News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Gusari (continued)

Started by Tromotorac, March 24, 2010, 09:29:07 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

Poginuo prvi gusar u okrsaju sa privatnim obezbedjenjem. Bilo je vreme.

http://www.foxnews.com/world/2010/03/24/private-guards-kill-somali-pirate-time/

Najinteresantniji detalj je EU Think-Thank koji se pribojava eskalacije u gomilanju oruzja na otvorenom moru i kvaliteta privatnog obezbedjenja :) Naravno, za njih piraterija je nesto normalno, ovi koji bi da se brane su problem :)  Heh.

The bums will always loose.

zagor te nej

Pa kreteni. Za ove je Neville Chamberlain ratoboran.  xrofl
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

QuoteThey say attacks on shipping will continue as long as there is no central government capable of taking on the well-armed and well-paid pirate gangs.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Neka mesta su better left to their own devices nego sto bi bila (a i mi sa njima) ako bi ustrojila legalnu zlikovacku vladu koja ce onda sve da podigne na industrijski nivo.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Russian marines captures the pirates and destroys enemy ship

Prior to this incident, the Russians had captured 11 pirates onboard a Russian-flagged tanker.
They put them on a lifeboat 300 miles out to sea and 'released' the pirates.

Hate mail

Tromotorac

A evo kako se zapad ophodi prema piratima:

The international law on piracy assumes that individual states would assume the responsibility of policing and patrolling their own waters and to prosecute those seized in the act of piracy. But not all states have the resources and capacity to ensure maritime security within their waters. This is now being highlighted by the on-going piracy problem in Somalia, which after 18 years is still trying to establish a functioning government.

In recent months, Somalia's neighbor, Kenya, has signed memorandums of understanding with the United States, Britain, and the European Union to accept suspected pirates and to prosecute them in Kenya. But those agreements have come under fire from local and international human rights groups and lawyers, who argue that Kenya has yet to pass relevant laws regarding piracy and that its corrupt judicial system cannot be trusted to conduct free and fair trials

http://www.voanews.com/english/news/a-13-2009-04-08-voa67-68785907.html

Pijanista

Tromotorac

slawen

Meни интригантна ова изненадна русофилија.... прво онај руски RT сајт са снимцима из Либије, па ово горе... бринем се.

Него, чиме су ономе пробушили нови шупак?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Ma koja crna rusofilija... setam po uobicajenim blogovima on slow friday. Nego kad rusi deluju kao veci pro-usa od Obambija, dosli su poslednji dani  :mrgreen:

Hate mail

1:45 / 2:31 (drugi s leva) = M70 AB2 Yugo.

Pijanista

M. Olsen And Malkhadir M. Muhumed, Associated Press – 2 hrs 25 mins ago

COPENHAGEN, Denmark – Any attempt to rescue a Danish family captured by pirates in the Indian Ocean will result their deaths — just like the four American sailors slain by their captors last week, a Somali pirate warned Tuesday.

Maritime experts said the Danes — a couple with three teenage children aged 12 to 16 — placed themselves in grave danger by sailing into pirate-infested waters off Somalia's lawless coast despite warnings from naval forces struggling to police the area.

The family was captured Thursday by pirates along with two Danish adult crew members after sending a distress signal from their sailboat, the Danish government said, adding it was doing "everything in our power" to help them.

Abdullahi Mohamed, a pirate who told The Associated Press he has ties to the gang holding the Danish family, said they will be killed if any rescue operation was carried out. He specifically referred to the killings last week of four American hostages captured by pirates on their yacht.

Mohamed has provided reliable information to AP in the past on piracy.

The American deaths were a game-changer in the world of piracy. Somali pirates have captured hundreds of ships and thousands of crew members over the years — right now they have 660 hostages and some 30 vessels. But virtually all the hostages would be released unharmed after pirates negotiated multimillion-dollar ransoms for them and their ships.

Pijanista

KOji je to mentalni sklop koji sa decom krene medju ludake da mi je znati.

Vreme je za Carpet Bombing. Carpet Diem!!!

Hate mail

"Ne padam na Tibet ili Burmu".  :mrgreen:

Ovi su 100 puta gori od onih Bible-thumpera koje su ukokali prosle nedelje.

Pijanista

Mislim, koji caruk idu sa decom medju ljudozdere.... Jbt, pa njima treba oduzeti decu a ne Nasticima. I pazi, pored kariba oni odu da krstare tamo gde osim vode, ajkula i ludaka nema nicega. Jesu li i oni bili u "misiji" tipa golub, maslinove grancice, mir kurac palac...
Uh, al sam se iznervirao!

