News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

i onda su Amerikanci losi

Started by Ivan_D, March 19, 2010, 11:08:14 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Smrt svakom ko ne podrzava americke intervencije u Afganistanu, Iraku itd.

http://afghanistan.blogs.cnn.com/2010/03/18/shaming-her-in-laws-costs-19-year-old-her-nose-ears/

http://www.boingboing.net/2010/03/18/afghanistan-taliban.html

'Shaming' her in-laws costs 19 year old her nose, ears

"When they cut off my nose and ears, I passed out," 19-year-old Bibi Aisha of Afghanistan says with chilling candor.

Her beauty is still stunning and her confidence inspiring. It takes a moment for the barbaric act committed against her to register in your mind and sight.

Wearing her patterned scarf and with roughly painted nails she shares her story.

"It felt like there was cold water in my nose, I opened my eyes and I couldn't even see because of all the blood," she remembers.

It was an act of Taliban justice for the crime of shaming her husband's family.

This story began when Aisha was just 8 years old.

Her father had promised her hand in marriage, along with that of her baby sister's, to another family in a practice called "baad."

"Baad" in Pashtunwali, the law of the Pashtuns, is a way to settle a dispute between rival families.

At 16, she was handed over to her husband's father and 10 brothers, who she claims were all members of the Taliban in Oruzgan province. Aisha didn't even meet her husband because he was off fighting in Pakistan.

"I spent two years with them and became a prisoner," she says. (Watch more of the interview with Aisha)

Tortured and abused, she couldn't take it any longer and decided to run away. Two female neighbors promising to help took her to Kandahar province.

But this was just another act of deception.

When they arrived to Kandahar her female companions tried to sell Aisha to another man.

All three women were stopped by the police and imprisoned. Aisha was locked up because she was a runaway. And although running away is not a crime, in places throughout Afghanistan it is treated as one if you are a woman.

A three-year sentence was reduced to five months when President Hamid Karzai pardoned Aisha. But eventually her father-in-law found her and took her back home.

That was the first time she met her husband. He came home from Pakistan to take her to Taliban court for dishonoring his family and bringing them shame.

The court ruled that her nose and ears must be cut off. An act carried out by her husband in the mountains of Oruzgan where they left her to die.

But she survived.

And with the help of an American Provincial Reconstruction Team in Oruzgan and the organization Women for Afghan Women (WAW), she is finally getting the help and protection she needs.

Offers have been pouring in to help Aisha, but there are many more women suffering in silence.

The United Nations estimates that nearly 90 percent of Afghanistan's women suffer from some sort of domestic abuse. This in a country where there are only about eight women's shelters to provide sanctuary from the cruelty they face. And all of the eight are privately run.

"Bibi Aisha is only one example of thousands of girls and women in Afghanistan and throughout the world who are treated this way - who suffer abuses like this, like this and worse," says board member for WAW, Esther Hyneman.

In 2001, the situation of Afghan women and Taliban brutality received plenty of attention. Now organizations like WAW say the international community is strangely silent on the issue.

Hyneman says not enough is being done to help the women in Afghanistan and that feeds into the hands of the insurgency.

"When you have ... 50 percent of a population on their knees, it's very easy for extremists, tyrants to take over a country," she adds. "They have a ready-made enslaved population."

Aisha is reminded of that enslavement every time she looks in the mirror.

But there still times she can laugh. And at that moment you see her teenage spirit escaping a body that has seen a lifetime of injustice.

– This story is part of CNN's Impact Your World project.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Quote"When you have ... 50 percent of a population on their knees, it's very easy for extremists, tyrants to take over a country," she adds. "They have a ready-made enslaved population."

Bas danas, razmisljanja jednog srBskog Talibana sa Glasa Razuma glede nepocudnih stanovnika okupirane Gornje Mezije:

May3ep071
(bacanje pogleda u vis)
19. mart 2010. u 00.25

zato lepo pobijes 100,000 - 200,000 od tih 7 miliona i da vidis onda kako ostali dodju pod konac...a u ovu cifru ubrajam na primer tipove kao cmarak,kandicku,ldpovce i sličan odpad...a verujte mi da ih ima po Srbiji, samo su oni ,,glasniji" od normalnog naroda

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=15&id=14692879&thread=14692826

ZIVEO NATO!!!
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

Prichash bezveze.
Ovo nema nikakve veze sa Amerikancima.I dogodilo se verovatno pod Americhkom okupacijom.
Dogadja se i danas da se zene ubijaju od strane NJIHOVE porodice jer su ih "osramotile" i u UK, Nemachkoj, Australiji  pa verovatno i u USI. To je uzasno ali nikakve veze sa okupacijom nema niti je okupacija to promenila. Da se to promeni trebace verovatno vekovi i nekoliko generacija i promenice se samo sa napredkom u tim zemljama a to znachi, shkolovanje (narochito zena) , materijalni napredak, TV, Internet. Sad mi josh kazi da su Amerikanci zato okupirali Irak ( koji se ne moze ni porediti s Avganistanom ) I Avganistan pa da se upisham od smeha.
NATO vam nece josh dugo :mrgreen:
Moracete da smislite novu parolu :|
The light at the end of the tunnel is the train.

