News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Jel to neki sport?

Started by Pareski do, September 14, 2014, 10:59:52 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pareski do

Сребро - ФИБА светски куп у Мадриду 2014.

indie

'на љуту рану - љуту траву..!'

indie

...

Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM), koje je deo Udruženja novinara Srbije, protestovalo je danas zbog izveštavanja kosovskog portala Telegrafi o finalu Svetskog prvenstva u košarci jer je meč uporedilo sa bombardovanjem Srbije 1999. godine.

U saopštenju se navodi da je prištinski Telegrafi, u komentaru rezultata finala košarkaške utakmice svetskog prvenstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u sinoćenjem tekstu, naveo kako su "SAD po drugi put bombardovale Srbiju u poslednjih 15 godina".

U daljem tekstu, kako se navodi, portal je objavio: "Početak je bio motivisaniji za Srbe. U prvim trenucima Srbi su poveli sa pet poena, ali je to samo razbesnelo Amerikance. Američki trener Križovski je naredio bombardovanje, koje nije prestalo".

DNKiM je saopštio da je obaveza novinara da pristupaju poslu sa dužnom novinarskom pažnjom i da nije dozvoljeno da se, "u bilo kom obliku novinarskog izražavanja, služe političkom propagandom ili vređanjem nacionalnih osećanja građana".

SAD su sinoć u finalu pobedile Srbiju 129:92.

...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Ivan_D

Albanci...  :roll:   Jedan od par naroda koji su gori od Srba.

Nego Pareski, je l' ti frka?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=16&nav_category=16&nav_id=900191

If you dine with the devil bring a long spoon.

Pareski do

Ко је гори, Албанци или Украјинци?  xfrog

Hate mail

"Beograd -- Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva 2008."

Svasta. A sta ako je naredjenje u stvari bilo da "stand down"?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Pa tako je i bilo. Stiglo naredjenje da se pusti stoci da pale ambasade. Pa i samog tadasnjeg ministra policije su snimili, j@b'o mu (proverbial) pas mater, tada da je rekao nesto kao da treba pustiti ljude da zapale onu dzamiju, u Nisu valjda, jer 'pogledajte sta oni nama rade'

Najverovatnije su stigle upute sa Zapada da se taj slucaj ispita i sredi, a ova Vlada je relativno, tj. u odnosu na sve prosle  pragmaticna (za sada), pa cemo videti.

Voleo bih da uzmu da resavaju u smrt topciderskih vojnika i sve ostalo sta smradovi iz DS nisu ni zapoceli.

Ivan_D

Quote from: Pareski do on September 16, 2014, 03:53:53 PM
Ко је гори, Албанци или Украјинци?  xfrog

Ne znam za Albance, ali Ukrajinci, za razliku od Srba, znaju gde im je mesto. I to je vrlo vazna odlika ako zelis da te ljudi uzimaju ozbiljno.
Osim toga kod Ukrajinaca nema navijastva kao kod Srba i tog nekog primitivnog dozivljavanja "nepravde" i koriscenja istog svrhu opravdavanja raznih losih stvari.

Ceo Lviv je oblepljen nalepnicama "Keep calm and love Ukraine".
Nema huskanja, nema navijastva, nema divljastva, nema preterano mnogo vesti o laznim uspesima (tipa "oborili smo 50 aviona", Svrbija 1999).
Ljudi trezveno razmisljanju. Muz zenine sestre radi u nekoj fabrici mesa, gledali mi tv jednom i rekli kako je poginulo u nekom napadu 27 separatista. I prvo sto je on rekao je bilo "ko zna da li je to tacno, kako su izbrojali bas 27, a nisu ni zauzeli taj deo grada."
A covek je Ukrajinac i navija svim silama za Ukrajinu. Ali ljubav i navijanje ne podrazumeva nerealnost, neobjektivnost i glupost.

Srbi su tu slicni Arapima. Tokom 6-dnevnog rata kad je Izrael napao Egipat u prvih 2 sata su im unistili 50% aviona, a u sledecih nekoliko sati ukupno 90% svih aviona sto je Egipat imao. A egipatski radio je sve vreme javljao kako su oni unistili Izraelu skoro sve avione i totalno ih dokusurili.
I ne samo da niko nije odgovarao zbog takvog izvestavanja, vec nikad nije ni postavljeno pitanje zasto i cemu takvo izvestavanje.

Meni je najvise bilo Srba zao kad su tokom bombardovanja mediji stalno javljali kako je PVO pogadjala NATO avione, ukupan broj se posle nekoliko nedelja popeo na 50 i ljudi su u to verovali. Ili verovali.
I onda kad su stvarno srusili jedan nastala je totalna euforija. Sto je ubogo jer se postavlja pitanje zasto se nisu toliko radovali za ovih 50 sto su srusili pre ako su u to stvarno verovali?

