@Slawen, da Hublot su seljacki satovi. Bas sam pricao tom mom mladom prijatelju, on hoce da kupi Rolex.
Rolex je ok do 35-40, posle je bezveze, tako da sam mu rekao da pozuri ako bas hoce Rolex.
U svetu satova je hijerarhija ovako nekako (ne racunajuci firme koje prave par do nekoliko desetina satova godisnje)
Patek, Lange&Sohne, AP, Vacheron, JLC, IWC
@Tempo, o’ladi malo Srbine, ovde si u finom drustvu.
@Pijanista, pa ako nisi primetio ja sve vreme prolazim kroz neidealne situacije, da bi ste vi ostali mogli da ih izbegnite i zivite bolje.
Elem, secate se da sam pre 5-6 godina nudio tom mom prijatelju (sad mu je skoro 30) da ode sa posla gde je radio 50-60 sati nedeljno za 350 eura mesecno i predje “kod mene” da uci zanat za 300 eura mesecno, s tim sto verovatno ne bi morao da radi vise od 20 sati nedeljno. Jos sam mu nudio moj stari MacBook Pro kao bonus. Covek bi pomislio da bi neko u njegovoj situaciji oberucke prihvatio takvu ponudu. Not so.
U medjuvremenu je on nesto kao napredovao, poceo da zaradjuje do 1500 mesecno, ali i dalje stres, rintacenje - corporate life, ukratko.
E, on ima neki affiliate deal sa univerzitetom u BP gde je studirao gde mu oni daju relativno dobar novac svake godine za svakog studenta kog preporuci. I on bez nekog preteranog truda ima od toga 4-6K godisnje i pricao mi je jednom kako bi zeleo tome da se posveti full-time, ali da na moze da prezivi.
Ja mu ponudio da mu pozajmim novac na godinu dana beskamatno, dok ne stane na noge. Istorija se ponavlja. Covek bi pomislio da bi neko u njegovoj situaciji oberucke prihvatio takvu ponudu. Not so. Cold feet.
I onda ponekad ima neke sulude ideje, nedavno mi pisao da razmislja da upise pilotsku skolu. Ovo je moj odgovor.