News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

E, sad kacam se vec "otvorila"

Started by Jelence, February 18, 2010, 12:47:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Jel se kaze "otvorila"? Glupo mi zvuci, ko da se poradjam. Originalno je bilo "izula" al procitah vec na nekoliko mesta novi izraz - da me ubijes rekla bih da je "otvorila".

Enivej, sad kacam prosla kroz pain registracije itd te pljunula kintu za kredit, kako bi bilo da mi pomognete da spalim taj mp3 kredit u mp3 shopu?

Well, nije bas tako opsta tema, trazim nesto specificno (klikni mi na potpis).

Znaci - veselo i upbeat.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

E

E

Quote from: Jelence on February 18, 2010, 12:47:36 PM
trazim nesto specificno (klikni mi na potpis).

Znaci - veselo i upbeat.
Ne znam da li ce da ti se svidi, meni se svidja  :!: :D
Karl Wolf - Yalla Habibi with lyrics

E

:!: :D :!:
The Baseballs - Umbrella (New Video) - www.thebaseballs.com

You have my heart and we'll never be worlds apart
Maybe in magazines but you'll still be my star
Baby cause in the dark, you can see shiny cars
And that's when you need me there, with you I'll always share because

When the sun shines, well shine together, told you I'll be here forever
That I'll always be your friend, took an oath I'm a stick it out till the end
Now that it's raining more than ever, know that we still have each other
You can stand under my umbrellan you can stand under my umbrella

These fancy things, will never come in between
You're part of my entity, here for Infinity
When the war has took it's part, when the world has dealt it's cards
If the hand is hard, together we'll mend your heart because

You can stand under my umbrella, you can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella, hey hey hey hey hey

You can run into my Arms, it's okay don't be alarmed
Come into Me, there's no distance in between our love
Gonna let the rain pour, I'll be all you need and more

You can stand under my umbrella, you can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella, hey hey hey hey hey

tarana

mp3 šop?
nije valjda da daješ novce za pesme?

*šašavi ovi australci*

slawen

Лепше је са културном, ал' може и легална.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Quote from: tarana on February 19, 2010, 02:21:15 PM
mp3 šop?

*šašavi ovi australci*

Pa di da i' nadjem za dzabe?

Hate mail

Quote from: slawen on February 19, 2010, 05:48:37 PM
Лепше је са културном, ал' може и легална.

Jedan "Utisak nedelje" (mislim), cca. 1994. Ide prilog: baba u dronjcima roni po kontejneru za djubre, sve sa nogama u vazduhu. Kada je izronila natrag na asfalt, drzi u rukama nekakav kip. Freeze frame i ide potpis: "Lepse je sa skulpturom".

Mi smo popadali.

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

E pa Hate da smo sad us koli dobio bi keca ko vrata jer si potpuno omasio temu.
Ja se jos obradovala reko ko ce slusati dobru 'ziku nego Hate, mlad, uspesan, neozenjen... Ko cvetak u rosi.
Kad ono - ti pricas sa ovim iz magarece klupe, dosaptavate se o babama.

Sa'ci me tako razocar'o... Grdno si me razocar'o. Navuko te ponavljac na tankome ledu, upo si ko zec u lonac.

slawen

'Ајде, даунлоудуј тамо, да ти не пропадну паре.
После мораш опет на суд, да доказујеш да је неко други крив.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Mlad, uspesan, neozenjen i - zaboravljas the clincher - "bez dece".
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

D(z)avid

Quote from: Jelence on February 19, 2010, 11:18:21 PM
Quote from: tarana on February 19, 2010, 02:21:15 PM
mp3 šop?

*šašavi ovi australci*

Pa di da i' nadjem za dzabe?

Na ovoj donjoj postavljenoj stranici (ako skines njihov program, onaj "157 NS 13e"), kao i na svim drugim tzv. "peer2peer" ("P2P"; a Soulseek je iz te vrste) i torent-sajtovima:

http://www.slsknet.org/download.html

Doduse, Slepu Mrenu na Slsk-sajtu najvjerovatnije i neces naci (vecinski, pa bili to i oni sa Brdovitog, tamosnji konzumenti slabo slusaju tu vrstu muzike), ali ces je garant naci na DC++ (poput Slsk-a, i to je peer2peer-sajt, samo sto na Slsk nema sanse da sa pjesmom/albumom popusis i neki virus, za razliku od DC++).

Slsk toplo preporucujem svim muzickim fantastima, jer se tamo mogu naci  albumi/songovi koji su vrlo rare , takodje i oni znatno stariji, respektivno i najnoviji (pa i oni koji jos nisu oficijelno niti pusteni u prodaju; znaci, studio-piraterija); zanrovi koji dominiraju na Slsk-u su jazz/blues, rock (sve vrste mu), hip-hop, electronica itd., a Boga mi i klasicna.  