Hate mail

Zaboravila si nacionalizaciju, elektrifikaciju, industrijalizaciju, komasaciju i eksproprijaciju.

Jelence

ovo je zloupotreba sudbine nesrecne zene u politicke svrhe.

zamena teza... sve stavke o neprimerenosti ovakvog ponasanja prema zenama stoje. cela prica stoji sve do pokusaja da se njome opravda ratna intervencija u tom regionu. pre svega jer se ameri tamo ne biju da zenama vise ne bi sekli noseve, vec za naftu.

drugim recima ameri bi se tukli u naftaskom regionu bez obzira sta ta stoka radi sa zenama.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Ја бре ону грозоту не могу ни да гледам.
Што се не осевапи неко и не убије је?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

Quote from: slawen on March 20, 2010, 05:30:05 AM
Ја бре ону грозоту не могу ни да гледам.
Што се не осевапи неко и не убије је?

swasta slawene, bas swasta (s kao strumpf)..... ne sumnjam da ce se to popraviti nekom manjom plasticnom operacijom dok si reko piksla--missim, da smo u nekom ranom osamnaestom veku, ba bospomozi, ali danas!!!.... ako ti tako resavas probleme, onda zaista ne znam sta da ti kazem.... :(
We're lost, but we're making good time.

slawen

То је било више онако, песнички речено...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

We're lost, but we're making good time.

slawen

... у контексту агресије на несврстани Авганистантм.

Мисим, УСофА начин како се решавају так'е ствари.
Треба ли даље да појашњавамтм?

slawen

Признајем да ни бољим познаваоцима мога лика & дела често није лако да одмах препознају ту суптилну иронију, тај слојевити сарказам који красе мој стил изражавања....

Ivan_D

Quote from: vbo man on March 20, 2010, 12:11:01 AM
Dogadja se i danas da se zene ubijaju od strane NJIHOVE porodice jer su ih "osramotile" i u UK, Nemachkoj, Australiji  pa verovatno i u USI.

Od strane ČIJE porodice? Predpostavljam da si htela da kazes 'od strane svoje porodice'?
Gde se to molim te desava u Evropi, Australiji, Americi? Zasto lupas ovako leba ti.
Jos primeti da ova krezuba stoka nije to samoinicijativno uradila vec ju je uredno odveo na sud i sud je presudio da treba da joj se odeku nos i usi.

Kao side-product americke intervencije imamo situaciju da se ovakve stvari tamo mnogo manje desavaju, a cesce za njih saznamo nego pre desetak godina.

Ziveo NATO!!! Ziveo predsednik Bush!!!

Smrt krezuboj primitivnoj talibanskoj zgadiji.

alan ford

Quote from: Ivan_D on March 20, 2010, 09:28:00 AM
Ziveo predsednik Bush!!!

do sada nisam ima vecih primedbi na tvoje pisanje ali ovo je svinjarija. on je bre sustina svega sto je trulo i lose u ovom drustvu.

vbo man

QuoteGde se to molim te desava u Evropi, Australiji, Americi? Zasto lupas ovako leba ti.

Ja nikad ne lupetam  :| . Ivane ti nisi chuo za " honor killings"...bash zivish u sretnoj zemlji ( u kojoj nema Pakistanaca i ostalih islamaca sa Middle East-a ) 8-)
Bash si lucky :mrgreen:

Googlaj malo "honor killings" dechko (mnogo ste lenji na googlanju :mrgreen:) .Npr

http://www.buffalonews.com/2009/12/14/892709/nadi-a-shahram-honor-killings.html

QuoteAn honor killing refers to the death of a female by a male family member, usually in concert with other members of an extended family, for infringing on the honor of the family. Such dishonor is claimed to be caused by a woman's actions — refusing to wear a hijab, assimilating into Western culture or rejecting arranged marriages, just to name a few.
...In my research I have concentrated on cases in the United States.
...In 2008, when Kandeela Sanwal from Atlanta, Ga., filed for divorce from an arranged marriage to a cousin twice her age, her father, a 52-year-old immigrant from Pakistan, strangled her. According to police, he could not accept the "disgrace" a divorce would bring on his family.
Here in New York, Fauzia Mohammed of Henrietta was stabbed multiple times by her brother in 2008 for planning to go to school in New York City.
...In 2004, Hatice Peltek of Scottsville and her daughters were stabbed and bludgeoned to death with a hammer by Hatice's husband because her brother-in-law had molested her.
In 2008, sisters Sarah and Amina Said of Dallas, Texas, were found shot to death in a cab. Their father, Yaser, was accused of killing them. Police documents report that Yaser's wife fled their home with the daughters a week before the murders because she feared her husband might harm the girls. Yaser had previously tried to marry off Amina in his native Egypt when she was 16.
...U. N. Population Fund reports that a low estimate of 5,000 women are murdered in honor killings each year worldwide, and it is clear that young Muslim women in the West are becoming increasingly vulnerable.

...Phyllis Chesler, emeritus professor of psychology and women's studies at Richmond College of the City University of New York, has done extensive research of 50 honor killings in North America, Europe and Canada.

Slawene oprosti mojoj gluposti ali tvoj "suptilni" sarkazam uopshte ne kapiram ...tako bar kad se obracash meni pokushaj da uprostish malo... :oops:

Jelence

vbo sta je to u ovim tekstovima (i pretpostavljam snimcima) sto te tera da ih gledas?

vbo man

Quotevbo sta je to u ovim tekstovima (i pretpostavljam snimcima) sto te tera da ih gledas?
Koji tekstvovi , koji snimci?
Da googlam ovakve i slichne stvari tera me totalno nepoznavanje stvarnosti nekih od komentatora ovde.
Zar mislish da se evo u ponoc bash bavim ovakvim googlanjem onako sama od sebe :x .
Pito me Ivan "shta lupam" i ja na google da ga demantujem.
I uopshte ako chovek neshto ne zna ili nije upucen a zanima ga . tu je google...mogao je i sam da googla al je lenj...

Jelence

Pa tekst koji si citirala, kao i "honor killings" koji pominjes (dala si i link).
Pretpostavljam da "honor killings" nije recept za tortu?

Ili mozda kazes da link koji si postavila nisi pogledala, niti si procitala tekst koji si citiral?

vbo man

Ama pregledala sam link i postirala delove teksta.
Uradila sam to da bih dokazala Ivanu da "honor killings" postoje i u USI i UK i Evropi i Kanadi...i da ne lupam kako me optuzio...
Ne chitam ovakve stvari iz zadovoljstva ako si to htela da chujesh :x xdrinka

Jelence

NARAVNO da ne citas iz zadovoljstva, pobogu zeno.

Moje pitanje nije uzivas li gledajuci horor slike, citajuci kako su ljudi maltretirani, nego ZASTO ih uopste citas.

OK, kazes:
QuoteUradila sam to da bih dokazala Ivanu da "honor killings" postoje i u USI i UK i Evropi i Kanadi...i da ne lupam kako me optuzio...

Fair enough...

#1: da li zaista mislis da mozes nekome nesto da dokazes? (ovo se lako proveri na sledeci nacin: kada si ti poslednji put bila ubedjena u nesto sto je suprotno tvojim stavovima?)

#2: da li znas koja je cena kostanja pustanja u tvoj sistem takvih slika?

#3: is it worth it?

Ivan_D

Oh, geez. you've only proved my point.

Kad kazes da se to regularno desava i na zapadu, onda nije zgoreg da pomenes da to tamo iskljucivo rade muslimani koji nisu rodjeni na zapadu, vec su dosli iz neke vukojebine kao sto je Afganistan ili slicno.

To nije nesto sto mainstream zapadno drustvo tolerise, a kamoli opravdava. To je uvezena smdljiva, primitivna zgadija.

Ivan_D

Quote from: alan ford on March 20, 2010, 01:35:40 PM
Ziveo predsednik Bush!!!

do sada nisam ima vecih primedbi na tvoje pisanje ali ovo je svinjarija. on je bre sustina svega sto je trulo i lose u ovom drustvu.

To je bilo to prove the point i dakle malo preterano.

Ali tvrdim da se zlocini prema zenama od strane muskaraca u Afganistanu i zlocini prema stanovnistvu od strane drzavnog aparata u Iraku mnogo manje desavaju od kad su Amerikanci intervenisali.

