News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ima li izlaza?

Started by vbo man, December 03, 2009, 09:13:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vbo man

Poshto se definitivno ne slazemo oko "propasti" USA ajde da malo pogledate u te vashe kristalne kugle pa da vidimo shta mislite kako ce ovaj pichvajz da se dalje odigrava i eventually zavrshi po USA i svet ?

Na jednom sajtu nadjoh kako oni ( neki Ameri) u kristalnoj  kugli videshe shta se sprema i opcije za izlazak:

QuoteConsiders two scenarios if the US has a currency crisis, a solvency crisis, or some other financial stroke.

(1)  We've borrowed $14T, one year's national income, but financed it all with 30 year bonds.  The interest bill would be large, at 6% equivalent to roughly 1/3 of the Federal government's revenue.  But only 3% must be rolled over every year.  In a crisis we might lose the ability to borrow (painful), but the debt remains manageable.  Also increases in interest rates affect us slowly, as the 3% of the debt rolls over annually.

(2)  We've borrowed $14T financed with 1 year bonds.  The interest bill would be far less, but any crisis threatens the government's solvency:   bankruptcy, hyperinflation, and revolution would be our choices.  Also, a rise in rates immediately increases the interest cost.  Even if we manage to roll the debt in a crisis, the rise in rates alone might prove catastrophic.

With an average maturity of only 49 months, and almost half due in the next year, we are far too close to the second scenario.  Fixing this will be difficult, expensive, and slow, esp when running large deficits.  Will the market accept extraordinary issuance of long bonds?  At what interest rates?

QuoteRenegotiate the debt as soon as possible, as our position will likely weaken over time.  Extent maturities.  There will be a price to be paid for this.

QuoteI note that you've failed to mention the last, worst, and most likely "solution" to the problem:

Just keep running the printing presses until bread costs $100 a loaf. Although our economy would be in shambles, the public debt would be relatively small and easily repaid (but I don't think the bond holders would be very happy with the relative return on their investment).

Quote* Hyperinflation is certainly not the worst outcome. Its and easy way to go. Read accounts of the German hyperinflation in "Before the Deluge" by Otto Friedrich, or the Austrian hyperinflation in The World of Yesteday by Stefan Zweig. It's like a big shot of heroin. Debt deflation is far more painful.

QuoteBroadly speaking, deflation destroys debtors — which is much of the middle and upper middle classes. Lacking capital, they acquire productive assets (e.g., farms, business equipment, buildings, land) — and homes. Mild inflation (e.g., the 1970's) is wonderful for them.

QuoteInflation has a much clearer set of winners and losers. To oversimplify, debtors with fixed interest rate loans are winners. Their creditors are losers. Since the biggest financial asset of the middle class are bonds (including bank accounts and CDs), their wealth goes up in smoke. People who have fixed assets and fixed rate mortgages do fine. If wages keep up with prices, life goes on (see Brazil). If not, society collapses. Inflation is a varied animal, and can play out in many different ways. The most important aspect is that it's relatively easy to cure. Hence the major central banks eagerness to induce inflation rather than risk debt-deflation.

So...shta je vasha procena? Inflacija  ( samo kad je se setim :'( ) ili deflacija?
The light at the end of the tunnel is the train.

mercedes

Ja ne mogu da dam neku prognozu ali bila sam u USA prije 2-3 mjeseca i sto sam vidjela nije bas neka vesela slika. U kraju u kojem sam svake godine  (westwood, la ca.) nista nije isto, npr. restorani koje volim zatvoreni, prodavnice u kojim sam se snabdjevala sa softverom isto tako zatvorene. Unaokolo veliki broj praznih stanova na prodaju i iznajmljivanje itd... to me i natjeralo da  trazim po La-u neku postenju radnju u kojoj cu da kupim zadnju verziju Photoshop-a.
I tako me  moj dragi navigator odvezao u geto gdje sam posjetila onaj famozni Walmarth, to je bio neki OMEN izgleda..sanjam neko vrijeme da se selim tamo i radim na tome, medjutim ova posjeta me bas onako natjerala da se zamislim. Sta bi bilo kad bi bilo da recimo propadnem i nadjem se na onakvom mjestu, evo pitam se to stalno, mislim prezivjela bi sigurno (mozda pocela i da pjevam bluz) ali tamo je mnogo tezak vazduh :(
I jos na kraju da dodam cini mi se da ima nade za sve nas ;D, eto bas mi drago da imaju Baraka Obamu sada na celu. Cini mi se da je to pokrenulo mnogo stosta, ovi sto zive tamo bolje to znaju.. medjutim sta sam ja primjetila ovdje kod mene, imam priliku da susrecem cesto crnce ajd da kazem afrikance, i na njih je strasno pozitivno uticao njegov lik, vidi im se nada na licu i sreca. Svi hoce da sele u Ameriku, napokon je taj narod dobio i potvrdu da je vise od kante za djubre i to me neopisivo raduje :)
Einstein said that: Imagination is more important than
knowledge.

