News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Samoca

Started by baggio, October 02, 2015, 10:39:28 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baggio

Uvek se nekako zgrozim kad cujem kako stari ljudi ostanu potpuno napusteni i bez ikoga svog u starosti.

Prica mi poznanica koja je nastojnik u jednoj stambenoj zgradi, kako su danas otkrili les
starije zene u iznajmljenom stanu.  Navodno, preminula je pre tri nedelje i obzirom da prvoga u mesecu nije
platila svoju kiriju, nastojnik odluci da pokuca na njena vrata.  Odmah se osetio odor :( Bilo je prilicno jasno sta se dogodilo.  Sada, ceo stan mora da se dezinfikuje i renovira.  No, na stranu sve to.  Naplacala se ona kirije i kirije tokom desetogodisnjeg zivota u toj zgradi.  Ono sto je zalosno u celoj prici je cinjenica da je niko nije obilazio i da je bila potpuno sama ....I to na samom kraju svoga zivota. :(
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Hate mail

To je zato sto si high-emotion and low... I mean, to je zato sto verovatno imas bajkovitu predstavu realnosti uslovljenu socijalizacijom tokom druge polovine/poslednje cetvrtine dvadesetog veka: vremena koje je bilo "peak-everything".
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

QuoteNaplacala se ona kirije i kirije tokom desetogodisnjeg zivota u toj zgradi.

I onda velis ne treba da plati za poslednja 3 meseca?

Grubosti i neukusne shale na stranu, ostati sam pod stare dane je grozno. U zgradi pored zivi zena 79 godina i jedva se krece. Ja joj prosle godine ponudio da joj par puta prosetam psa uvece jer ona stvarno nije mogla i zavrsilo se na tome da sam joj setao psa citava dva meseca skoro svaki dan. Spaslo me je kad sam otisao u Ukrajinu na mesec dana, a posle toga joj se vise nisam javljao. Prvih nedelju dve sam imao dobar osecaj zbog toga sto cinim, ali onda je to pocelo da mi smeta, opterecuje me, cak me nervira. Pogotovo sto bi me ona ponekad zvala i pustala telefon da zvoni po 20-30 puta ako bih bio zauzet ili vec sa nekim pricao preko telefona.
A nerviralo me najvise to sto ima 2 sina koja stanuju na drugom kraju gradu i kojima ce ostaviti stan od 160m2 a oni nisu nasli za shodno da plate nekog 1000 eura mesecno da se brine full-time o njoj.

Puno ljudi ima nekih svojih problema, a stari ljudi su prokleti, tesko se brinuti o njima. Ja bih takodje voleo da umrem kad ostarim u krugu porodice, deteta, unuka... I jos najradije u Vojvodini. Ali ne znam koliko je to sve realno. Ovo poslednje nimalo.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Mogu ti iznajmim neki od kevinih properties u Pancevu u tu svrhu kad dodje vreme.

Pod uslovom da ih prvo nasledim...

Pijanista

Nije toliko strasno kad je neko sam svojim izborom, najstrasnije je kad ljudi u starosti ostanu sami, a deca im zive na drugom kraju grada i posecuju ih jednom u 5 godina.

indie

sam umro
sam se rodio...

severno mi je prva komsinica 30m
zapadno prvi komsija ~100
juzno isto
ovaj istocno oko 30, a i on dodje 20-ak puta godisnje
(uglavnom da mi pokrade grozdje
al ja zato njemu paradajz)
do prve tri radnje oko km...

tetka mi je 300m, kad je teca umro pre metar dana
hitnoj je pomoci trebalo oko pola sata da nadju adresu
kasno...

kako je lepo biti sam i izolovan
uzivam, na terasi...