Hate mail

Hej, cak su se i uzurpatoriTM Gornje Mezije ogranicili na cinjenje zlocina nad samima sobom kao i nad malobrojnim Srbima od kako su Amerikanci intervenisali.

Ziveo predsednik Clinton!

Ivan_D

Quote from: Hate mail on March 20, 2010, 03:42:08 PM
Hej, cak su se i uzurpatoriTM Gornje Mezije ogranicili na cinjenje zlocina nad samima sobom kao i nad malobrojnim Srbima od kako su Amerikanci intervenisali.

Ziveo predsednik Clinton!

Da, to je i meni palo na pamet, ali me mrzelo da editujem tekst i dodam to.

zagor te nej

Na momente Borat, na momente tragedija, smesno, tuzno, mucno, ali nema sanse da ostanete ravnodusni. Elem, vredno za pogledati:

http://www.afghanstardocumentary.com/
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

Quote from: Ivan_D on March 20, 2010, 03:39:42 PM

Ali tvrdim da se zlocini prema zenama od strane muskaraca u Afganistanu i zlocini prema stanovnistvu od strane drzavnog aparata u Iraku mnogo manje desavaju od kad su Amerikanci intervenisali.

Na osnovu cega tvrdis? Ko je brojao?

vbo man

Kao prvo Jelenche NISAM JA otvorila OVAJ TOPIC,niti postavila slike,  nego IVAN.
Ja sam samo pokushala da objasnim da ne lupetam.
Kao drugo ovo jesu uzasni "obichaji" koje svakako treba iskoreniti ali okupacija od strane USE nema nikakve veze sa kao nekim " smanjenjem" ovakvih uzasa jer se isto dakle dogadja i u samoj USI (pored svih zakona i liberalizacije ).
Kao trece, ne mora da znachi da ovome ne pribegavaju i oni koji su RODJENI u USI ( i shire) mada se iskreno nadam da se to manje dogadja kod istih.
Kao chetvrto ako se pogledaju podaci o "domestic violence" u USI , UK pa i shire videcemo da : (evo opet moram da googlam :x)

http://www.athealth.com/Consumer/Disorders/DomViolFacts.html

QuoteSecretary Donna E. Shalala, DHHS has called domestic abuse against women: "An unacknowledged epidemic in America"

...One report estimates that more than 2.5 million females experience some form of violence each year.

... But domestic violence must no longer be viewed as a problem only affecting women -- increasingly, spouse abuse is a problem devastating every sector of society, overwhelming our courts and hospitals, spilling over into our streets, and filling our morgues.

Victims and abusers are found in every social and economic class, race, religious group, and sexual orientation.

...More than 1 million women seek medical assistance each year for injuries caused by battering.

...More than twice as many women are killed by their husbands or boyfriends than are murdered by strangers.

...The average prison sentence of men who kill their women partners is 2 to 6 years. Women who kill their partners are, on average, sentenced to 15 years.

... Police are more likely to respond within 5 minutes if an offender is a stranger than if an offender is known to a female victim.

...In the United States, a woman is beaten every 7.4 seconds. Approximately 3-4 million women are beaten by male partners annually.

...60 percent of them received medical care and 30 percent were injured seriously enough to be hospitalized

...From 1983 to 1991, the number of domestic violence reports received increased by almost 117% (NYS Division of Criminal Justice Services, 1983 and 1991).

...Root Causes of Violence

* Poverty and unemployment
    * Underemployment and economic disequilibrium
    * Lack of housing and displacement
    * Circumstances of racism and injustice
    * Alcohol and substance abuse
    * Hopelessness and despair
(pa kazite da broj ljudi u zatvoru nema veze sa socijalnim i ekonomskim prilikama  :x )

...domestic violence is growing at a rapid rate among all U.S.A. classes, cultures, age cohorts, economic and religious groups.

Tako da to vashe slikanje ruzichaste situacije u USI je smeshno.Bog samo zna kakvi su danashnji podaci nakon ove ekonomske krize :?:

I da...jebali vas i Klinton i Bush xsex ... bez razlike

Pijanista

honor killing.... kako to grozno zvuci.

Daisy

Quote from: vbo man on March 20, 2010, 02:44:01 PM

Uradila sam to da bih dokazala Ivanu da "honor killings" postoje i u USI i UK i Evropi i Kanadi...i da ne lupam kako me optuzio...

neki kazu:
clean house is a sign of wasted life

sta je onda:
proving your point on a net forum?

.. odo' ja da ... clean house ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

vbo man

Ivan_D

...In the United States, a woman is beaten every 7.4 seconds. Approximately 3-4 million women are beaten by male partners annually.