Jelence

Zvuci sjajno.
Ako ne placam u lovi za pesme, u cemu placam?

tarana

D(z)avid

Quote from: Jelence on February 22, 2010, 05:20:59 AM
Zvuci sjajno.
Ako ne placam u lovi za pesme, u cemu placam?

Yello, Yello, pa nije na ovom Dunjaluku sve tako crno, tj. ne mora se BAS za SVE platiti. Jos ima OK ljudi...

Princip kod ovih peer2peer-sajtova je razmjena (znaci, na drugarskoj je bazi i osnovi); sto ce reci, otvoris im jedan folder sa muzikom (moze to biti i pro forme, tek da formu zadovoljis) da (kao) mogu da i iz tvoje "kolekcije" nesto uzmu (ako hoce), a ti imas zauzvrat mogucnost da uzmes sta te zanima iz slicnih arhiva od cca 500 000 (ili vise) drugih korisnika usluge (sajta).

Jelence

Pa to malo zadire u copyright, zar ne?

Druga stvar, ne pitam (samo) za pesmu - pesme se ocigledno dele. Ali sta ima recimo proizvodjas softvera koji tu zamenu omogucava? Pretpostavljam da softver mogu da dovucem sa nekog veb sajta - koji je interes imaoca tog veb sajta da nam omoguci da delimo muziku?

slawen

ЦИЈА, снајка, ЦИЈА, пола света су упропастили...

Jelence

Dete je dovuklo kojesta free sa neta, pa mu racunar regularno crkava.

Dal je CIJA dal je komunisticki san, dal je ocekivanje prosecnog nobody-ja da je dobro samo ono sto je 4 free - vrag ce ga znati.

Moguce je da nisu svi zarazeni, ali radi se o principu. Kao sto ne otvaram ni jedan .pps niti bilo koji drugi attachment koji mi dodje u emailu koji je Fw milion puta, cak  ni od prijatelja koji kaze da ga je bas otvorio i da je fazon fenomenalan.

Principijelno ne otvaram attachments koji su obisli cyber kuglu nekoliko puta.

D(z)avid

Quote from: Jelence on February 22, 2010, 01:34:50 PM
Pa to malo zadire u copyright, zar ne?

Druga stvar, ne pitam (samo) za pesmu - pesme se ocigledno dele. Ali sta ima recimo proizvodjas softvera koji tu zamenu omogucava? Pretpostavljam da softver mogu da dovucem sa nekog veb sajta - koji je interes imaoca tog veb sajta da nam omoguci da delimo muziku?

Da, zadire u copyright, ali ja nemam problema (i moralnih dilema) s tim...
Nije mi poznato kakvu materijalnu korist (ne samo novcanu, nego uopsteno materijalnu) ima proizvodjac softvera koji tu razmjenu omogucava, jer je naprosto - koristeci ove usluge sa Slsk-sajta/programa - ja nigdje ne vidjeh (mi, korisnici sajta, u svakom slucaju nista ne placamo), osim eventualne "duhovne satisfakcije", jer su najvjerovatnije i ti ljudi, koji
drze ovaj Slsk-sajt, poput nas ostalih korisnika pobornici te ideje razmjene i skidanja artefakta (muzickih, filmskih i sl.), a da za to ne moramo da platimo.

Da bi se razumjela "ideologija" koja stoji iza ovog nacina nabavljanja muzike/filmova/programa itd, 4free, ova stavka je jako bitna: na svim tzv. "peer2peer"-sajtovima, RAZMJENA je uslov obitavanja na njima, a jedino "profitiranje" iz svega toga je npr. nalazenje i skidanje albuma koji je izasao u
'74., u nekih svojih 200 primjeraka, a kojeg je, eto, neki od korisnika imao u svojoj kolekciji i kog je ripovao i postavio na net drugima da ga i oni cuju ili zadrze kao dio svoje kolekcije, i sl.  

Daisy

snajka, kad se vec otvaras ... otvori se i za anti-virus program (Norton npr.), pa ce detetu racunar manje da crkava

tako ce dete moci da provede vise vremena za racunarom, a manje vremena u hemijskoj laboratoriji (za sporetom u kuhinji)  :lol:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

А вреде ли чему, по твом мишљењу, ови бесплатни: AVG, awast! и слично?

Jelence

Quote from: INI
snajka, kad se vec otvaras ... otvori se i za anti-virus program (Norton npr.), pa ce detetu racunar manje da crkava

Tko ti kaze da se vec nisam otvorila? Muz turio i onaj uspaljeni zid takodjer... Malo to vredi kad ti svojevoljno dovuces crvljivi softver i rodjenom ga rukom instaliras. Tu ne pomogne ni Bog otac.

Jelence

slawen

Компликовано је то.