zagor te nej

Situacija u globalnoj ekonomiji je takva da je inflatorni pritisak u svim bitni ekonomijama nepostojeci. Mnogo su vece sanse da svi kompletno upadnemo u deflaciju japanskog tipa nego da bukne inflacija. Jedini demand koji trenutno postoji je onaj izazvan loklanim stimulus programima. Consumer demand je dole, nezaposlenost je velika, produktivnost raste po 8-9% stopi. U takvim okolnostima brinuti o inflaciji je gubljenje vremena. Kina ima 2 triliona dolara da asfaltira svaku livadu javnim radovima, oni bar imaju na sta da trose novac, 95% drzave im je muceni, kaljavi treci svet bez kanalizacije, ali izvoz im je, kao i Japanu, pao recimo za trecinu. Jedini problem na kom trenutno treba trositi vreme u zapadnim ekonomijama i kreirati neku trategiju je podizanje zaposlenosti. Za sve ostalo ce biti vremena, ihahaj. Americki Fed moze ce godinama da povlaci interventne mere, tu zurbe nece biti. Isto vazi i za ECB.
Sto se americkog duga tice - na planeti zemlji nema alternative za reserve currency, i ne postoji alternativa za reserve paper sem US TReasuries. Niti iko iskreno zeli da bude ta alternativa. Uostalom, obrati paznju sta se desi, i pored svih prica o propasti dolara i kraju drugog Rima kad se desi bilo kakva, pa i minimalna kriza u svetu. Nama ovde odgovara jeftin dolar. Izvoznicima tako lose ide da nam prodaju robu po snizenim cenama iako je dolar pao 15% od kako je kriza malo posustala, ovdasnji izvoz je jeftiniji, kamatne stope niske. Sto bi mi to menjali, da bi neki besposleni blogger doomsayer bio srecan? .

Da li se sve ovo ovde zloupotrebaljava? Apsolutno. Ali niko ne tera kineze da juan drze 35% ispod purchasing power parity. Ko im jebe mater. Oni cede, na najbezobrazniji nacin, koji inace veoma podseca na ponasanje svetskih vlada u velikoj depresiji, vestacki niskom valutom apsolutno svaki manufacturing posao iz razvijenog sveta.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

Cuti, dajem strazu nocas.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

alan ford

ima li izlaza?

spasa nam nema, umreti necemo...

vbo man

Ekipa iz GS i ostalih "institucija" se naoruzava jer sad ide vreme da podele bonuse ;D

A mozda i znaju neshto shto mi ne znamo a dogodice se u skoroj buducnosti ???

QuoteHenry Paulson, U.S. Treasury secretary during the bailout and a former Goldman Sachs CEO, let it slip during testimony to Congress last summer when he explained why it was so critical to bail out Goldman Sachs, and -- oh yes -- the other banks. People "were unhappy with the big discrepancies in wealth, but they at least believed in the system and in some form of market-driven capitalism. But if we had a complete meltdown, it could lead to people questioning the basis of the system."

Ali Amerikanci su jedan pitom narod...da ih jebesh u dupe oni ce da cute ;D Ili tako vOlu ;D
Ili su zaista toliko glupi ???

NEW YORK - resident Kathy Evans brought humiliation to her friends and family
when she set a new standard for stupidity with her appearance
on the popular TV show, 'Who Wants To Be A Millionaire.'

Evans, a 32-year-old wife and mother of two, got stuck on the first question
and proceeded to make what fans of the show are dubbing 'the absolute worst use
of lifelines ever.' After being introduced to the show's host
Meredith Vieira, Evans was posed with a typically easy initial $100 question..

The question was: 'Which of the following is the largest?'

A) A Peanut
B) An Elephant
C) The Moon
D) Hey, who you calling large?