Hate mail

Beli covek, nazalost, ima antropomorfni dozivljaj ostatka sveta.

Znas ono, vide lica (tj. vide same sebe) u oblacima, vide lica u socu od prevrnute solje kafe. I tako...

Pijanista

Vide Isusa svugde, i vide dobrotu (ili potencijal za istu) svugde.

Hate mail

AFord

ovi nisu normalni, kao ni oni lane sto su slali decu od 12-13 godina oko sveta da obaraju rekorde. cene nece gusari njih...

Tromotorac

Zato mi se Rusi dopadaju kad je u pitanju handlovanje gusara.

Jbt. Thomas Jefferson je istrebio pirate poslavsi Marince na tripoli pre 200+ godina. Ceo 20. vek i pored svih zverstava i gluposti, prosao pirate free. I danas, in the age of Internets, Facebook, texting  4G phones, svet ima problema sa ulitanim adolescentima w/AK47 na brzim camcima?

To bi 2 nosaca aviona mogla da pociste. Dodas 3 razaraca trebaju da razrovaju kopneni pojas od 70km uz obalu i nema vise gamadi.

Fuck UN & human rights watch.

Hate mail

...vide lica (tj. vide same sebe) u sadrzaju prevrnute kible i taj rad...

Tromotorac

Quote from: Pijanista on March 01, 2011, 09:51:47 PM
Mislim, koji caruk idu sa decom medju ljudozdere.... Jbt, pa njima treba oduzeti decu a ne Nasticima. I pazi, pored kariba oni odu da krstare tamo gde osim vode, ajkula i ludaka nema nicega. Jesu li i oni bili u "misiji" tipa golub, maslinove grancice, mir kurac palac...
Uh, al sam se iznervirao!

Worlocks and Eloys, iz knjige/filma "Time Machine". Ljudska rasa se rasloji na 2 vrse - oni lepi & pametni imaju zakrzljale instikte za opstankom, pa idu tako u opasne krajeve. A ovi drugi ih maznjavaju za obrok, seks, loot...  Tome moze da se stane na kraj jedino silom, nikakvim UN human rights watch bakracima.

AFord

dok niciji drzavni interesi nisu ugrozeni, ili i kada jesu ali ne kosta previse niko nista nece ciniti. Narod je slobodan da radi sta mu je volja pa tako razni svet sto odavde, sto iz danske, holandije i australije opkruzuje zemlju i salje decu da obaraju rekorde.
Sto bi se iko mnogo jebavao oko toga. Lud bio lud poginuo.

Tromotorac

Pa ugrozava international maritime commerce. Nije mala stvar.

AFord

mozda onda drzava 'international' posalje svoju flotu.

Tromotorac

AFord

nemoj reci da si ti za to da se od tvog poreza finansira neka tamo flota koja bi patrolirala ili krenula u rasciscavanje gusara?

Ja bi prihvatio najvise da se odvoji za oglas u novinama u kome bi se upozorio narod da nema dole sta da trazi, pogotovu ako idu licnim jedrilicama. U suprotnom neka se snalaze sami.

Mirabella

AF, interesantan (da ne kazem zabrinjavajuci) za proucavanje je taj "bole-me-k@rac-kad-se-ne-tice-neposredno-mene" attitude koji provejava na nekoliko tema.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

pa ja bas mislim da nemam taj pristup stvarima, ali cenim da imamo daleko vecih problema unutar zemlje od neobuzdane potrosnje, zdravstva, skolstva itd. da bi se bas Amerika nasla da resava i taj problem. Zar nema niko drugi? Kako Kinezi, Grci, Spanci i slicni gledaju na taj problem obzirom da su njihovi brodovi jednako ugrozeni i otimani?

Da ne kazem da nisam pristalica resenja poput 'ma to treba sravniti sa zemljom, spaliti, rasturiti".

Tromotorac je postavio zanimljiv clanak o privatnom obezbedjenju. Za pocetak nije lose. Kome je rizik prevelik neka proba sa tako necim.

Tromotorac

Zato sto je najvaznija borba protiv CO2 ulaganjem u sijalice buducnosti i vetrenjace. Prioriteti.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

AFord

missim sta reci, zaboravio si welfare, lenje crnce, ilegalce koji nam oduzimaju poslove, utvrdjenje istine o Obaminoj krstenici i sl.

