News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ziv je Tito, umro nije...

Started by Hate mail, March 19, 2010, 10:25:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

Oglašavanje sirena 24. marta
Sećanje na nastradale

Uprava za vanredne situacije republičkog Ministarstva odbrane obaveštava Pančevce da će u sredu, 24. marta, u 12 sati, biti aktivirane sirene za javno uzbunjivanje stanovništva, i to znakom za prestanak opasnosti (neprekidnim tonom u trajanju od 60 sekundi), povodom obeležavanja jedanaestogodišnjice sećanja na nastradale u NATO bombardovanju.

Takođe, na ovaj način biće izvršena provera tehničke ispravnosti sistema za daljinsko aktiviranje sirena, kao i sirena u selima koje nisu u ovom sistemu. Sirene će istovremeno biti aktivirane na čitavoj teritoriji Republike Srbije.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

QuoteSirene će istovremeno biti aktivirane na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Ukljucujuci i Kosovo...

Hate mail

Ne, ovo je (valjda) samo za Gornju Meziju i deo Dakije/Panonije koja je pod privremenom okupacijom uzurpatoraTM Gornje Mezije. Dardanija je nekaj posve drugo.

vbo man

Ja ne vidim tu nishta loshe...
Ljudi su preziveli bombardovanje.Izginuli su ljudi.
Dal treba da slave i okache Americhke zastave po kucama?
The light at the end of the tunnel is the train.

Hate mail

Naravno da bi trebalo. Ali nije to tema.

Ti ocigledno ne kechujesh my drift, ali za takve kao ti ovakve kerefeke su kroz istoriju uvek bile namenjene. xyxy

Jelence

Koja glupost.
Ljudi treba da move on a ne da se stalno podsecaju na nesrecu.

Pocast moze da se oda na mnoge nacine, a ovaj je potpuno neprimeren. Zbog prezivelih, a pomrlima je i tako svejedno dal laju kere i sviraju sirene.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Quote from: Hate mail on March 20, 2010, 01:23:19 AM

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

Quote from: slawen on March 20, 2010, 05:35:38 AM
Quote from: Hate mail on March 20, 2010, 01:23:19 AM

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

u kojoj vi nebuli zivite...... (samo ne znam da li da se smejem ili placem)
We're lost, but we're making good time.

slawen

Смејем се добром одговору, не исказујем радост гледе бомбардовања, за које држим да је било тотални промашај и консеквентни злочин.
Миссим, осиромашени уранијум..... хајте молим вас, а шта фали обогаћеном?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

zagor te nej

Jel citao neko sta su radile po Kosovu ove delije sto im eto kao sude?
Kao SS u Ukrajini '41.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

vbo man

QuoteJel citao neko sta su radile po Kosovu ove delije sto im eto kao sude?
Kao SS u Ukrajini '41.

I ti drzish da je to dobar razlog za ilegalno bombardovanje ceje jedne zemlje?
Shto niste bombardovali Zimbabve? Jesi gledao kako su BELCE machetama sredjivali tamoshlji "borci za slobodu"...

Hate mail

You need to cut down on the Internet. It's probably getting a wee bit too much for your aging CPU.

zagor te nej

Quote from: vbo man on March 21, 2010, 01:39:16 AM
QuoteJel citao neko sta su radile po Kosovu ove delije sto im eto kao sude?
Kao SS u Ukrajini '41.

I ti drzish da je to dobar razlog za ilegalno bombardovanje ceje jedne zemlje?
Shto niste bombardovali Zimbabve? Jesi gledao kako su BELCE machetama sredjivali tamoshlji "borci za slobodu"...

