News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ocetel' gledati Oskara sad u nedelju?

Started by Jelence, March 04, 2010, 03:57:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

tarana

štaim da gledam.
sve filmove kandidate sam pogledo...

E

Jelence

Ja volim tu neizvesnost, pa iznenadjenje, pa glamur, sve sljasti i bljesti. Probrani fazoni voditelja, aplauz na pravom mestu.
Tako lagano i neopterecujuce. Bas da pustis mozak na pasu i uzivas.

alan ford

Quote from: tarana on March 04, 2010, 03:58:40 PM
štaim da gledam.
sve filmove kandidate sam pogledo...

i sta imas da preporucis, al da je bas obro.
onako daj spisak, nemoj one linkove na IMBD.

tarana

uf!
pa gledo sam i' pre 5-6 godina.

p.s.
kad me mučiš sad!
pregledo sam ponovo nominacije.
nemam NIŠTA da preporučim.
avatar - aj to je okej limunadica.
hurt locker
district 9
basterds
up
up in the air
invictus (obavezno NE gledati)
the blind side
nine (zaspo sam)
šerlok holms

Jelence

Inglorious Basterds. Sjajan, sjajan film. Christoph Waltz je maestralno odigrao ulogu nemackog oficira. Ma-e-stral-no.

Jelence

Sad kaci ih tako nabrojao...
Serlok Holms je dobar, takodje.
Up (crtac, ako mislimo na isto) je takodje dobar.

alan ford

Quote from: Jelence on March 04, 2010, 04:51:37 PM

bastards sam gledao.
Serlok mi se ne da, procitao sam sve knjige i toliko filmova vec pogledao mada cujem da je dobar.
Up sam gledao u avionu i batalio na pola. Nekako bez dece te animacije me ne drze.

Tromotorac

Jel onaj "Up in the air" nominovan za nesto? Taj sam gledao i dopao mi se...
The bums will always loose.

MalaKoala

Quote from: alan ford on March 04, 2010, 05:03:50 PM
Quote from: Jelence on March 04, 2010, 04:51:37 PM

bastards sam gledao.
Serlok mi se ne da, procitao sam sve knjige i toliko filmova vec pogledao mada cujem da je dobar.

ovaj Serlok nema veze sa knjigama, btw. gledaj.
iskreno nisam nesto posebno odusevljena, ali bastards su FENOMENALNI.
mozda jos i District 9.

Mirabella

Quote from: Tromotorac on March 04, 2010, 05:07:19 PM
Jel onaj "Up in the air" nominovan za nesto? Taj sam gledao i dopao mi se...

Mmmm, Clooney  :)
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Jelence

ma nemoj ti meni Clooney :)

jel on bese rezirao onaj kaosezvase "Good night and good luck"? i jos jedan je bio... ja se zajebala pa sam oba odgledala... muke tantalove.

vbo man

The light at the end of the tunnel is the train.

amans

ja gledala...sve mi bilo mindedj ko ce da pobedi, sem sto mi je drago sto je Sandra Bullock pobedila. Ona je fina glumica i izgleda dobra osoba.

Drago mi je i da je Jeff Bridges dobio nagradu.  :)

Najvise me dojmilo sto su dodelili Oskara filmu o delfinima. Ko sljivi filmove o deci koja stradaju. Delfini su soooo much cuter od meksosa i ostalih latinaca  :twisted:
We're lost, but we're making good time.

Tromotorac

Nisam gledao Jeff Bridgesov film, ali verujem da je dobar. To cu da odgledam. Good for Sandra Bullock, too.

Bilo je vreme da malo osavremene produkciju. Do prosle godine, izgledalo je kao u  organizaciji radnickog univerziteta...

Jelence

Pa nemoj da mi kazete sta je bilo, na Ozi TV je odlozeni prenos veceras.

A bas me uhvatio svrabez da googlam.

alan ford

Quote from: Tromotorac on March 08, 2010, 05:50:52 AM
Nisam gledao Jeff Bridgesov film, ali verujem da je dobar. To cu da odgledam. Good for Sandra Bullock, too.

Bilo je vreme da malo osavremene produkciju. Do prosle godine, izgledalo je kao u  organizaciji radnickog univerziteta...
Djuro Salaj? taj je nadaleko cuven po konematogtafiji.

vbo man

Ja brate gledala danas u podne...dobro ja ne radim pa mogu...Mada nisam sve gledala...upadala po malo.

tarana

hurt locker na par mesta preveden ko "katanac za srce".

Mirabella

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ajde da cutim, zbog Jelke.  :?:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Tromotorac

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Pa nema sanse da odgledam pobednika, americke ratne filmove ne gledam iz principa.