Immediately Mrs. Evans was struck with an all consuming panic as she did not
readily know the answer. 'Hmm, oh boy, that's a toughie,' said Evans,
as Vieira did her level best to hide her disbelief.
'I mean, I'm sure I've heard of some of these things before,
but I have no idea how large they would be.'

Evans made the decision to use the first of her three lifelines, the 50/50.
Answers A and D were removed, leaving her to decide which was
bigger, an elephant or the moon. However, faced with an incredibly
easy question, Evans still remained unsure.

'Oh! It removed the two I was leaning towards!' exclaimed Evans.
'Darn. I think I better phone a friend.'
Mrs. Evans asked to be connected with her friend
Betsy, who is an office assistant.

'Hi Betsy! How are you? This is Kathy! I'm on TV!' said Evans,
wasting the first seven seconds of her call.
'Ok, I got an important question. Which of the following is the largest?
B, an elephant, or C, the moon. 15 seconds hun.'
Betsy quickly replied that the answer was C, the moon.
Evans proceeded to argue with her friend for the remaining ten seconds.
'Betsy, are you sure?' said Evans. 'How sure are you? Duh, that can't be it.'

To everyone's astonishment, the moronic Evans declined to take her friend's
advice. 'I just don't know if I can trust Betsy. She's not all that bright.
So I think I'd like to ask the audience,' said Evans.

Asked to vote on the correct answer, the audience returned 98% in favor of
answer C, 'The Moon.' Having used up all her lifelines,
Evans then made the dumbest choice of her life.

'Wow, seems like everybody is against what I'm thinking,' said the
too-stupid-to-live Evans. 'But you know, sometimes you just got to go with
your gut. So, let's see... I'm going to have to go with B, an elephant. Final answer.'

Evans sat before the dumbfounded audience, the only one waiting with bated breath -
and was told that she was wrong, and that the answer was in fact, C, 'The Moon.'

Quoteit could lead to people questioning the basis of the system."

Mr Paulson nema opasnosti! Dzabe se naoruzavaju ;D

vbo man

Evo na TV izveshtaj iz Vashingtona oko jobs. Situacija i dalje losha a ochekuje se i gora.Dvocifren unemployment.Obama kaze biznisi ne zaposhljavaju :o. Kako bre da zaposhljavaju ??? A kaze Obama oni ne mogu da urade vishe nishta...sve zavisi od privatnog sektora koji vec znamo u kojim je govnima ::) . Tako i ovde ( nismo dzaba jedna od USA states). Kazu isto kao i tamo ekonomija se oporavlja  ::) (ovde zbog Kine a tamo ne znam zashto i kako) ali ostajacete josh vishe bez posla. Plate vam podizati nece ( ako i ne smanje shto se ovde vec nekima dogadjalo) , mozda cete raditi po 4 dana ( shto se ovde vec dogodilo) ili ce vas zvati on call. Ali treba svi da se radujemo jer eto ekonomija se oporavlja ;D. Ma bash se radujem.Doshla mi struja 600 dolara ( bila 280 godinama) ...ko nam je kriv kad imamo tolike resurse :'(.
Ma nishta sedi i gledaj...

neprijateljska emigracija

Quote from: zagor te nej on December 03, 2009, 01:51:02 PM
minimalna kriza u svetu. Nama ovde odgovara jeftin dolar. Izvoznicima tako lose ide da nam prodaju robu po snizenim cenama iako je dolar pao 15% od kako je kriza malo posustala, ovdasnji izvoz je jeftiniji, kamatne stope niske. Sto bi mi to menjali, da bi neki besposleni blogger doomsayer bio srecan? .

Jeftin dolar nam nikako ne odgovara. Najprije zbog toga sto nam je proizvodnja zasnovana na uvoznim repromaterijalima i energiji. Poskupljeni inupti neminovno vode vecim cijenama finalnih proizvoda (uprkos sirokoj wage deflation).
Nafta je na $75, bakar vec preko $3.25, aluminujum ~$1.00, itd, dok istovremeno potraznja opada. Znaci, istovremeno opada potraznja i rastu cijene ( umjesto da padaju), sto je direktan rezultat slabosti dolara.

Cim prodje ovaj proizvodni cilkus zasnovan na starim zalihama, povecanja cijena su neminovna. Da ne napominjem da nam je consumer spending 70% of GDP a jasno je sta slab dolar znaci za potrosnju.
I sto je vjerovano najvaznije, slaba valuta sa niskim kamatnim stopama znaci odliv kapitala na mjesta gdje je obrnuto. Sreca pa je zlato spekulacijski "flavor of the month" pa se pare ne odlivaju u bazne metale i energiju kao prosle godine.