Pa to je samo finale jednog zlocinackog poduhvata koji je trajao deset godina. Sta da ti kazem...naravno da mi je zao sto je doslo do toga da nas razjebava ceo zapadni svet tri meseca...ali da nisam Srbin, da mi nioje porodica i vecina prijatelja tada jos uvek zivela tamo, nesto ne verujem da bi mi bilo cudno, ili da bi mi delovalo pogresno da se konacno stavi tacka na zlocinacko ponasanje kojekakvih ubica. A tacka jeste stavljena. Strasno sta je ljudi pobijeno na mig Beograda, onolike godine je onako zverski bombardovano Sarajevo...sta je postreljano i pobacano u jame oko Prijedora..pa Srebrenica. Jebiga, what goes around comes around. Interesantno je doduse da se kojekakav olos u uniformi kojekakvih zlonackih jedinica republike Srbije ponasao vrlo slicno ako ne i gore od tih morona sa macetama, u Zimbabveu, ali u sred srede Evrope. Iz ove perspektive sad mislim da je ocekivanje bilo kakvog drugacijeg ishoda od marta '99 prosto bilo nerealno.
Niels Bohr

Jelence

Politicki marketing je dovoljno mozdano ispirajuci, a ratni i od najpametnijeg coveka moze da napravi budalu.

Srpski ratni marketing je "napadose nas neduzne, evo ovaj civil stradao, eno onaj civil stradao". Ljudi poverovase i ispadose budale. Mislim, treba biti prava budala (vestacka ili prirodna) pa da poverujes da se zemlja bombarduje nizasta.

Sokantno je koliko je ljudi u Srbiji progutalo tu pricu. Zaista sokantno.

slawen

Јеботе, жене & рат.... жене & фудбал..... жене & ...........

Jelence

Hate mail

vbo man

Strashno je sve to shto se dogadjalo ( mada ta odokativna prorachunavanja srpskih zlochina od strane zapadne javnosti mi josh uvek idu na zivce i volela bih da sam chula mnogo egzaktnije i dokumentovanije podatke) i ja nikad nisam tvrdila da su "Srbi" ( ma shta pod tim podrazumevao) neduzni bili u ovim ratovima.I svakako mnogi od njih treba da odgovaraju za svoje zlochine.
Ja samo mislim da bombardovanje Srbije ( pa jos osiromashenim uranijumom i kojechime) nije bio pravi odgovor. Milosevic nije otishao sa vlasti zbog bombardovanja...shta vishe chini mi se da mu je rejting i porastao nakon toga ( shto je u stvari i normalno).
Miloshevic ne bi toliko ojachao da je zapad od starta imao malo drugachiji pristup prema " srpskom problemu"...koji je postojao objektivno.Istina to nije bilo lako s idiotom kakav je bio Milosevic a nakon shto je Cimermana shutnuo u dupe :x.
Ipak ne bih sve Srbe trpala u isti kosh kao shto vi to radite.
I Zagore samo da ti kazem da sam ja bila jedna od 10-12 ljudi izashla da protestujem kad je pochelo bombardovanje Sarajeva...Puno je toga strashnog uradjeno u nashe ime...svi smo bili satanizovani :cry:

Hate mail

Svi komentarisete sve i svasta o kojecemu a ne primecujete niti komentarisete ovaj flagrantni potpis zlikovacke drzave u liku kontinuiteta zamlacivanja i nasilnog kondicioniranja citavog drustva indukovanim i odrzavanim post-traumatskim stresnim sindromom sirenama u podne (ili 3:05pm) svake godine u isti dan uz prigodni emo-politicki narativ.

zagor te nej

Ma to je nista, cekaj da vidis na sta lici centar Beograda 11 godina kasnije.
Niels Bohr

Hate mail

Jasno, brate.

Ali to su mogli da vide samo stanovnici Turkograda i retki koji "poslom" odlaze u taj svinjac.

To nije dosta.

Ali ovo sa sirenama ce moci da cuju (i da se stresaju u shoku) skoro svi. Eno vidis da i po selima misle da drmaju.

vbo man

QuoteMa to je nista, cekaj da vidis na sta lici centar Beograda 11 godina kasnije.