Jebo i' Irak u vr' guzice... Americka goMna...

alan ford

Quote from: Mirabella on March 08, 2010, 07:53:46 PM

A ovo im je bio faux pas:

desile su im se i vece stvari, npr. kada roknuse kinesku ambasadu u BGu 'ni krivu ni duznu'. kako da nece ovako nesto.

Tromotorac

Probaj da ugovoris delivery window 12-2 pa ti dodju u 6 popodne... sto ne bi omasili Farrah sa liste. Nemozes vise ni u kog da se pouzdas da uradi posao kako treba.

vbo man

Ni ja ne gledam Americhke ratne filmove ( chak ni iz WWII) ali ovaj mozda odgledam.Prvo jer ga je pravila zena pa me zanima taj zenski ugao a drugo jer je tema interesantna: kako chovek postane addicted na ubijanje i smrt oko sebe.Uvek sam se chudila onima shto su po drugi , treci itd. put ponovo ishli u Iraq i kad nisu morali...Pada mi sad na pamet onaj lik iz Lovac na jelene...koji je ostao u Vijetnamu i igrao ruski rulet i dalje...secate se.Ima neshto gadno u svemu tome.Brat od tetke moga muza (inache bio jedan divan chovek, profesor srpskog, pre rata u Bosni u kojem se "tukao" ispred svoje kuce u Sarajevu i kad je izgubio nogu i kad su mu nudili da tako sakat ide da radi na televiziji Republike Srpske odabrao da se tako bez noge vrati u rov i nastavi borbu.Naravno na kraju je pred sam zavrshetak rata poginuo.
Pokushacu da odgledam taj film ipak...

amans

Quote from: vbo man on March 09, 2010, 03:53:36 AM
Ni ja ne gledam Americhke ratne filmove ( chak ni iz WWII) ali ovaj mozda odgledam.Prvo jer ga je pravila zena pa me zanima taj zenski ugao a drugo jer je tema interesantna: kako chovek postane addicted na ubijanje i smrt oko sebe.Uvek sam se chudila onima shto su po drugi , treci itd. put ponovo ishli u Iraq i kad nisu morali...Pada mi sad na pamet onaj lik iz Lovac na jelene...koji je ostao u Vijetnamu i igrao ruski rulet i dalje...secate se.Ima neshto gadno u svemu tome.Brat od tetke moga muza (inache bio jedan divan chovek, profesor srpskog, pre rata u Bosni u kojem se "tukao" ispred svoje kuce u Sarajevu i kad je izgubio nogu i kad su mu nudili da tako sakat ide da radi na televiziji Republike Srpske odabrao da se tako bez noge vrati u rov i nastavi borbu.Naravno na kraju je pred sam zavrshetak rata poginuo.

ako te to zanima pogledaj i Apocalipse Now, nije sveza roba, ali ubija na mestu (pogotovo ako si procitala Konradov roman Heart of Darkness)

slawen

"Ужас! Ужас!"

А где су ту пси од сламе? :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Hahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

Jelence

Sto je najbolje pre par godina su listom bili protiv ratovanja u Iraku, bla bla bla, a sad su otvoreno ZA sukob. WTF?!
Istina, Kathryn Bigelow je spomenula ljude koji "risk their lives on a daily basis" a ne politiku koja ih je tamo odgurala, al opet... Kog mojkura su trazili tamo in the first place...

Sta ono bese kad je Tom Kruz bio samuraj, film napravljen na pocetku "rata protiv terorizma" kad rekose da su se samuraji naucili ratovanju od Amerikanaca... Pa kad nisam pala na dupe...

Onog kako-se-zvase antiprotivnog rezisera nisu vise ni zvali... Onaj neokupani, neobrijani, krupniji gradjom... ZboraviK mu ime...

amans

Quote from: slawen on March 09, 2010, 07:18:38 AM
"Ужас! Ужас!"

А где су ту пси од сламе? :mrgreen:
Quote from: vbo man on March 09, 2010, 03:53:36 AM

Ako ista ne mogu da svarim, onda su to pomodarski ratni filmovi. Zena rezirala. Joj sto sam ponosna, ganuta do dna duse.

vbo man

Quoteoj sto sam ponosna, ganuta do dna duse.

Ma nisam ni ponosna ni ganuta nego samo zaintrigirana...jer ochekujem neki drugi ugao gledanja...that's all. A ne znam skoro nishta o filmu pa tako ako je napravljen u odbranu USA agresije oma znam da mi se nece dopasti...