Dokaz za to je i cinjenica da kad je planulo u Dubaiu, Yen je taj dan skocio vise nego US$, koji je privremeno skocio pa ponovo nastavio pad. Uz svu pricu o deflaciji, YTD je deflacija 0.18% sa trendom smanjivanja tako da ce do kraja godine sigurno preci u inflaciju.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Jelence

Quote from: vbo man
Ali Amerikanci su jedan pitom narod...da ih jebesh u dupe oni ce da cute ;D Ili tako vOlu ;D

Cekaj, nesto mi nije jasno. Na osnovu cega zoves celu naciju glupom?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Tromotorac

Quote from: Jelence on December 04, 2009, 04:37:20 AM
Quote from: vbo man

Cekaj, nesto mi nije jasno. Na osnovu cega zoves celu naciju glupom?

Pa to je valjda opstepoznata cinjenica. Ja bar 30 godina slusam tu dijagnozu.
The bums will always loose.

Jelence

Moram da priznam da me je prilog o ovoj zeni sa kviza malo pomeo.
Ne radi se samo da su glupi, imaju i alternativu: mozda nisu glupi nego su pederi dal po ubedjenju dal nakon ubedjivanja, nije bitno.

Tromotorac

Ja bih najpre pogledao video klip, pre nego da donesem zakljucke na osnovu nekog nepotpisanog teksta... obicno smo trazili izvor uz citate. Ko zna koje 'trece oko' cita vbo...

vbo man

Ma ne chitam nishta.Sve mi shalju direktno iz USA mailom...Amerikanci.

Pa na chemu zasnivam tvrdnju...pa na istom onom na chemu jedna ekipa ovde zasniva svoje tvrdnje o Srbima kao glupom debilnom narodu sa IQ 89 ( valjda).

Mada ja ne mislim da su Ameri bash toliko glupi...samo su pichke...jedino su snazni kad ih obuku u ona vojnichka odela u kojima onako debeli ne mogu ni da se krecu ( nije chudno shto ginu ne mogu ni da beze)  pa im nataknu one vizire i poshalju ih da se izivljavaju po Avganistanu , Iraqu i shire. A narochito su hrabri kad gadjaju iz aviona xuss
No dobro nek im rade shta hoce , njihovi su i red je...a mi samo da gledamo koliko duboko mogu da ga prime...Nije ni to bez uzivanja za dobar deo sveta :evil:

Jelence

Quote from: Tromotorac on December 04, 2009, 04:48:57 AM
Ja bih najpre pogledao video klip, pre nego da donesem zakljucke na osnovu nekog nepotpisanog teksta... obicno smo trazili izvor uz citate. Ko zna koje 'trece oko' cita vbo...

Obzirom da mene citira da su u Syd pale cene kuca 40%, ne smem ni da pomislim. (a nije bilo rec o Syd nego o obali severno od Syd, jedno 100-150 km izvan Syd)

Odlican primer (hvala, vbo!) kako se dolazi do svih onih "hot tips". Mogu misliti koliko njih je imalo sanse da cuje da su cene kuca u Syd pale 40%.

Plus sto je Syd 150 km u precniku, znaci ima mnogo oblasti, mnogo kuca, negde rastu a negde padaju. Sve je to nebitno i moze se zanemariti kad krene prica "eksperata".

Ja sam sigurna da sam ja isti takav "ekspert" u oblastima u koje se ne razumem i da hvatam info od kolega eksperata.

I sve je to OK, niko nije umro, lepo je pricati sokantne price za vecerom, sve dok neko ne zeli da uskoci u celu pricu (pocne da se bavi mrezom, recimo, ili gradnjom, zemljoradnjom, vocarstvom, psihologijom, sportom - jer se naslusao divnih prica od eksperata poput mene ili vbo). E vidis TO moz' da boli.

Pitanje je zaista kad hoces nesto STAVRNO da uradis koga ces da slusas. Da li ces da slusas nepr. emigraciju ili mene, recimo, oko "prodaje kuce koju nemas".

Tu covek ide na osecaj i ja uvek slusam one koji se bave onim o cemu je rec, manje slusam napucane filozofe.