Него, како ти иде скидање? Јел' скидаш једну по једну, или све ђутуре?

tarana

Quote from: Jelence on February 22, 2010, 05:18:45 PM
Ne? Deder apsolviraj. :mrgreen:
paaaa...ja imam dobru volju da im platim, al' ne znam broj racuna.
rolingstounse sam zvao da pitam, al' se ne javljaju...

slawen

Није бре жено криминал кад скинеш песму коју је неко ту "заборавио" (сем ако немаш позитивно сазнање да је у питању предмет кршења ауторских права, па поступаш са намером да повредиш закон, али се то мора посебно доказивати, претпоставља се супротно), већ зато што истовремено по том пирни да ти пирнем систему омогућаваш незнаном броју других корисника да од тебе преузму ту исту песму чак и у тренутку док је ти даунлоудујеш или друге песме које си поставила у за то одређено сандуче у рачунару.
Капираш сад?
Као кад би нашла књигу на улици: могла би да је узмеш и прочиташ. Небројено пута. Да је даш својој мајци или чак и да је продаш.
Али не би могла законито да је прештампаш у Х копија и сејеш около.

D(z)avid

Quote from: slawen on February 22, 2010, 08:11:20 PM
Није бре жено криминал кад скинеш песму коју је неко ту "заборавио" (сем ако немаш позитивно сазнање да је у питању предмет кршења ауторских права, па поступаш са намером да повредиш закон, али се то мора посебно доказивати, претпоставља се супротно), већ зато што истовремено по том пирни да ти пирнем систему омогућаваш незнаном броју других корисника да од тебе преузму ту исту песму чак и у тренутку док је ти даунлоудујеш или друге песме које си поставила у за то одређено сандуче у рачунару.
Капираш сад?
Као кад би нашла књигу на улици: могла би да је узмеш и прочиташ. Небројено пута. Да је даш својој мајци или чак и да је продаш.

Takoie.
Samo su ovdje, i pored te fore o "biblioteci" (tj. "ja posudim od tebe, a ti od mene - moje-tvoje"), a na inicijativu USA enterteinment-kompanija, ipak sudili i presudili onim momcima iz "Pirate Bay"-a. Ovi su se decki na presudu zalili, pa ce da vidimo jos jedanput...

slawen

Танка је граница између "умножавања" које је строго забрањено и "позајмљивања".
Онај коме "позајмиш" не би никако смео да направи копију на свом рачунару, као што не би смео да исфотокопира књигу. То је недозвољено умножавање. Као што само сме да чита твоју књигу, па да ти је врати, тако само сме да слуша песму, али не и да је даунлоудује.

Али ако ти негде на мрежи депонујеш песме у формату који није слушљив без софтвера који ће то прво да "распакује", без ИСКАЗАНЕ намере да то буде место где ће народ да долази да узима песме, па то неко "нађе" јер ти ниси дужан да будеш ИТ генија, онда је то што се тебе тиче О.К.
А О.К. је и што се тиче овог који такве датотеке преузима, јер у тренутку преузимања, односно прављења копије на свом рачунару он не може да зна (поуздано) да ли је реч о песми или цртежу, а кад такву датотеку већ распакује и на своје изненађење види да је песма, он није дужан да је обрише.

Просто.

Pijanista

QuoteА О.К. је и што се тиче овог који такве датотеке преузима, јер у тренутку преузимања, односно прављења копије на свом рачунару он не може да зна (поуздано) да ли је реч о песми или цртежу, а кад такву датотеку већ распакује и на своје изненађење види да је песма, он није дужан да је обрише.

A da li bi on imao pravo da drugima obznani gde se zajebo i sa kog sajta je slucajno pokupio najnoviji album?

slawen

Наравно.
Проблем је у томе што је на свету, па и на интернету много лажова, па опрезан човек не сме ником, па ни том објављивачу да верује, пре него што се сам увери.
Значи, мора да скине, распакује...
Ево ти једног таквог примера: Click me!

Видећеш и ко је преварени...

Tužni Grad

Btw. kad smo već kod teme "muzika, kopije, pravo, itd." - danas ovde u Nemačkoj preminuo prvoborac za prava muzičke industrije - gosn. Rechtsanwalt Günter Freiherr von Gravenreuth.

E sad, šta je tu zanimljivo, missim - advokat manje, jel', neko bi prokomentarisao (iliti - dobar početak) - ali ovaj gospodin je baš zaslužio da ga se spomene.

Podrijetlo: ono "von" u imenu je stekao tako što je platio nekom osiromašenom švapskom plemiću da ga zakonski usvoji, pa time dobio titulu.