Jelence

"Hurt Locker" - najbolji film koji niko nije gledao

Najčešća kritika američkih vojnih stručnjaka za deminiranje o filmu "Hurt Locker", koji je ove godine osvojio šest ,,Oskara", jeste to da je glavni junak narednik Džejms ,,arogantni kauboj koji voli da se pravi važan i misli da je nepobediv" i da upravo takvi ljudi nisu potrebni na terenu, piše američki magazin ,,Newsday".

Prema rečima narednika Džeremija Filipsa, koji predvodi jednu jedinicu za deminiranje na istoku Iraka, ,,narednik Džejms iz filma kod nas ne bi komandovao".

Film "Hurt Locker" već je dobio epitet ,,najboljeg filma koji niko nije gledao", jer se prikazuje u bioskopima od juna prošle godine, ali je ostvario zaradu od nešto više od 21 miliona dolara.

To je film koji je rađen u nezavisnoj produkciji, sa malim budžetom i u Americi se prikazivao samo u većim gradovima.

Prema pisanju američke štampe, slabe su nade da će film u bioskopima zaraditi mnogo više, pošto je već nekoliko sedmica u prodaji i na DVD-u.

Filmsko ostvarenje o jedinici američke vojske za uklanjanje eksplozivnih sredstava prosto je oduvao svoje konkurente, a režiser Ketrin Bigelou postala je prva žena koja je dobila ,,Oskara" za režiju.

Narednik američke vojske Džefri Sarver podnio je tužbu protiv tvoraca "Hurt Lokera", jer smatra da je jedan od glavnih likova u filmu zasnovan na njemu.

Prema njegovim rečima, scenarista Mark Bol opisao je sve događaje u filmu u kojima je on učestvovao, a tvorac je i fraze "hurt locker", što je sleng koji se upotrebljava za nekog ko je povređen od eksplozije.

Distributer filma "Hurt Locker", ,,Samit entetejment" saopštio je da je film ,,izmišljena priča" o vojnicima na ratištu.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Samo da ponovim:

glavni junak narednik Džejms ,,arogantni kauboj koji voli da se pravi važan i misli da je nepobediv"

baj-baj Hurt Locker...

Tromotorac

A da ti ipak pogledas to, pa da formiras svoje misljenje umesto da ti drugi prezvakavaju i serviraju po novinama? :)

Mene, osim najzanimljivije ceremonije u 2 decenije koliko pratim, najvise je zainteresovao Blind Side, sa Sandrom Bullock. Downloadovao sam ga sa rapidserbia pa ga mozda uskoro odlgedam...

Jelence

Blind Side sam i ja htela da gledam.
Up in the Air takodje.
Precious
The Last Station (OBOZAVAM Helen Mirren, jos od one krimi serije)
Julie & Julia (samo zbog Meryl Streep)
Crazy Heart

Invictus me ne zanima, kao ni District 9

Jelence

PS. Ne znam dal sam napomenula (ako i jesam nisam dovoljno  :mrgreen: ) koliko mi je drago sto je Christoph Waltz dobio Oskara:

Covek je GE-NI-JE.

Jos uvek gledam njegov deo u Inglourious Basterds-ima otvoreni' usta  :|

Tromotorac

Up in the air je jako dobar. I aktuelan, za neke scene mogu da posvedocim. Crtani "Up" je dobar, ali za decu po malo potresan.

Ostalo nisam gledao...

slawen

А зар тај UP није мало бајат за овогодишњег Оскара? Ја сам га, чини ми се, глед'о откад себе.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

baggio

Blind Side - odlican, samim tim vredan Oskara
Up in the air- zna se vec zbog cega je ovaj dobar ;)
Precious - dobar, ali psihicki vrlo tezak
Julie- & Julia - Meryl dala fenomenalnu ulogu
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Up je dobar, bas je odlican.
Inglourious Basterds - vec sam rekla
Coco Before Chanel - onako, nista posebno
Harry Potter and the Half Blood Prince - je sranje
Sherlock Holmes - je odlican

Jelence

Inace, SAD je meni jasno zasto se Sandra nedavno otvorila po pitanju svog potomstva... Ne moze da ima dece itd. Pa kao mozda neko usvoji... A ima i od muza joj decu iz prethodnih veza...

Holivud, jebiga, nije im verovati. Jebo trac koji nije istina :mrgreen:

vbo man

Pa sad jel ima Sandra dece ili nema?
Meni se chinilo da sam negde chitala ( u trach chasopisima dok chekam kod doktora :mrgreen:) da je bila udata za nekog starijeg tipa...sad mi se chini neki mlad pored nje?

Jelence

Nema.
(Ili jos bolje: not that i know of  :mrgreen: )