News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Secede, baby, secede! or How we've hit a new low!

Started by amans, April 09, 2010, 02:57:51 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

amans

http://www.nytmes.com/2010/04/08/opinion/08collins.html?pagewanted=print

Ceo tekst je dobar, ali boldovani deo.....ццццц. Kao i uvek kod op-ed tekstova, komentari su sjajni.

April 8, 2010
Op-Ed Columnist
A Confederacy of Dunces
By GAIL COLLINS

April is the cruelest month. Or, if you live in Virginia, Confederate History Month.

The state is buzzing over Gov. Bob McDonnell's proclamation urging citizens to spend the month recalling Virginia's days as a member of the Confederate States of America. Although since McDonnell had previously turned April over to child abuse prevention, organ donation and financial literacy, perhaps it was O.K. to just pick your favorite.

The original Confederate History proclamation was a miracle of obfuscation. It did not even mention slavery. On Wednesday, the governor apologized for that and said that slavery "has left a stain on the soul of this state and nation."

People, what's our bottom line here. The governor of Virginia has decided to bring slavery into his overview of the history of the Confederacy. Good news, or is this setting the bar a wee bit too low?

Maybe we had better be grateful for small favors. It's been a tough time lately for those of us who take social studies seriously.

History took a hit in Texas, where the state Board of Education tried to demote Thomas Jefferson, presumably because of his enthusiasm for separation of church and state. This week, John McCain rewrote his own political biography, telling Newsweek: "I never considered myself a maverick." And on the geography front, Representative Hank Johnson of Georgia took time during a recent Congressional hearing to express his concern that stationing additional Marines on Guam would make the island "so overly populated that it will tip over and capsize."

Obviously, all these developments are not equally problematic. The admiral being questioned somberly assured Johnson that the military does not anticipate any island-toppling. And if McCain wants to re-imagine the 2008 presidential campaign, he is free to give it a try. Although if you are planning to deny that you ever thought of yourself as a maverick, it would be better not to have subtitled one of your memoirs "The Education of an American Maverick."

The love affair with all things Confederate is way more worrisome. Once again, it's in to talk secession. The Republican attorneys general are lining up to try to nullify the health care bill.

"Many issues of the Civil War are still being debated today," said Brag Bowling of the Sons of Confederate Veterans, which led the push to get that proclamation in Virginia. That seems extremely depressing, as if we were Serbs stewing about what the Turks did at the Plain of Blackbirds in 1389.

Actually, a national discussion of Civil War history sounds fine — as long as we could start by agreeing that the whole leaving-the-union thing was a terrible idea. In the proclamations, it generally sounds as if everything went swimmingly until the part where the South lost and grudgingly rejoined the country.

Virginia has been making big leaps lately in the category of general craziness. We all remember the Legislature's heroic work in passing a bill to protect Virginia citizens from having microchips planted in their bodies against their will. And that the sponsor said he was concerned the chips could be a "mark of the beast" that would be used by the Antichrist at the end of days.

Confederate History Month was promoted by former Gov. George Allen, who was fond of Confederate flag-décor and suffered from a sense of history so imperfect that he did not discover his mother was half-Jewish until he was 54. Allen's proclamation celebrated the Civil War as "a four-year struggle for independence, sovereign rights and local government control," with such cheer that you would really think the fight was all about zoning.

Allen's Democratic successors took a pass on celebrating Confederate history, while the Republicans followed his lead with differing degrees of enthusiasm. McDonnell, like Allen, seems to have a rather shaky grasp of the principles of intellectual inquiry. During last year's campaign, reporters discovered that the master's thesis he wrote at 34 denounced working women and feminists. McDonnell waved it off, saying that his work was "simply an academic exercise" that "clearly does not reflect my views."

When he came up with his original proclamation this week, many people wanted to know why McDonnell didn't say anything at all about slavery. "I wasn't focused on that," he explained.

No, for McDonnell, Confederate History Month was all about "tourism," so much so that slavery slipped under the carpet. This was also a theme in Georgia when the State Senate recently passed a bill to dedicate April to remembering the Confederacy. "It's for education and to help benefit tourism in the state," said Bowling.