Na shta to TEBI lichi centar Beograda 11 godina kasnije?
Meni je ovog leta lichio na EVROPSKI GRAD...

zagor te nej

Ne znam samo cemu sluze one srusene zgradurine u nemanjonoj...jel neko ceka da ih privatizuje za tri evra, ili nebeskom narodu treba uterivati osecaj zrtve zarad dnevnopolitickih ciljeva..
Inace Beograd je estetski evropski grad koliko je i Srbija evropska zemlja...tri cetiri ulice, cim malo skrajnes iz kruga dvojke sacuvaj Boze. Da nije bilo Tita jos bi dereglijama prelazili Savu i Dunav, pusti Srbi, nijedna srBska vlast jedan most da im digne ili cestit put napravi...
Svaki put kad odem sve mi je draze sto sam otisao, i sve zalije onih iz moje generacije koji nisu.
Niels Bohr

vbo man

Ne znam zashto te zgrade stoje srushene...nisam sigurna shta da mislim o tome.Mozda jednu treba ostaviti kao spomenik ali i kao opomenu (kako se prolazi kad se sa silnicima kurchish umesto da budesh lukav...).Ali verujem da ce se te zgrade ponovo izgraditi...odnosno neke druge (lokacije su dobre a trzishte je zakon zar ne?).
Beograd ima svoje divne krajeve ( sve ih je vishe i sa sve lepshim novim kucama svetske klase) a ima i cigamalu...ali stvari se popravljaju. Bila letos u Frankfurtu pa mogu sa lica mesta da ti kazem da i Frankfurt ima sad SVOJE cigane koji prose po ulicama, svoje Turke sa njihovim petparachkim radnjama a kladim se i naselja na obodu gde zivi sav taj svet gde mogu da se kladim da se vesh prostire po terasama a brojne cipele stoje u hodnicima zgrada ispred njihovih vrata. U Engleskoj u Shefildu slika nije bolja. Gradski parking - zgradu kakvu sam tamo videla nisam videla nigde u svetu...na svakoj krivini morash da manevrishesh da bi proshao a sve od golog betona kao u Rumuniji u neka vremena. Nakon ova dva grada Beograd mi je letos izgledao josh lepshi...Ono shto je vazno Beograd ima buducnost i krenuo je u tom pravcu. A shta je ko tamo VOLEO da vidi - to je i video! Ja i ti ochigledno potpuno suprotne stvari...

vbo man

I ovo je Beograd...

ali ti si Zagore odabrao da vidish ovo:

Hate mail

Alo bre, dalobu, tema nije sta je gde "lepo" ili ne nego se govori o manipulaciji milionima. Al' to treba prvo shvatiti. Neopisivi si gubitak vremena.

vbo man

Hate , ti si neopisivi gubitak vremena iz prostog razloga shto u Srbiji nisi bio sigurno vishe od 10 godina a prichash kao da sve znash o tome shta se tamo deshava.
Naravno da ima manipulacije masama kao i u tvojoj jebenoj USI gde se preko FOX i ostalih televizija radi masovna hipnoza masa. Chak i tako bistri kao ti su joj podlegli.

Hate mail

Koja si ti nepatvorena, neprskana glupaca...

vbo man

Slobodan si da o meni mislish shta ti je volja.
Who cares what you think anyway!

Jelence

Quote from: vbo man
I ovo je Beograd...

(...)

ali ti si Zagore odabrao da vidish ovo:

(...)

Stvarno je razlika d-rasticna.
Sta mislis vbo da bi zagor trebao da radi?

slawen

Је ли, ВБО, а што ниси оне нове старинске куће сликала изнутра, него само споља и из кола?
Баш бих волео да им видим распоред....

vbo man

Mislim da je trebao da primeti i jedno i drugo...jer sve je to Beograd danas...
Mogu da vam postiram i uporedne slike stravichnih kuca ovde i stracara ovde.
Vidim i ovde i jedno i drugo.Radije slikam one lepe.Molim $ 5 za pozitivan attitude, Jelo xrofl
Slawene ja tebe choveche i tvoj suptilni sarkazam nikako ne kontam.Kakve veze ima raspored leba ti?