Ali opet, nekome se oni koji se time bave ne dopadaju jer su "previse pametni" pa se osecaju ugrozenima. Zato poslusaju savete totalnih amatera, sto nema biznis logiku ali je emotivna odluka. A ljudi donose odlluke iz emotivnih razloga, uvek.

Jelence

Quote from: vbo man on December 04, 2009, 05:20:44 AM
Pa na chemu zasnivam tvrdnju...pa na istom onom na chemu jedna ekipa ovde zasniva svoje tvrdnje o Srbima kao glupom debilnom narodu sa IQ 89 ( valjda).

A da li se slazes da su Srbi glup i debilan narod sa IQ 89?

vbo man

vbo man

Quotetako da ce do kraja godine sigurno preci u inflaciju.
Pazi kad mora xtwak

Ja ovde mislim da imamo prikrivenu inflaciju ( kako je izrachunavaju majku im  :?: Kazu da je mala ( 2, neshto) a ono sine cene ( od kuca, renti preko struje i hrane rastu valjda najvishe u razvijenom svetu).Pa mi toliku inflaciju imali i onih prvih 6-7 godina kad se ni jedna cena nije mrdnula za cent.Ma ko koga ovde pravi debilom :?: :x

Jelence

slawen

Quote from: vbo man on December 04, 2009, 01:25:54 AM

Asked to vote on the correct answer, the audience returned 98% in favor of
answer C, 'The Moon.'
Хахахаха
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

QuoteObzirom da mene citira da su u Syd pale cene kuca 40%, ne smem ni da pomislim. (a nije bilo rec o Syd nego o obali severno od Syd, jedno 100-150 km izvan Syd)
Ne mogu ja da gledam u biber na shta si ti mislila...prichalo se o Sidneju.Ja nisam odaNle pa kako da znam.Ko sad ja tebi da pricham o nekom selu na Sunshine Coastu a mi prichamo o Brizbejnu...

vbo man

Shto se tiche Sidneja ja nemam nekih informacija.Ono shto sam rekla chula sam na jebenom TV ( al vec sam i pre nanjushila da im nije verovati) i to ne sad, ne govorim o ovom trenutku. Naravno da je Sidnej ( pa chak i maleni Brizbejn ) shirok pojam i da se onako lokalno razlichite stvari dogadjaju sa cenama.Ali kad TV kaze npr. u Brizbejnu porasle cene 10 % onda se gleda shira slika.

zagor te nej

Quote from: neprijateljska emigracija on December 04, 2009, 04:32:30 AM
Quote from: zagor te nej on December 03, 2009, 01:51:02 PM
minimalna kriza u svetu. Nama ovde odgovara jeftin dolar. Izvoznicima tako lose ide da nam prodaju robu po snizenim cenama iako je dolar pao 15% od kako je kriza malo posustala, ovdasnji izvoz je jeftiniji, kamatne stope niske. Sto bi mi to menjali, da bi neki besposleni blogger doomsayer bio srecan? .

Jeftin dolar nam nikako ne odgovara. Najprije zbog toga sto nam je proizvodnja zasnovana na uvoznim repromaterijalima i energiji. Poskupljeni inupti neminovno vode vecim cijenama finalnih proizvoda (uprkos sirokoj wage deflation).
Nafta je na $75, bakar vec preko $3.25, aluminujum ~$1.00, itd, dok istovremeno potraznja opada. Znaci, istovremeno opada potraznja i rastu cijene ( umjesto da padaju), sto je direktan rezultat slabosti dolara.

Cim prodje ovaj proizvodni cilkus zasnovan na starim zalihama, povecanja cijena su neminovna. Da ne napominjem da nam je consumer spending 70% of GDP a jasno je sta slab dolar znaci za potrosnju.
I sto je vjerovano najvaznije, slaba valuta sa niskim kamatnim stopama znaci odliv kapitala na mjesta gdje je obrnuto. Sreca pa je zlato spekulacijski "flavor of the month" pa se pare ne odlivaju u bazne metale i energiju kao prosle godine.

Dokaz za to je i cinjenica da kad je planulo u Dubaiu, Yen je taj dan skocio vise nego US$, koji je privremeno skocio pa ponovo nastavio pad. Uz svu pricu o deflaciji, YTD je deflacija 0.18% sa trendom smanjivanja tako da ce do kraja godine sigurno preci u inflaciju.