Tromotorac

Da li mislis da je Thomas Jefferson svojevremeno imao preca posla, nego da salje marince na Tripoli da bi se razracunali sa mediteranskim gusarima?

AFord

ne znam ali mislim da sada amerika ima par drugih ako hoces i medjunarodnih prioriteta. Ovi gusari su svakako problem al ne samo za ameriku a mi vec dole imamo neke brodove. Gde su ostali?
Drugo mislim da 'trosak' za sada nije toliki koliko se o tome prica pa deluje da je problem ne znam kakvih razmera.

Pijanista

30 brodova i oko 660 ljudi. Toliko trenutno gusari drze

AFord

cijih brodova i cijih posada? americkih?
sve ja to znam i nema sumnje da su gusari problem.
Al' eno Kim Dzong Il je ludak. Gadafi koji drzi naftna polja je problem.
Ahmedinadzat je problem. I to mislim sve na globalnom i vrlo realnom domenu.
Zar sve mora Amerika? I da li su svi problemi i Americki? Gde je ta EZ, Kineska nadolazeca sila, Rusija...? Gde je kanada?

Pijanista

Ja i ne kazem da je to (samo) americki problem.

Hate mail

Ta Kanada je, kazu, negde severno odavde ali se licno nisam udubljivao; cujem da ima puno tzv. Srba pa tako...

Pijanista

Drugovi, kanacka vojska je u A-stanu. Oba topa su tamo, ne moze se i na gusare.
Nego, ovo sa gusarima mi je primer necega oko cega se sve zemlje slazu i svi imaju stete. Mislim, cak ni Cavez ni Luka ne bi rekli da je to sto ovi majmuni rade dobro. Cudi me da se ne stvori neka ad-hoc koalicija, vojni manevri bojevim kasetnim bombama i tako.

Tromotorac

Hej razgovora radi, da bolje razumemo Alanovu poentu, pitanje - da li hoces da kazes da:

a) ovo nije dovoljno bitan problem, ili
b) da je ovo skup problem da bi ga samo USA resavala?

AFord

c) ovo nije dovoljno skup problem za Ameriku da bi ga sama resavala.

Potpuno se slazem da bi se ovo trebalo resavati sa nekom alijansom tipa 'milosrdni andjeo'.

Tromotorac

Interesantno je da poklonici anarhistickih ideja (i tu ne mislim na punk zanr) nikad ne slave pirateriju. A sta je drugo pomorska piraterija nego anarhija?

A sva drustvena uredjenja, bez obzira na nacionalne/politicke/ideoloske naklonosti imaju problema sa gusarima.

Hate mail

"Ta Amerika" strogo ide na big ticket items, na recimo $1-2T kostajuce uzaludne ratove; u tom smislu ovi majmuni u camcima nisu ni prineti.

Mozda ako ih optuzimo za WMD ili yellow cake transport u tim camcima...

Hate mail

WTF? Na kraju snimka ide "pri unistenju [something] nijedan pirat nije stradao"?

Pijanista

Ni meni to nije jasno, da li su stvarno prvo evakuisani, koristili su humane bombe, crnci su zilavi, stapmarska greska, zajebavaju se... Ko zna

Mislim, na pocetku se lepo vide mete na palubi

Hate mail

Da, vide se ali dok su im prilazili da ih, pod pretnjom onih 57mm topova, pokupe.

Pa im to onda razjebali dok su se crnje izlezavale (po obicaju) u potpalublju, vezani (oh, boy...).

The rest is your brain confabulating.  :mrgreen:

Pijanista

Tromotorac

Quote from: Hate mail on March 11, 2011, 06:21:50 PM
Da, vide se ali dok su im prilazili da ih, pod pretnjom onih 57mm topova, pokupe.

Pa im to onda razjebali dok su se crnje izlezavale (po obicaju) u potpalublju, vezani (oh, boy...).

The rest is your brain confabulating.  :mrgreen:

Procitao sam o ovom dogadjaju u komentarima na onaj prethodni YouTube video rusa i somalijskih gusara ("Why do you lie to me"). Mislio sam da je urbana legenda, ali izgleda stvarno se to desilo.

Elem, ovako se iskorenjuju gusari. Ono sudjenje u NYC tesko da ce ikog u Somaliji da uplasi.

Tromotorac

Nego, jel ovaj punacki rus mitraljezac u trenerci? Kakva im je to uniforma? dizel?