slawen

zagor te nej

Mene je onako vise fascinirala Sloboda za Urosa nasvrljana na svakoj, ali svakoj zgradi ukljucujuci i nove novcijate fasade u koje je grad slupao ko zna koliko para. Narod je, doduse oduvek onako u proseku  nebazdaren i nevaspitan, nova generacija je sasvim obogaljena zivotom pod Legijama i Cecama, to su, uz izuzetke koji ce da odu, uglavnom ksenofobni i neobrazovani kreteni. Onaj normalan svet zivi u nekoj samoizolaciji od ludaka, sve je to isto kao u devedesetim samo se srecom nesto bolje zivi. Drzava otima, svaki nivo vlasti otima, u stvari nema vlasti, nema opozicije, tamo je na delu zavera tzv politicke elite protiv sopstvenog naroda - izdele kolac, neko vlada Beogradom, neko lokalom, nego sedi u upravnom oBoru. Bez clanske karte neke partije ces da dobijes da izbijes oci, a ne cestit posao. Cenim da se otme znacajan procenat GDPa svake godine. Sve u svemu, jad i beda.
Niels Bohr

Pareski do

Quote from: zagor te nej linkDa nije bilo Tita jos bi dereglijama prelazili Savu i Dunav, pusti Srbi, nijedna srBska vlast jedan most da im digne ili cestit put napravi...

Quote from: zagor te nej on March 20, 2010, 04:24:57 PM
Kao SS u Ukrajini '41.

И ти си гледао Капичића на Б92?

zagor te nej

Ne znam ko je to...a B92 nisam gledao, nema gde. I govorim o vremenu od osanmdesete na ovamo...30 godina srpske vlasti, rezultat gori nego kad je vladao copavi kumrovcanin.
Niels Bohr

Pareski do

Hate mail

Quote from: vbo man on March 23, 2010, 04:15:48 AM
Slobodan si da o meni mislish shta ti je volja.
Who cares what you think anyway!

Nit radis nit placas porez nit te ko izvan kuce ista pita (if at all)!

Vise mi je vazno sta o necemu misle cigani sto skupljaju sekundarne sirovine nego sta ti mumlas ovuda dokona!

zagor te nej

Kakva zadrta matora luda je ovaj Kapicic...
Omiljena recenica, kad je u pitanju bezbednost, ne vaze zakoni i pravila...

Niels Bohr

alan ford

Quote from: zagor te nej on March 23, 2010, 12:01:23 PM
Mene je onako vise fascinirala Sloboda za Urosa nasvrljana na svakoj, ali svakoj zgradi ukljucujuci i nove novcijate fasade u koje je grad slupao ko zna koliko para. Narod je, doduse oduvek onako u proseku  nebazdaren i nevaspitan, nova generacija je sasvim obogaljena zivotom pod Legijama i Cecama, to su, uz izuzetke koji ce da odu, uglavnom ksenofobni i neobrazovani kreteni. Onaj normalan svet zivi u nekoj samoizolaciji od ludaka, sve je to isto kao u devedesetim samo se srecom nesto bolje zivi. Drzava otima, svaki nivo vlasti otima, u stvari nema vlasti, nema opozicije, tamo je na delu zavera tzv politicke elite protiv sopstvenog naroda - izdele kolac, neko vlada Beogradom, neko lokalom, nego sedi u upravnom oBoru. Bez clanske karte neke partije ces da dobijes da izbijes oci, a ne cestit posao. Cenim da se otme znacajan procenat GDPa svake godine. Sve u svemu, jad i beda.

Beograd vole ljudi iz Beograda. Recimo meni je drag bas zato sto je takva mesavina grada i mahale, sto sam tu rodjen, sto imam lepe trenutke koje sam tamo doziveo...
Sa druge strane otkako sam poceo da svracam sa suprugom poceo sam da ga gledam nekako objektivnije pa sam odjenom primetio sve te razvaljene fasade, grafite, "slobode za urosa", plakate, pikavce i prljavstinu po ulicama, gradsko saobracajna vozila od kojih ako stojih 5 minuta negde na ulici ce proci 10-ak i ni jedan nije iste boje, kamoli isti model, splavove opkoljene djubretom flasama, papirima....

To sto ima i lepih novih kuca, najnovijih vozila ne znaci da je sada Beograd isto sto i Pariz jer i tamo imas grafite, oronule kuce i sta ti ja znam sta. Meni je Beograd drazi mada nije ni za uporediti.

slawen

Quote from: alan ford on March 23, 2010, 06:53:16 PM
Meni je Beograd drazi mada nije ni za uporediti.
Фер инаф.

