News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Uvodna reč dobrodošlice

Started by Paramecijum, December 03, 2009, 04:06:00 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Paramecijum

Trebalo bi napisati nekakav uvod, uvodnu reč dobrodošlice novajlijama i svim korisnicima foruma; šta se otprilike očekuje od njih, šta mogu da dobiju ovde, čemu da se nadaju ili ne nadaju.
Svojevremeno sam jednoj novopridošloj na ZS napisao: "Ako ti treba podrška, sažaljenje, razumevanje... odmah da ti kažem, na pogrešnom si mestu."... mislim, to je moj moto za diskusije, te možda ne bi bilo loše da neko drugi pokuša da osmisli kakav društvenoprihvatljiv tekst.

Jelence

Kako bi bilo:

Dobro ti nama dosao, jebo sliku svoju!
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

... a mozemo da dodamo i "nova roba mora da se proba"

Paramecijum

Ja uopšte ne mogu da zamislim nekog ko nikada nije imao posla s nama da će to poželeti sada, pod bilo kakvim uslovima...

Jelence

Ni ja.
Zato se i cudim cemu toliki trud oko "novajlija". Te kako da ih docekamo, te kako da se organizujemo kad oni dodju...

Wiz

Ne ide "starosedeoci" i "administrator". Umesto "administrator" stavi "poglavica", "guverner", "guru"... šta god.

vbo man

Ma kakvi novajlije...ko bi normalan ( i shire) pozeleo da se druzi s nama ovakvima ;D
Al ipak stavite neshto ako se koji jadnichak usudi da proviri ovamo :)
Horde sa SC-a su oslobodile sebi teritoriju tako da ih i ne zanima da jurcaju vishe za nama.Shta nas pa ima , shaka jada ...No vishe volim da se svadjam sa vama nego sa njima. Za nijansu imate veci IQ shto bi rekai Ivan-D. Uh evo i mene zarazio sa tom prichom ;)
The light at the end of the tunnel is the train.

tarana

ako se iko pojavi biće
-pusti mene! pusti mene!
-ne može! ti si upo u kazanče ko mali!

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

E

Ja bih pozvala nekog ali cekam da kazete da je to ok

slawen

Да изађе на комисију?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

neprijateljska emigracija

sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

E

Jelence

A u komisiji sve sami perverznjaci ;D

Tromotorac

Ja sam vec spominjao komisiju. Svaki novi nalog/account da ide na troclanu komisiju, za odobrenje.

Da bude zanimljivo, ja bi stavio Hatea u komisiju. Cisto da vidim kako bi driblao novajlije za background history, clanstva na forumima, sample texts, etc :)
Komisijska arhiva bi bila najzanimljivje za citanje : ;D
The bums will always loose.

baggio

Aaaaaaa bre narode,
a zasto ste vi toliko preokupirani sa novjalijama?

Vi ste ovde jedan veoma uigran tim, pa tako nesto ne bi uopste trebalo da vas  ometa.  Sigurna sam da cete ih i onako progutati u jednom zalogaju. ;D ;D
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Tromotorac

Baggio, mi ne bi umeli da sacuvamo ni tri nacrtana pileta, a kamoli koheziju foruma u slucaju nekakve najezde izbeglica sa SC-a. Jos gore, ako se hermeticki zatvorimo kao onomad kod aceta, svaki kreativni pokret bi bio temeljno ugusen jos u samom zacetku. Opasnost vreba sa svih strana  :-X

Kako bi bilo da ti budes clan komisije za izdavanje useljenickih viza?  ;D Delujes prilicno kao osoba dobre volje...

Tromotorac

Btw, evo prilazem uvodnu ilustraciju za buduci tekst dobrodoslice

baggio

Quote from: Tromotorac on December 03, 2009, 06:36:56 PM

Kako bi bilo da ti budes clan komisije za izdavanje useljenickih viza?  ;D Delujes prilicno kao osoba dobre volje...

Dje me nadje???? ;D
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Paramecijum

Mislim da bi za imenovanje nekoga u grupu "Starosedeoci" bilo dovoljno da troje koji su već članovi daju garanciju da znaju čoveka i da ga treba pustiti.

Wiz

Šta ste zapali za to "starosedeoci" - "novosedeoci". Jebote, jeste li vi svesni koliko su diskusije ovde isprazne i irelevantne? Za svaku zamislivu temu imate danas na srpskom Internetu 200 mesta sa kompetentnijim (i, ako hoćete, duhovitijim) sagovornicima. Ne morate ne znam koliko da tražite, samo kliknite na UP (ako ima na browseru), ZS je akademija nauka (u svojoj oblasti) u poređenju sa ovdašnjim heklanjem i kukičanjem.

