuazirati od rana do veceri, mozes teoretisati, filozofirati, praviti se pametan, filtrirati istoriju i secanja, mozes dubiti na glavi ako hoces, nista to nece promeniti cinjenicu da su Srbi jedan od daleko najgorih i najnekvalitetnijih naroda u Evropi.

I dok se Srbi fundamentalno ne promene, dzaba sve te tvoje price. Iluzorne su i pateticne.
Menjanje Srba treba da pocne podvijanjem repa i prihvatanjem svoje pozicije u svetu. Onda i samo sa te pozicije mogu lepo da krenu polako unapred i budu uzeti za ozbiljno. Svo to king-kong busanje u grudi koje praktikujes ti ovde, a vecina drugih Srba drugde - gde stigne, je tragikomicno.

Ivan_D

Ne znam koliko je u BiH, mislim da je u Holandiji oko 900-1000 eura mesecno. Ali cini mi se da su to racunali po mesecima. Dakle ako si primao godinu dana i bosansku i NL, dugujes im godinu dana holandske bez obizra sto je bosanska daleko manja jer pretpostavljaju da si i ziveo u Bosni gde su troskovi manji. Tako da dobijaju samo po 50 eura nedeljno dok ne vrate sta duguju  :mrgreen:

Pareski do

Да се вратимо на вашу патологију, код Сарајлија се тачно осећа та мржња према другоме исто колико и лицемерно потискивање. Па тако није проблем у Србима, Хрватима, православљу, хришћанству него се измишљају еуфемизми - брђани, руралци, папани, примитивни људи - су започели рат, а разуме се да међу њима нису били ваши, себе сматрате видите у улози жртве што се види и у твом дискурсу.

Ниједан град бивше Југославије није изгубио толико предратног становништва (смрти + протеривања + миграције) као Сарајево, 50% ако не и више. Коме не ваљају Емир Кустурица или Неле Карајлић сада има Зеничане, Санџаклије и екипу из Рогатице и тих како ти кажеш, пасивних крајева. Толико о урбаности.

Напросто увек искаче та фрустрација да највећи бошњачки екстремиста говори о некаквој јединственој БиХ, о некаквом мултикултурализму и толеранцији. Неће бити да ви немате екстремисте на речима када сте их имали толико на делима. То је иста болест која гура осуђеног серијског убицу или силоватеља да негира да је он икоме ишта наудио. Људи су у Српској слободнији, лепо кажу не волим муслимане/балије/турке и крај приче. Овде ти се човек правда као да је још увек 1986. година, то је тај СФРЈ манир да се по неком исповраћаш све се позивајући на братство и јединство због чега сам већину Сарајлија и Босанаца заобилазио у широком луку у Канади.

Једини Београђани које знам да се ложе на Сарајево су мешанци и политички егзибиционисти. Остали су чешће равнодушни или чак разочарани Сарајевом, посебно зато што прве две групе шире хвалоспеве о њему.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on June 16, 2014, 03:21:53 PM
Mozes, Pareski, ovde quasi-intelektuazirati od rana do veceri, mozes teoretisati, filozofirati, praviti se pametan, filtrirati istoriju i secanja, mozes dubiti na glavi ako hoces, nista to nece promeniti cinjenicu da su Srbi jedan od daleko najgorih i najnekvalitetnijih naroda u Evropi.

I dok se Srbi fundamentalno ne promene, dzaba sve te tvoje price. Iluzorne su i pateticne.
Menjanje Srba treba da pocne podvijanjem repa i prihvatanjem svoje pozicije u svetu. Onda i samo sa te pozicije mogu lepo da krenu polako unapred i budu uzeti za ozbiljno. Svo to king-kong busanje u grudi koje praktikujes ti ovde, a vecina drugih Srba drugde - gde stigne, je tragikomicno.

Када болесне београдске бебе без ЈМБГ буду ишле у Сарајево на лечење иако српски здравствени фонд није уплатио неопходну симболичну свотицу на рачун БиХ фонда онда ће твоје и Темпово натезање имати икаквог смисла. А онда Срби окривили Бошњаке за смрт детета и то покушавали да употребе у политичке сврхе иако су Сарајлије започеле лечење тешко болесног детета.

Hate mail

Jel' pratite, izvinjavam se sto vam uskacem u diskusiju, kako Arapi masovno streljaju Arape, k'o ono Srbi Srbe u pasivnim krajevima?

Gde je Honzik da im svima kaze da je religija sranje i da su glupi k'o dupeta?