SAM

'на љуту рану - љуту траву..!'

indie

ima ovo na `nostalziji`,
al me mrzi da trazim
(da je tu e, nasla bi)
zato evo:

http://www.youtube.com/watch?v=oNc5nvtDGcM

indie

Hate mail

Opet vi (obojica) o smrti, umiranju. Gde ga onaj psychobabble entuzijasta?

baggio

Quote from: Hate mail on October 02, 2015, 10:58:32 PM
To je zato sto si high-emotion and low... I mean, to je zato sto verovatno imas bajkovitu predstavu realnosti uslovljenu socijalizacijom tokom druge polovine/poslednje cetvrtine dvadesetog veka: vremena koje je bilo "peak-everything".

Hate,

Ja imam pozamasan imigrantski staz, duzi od svih vas. Nagledala sam se ja svega i svacega.  Biti emocionalan u ovakvim momentima je samo ljudski, nikako, kako ti rece bajkovita predstava realnosti .

Sada, pri ovoj svesti, da li bi ti bilo svejedno da zavrsis na isti nacin?  3/4 nedelje te niko ne pronadje, les ti bude u raspadajucem stanju prekriven crvima :(

I don't think so!

Niko ne zasluzije da zavrsi na ovaj nacin.  NIKO!
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Hate mail

Ja se slazem.

Mi svi zasluzujemo vecni zivot i kontinuirani evolutivni progres - do tacke kada smo sami de facto bozanstva i, shodno tome, sami stvaramo beskrajni broj novih Univerzuma i milijarde novih svesnih bica koja isto tako nece zasluzivati da ih neko nadje posle 3 nedelje ili 3 godine (mozda malo u samim pocecima njihove Evolucije...)...

baggio

Vecni zivot?

Rec je o zavrsetku zivota u ovoj/sadasnjoj formi.  Rec je o dignity.

Hate mail

But Nature doesn't care.

baggio

That's why we/people should.

Hate mail

But we're a subset of Nature.

Pijanista

Quote from: Hate mail on October 05, 2015, 03:59:55 PM
Ja se slazem.

Mi svi zasluzujemo vecni zivot i kontinuirani evolutivni progres - do tacke kada smo sami de facto bozanstva i, shodno tome, sami stvaramo beskrajni broj novih Univerzuma i milijarde novih svesnih bica koja isto tako nece zasluzivati da ih neko nadje posle 3 nedelje ili 3 godine (mozda malo u samim pocecima njihove Evolucije...)...

...hm, ... da nije long weekend kod vas?

baggio

Hate,

prestani da filozofiras i na vreme nadji ribu koja ce da te sa'rani kao coveka. :mrgreen:

Hate mail

Please forgive me. I've just returned from 5 days off.

MalaKoala

ljudi ostanu sami i kad nemaju poroda ('se tako kaze?).
ne mora da znaci da niko ne zeli da ih poseti. jednostavno nemaju bisku rodbinu.

Toza

baggio

Jbt........sa kakvim se samozivnicama ja ovde druzim.

Nemate osecaja za nista drugo osim politike. xrotaeye

baggio

Quote from: MalaKoala on October 05, 2015, 06:59:00 PM
ljudi ostanu sami i kad nemaju poroda ('se tako kaze?).
ne mora da znaci da niko ne zeli da ih poseti. jednostavno nemaju bisku rodbinu.

U tome i jeste fazon.  Mozda 85-to godisnja bakica nije imala poroda, ali je sigurno stvorila neke prijatelje tokom zivota....(ne daj Boze Ivana koji misli da su stari ljudi prokleti  xrotaeye) na kraju krajeva cak i svog nastojnika koji ju nije "otkrio" do 3/4 nedelje kasnije.

Hate mail

But Nastojnik is a subset of Nature.

Ivan_D

Ili kako je govorio onaj vas crkli patrijarh:

,,Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha." (Patrijarh Pavle, u božićnoj poslanici SPC, januar 1995.)

Hate mail

Mozda je Nastojnik bio zauzet razgledanjem dogfart.com-a, kao ovaj buduci zaboravljeni lesh iznad.

First things first.

Toza

Quote from: baggio on October 05, 2015, 07:14:26 PM
Jbt........sa kakvim se samozivnicama ja ovde druzim.

the Ivan's impact

Hate mail

And then there are the Nezaboravni leshevi.