Ovde ako ne dođe bar 20-30 novih, normalnih, inteligentnih i duhovitih sagovornika - zatvarajte radnju o'ma.

Paramecijum

Gledaj, Wize; koliko imaš postova na netu u poslednjih godinu dana ne računajući 7k?
A računajući?

Wiz

Hiljade i hiljade postova... Ne laskaj sebi da na ovih 200 i kusur ide više od dela promila. Ovde sam neprekidno pod stresom jer treba da pišem tako da bi, ako je ikako moguće, i razni kognitivno defektni razumeli "šta je pisac hteo da kaže".

Zajebi mene, sam sebi odgovori koliko je ovde bilo relevantnih rasprava na bilo koju temu?

Ako je ko u zbunu, ja sam. Pitam se već danima (i pokušavam da dokučim, zato toliko i pišem) u kom sam ja napadu ludila bio toliko vremena kad sam toliko proveo razgovarajući sa ovim likovima?!

Pazi, ja godinama živim u tripu da je npr. Taki ekstremno zlonamerna, da me lažno optužuje, da falsifikuje moje izjave... A onda shvatim da to nije tačno, žena zaista nije u stanju da shvati ono što pričam. Ja sam rekao jedno, ona je to pročitala i shvatila onako kako je umela.

Godinama živim u tripu da je tvoja poza polemička, retorička, sofistička u antičkom značenju. A onda shvatim da se ti ne praviš da si idiot iz polemičkih razloga, već da si a genuine idiot.

Onda shvatim i zašto toliko gneva protiv mene... Ja sam sve vreme bio u tripu da nalećem na ljude sa polemički fingiranim stavom (jer čovek polazi od pretpostavke da je nemoguće da neko zaista bude toliki kreten i da stvarno zastupa takve notorne gluposti), a u stvari sam udarao na najintimnija uverenja i vrednosti.

Dedu sam, na neki način, amnestirao, pripisujući da su njegovi kretenizmi neki partijski nalog. Ali, ko zna, sasvim je moguće da je i on potpuno autentična budala i da zaista veruje u nebuloze koje prosipa.

Vaistinu, puno sam toga shvatio ovih dana.

amans

oduvek sam se pitala sta znaci "fingiran"  ???

A sto si ti toliko ljut, Wize?
We're lost, but we're making good time.

Paramecijum

opet jedan koji vozi kontra stranom autoputa misli da zapravo svi ostali greše...

slawen

Quote from: amans on December 03, 2009, 09:48:31 PM
oduvek sam se pitala sta znaci "fingiran"  ???

Kad se koristi finger umesto....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Paramecijum

Quote from: Wiz on December 03, 2009, 09:28:18 PM
Hiljade i hiljade postova... Ne laskaj sebi da na ovih 200 i kusur ide više od dela promila.

koliko se ovo uklapa sa tvojom izjavom od pre nekoliko dana:

Quote from: Wiz on November 26, 2009, 01:56:26 AMPisanja na Internetu mi je prilično preko glave (za to postoje, a kako bi drukčije i moglo biti, subjektivni & objektivni razlozi). Možda ću jednom objasniti zašto. Sve u svemu (eto dobre vesti za neke), ne verujem da će me ovde mnogo biti, jer me ni drugde nema mnogo (a uglavnom me nema uopšte).

Verujem da ti možeš da ponudiš objašnjenje za ovakav raskorak u sopstvenim stavovima, ali ko će ti poverovati?

amans

hmmm "polemicki fingiran stav"....ne znam sta tu da turim.... jebiga, odo i ja u kretene :(

slawen

Quote from: amans on December 03, 2009, 09:56:40 PM
hmmm "polemicki fingiran stav"....ne znam sta tu da turim.... jebiga, odo i ja u kretene :(

У том контексту, реч је о људима са прстом у сопственој гузици.
Само питај, комотно.

amans

a za dobrodoslicu "Lasciate ogni speranza voi ch'entrate"   ;)

Pijanista

"poserem ti se na prst u sopstvenoj guzici" heheheh

slawen

Боже, боље да си имао политички фингиран став, него што си направио Пијанисту...

Wiz

Quote from: Paramecijum on December 03, 2009, 09:55:14 PM
koliko se ovo uklapa sa tvojom izjavom od pre nekoliko dana

E, ovo je fenomenalan primer! Nema me na Internetu, kao što sam i rekao, skoro uopšte tokom poslednja dva meseca. Istovremeno, kraj je godine i bilo je o-ho-ho vremena i prilika da se napišu hiljade postova kojekuda. Nikakve tu protivrečnosti nema.

Ali, ovde neprekidno moraš nekome da dokazuješ da nisi lažov, neprekidno moraš da se baviš nečijim otkrivanjem kvazi-kontradikcija, neprekidno moraš da se braniš od nekih optužbi... Rek'o Deda, rek'o Tata, rekla rusalja Taki...