Ivan_D

Nije se pokazao Jugoslav ovaj put. Cini mi se da u poslednje vreme sve vise ima potrebu (ili mozda direktivu) da podilazi srpskom zivlju i time kvari kvalitet emisije.

Debilno pitanje na kom je non-stop insistirao, zasto je na Golom Otoku bilo najvise Srba; 7000 od 16000 ukupnog broja zatvorenika. Zasto, zasto, zasto? Neverovatno.
Sta tu nije jasno, ja ne razumem. Srba je bilo najvise u bivsoj Jugoslaviji. 10M od 24M stanovnika, plus bili su, uz Crnogorce, najvise opcinjeni Staljinom. Prosto ko dan.
Cudi me da je tamo uopste zavrsilo preko 500 Slovenaca.

Ja Kapicica slusao/gledao poslednji put kad je bio u talk-showu kod svinjoglavog Tijanica pre 20 godina. I tada ga napadali gledaoci i bivsi robijasi zbog golog otoka. Secam se da je rekao tada "mozete samo pod prozor da mi pljunete. Inace, da je tamo bilo tako lose ne biste vi svi sad imali po 80 godina i napadali me"

Fascinantno kako Srbi ne shvataju ni dan danas da ih je ta politika spasla ruske cizme i da bi inace verovatno 1950-1990 proziveli kao Rumuni. Srbi su strasno glupi.

Tijanic ga bio pitao i da li je istina da mu je Tito "ukrao" verenicu. Kapicic je bio dostojanstveno odgovorio da je to istina, da je jednom Tito od nekud dosao jasuci na konju a ta njegova would be verenica je sedela ispred Tita u sedlu  :mrgreen:  , i da mu je tada bilo sve jasno.

Covek je, inace, rekao najvecu istinu tokom ovog intervjua sa Cosicem kad je rekao "pa mi smo bili civilizovana drzava. Pa samo nasi tadasnji ambasadori su vredeli nekoliko puta vise nego ceo srpski parlament danas. Vise su vredeli po postenju, po snazi intelekta, po karakteru..."

Svako ko pokusava da poredi danasnju super-sprdnju od srbijanske drzave sa tadasnjom drzavom je nenormalan/glup/budala.

Pa setite se samo poslednjeg ministra inostranih poslova. Loncar bese? I uporedite ga sa ovom budalom Jeremicem.
Ili ovog generala Kapicica sa onom babom Nebojsom Pavkovicem. Nekim stvarima poredjenju jednostavno mesta nema.
If you dine with the devil bring a long spoon.

vbo man

Bash tako Alane...
Ne zelim da u Beogradu branim ono shto se ne moze braniti...ali zelim da primetim i ono shto je u Beogradu dobro i valja.
Ne poredim Beograd sa Parizom ( nisam ni videla Pariz josh) ali ga letos uporedih sa Frankfurtom i Shefildom ( istina mnogo manjim gradovima od Beograda) i uopshte mi nije izgledao tako losh.
Kaze mi zena direktora moga muza da su bili letos u Zagrebu i da joj se nije dopalo shto je pun grafita. Ima ih i ovde koliko hocesh...ne moze da osvane svetla i nova ograda da ih sutradan ne isharaju umobolnici.
Istina je da nemamo tu kulturu i da se djubre raznosi, shto ovde nije sluchaj a i ovde se redovno chisti.Valjda jer ima para za to ( a radi i community service).Mnoge drzave u USI vec nemaju para i govori se o odlozenom iznoshenju djubreta i sl.Sve propada bez para...Dobro, popravice se Beograd...krenuo je...centar je bar lepo sredjen i chist...da te nije sramota da ga pokazesh bilo kome.Samo napred moj Beograde!

Pareski do

Zašto je formirana Atomska komisija?
KAPIČIĆ: Na ideju da formiramo Komisiju za atomsku energiju došli smo nakon sukoba sa SSSR–om.

*Čija je to bila ideja?
KAPIČIĆ: Naša, rukovodstva države. Aleksandar Ranković, Edvard Kardelj i Boris Kidrič su organizovali sastanak na kome je donešena odluka da se formira tzv. Atomska komisija. Osim Rankovića, koji je bio na njenom čelu, Komisiju su činili Boris Kidrič, Svetozar Vukmanović Tempo, Pavle Savić i Dragiša Ivanović. Cilj je bio da se napravi institut i da se iz inostranstva dovedu stručni ljudi, inženjeri... Odobrena su velika novčana sredstva i pružena bezrezervna pomoć. Iz Francuske je doveden profesor Valen, naučnik i ekspert za tu vrstu posla.

