News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

We are the World

Started by Pijanista, March 04, 2010, 07:38:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Bivši lider etiopijskih pobunjenika Aregavi Berhe rekao je u sredu britanskom Bi-Bi-Si-ju da je 95 odsto novca prikuljenog od festivala ,,Lajv ejd" i ,,Bend ejd", koji je sakupio 250 miliona dolara pomoći za gladne u Etiopiji, podelio lider pobunjeničke vojske Meles Zenavi, a koji je sada na funkciji premijera Etiopije.

Berhe je rekao da je bio član pokreta ,,Oslobodilički front za oslobođenje naroda Tigrajana" i da je saznao da ova grupa koristi novac od pomoći da kupi naoružanje.

,,Kada je Tigraj pogodila glad 1985. godine počeo je da pritiče novac za pomoć. Sećam se da je Meles Zenavi sugerisao da bi 50 odsto novca treba da ode za aktivnosti `Oslobodiličkog fronta za oslobođenje naroda Tigrajana`, 45 odsto marksističko-lenjinističkoj `ligi Tigraja` i pet odsto kao podrška žrtvama", izjavio je Berhe.

Bob Geldof, koji je jedan od glavnih organizatora muzičkih festivala ,,Bend ejd" i ,,Lajv ejd" osamdesetih godina prošlog vijeka, kaže da su optužbe Berhea, koji sada živu egzilu u Holandiji, netačne i da su to jednostavno ,,navodi nezadovoljnog čoveka".

Prema rečima Gledofa, bilo bi previše teško prevariti sve humanitarne organizacije koje su tada učestvovale u prikupljanju pomoći za Etiopiju.

U to vreme u prikupljanju pomoći su, između ostalih, učestvovale su organizacije ,,Oksfam," Fondacija ,,Spasite djecu", ,,UNICEF" i ,,Hrišćanska pomoć".

Sve humanitarne organizacije i etiopijske vlasti negirale su Berheove optužbe

Jelence

Fala qrcu da su negirale. Takve se stvari uvek negiraju.

Well, umesto leba kupili su naoruzanje, ispoubijali se medjusobno i a'upickumaterinu.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

ja nedavno bas gledao 'do they know it's christmas' na youtube. Phil Collins jos bio radio ono sto zna najbolje da radi - svirao bubnjeve, Sting izgledao kao klinac, a neki ljudi u komentarima pitali "ko je to" za Bona  :)

Do they know it's christmas
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Dzordz Majkl pre 25 godina - mlad i pun entuzijazma.
Duran Duran & Spandau Ballet...

Culture Club/Boy George vrlo pristojan...

A zeMske su iz Bananarame...

Kad se samo setim kako su Sajmon Le Bon i Pol Jang drmali, bato... zaljubljivali smo se svaki' 15 minuta kad oni opletu onu njihovu...

Hate mail

Vi se zaljubljivale a ono sve buljas do buljasa. Lepo sam vam ja govorio ali ne vredi...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

alan ford

Quote from: Jelence on March 05, 2010, 07:42:33 AM
Kad se samo setim kako su Sajmon Le Bon i Pol Jang drmali, bato... zaljubljivali smo se svaki' 15 minuta kad oni opletu onu njihovu...

Pre 5-6 godina jedan od koncerata na lokalnom Rodeu ( navodno najveci Rodeo na svetu, traje 30-ak dana dolaze svi kauboji iz sveta) je bio Duran Duran, cije albume sam skoro sve imao a nikada nisam imao prilike da ih poslusam uzivo. Odem na koncert na stadion, koji je kasnio jer se djipanje po razjarenim bikovima i jurenje prasica malo oduzilo.
Kada je doslo vreme, pogasise sva svetsla na nekoliko minuta i kada su upalili one reflektore na sredini 'blatnjavog terena' vidis binu i neku cetvoricu kako sa strane ulaze na teren i gledaju kojim putem najlakse da stignu do bine a da ne budu bas do zuba blatnjavi. To pazljivo hodanje na prstima a u nekim nalik shimi cipelama je trajalo mozda 30-ak sekundi; meni je delovalo kao vecnost. Ta slika mi se sprizila u mozgu i potpuno unistila sve lepe memorije vezane za Duran Duran. Na sta je bre spao jednom mighty Duran Duran da im i ovakve tezge dobro dodju.

Koncert je inace bio sasvim OK, pevali su uglavnom stare poznate pesme ali od tada kad god pomislim na Duran Duran setim se cetvorice tipova koji koracaju kroz gomilu blata i balege na ocigled citavog stadiona...

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Tromotorac

HD televizija je unistila mnoge mitove.
The bums will always loose.

Jelence

Quote from: Hate mail on March 05, 2010, 02:01:41 PM
Vi se zaljubljivale a ono sve buljas do buljasa. Lepo sam vam ja govorio ali ne vredi...

Me ne u njih nego u krv i meso iz okoline.

Jelence

Quote from: alan ford on March 05, 2010, 02:19:55 PM
Quote from: Jelence on March 05, 2010, 07:42:33 AM

Pre 5-6 godina jedan od koncerata na lokalnom Rodeu ( navodno najveci Rodeo na svetu, traje 30-ak dana dolaze svi kauboji iz sveta) je bio Duran Duran, cije albume sam skoro sve imao a nikada nisam imao prilike da ih poslusam uzivo. Odem na koncert na stadion, koji je kasnio jer se djipanje po razjarenim bikovima i jurenje prasica malo oduzilo.
Kada je doslo vreme, pogasise sva svetsla na nekoliko minuta i kada su upalili one reflektore na sredini 'blatnjavog terena' vidis binu i neku cetvoricu kako sa strane ulaze na teren i gledaju kojim putem najlakse da stignu do bine a da ne budu bas do zuba blatnjavi. To pazljivo hodanje na prstima a u nekim nalik shimi cipelama je trajalo mozda 30-ak sekundi; meni je delovalo kao vecnost. Ta slika mi se sprizila u mozgu i potpuno unistila sve lepe memorije vezane za Duran Duran. Na sta je bre spao jednom mighty Duran Duran da im i ovakve tezge dobro dodju.

Koncert je inace bio sasvim OK, pevali su uglavnom stare poznate pesme ali od tada kad god pomislim na Duran Duran setim se cetvorice tipova koji koracaju kroz gomilu blata i balege na ocigled citavog stadiona...

Koja si ti picajzla od coveka  :mrgreen:

Pa meni Darrena (Hayes-a, ex-Savage Garden, pozadinac takodje) da uvaljas u svinjska goMna neces mi ga ogaditi  :|