Ivan_D

Ja mislim da je ceo ovaj topic a sham. baggio ga postavila ne bi li stvorila kod nas predodzbu o njoj kao o caring & loving osobi. Jos su otvorene rane koje je nanela mojoj porodici i meni kad nam je odbila gostoprimstvo, a sad se kao brine i sazaljeva neku totalno stranu osobu. how yes no.

Nice try čarodějnice, skoro sam ti poverovao, ali jed u duši jos traje.

Hate mail

Hate mail

Ivan_D

Vidim i Nocodbija se ovde povremeno šunja, a ne oglasava se; valjda da bi izbegao da mi pomogne sa novim pocetkom u Hrvatskoj i Aquanautom.

Nocodbijo ako si Srbin pomozi mi.

Daisy

tip sa 4-oro dece planira to cum in Vancouver sa $800...

ti bi onda mogao sa jednim, to cum in Croatia i za $100
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

I don't think he has $100 in savings, though.

baggio

Quote from: Ivan_D on October 06, 2015, 03:44:53 PM
.... Jos su otvorene rane koje je nanela mojoj porodici i meni kad nam je odbila gostoprimstvo....

[flash=200,200http://][/flash]

Eto, takva sam ja.

Ivan_D

Za onih $800 si bio u pravu. Za ovih $100 si DEBELO u krivu.  Factor 4 u krivu.

Hate mail

čarodějnica rules!  :| :mrgreen: xdrinka

Hate mail

Quote from: Ivan_D on October 06, 2015, 05:21:52 PM
Za onih $800 si bio u pravu. Za ovih $100 si DEBELO u krivu.  Factor 4 u krivu.

I'll live...

MalaKoala

baggio, vreme ti je da menjas avatar  :mrgreen:

baggio

Hate mail

:|

Carodejnica strikes again.

Hate mail

Quote from: Ivan_D on October 06, 2015, 03:44:53 PM
baggio ga postavila ne bi li stvorila kod nas predodzbu o njoj SEBI kao o caring & loving osobi.  

Klaun jongen.

Kudos za predodzbu, though.

You're a mixed bag...

Daisy

e da, kudos za predodžbu...

a da li ste čuli za promidžbu?

masovno se koristi u novohrvatskom...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ja sam gledao njihov TV devedesetih pa sam znao.

Ne znam za ostale.

Za Ivana znam.

Toza

Quote from: Daisy on October 07, 2015, 01:58:33 AM
e da, kudos za predodžbu...

a da li ste čuli za promidžbu?

masovno se koristi u novohrvatskom...
promiddžba

Daisy

Ivan_D

Quote from: Hate mail on October 07, 2015, 02:02:56 AM
Ja sam gledao njihov TV devedesetih pa sam znao.
Ne znam za ostale.
Za Ivana znam.

Nisam ja nikad gledao hrvatksu TV. Hrvatski sam naucio najvise iz Alan Fordova, slusajuci Stulica a imali smo kod kuce i puno knjiga sa hrvatskim prevodom. Kafka, Hesse, Borges, Frisch off top of my head. Da, i Karl May. Secam se da mi je kao klincu bilo neobicno da citam hrvatski, posle sam se naucio pa nisam ni pravio razliku.

Ivan_D

Elem, ako je verovati google translate ispravno je promidžba. Inace nikad cuo. Zvuci mnogo vise bosanski nego hrvatski.

Hate mail

*sigh*...

Da, sve to.

Ali promidzbu nisi mogao naci u Alan Fordu ili knjigama.

To su iz groba iskopali ili izmislili cca 1990.

Toza

Quote from: Ivan_D on October 07, 2015, 11:43:28 AM
Elem, ako je verovati google translate ispravno je promidžba. Inace nikad cuo. Zvuci mnogo vise bosanski nego hrvatski.
od promicanje (nečega)
stoga je pravilno promiddžba, ali obični rvati obično ne vole dvostruke samoglasnike u rvackom, pa skrate jedno d