*Šta je bio vaš zadatak?
KAPIČIĆ: Bio sam zadužen za bezbjednost....

*Zašto je uopšte Jugoslaviji bila potrebna atomska bomba?
KAPIČIĆ: Ako su atomsku bombu imali Rusi i Amerikanci, morala je imati i Jugoslavija! Dobio sam zadatak da nađem uran.

*Kako - da nađete uran?!

KAPIČIĆ: Boris Kidrič mi je dao zadatak da do sledećeg sastanka Komisije saznam postoji li u našoj zemlji nalazište urana. To se nije moglo pouzdano utvrditi bez Gajgerovog aparata, a njega je, kako mi je objasnio akademik Pavle Savić, bilo moguće kupiti u Americi. (...) Luki Vučiniću, mom udbašu, dao sam torbu u kojoj je bilo 300. 000 dolara i poslao ga u SAD, kod jugoslovenskog ambasadora u Vašingtonu, Vlada Popovića. "Pitaj Vlada gdje možeš da kupiš taj Gajgerov brojač" – rekao sam.

*Zašto je nosio toliko novca?
KAPIČIĆ: Pa, da bi kupio aparat! Nijesmo znali koliko košta, a bilo bi opasno da smo počeli da se raspitujemo okolo. Vučinić je iz Beograda najprije stigao u Berlin, odakle je trebalo da otputuje za Vašington. Slovenac, Vitko Klaj, bio je naš predstavnik u jugoslovenskoj trgovinskoj misiji u Berlinu...

*UDB–a je imala trgovinsku misiju?!
KAPIČIĆ: Nije to baš bila trgovinska misija... Klaj je bio predstavnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, koje je, pored operativnih zadataka, vodilo ekonomske poslove za sebe...

*Kako to mislite – za sebe?
KAPIČIĆ: U pitanju je bila ekonomska djelatnost pomoću koje smo punili budžet, gradili stanove za naše radnike...

*Kakva "ekonomska djelatnost"?
KAPIČIĆ: Sačekajte! Njemačka je bila zemlja u kojoj se moglo na lakši način doći do sredstava, baviti se različitim trgovinskim kombinacijama. (...) Bilo je haotično doba, odmah nakon rata, 1952... Klaj nije imao firmu, tom vrstom privredne djelatnosti se bavio kao pojedinac... (...) Ako je imao 1000 maraka Zapadne Njemačke, otišao bi u Istočni Berlin i za taj novac bi dobio tri puta više. To je bila...

*To je bio – šverc!
KAPIČIĆ: Bila je to razmjena kursa marke. Novac je uplaćivan u UDB–in fond, iz koga smo gradili stanove, ljetovališta za naše radnike, koristili taj novac za stvari koje nijesmo mogli raditi preko državnog budžeta...

*Koje stvari?
KAPIČIĆ: Svoje doušnike, na primjer, nijesmo mogli da platimo tako što bismo ih stavili na zvanični spisak Ministarstva finansija. Ko bi na to pristao?! Zato smo morali da imamo sopstvena sredstva iz kojih bismo...

*Plaćali špijune?!
KAPIČIĆ: Nazovite kako hoćete. Zahvaljujući sličnim poslovima, UDB–a se sama izdržavala. Ako su svote bile veće, veća je bila i zarada... (...) Kada je Luka Vučinić stigao i objasnio Vladu Popoviću zašto je došao, ovaj nije mogao da vjeruje.  "Donio si tolike pare da bi kupio Gajgerov aparat?!" – čudio se. "Znaš li da to ne košta više od stotinu dolara"?! Eh, otkud bi znao!

Hate mail

VladO, Vucinic, Kapicic... sve sam crnogorski olos.

Ivan_D

Ljubazno primeti da je Srbiji bilo mnogo bolje pod crnogorskim olosem nego pod bosansko-krajisnickim olosem.