Ma nosite se, bre, ljudi svi komplet u tri lepe!

taki

Quote from: Paramecijum on December 03, 2009, 09:05:06 PM
Mislim da bi za imenovanje nekoga u grupu "Starosedeoci" bilo dovoljno da troje koji su već članovi daju garanciju da znaju čoveka i da ga treba pustiti.

Sto samo troje? ???

Preterujes Para. Sta se to ovde krije pa da bilo koga ko hoce da se pridruzi treba troje ljudi da procenjuje?

Evo ti konkretan primer. E ima nekoga, neka ga pozove jer ona kao clan male zajednice smatra da bi se ta osoba snasla... kako sad jos dvoje koji ni nju ne znaju, osim sa davnih diskusija, treba da procene njenog poznanika/prijatelja?

Mislim... cemu paranoja?

slawen

Quote from: taki on December 03, 2009, 10:09:27 PM

Preterujes Para. Sta se to ovde krije pa da bilo koga ko hoce da se pridruzi treba troje ljudi da procenjuje?

Mislim... cemu paranoja?

Крију се разни...

Pijanista

Quote from: slawen on December 03, 2009, 10:08:00 PM
Боже, боље да си имао политички фингиран став, него што си направио Пијанисту...

Nema tzv "bog" nista sa tim, a i ja samo parafraziram druge.

taki

Quote from: slawen on December 03, 2009, 10:11:16 PM

Mislim... cemu paranoja?

Крију се разни...

Ma i medju nama su vec razni pa nikom nista...
Ja ne mogu ni da zamislim da ce doci neko ko moze vise da me mrzi od W ;D te sam stoga unapred zasticena, mozda zato i ravnodusna...

Wiz

Quote from: taki on December 03, 2009, 10:14:06 PM
Ja ne mogu ni da zamislim da ce doci neko ko moze vise da me mrzi od W ;D

Opet lupetaš, kako možeš da kažeš da te mrzi neko ko je uvek spreman da ti kaže da mu popušiš kurac?

Ne veruješ mi? Evo: popuši mi kurac!

Paramecijum

Površno si pretrčala preko mog predloga.
Dakle, ja nisam rekao da ne treba da bude slobodno i javno oglašeno i da može da dođe ko god hoće, ali da bih napravio dve grupe korisnika "Starosedeoci" i "svi ostali" i da ne postoji razlika između te dve grupe, čak sam i skinuo natpis, pa se ne vidi ko je ko, ali da je ipak 7k naš forum, nas starosedelaca i ako treba da se odlučuje o nečemu i da se glasa što je osetljivo pitanje, postoji vrlo jednostavan sistem da se u takvom slučaju uključi opcija da mogu da glasaju samo starosedeoci. To isključuje mogućnost da neko, pošto je registrovanje slobodno, ubaci 20 ili 50 svojih nikova i da u nekom trenutku prevuče stvari na svoju stranu.
Deluje kao sitna stvar, ali zapravo može mnogo da pomogne u trenucima krize i ludila koje potencijalno može doći.
Ja to imam na ZS-u i samo sam jednom upotrebio za 7 godina, da na nekoliko dana isključim iz javne rasprave sve one čije poreklo nije jasno. U svakom drugom slučaju, nema nikakve razlike između njih i nas.

Pijanista

Ma ideja je dobra, samo se izgleda ljudima ne svidja terminologija.
Probaj sa "patriciji i plebejci", "CK i ostali clanovi", "Dom lordova i donji dom", tako nesto. Ta se osecamo povlasteno. "Starosedelac" zvuci gotovo kao urodjenik.

Hate mail

Partijci i nepartijci (as opposed to patriciji & plebLejci)?

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

taki

Quote from: Paramecijum on December 03, 2009, 10:20:55 PM

Površno si pretrčala preko mog predloga.
Dakle, ja nisam rekao da ne treba da bude slobodno i javno oglašeno i da može da dođe ko god hoće, ali da bih napravio dve grupe korisnika "Starosedeoci" i "svi ostali" i da ne postoji razlika između te dve grupe, čak sam i skinuo natpis, pa se ne vidi ko je ko, ali da je ipak 7k naš forum, nas starosedelaca i ako treba da se odlučuje o nečemu i da se glasa što je osetljivo pitanje, postoji vrlo jednostavan sistem da se u takvom slučaju uključi opcija da mogu da glasaju samo starosedeoci. To isključuje mogućnost da neko, pošto je registrovanje slobodno, ubaci 20 ili 50 svojih nikova i da u nekom trenutku prevuče stvari na svoju stranu.
Deluje kao sitna stvar, ali zapravo može mnogo da pomogne u trenucima krize i ludila koje potencijalno može doći.
Ja to imam na ZS-u i samo sam jednom upotrebio za 7 godina, da na nekoliko dana isključim iz javne rasprave sve one čije poreklo nije jasno. U svakom drugom slučaju, nema nikakve razlike između njih i nas.