Ovo sto i odavde izvozimo mahom ne zahteva uvoz sirovina. O tome treba da brinu Kina, Indija, Indonezija, Brazil i ostali. USD pada jer je ocigledno da FED nece da ga takne do jedno 1.6 nivoa.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Quote from: vbo man on December 04, 2009, 05:20:44 AM
Ma ne chitam nishta.Sve mi shalju direktno iz USA mailom...Amerikanci.

Super vbo sto si ovo pojasnila, sad je svima jasno da se radi o autenticnim izvorima. Cim je direktno od USA-amerikanaca onda je sve obavezno istina.

Mada ja ne mislim da su Ameri bash toliko glupi...samo su pichke...

Mozda su glupi zato sto su pichke?  :lol:

Quote from: zagor te nej on December 04, 2009, 01:53:31 PM
Ovo sto i odavde izvozimo mahom ne zahteva uvoz sirovina. O tome treba da brinu Kina, Indija, Indonezija, Brazil i ostali. USD pada jer je ocigledno da FED nece da ga takne do jedno 1.6 nivoa.

Gotovo da nema domaceg proizvodjaca koji nema uvoznu komponentu u svojoj proizvodnji (upravo i da zanemarimo naftu koja je je svepristutna kroz troskove transporta). Cak i proizvodnja hranei lijekova koja je najvise "domaca" jer se bazicne hemikalije uvoze.

Evo tabela pa uporedi totalni defict u odnosu na USDX u zadnje dvije godine.

Evo i Izvoz u odnosu na USDX

Nema jasne korelacije izmedju slabljenja dolara i porasta izvoza. Mozda bi trebalo sagledati vise od dvije godine.

slawen

Овај ти је последњи цртеж најбоље успео.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Quote from: vbo man on December 04, 2009, 11:24:23 AM
QuoteObzirom da mene citira da su u Syd pale cene kuca 40%, ne smem ni da pomislim. (a nije bilo rec o Syd nego o obali severno od Syd, jedno 100-150 km izvan Syd)
Ne mogu ja da gledam u biber na shta si ti mislila...

Ne moras u biber, dovoljno je da procitas sta pise u postu na koji se pozivas:

Quote from: Jelence on December 03, 2009, 03:13:44 PM
vbo, i kuce kao i svaka ostala roba podlezu zakonima ponude i potraznje.
eno Central Coast - cene su pale 40%. danas njihova market vrednost nije kolika je bila pre par godina, nego 40% niza.
sta to znaci za one koji su ih kupili po vecoj ceni? nista, kupili su ih too soon.

ne mozes da se vratis u proslost i vratis kucu pa da je kupis danas, jednostavno da si cekao i i dalje rentirao dobio bi kucu jeftinije. pre par godina svi su placali vecu cenu, jer je to tada bila market price.

Znaci bio je Central Coast all along.

PS. Gore iznad plavog boksa u kojem se nalazi citat je link (kaze: Quote from: Jelence on Yesterday at 02:13:44) koji ce da te odvede na mesto gde se ovaj citat nalazi.

vbo man

Central Coast...Pa otkud da znam da se neki od suburba ne zove tako. Imate vi i Northen beaches u okviru Sidneja i takve neke nazive.Zar smo obavezni mi iz drugih drzava da napamet znamo imena Sidnejskih suburba? Nisam znala prosto a ti i dalje sviraj kako sam to namerno rekla...ako te ne mrzi :roll:

vbo man

Jeah Tromotorac...moze da bude da je to razlog :?:
Mada kad im ovako ispred nosa ovako besomuchno otimaju i pljachkaju drzavu u koju ne propushtaju da se kunu na svakom koraku moguce da su obe osobine podjednako zastupljene.
Ma narod je stoka svuda...marva...kad se setim gde smo ono bili pali sa Slobinim "rukovodjenjem" a na ulice izadje nas shaka jada ( i to izmanipulisanih).

Tromotorac

Quote from: vbo man on December 05, 2009, 12:34:49 AM
Jeah Tromotorac...moze da bude da je to razlog :?:
Mada kad im ovako ispred nosa ovako besomuchno otimaju i pljachkaju drzavu u koju ne propushtaju da se kunu na svakom koraku moguce da su obe osobine podjednako zastupljene.
Ma narod je stoka svuda...marva...kad se setim gde smo ono bili pali sa Slobinim "rukovodjenjem" a na ulice izadje nas shaka jada ( i to izmanipulisanih).

Hehe. Dobar ti je ovaj 'down under' smajli.