Ivan_D

Hate mail

Ivan_D

QuoteКада болесне београдске бебе без ЈМБГ

Dobro, neka ti bude, Srbi su nesto malo bolji od Bosanaca. Bolji su nesto verovatno i od Albanaca i od Makedonaca i to je to.

I je l' to razlog za likovanje? (slicno onom kad onaj kreten Vulin nelegalno udje u Kosovo u nekakvoj uniformi)
Je l' to razlog za nadmenost i za lekcije? Sto smo nesto malo bolji od Bosanaca? A mogli smo lepo da budemo na nivou Madjara, Poljaka i Slovaka.
A sad smo svetlosne godine iza njih.

Ivan_D

Hate mail

Ivan_D

Da znas da sam hteo to da dodam u toj poruci Pareskom na kraju, ali rekoh to tvoj/Slavenom trademark   :mrgreen:

Jelence

Quote from: Pareski do on June 16, 2014, 02:09:41 PM
Мени тај БиХ хумор делује као да има некакву репресивну функцију, цела друштвена атмостфера делује пасивно-агресивно. Људи се о нечему шале јер сузбијају своје праве емоције. На то нисам навикао у Београду или другде по Србији (наслућујем да га има у Новом Саду рецимо).

E, to - TO!

I u salama se nadmecu. Nije ko ce se nasaliti nego ko ce koga zajebati. (I ovo za suzbijanje pravih emocija ti je spot on)

Ma ne kontam uopste. :x

Hate mail

To je bre iz filma "Majstori, Majstori" Dragana Markovica.

A zubarka je neopisivo awesome.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Jeste (pored toga sto je angelic-looking & angelic-sounding).

Toza

Quote from: Jelence on June 15, 2014, 06:48:04 PM
Iliti: jel to kod mene nesto zuji u glavi....

Evo najskoriji primeri: ovaj jedan otisao kod racunovodje pa racunovodja nezna nista

Pijanista

Toza

Razlog postojanja te razlike između Srba i bosanaca leži u činjenici da su bosanci zapravo podrijetlom ništa drugo do poturčenu Srbi, srpsko đubre koje je odbacilo moralna pravila i stege hrišćanstva i obrelo se u Islamu k'o svinja u govnima (empirijski dokaz moje teorije o uzrocima krize današnje civilizacije).
Zato su bosanci još u težem položaju od rvata - ovi drugi pizde što su, premda katolici, i dalje u osnovi Srbi, oni prvi su em' Srbi, em' najgori otpad, em' muslimani, em' su mahom pederi. Jadni ljudi.

Pijanista

Акшли, u svojim malobrojnim susretima sa mnogobrojnim narodima i narodnostima nase nepostojece domovine posle ratova, najprijatnija iskustva su sa Bosnjacima i Makedoncima a najgora sa CG. Sa Hr ni tamo ni vamo, sluzbeno. Sa Slovencima i Albancima uzorak je previse mali, jer ih nisam sreatao. Prve zato sto ih nema, druge zato sto nisam hteo. Srbe izuzimam iz ove statistike, njima (nama) je sve oprosteno u sa nama.

Toza

... Ah, da, i rađaju se sa po šest prstiju na rukama i nogama i plovnim kožicama između (koje im posle hodža uklanja pri sunećenju, o istom trošku).

Pretpostavljam da to nisi znao o njima, ili ti to "iskustvo" onda ne bi bilo toliko prijatno?

Pijanista

Pazi kad im nisam zagledao u prste a jos manje u kitu.

Toza

Za to treba da imaš oči i na leđima, što bi rek'o naš narod.

Pijanista

Ivan_D

To za polidaktiliju ne mogu da tvrdim, ali to sa plovnom kozicom izmedju prstiju najverovatnije nije istina. Upoznao sam dosta Bosanaca svih veroispovesti, boja, polova i orijentacija i nikad nisam to primetio.

Toza

Quote from: Ivan_D on June 17, 2014, 11:38:13 AM
To za polidaktiliju ne mogu da tvrdim, ali to sa plovnom kozicom izmedju prstiju najverovatnije nije istina. Upoznao sam dosta Bosanaca svih veroispovesti, boja, polova i orijentacija i nikad nisam to primetio.
:mrgreen:

tempo

ja sam upoznao daleko vise bosanaca nego svi ovdje zajedno. ni jedan nije imao sest prstiju. o plovnim kozicama ne treba ni pricati. u stvari ne mogu da vjerujem da ima budala koje u to mogu povjerovati ili, jos gore, to tvrditi.

Ivan_D

Kazem, najverovatnije se radi o slucaju urbane legende

Toza

A sa onim prethodno rečenim o bosancima se dakle slažete?