OK, ja naivno verujem da su to davna vremena, al' nije lose imati mehnizam zastite.

taki

Quote from: Wiz on December 03, 2009, 10:18:35 PM
Quote from: taki on December 03, 2009, 10:14:06 PM
Ja ne mogu ni da zamislim da ce doci neko ko moze vise da me mrzi od W ;D

Opet lupetaš, kako možeš da kažeš da te mrzi neko ko je uvek spreman da ti kaže da mu popušiš kurac?

Ne veruješ mi? Evo: popuši mi kurac!

Samo se pitam sta si radio sve ove godine kad prema meni i dalje gajis tako intezivna osecanja, jer se ne secam da sam te negde srela od 2000, eventualno 2001, a ti kao da carape nisi promenio, a ne nesto drugo.

A sustinski sve sto se desilo je u tvojoj glavi... pola od toga sto meni lepis se nije ni dogodilo, od druge polovine si pola odsanjao, al' vidim da je bas snazno i dalje... pocecu da se okrecem na ulici, majke mi.

Pijanista

Pa zar ti ONO poznajes u real life???

Wiz

Quote from: taki on December 03, 2009, 10:37:34 PM
A sustinski sve sto se desilo je u tvojoj glavi...

U mojoj glavi? Pa ti si ta koja umišlja da te mrzim. Zašto bih ja mrzeo jednu priglupu i zatucanu sredovečnu ženu? Jesi li ti normalna?! Ti non-stop skakućeš oko mene i provociraš me, ja, kad sam dobre volje, pokušavam da ti koliko-toliko normalno odgovorim, ali svaki moj odgovor je za tebe tek novi materijal da mi prilepiš kojekakve etikete.

Elem, napuši mi se kurca! To je, kako se čini, jedini sklop reči koji si ti u stanju da shvatiš tom svojom retardiranom tintarom.

taki

Quote from: Pijanista on December 03, 2009, 10:41:36 PM
Pa zar ti ONO poznajes u real life???

To mi je restl iz vremena kada me je voleo ...

taki

Quote from: Wiz on December 03, 2009, 10:45:52 PM
Quote from: taki on December 03, 2009, 10:37:34 PM
A sustinski sve sto se desilo je u tvojoj glavi...

U mojoj glavi? Pa ti si ta koja umišlja da te mrzim. Zašto bih ja mrzeo jednu priglupu i zatucanu sredovečnu ženu? Jesi li ti normalna?! Ti non-stop skakućeš oko mene i provociraš me, ja, kad sam dobre volje, pokušavam da ti koliko-toliko normalno odgovorim, ali svaki moj odgovor je za tebe tek novi materijal da mi prilepiš kojekakve etikete.

Elem, napuši mi se kurca! To je, kako se čini, jedini sklop reči koji si ti u stanju da shvatiš tom svojom retardiranom tintarom.

Pazi sta pricas, ti si i dalje par godina stariji ;D

Wiz

Quote from: taki on December 03, 2009, 10:49:35 PM

Eto vidiš, imam privilegiju da mogu da se vadim na dementio senilis. A sad ga popuši...

taki

Quote from: Wiz on December 03, 2009, 10:52:35 PM
Quote from: taki on December 03, 2009, 10:49:35 PM

Eto vidiš, imam privilegiju da mogu da se vadim na dementio senilis. A sad ga popuši...

Ne razumem sta si hteo da kazes, naprezem se evo vec danima, al' ne vredi... ;D

Wiz

Quote from: taki on December 03, 2009, 10:57:11 PM
Ne razumem sta si hteo da kazes, naprezem se evo vec danima, al' ne vredi... ;D

Da se naprežeš čak i ti bi makar malo shvatila. Ali ti si tipična rusalja, samo histerišeš i ispuštaš neke reči.

Tipičan "dijalog" između tebe i mene je, otprilike, ovakav:

Taki: Wizarde, da li se ti slažeš s tvrdnjom da je Zemlja oblika lopte?

Wiz: Strogo uzevši, oblik Zemlje je tzv. geoid.

Taki: Ponovo pokazuješ kakvo si zlo, lažov, manipulator, bednik, ništarija i luzer. Ja sam srećna i zahvalna zato što to pokazuješ, da ne bih ja morala ljudima da objašnjavam! 1

_________
1 Ono što jeste, donekle, misterija, to je otkud tolika potreba kod tebe i tvog društva da vazda nekoga ubeđujete u nešto o meni. I na Internetu, i u real life.