E, vidis, civilizovaniji narodi kao Cesi, Ukrajinci i sl. takve stvari ne rade. Ne glupiraju se.

E

Dosadni ste strasno. Zeeev

P.S kazem vam to iskreno, kao drugarica :)

Ivan_D

tempo

Quote1) Albanija / Kosovo
2) BiH / Makedonija
3) Srbija
4) Rumunija / Bugarska
5) Ukrajina / Rusija
6) Poljska
7) Hrvatska

ova lista i srebrena medalja bosni i hercegovini mi izgleda kao zadnje svjetsko prvenstvo u kosarci. jaki smo, najjaci, ali ipak ne mozemo sa vanzemaljcima kao sto su kosovo i albanija.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Daisy

Quote from: Ivan_D on September 16, 2014, 05:16:15 PM
Quote from: Pareski do on September 16, 2014, 03:53:53 PM
Ко је гори, Албанци или Украјинци?  xfrog

Ne znam za Albance, ali Ukrajinci, za razliku od Srba, znaju gde im je mesto.
I to je vrlo vazna odlika ako zelis da te ljudi uzimaju ozbiljno.
Osim toga kod Ukrajinaca nema navijastva kao kod Srba i tog nekog primitivnog dozivljavanja "nepravde" i koriscenja istog svrhu opravdavanja raznih losih stvari.

Nema huskanja, nema navijastva, nema divljastva.
Ljudi trezveno razmisljanju.

E, vidis, civilizovaniji narodi kao Cesi, Ukrajinci i sl. takve stvari ne rade. Ne glupiraju se.

Kijev danas

UKR poslanik u kontejneru za smeće
IZVOR: TANJUG

Kijev -- Članovi ultradesničarskih organizacija napali su ukrajinskog poslanika Vitalija Žuravskog i ubacili ga u kontejner za smeće.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=16&nav_category=78&nav_id=900494
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ti UA nacisti su najsmesnija ekipa severno od Sahare.

Dva Jevrejina im preuzeli kormilo tzv. drzave a oni bacaju Ruse sa mosta i u kontejnere.

Milion godina nesrece.

Because they deserve it.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Pa ne, nego ce neki Ukrajinac/Rus da bude na kormilu drzave. Sam Lenjin je govorio "ako je Rus inteligentan, onda je to skoro uvek Jevrej ili neko jevrejskog porekla."  8-)

Oksi mi pricala kako su u njenom ulazu zivele 2 jevrejske porodice, a jos jedna devojcica je bila sa njom u razredu. I ne moze da nahvali te i druge Jevreje sto je znala u Ukrajini.
Za razliku od Izraelaca koje je imala priliku da upozna tokom raznih janquetta dok je radila u kazinu i koji su apsolutno grozan svet. Tzv hebrew speaking Arabs.

Daisy

Germany sent rocket-propelled grenades to Saudi Arabia to swing 2006 World Cup vote as fresh letter emerges implicating South African officials in $10m bribe scandal

• German newspaper Die Zeit say the German government sent Saudi Arabia a shipment of arms to persuade them to support 2006 World Cup bid
  • Then Chancellor Gerhard Schroder allegedly authorised shipment of rocket-propelled grenades week before vote back in 2000
  • Germany beat South Africa 12-11 in final round of voting
  • New letter implicates leading South African officials in $10m payment scandal at heart of FBI investigation into FIFA corruption
  • Supports evidence $10m was channelled to FIFA executive committee vice-presidents Jack Warner and Chuck Blazer

The German government sent a shipment of rocket-propelled grenades to Saudi Arabia in order to secure support for their bid to host the 2006 World Cup, according to the latest sensational claims in the FIFA scandal.

German newspaper Die Zeit say the country's Football Association arranged for then Chancellor Gerhard Schroder's administration to supply the arms in order to swing the Saudi vote from Morocco to Germany ahead of the vote in 2000.

It helped tip the knife-edge vote in Germany's favour as they defeated South Africa 12-11 in the final round and duly hosted the World Cup finals six years later.

The shipment of RPGs was part of a concerted effort by German politicians and business leaders to persuade the members of FIFA's executive committee to vote for them, Die Zeit report.

German firms Volkswagen and Bayer promised higher investment in Thailand and South Korea, while Daimler invested 100m euros (£73m) in South Korean motor company Hyundai.

http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3112217/Germany-sent-rocket-propelled-grenades-Saudi-Arabia-swing-2006-World-Cup-vote.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.