Specijalizacija: još u vreme Amiga / C64 se setio genijalne bizmis ideje - stavljao oglase po raznim kompjuterskim časopisima, gde se predstavljao kao "Tanja" (sve sa slikom), šiparica koja moli neku dobru kompjuterašku dušu da joj iskopira pokoju kompjutersku igricu, i pošalje poštom. Naivne budale koje su nasele na fazon su nakon toga dobile "opomenu" (Abmahnung) i debeli račun od gosn. advokata.

Pošto se ova šema nije mogla doveka gurati, a i pročulo se, prešao na isto tako maglovite, ali ne manje unosne  poslove zastupanja raznih firmi i firmica koje su registrovale neko ime ili "Brand", pa slao opomene svim onima koji su te pojmove na bilo koji način upotrebili u javnosti (reklama, mediji, itd.). I para se vrtela.

Jedan od zanimljivijih slučajeva koje je jahao, beše francuska firma Triton i Intelov čipset za PC matične ploče sa istoimenim internim nazivom. Većina onih koji su spomenuli taj naziv su takođe fasovali "opomenu" i račun gosn. advokata.

Takođe se bavio unosnim poslom "opominjanja" svakog osnovca koga uspeo da uhvati na delu kako po raznim "soulseek" i p2p fajl šering mrežama nudi pokoji mp3 fajl. Naravno, uz svestranu pomoć firmi specijalizovanih za praćenje tih mreža, a angažovanih od poslodavaca / muzičke industrije.

Legendarna je bila i njegova akcija "opominjana" TAZ (Tageszeitung) iz Berlina, kojoj je "drpio" domain pa je isti nudio na prodaju preko svog sajta.

Reputacija: kroz sve ove mahinacije na ivici legalnosti, gosn. advokat je ovde postao veoma poznat u branši. I voljen, naravno. Pogotovo kada se popičkao sa najuglednijim nemačkim kompjuterskim časopisom CT-om. Na forumima Heise verlag-a (vlasnik CT-a) je bio uvek rado viđen gost - na svaku njegovu repliku se redovno javljalo po pedeset ljudi da mu se najebe keve. No to ga baš i nije mnogo tangiralo - sve po principu "i loša reklama je reklama".

Odlazak sa bine: barem toliko spektakularan koliko i njegove parnice - gosn. Freiherr von Gravenreuth je danas oko podneva poslao mejl svojim klijentima i partnerima u kojem ih izveštava kako će izvrštiti samoubistvo. Neko od njih je alarmirao policiju, koja je brže-bolje pojurila da ga spreči. Navodno, dok se policija već nalazila u zgradi, gosn. advokat se upucao pištoljem.

O razlozima se nagađa: od raka, vanzemaljaca, pa sve do 14 mesečne kazne zatvora koju je pofasovao zbog prevare(!) - a koju je ovih dana trebalo da odsedi, sve je u igri.

Kako bilo, od mnoštva komentara na ovu tragičnu vest danas na heise-online forumu, ovaj je najbolji:

"Džordž Lukas bi na to rekao - ma ve se to da srediti uz pomoć nešto maske i aparata za disanje ..."

* * *

Tako, a vi izvin'te za digresiju. Bilo mi glupo da otvaram posebnu temu, a ovde se ionako već donekle raspravlja o tome, pa rek'o, da dosolim ...

slawen

А колико је, кажеш, имао година кад се замак'о, упуцо, шта већ?

Jelence

Quote from: slawen on February 22, 2010, 08:11:20 PM
Капираш сад?

Ali pesma svakim dovlacenjem na novi racunar BIVA stampana u novu kopiju, zar ne?

To kao prvo, a kao drugo, jel ta mreza za razmenu STARIH pesama ili BILO KOJIH pesama?

Pojedine zemlje imaju limit kada pesme sa autorskih prelaze u javno dobro. Primera radi, poslednji put kada sam proveravala USA je imala limit 50 godina, Australija je imala 50 godina nakon smrti autora, sto je nedavno cini mi se promenjeno u 70 godina.
Istina, ti si advokat, sta zakon kaze za tebe je najmanja briga...

Napster, anyone?

slawen

Не мора да значи.
Само једна реч (тако ћеш можда и да схватиш): видерекордери.
Права су компликована.

Него, реци ти мени, јел' ти наклоњен ероцки хороскоп ових дана?

Tužni Grad

Quote from: slawen on February 22, 2010, 11:19:21 PM
А колико је, кажеш, имао година кад се замак'о, упуцо, шта већ?

61

slawen

Тцтцтц... Штета, млад човек.

Jelence

Ne mogu da nadjem di me tarana zarazio sa ovim Jesom...

Asaf Avidan - Her Lies (Acustic)

Evo nadjoh ga akusticnog, kako svira jebe kevu.
Ne mogu da nadjem njegove nove stvari ovde odakle dovlacim muziku... El imas tarano neki JesaMusic.com?

tarana

nista ne brigaj!
skinila si sve sto treba.