Nema razloga da sumnjam u ovu statistiku, osim sto ako je jedna zena tucena u americi svakih 7 sekundi to nikako ne znaci da je 4 miliona zena tuceno svake godine. Razlog je zato sto su mnoge zene tucene, uglavnom, vise nego jednom godisnje (ili u vecini slucajeva uopste ne).
Tako da je broj zena u Americi koje su pretucene najmanje jednom godisnje verovatno manji od milion.

Dalje, cak i da je nepravilno predstavljena brojka od 4 miliona tacna (a nije), to je na 100 miliona punoletnih zena 4%.
Naspram 90% maltretiranih zena u Afganistanu.

I kako je to sad isto?

Jedna je stvar reci da domace nasilje postoji i u zapadnim zemljama. A druga je stvar reci da je to isto kao u arapskim zemljama. Govno nije jednako kolac.

Jelence

Quote from: vbo man
Tako da to vashe slikanje ruzichaste situacije u USI je smeshno.Bog samo zna kakvi su danashnji podaci nakon ove ekonomske krize :?:

Dal se ovo i na mene odnosi?

Jebote, pa bolje da sam celan the house, sprcala bi vreme svejedno, al bi usparala neku kintu.

Hate mail

Osim ako govno nije rusko, u kom slucaju se stvar menja iz osnova.

Pijanista

QuoteUradila sam to da bih dokazala Ivanu da "honor killings" postoje i u USI i UK i Evropi i Kanadi

Pri cemu na zapadu takvi manijaci dopadnu zatvora, a u A-stanu je rezim osudio ovu curu na tako nesto. Jeli ti vidis razliku?

vbo man

Ne vidim samo odakle Ivanu PODACI (da ne kazem tachne statistike) da se ishta promenilo okupacijom?
Koliko ja chujem i chitam tamo je i dalje Taliban na vlasti u vecem delu zemlje a sada se i pregovara sa njima...oni te njihove zakone i obichaje nazalost nemaju nameru da menjaju. Chak su vlasti u Pakistanu u jednom momentu pregovarajuci sa njima dozvolile da se taj njihov Sherijatski zakon sprovodi u nekom delu Pakistana...
No da ne tupim dalje...

Pijanista

To se tamo dogadjalo i pre, sad se samo o tome vise zna i koristi se da se unazad opravda intervencija. Dogadja se slilcno i u Nigeriji, razne grozote (secenje ruku albino crncima, kao za lek i sta ja znam) ali to nije interesantno izgleda

Hate mail

All we really care about are oil fields and pipelines. We can't fix the entire world, you know..

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on March 21, 2010, 12:49:30 PM

Nema razloga da sumnjam u ovu statistiku, osim sto ako je jedna zena tucena u americi svakih 7 sekundi to nikako ne znaci da je 4 miliona zena tuceno svake godine. Razlog je zato sto su mnoge zene tucene, uglavnom, vise nego jednom godisnje (ili u vecini slucajeva uopste ne).
Tako da je broj zena u Americi koje su pretucene najmanje jednom godisnje verovatno manji od milion.

Dalje, cak i da je nepravilno predstavljena brojka od 4 miliona tacna (a nije), to je na 100 miliona punoletnih zena 4%.
Naspram 90% maltretiranih zena u Afganistanu.

I kako je to sad isto?

Jedna je stvar reci da domace nasilje postoji i u zapadnim zemljama. A druga je stvar reci da je to isto kao u arapskim zemljama. Govno nije jednako kolac.

Quote from: alan ford on March 20, 2010, 01:35:40 PM
Ziveo predsednik Bush!!!

As oposed to Chicago Machine? :)
The bums will always loose.

alan ford

Quote from: Tromotorac on March 22, 2010, 04:53:16 PM

As oposed to Chicago Machine? :)

hm, ti si krenuo djonom od prvog dana. Nisam odusevljen, ali ajde da mu damo barem nekoliko godina pre nego zatvorimo tu knjigu. Bush je imao punih 8, Obama tek malo jace od godine. Ne znam sta je bilo moguce, cak i da je Supermen postao predsednik, da se uradi sa zemljom u stanju u kakvom je bila (i ostala) 2008. u decembru?

Tromotorac

Obama je bio state & federal senator u Illinoisu, pa sam imao malo vise vremena da upoznam njegov modus operandi.

alan ford

a Bush je bio sin iz bogate porodice, prilicno neuspeo biznismen i alkos. Onda je rekao da ce za sve odluke da se savetuje sa "the good book" sto je valjda olaksavajuca okolnost?

Tromotorac