Ivan_D

I jos jedna stvar: Parezo dobrodosao nazad.

Nemoj neko da mi ga je ovde prozivao, postavljao mu neprijatna pitanja ili mu se podsmevao.  xwink2

Hate mail

Pa i to isto. Tito je u Srbiju umarsirao sa crnogorskim, bosanskim i hrvatskim tifusarima. Nisu bosanske bukve, hercegovacki i licki majmuni od 1991. u Srbiji. Nista se nije po tom pitanju bitno promenilo od 1944.

Mi crnogorci sto smo u Srbiju dosli pre 200-300 godina se tu ne racunamo. :krez:

Sta je Parezo, nema grejanja po fakultetima pa otanjilo sa tribinama "zveri srBskih", "orgazma" i "1369"?

Hate mail

Tzv. Srbiji je bilo manje-vise podnosljivo a nekima i OK dok je onaj Hrvat/Slovenac vukao rente sa zapada, prodavao zito i cipele tzv. Rusima i tenkove i fabrike oruzja arapskim rezimima.

Da je bilo do tzv. Srba samih to bi sve bilo pod tzv. Rusima i onda a i sada. Verovatno bi se srBska stoka 1989. na noge digla da se spreci odlazak ruske vojske, za razliku od ostatka istocne Evrope. Ovako, posto ih je Tito zajebo jos 1948. sto se toga tice, "samo" su se digli za "jednopartijski pluralizam". I za shvedski sto, jasno.

Svaki dan je neko devedesetih objasnjavao da je "ovo sto se nama dogadja" u stvari posledica povlacenja ruske vojske i rusenja Berlinskog zida.

Zar nisu 1988. srBske "antibirokrate" urlali "Hocemo Ruse!"? Majmuni.

Jelence

Quote from: vbo man
Istina je da nemamo tu kulturu i da se djubre raznosi, shto ovde nije sluchaj a i ovde se redovno chisti. Valjda jer ima para za to (a radi i community service).

Imanje para, redovno ciscenje i community service su samo neki od nacina... Ono sto je bitno je da neko o tome vodi racuna.

U vreme dok sam radila za Nestle, firma je izbacila na trziste novi proizvod (nekakve snack bars). Bila sam u timu koji je delio snack bars (i jos nekakvu Nestleovu kabezu) prolaznicima na Bondi Beach. Igrao se neki turnir u odbojci na plazi, skupio se metar raje.

Nas zadatak je bio da delimo snack bars (u originalnom pakovanju) i kabezu (koju smo sipali u plasticne case) i da skupljamo "feedback" - da intervjuisemo ljude sta misle o proizvodu. Bila je tu jos i neka nagradna igra, i tako...

Elem. Imali smo mali Nestle sator uz straftu gde se raja setala (nismo bili jedini, normalno). Dva rendzera su spartala uzduz i popreko, bas sam se pitalo kojceoviqac ovde (posto je bilo i milicije da trenira strogocu). Ne lezi vraze... Dodjose do naseg standa i obavestise nas da su Nestle case razbacane okolo. Sta biste bi im vi rekli na to? E, i ja htedoh isto.

However, dodje nam vodja tima i rece da moramo reci SVIMA koji probaju sok ili snack bar da kazemo GDE je kanta.

Posto se stanje nije poboljsalo, rendzeri dodjose jos jedamput za 10-15 minuta. Ovaj put je neko od nasih morao da ode da pokupi case (duz setalista!) i rekose ako se stanje ne popravi morace da nas zatvore. Ja pitala posle vodju koj'seqrac nama zale, pa ne mozemo mi da odgovaramo za ponasanje slucajnih prolaznika na Bondai plazi?!?! Kaze vodja jedan od uslova da dobijemo stand bio je da vodimo racuna o nasem smecu, a casa sa natpisom "Nestle" se racuna u nase smece jer smo ih mi delili tog dana.

Posle drugog dolaska rendzera smo stvar ozbiljno shvatili, promenili smo nacin na koji smo molili ljude da bace case u kantu, rekli bismo im to najmanje dva puta i povremeno smo cak slali nekoga da proveri ima li naseg smeca duz setalista.