Have you ever noticed that tourism has been the excuse for more dreadful developments in modern history than anything but Twitter? Cheese museums. Highways to nowhere. Confederate History Month.
We're lost, but we're making good time.

zagor te nej

:lol:

Znas sta je neverovatna stvar...svaki put kad krenem da slusam nekog republikanca koji zna sta prica, a ima ih, nije da nema, recimo onaj mali Ryan iz budzetskog komiteta kongresa, Meg Ryan ovde u CA, i ta non-bible selling ekipa koju teorije o Hesusu i abortusu zanimaju koliko i mene, skapiram da ce im predsednicki kandidat na sledecim izborima biti osoba koja ce me po defaultu naterati da opet glasam za Obamu. Ko sa decom spava, upisan se budi. Ne mozes da koketiras, otvoreno, sa antiintelektualnom bulumentom,a  da ti predsecnicki kandidat ne bude neko kao Sarah Palin. A ja bi recimo pre glasao za Slobodan Milosevica nego Saru Palin/Michelle Bachmann/nonsensical babbling idiots.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

amans

Da...po tome ja sudim da ovde zaista nastupa zona sumraka.

zagor te nej

Mislim, imali smo test trial sa nekim ko je bio way over his head into this thing, i bilo je kako je bilo. Raspad sistema. Za Obamu moze da prica ko sta hoce, od kako je dosao na vlast dolar je skocio 20%, market 3,000 poena +, ekonomija se sasvim stabilizovala, jeste se natrosio para, ali je apsolutno donelo rezultate. Soft on defense my ass. Naubijao se kojekakvog olosa po Pakistanu kao niko pre njega. Imali smo Busha koji nije elementarno znao sta radi, to je necuveno sta je ostavljeno u amanet ovom coveku. Dovesti ponovo neku nedoraslu neznalicu u Belu Kucu je prosto ludilo. Sa Obamom mozes da imas ideoloskih neslaganja - to je sasvim legitimno, ali tip je kompetentan, vrlo inteligentan i vrlo sposoban. Ja bih se usrao od straha da ovom zemljom vlada neko neobrazovano belo djubre iz neke selendre u Aljasci. Bush je barem imao Daddy's crew on board. Sta ova ima, ceru sa stomakom do zuba kad bi trebala da gleda na koji ce koledz i muza koji zna da vozi sanke? Jebote.
Doduse, ima jedan republikanac za kog bih odmah glasao za predsednika, bez problema..Joe Scarborough mi se zesce svidja. Vrlo, vrlo inteligentan tip.Takav profil mi skroz lezi.
Niels Bohr

Tromotorac

The bums will always loose.

zagor te nej

What is? Ja bih glasao za nekog ciji je behavioral mode slican mom - ko donosi odluke  na bazi neceg sto je naucio,  procitao, na bazi empirije, a ne vise sile, ko ceni iste stvari u zivotu kao ja. Molim te, na koji si ti nacin slican gore pomenutoj? You can see Alaska from your porch? Od kad je to obrazovanje, citanje, razumevanje komplikovanih situacija znak slabosti, a lupetanje kao muda po samaru znak icega sem niskog IQ-a?
Niels Bohr

Tromotorac

Bez obzira sta ja mislio, mislim da udaras ispod pojasa, a da to nije neophodno za tvoj nivo znanja.  Vi se nervirate kad ja kazem da je Obama socijalista, a gle sta si ti u stanju da napises o njoj i njenoj porodici... i sto je najinteresantnije i ne primecujes koliko je to tastless.

zagor te nej

Ja ti kazem sta  je moje najiskrenije misljenje. Zena prodaje muda za bubrege. Vidi - nemojmo se lagati -  gotovo eksluzivno belo djubre daje deci imena po lokacijama gde pecaju i voze sanke, a ne necem normalnom. Samo ona pljuvacina po novinama sa onim belim djubretom koiji je cerki napravio dete je bila vrlo indikativna. Glavni savetnik joj je muz - vozac sanki, pecaros sa Aljaske, sa srednjom skolom, a znamo sta iz njih izlazi ovde, srecom ne znam, ali mogu misliti kakav je izvor znanja jebena Wasilla. Pecaros sa Aljaske. Mi smo zemlja sa najvecom ekonomskom i vojnom sillom na svetu, alo. Sarah Palin je mislila da je Afrika zemlja, ne kontinent.  Izlupetala se kao moron kad god i gde god je skrenula na sekund sa spremljenog teksta. Ja ne znam nikog  ko ima normalnu porodicu kome se cerka porodila za 16-17 godina. Cerke sa 16-17 godina spremaju SATs. Vidi- kad sebe stavis pod lupu javnosti, you better live what you preach.  Ahmm...speaking in tongues, anyone?
Mene stvarno ne nervira sto ti mislis da je Obama socijalista, ja mislim da bi se socijalista nasao u cudu kad bi mu neko rekao da je Obama socijalista.
Niels Bohr

alan ford

Get, konkretno sta je to sto te privlaci ka Palin? da li je to njena (folksy?) retorika, njeno iskustvo, njeni stavovi (abortus, religija, konzervativnost)? Cime te je to ocarala?

amans

zagore, sve se slazem sa tobom, tutto completo  xjap

Tromotorac

Alane, nisam ja nigde rekao da me privlaci Palin, ja sam rekao da mi se ne svidja generalna retorika protiv nje i njene porodice. Tolika kolicina histericne, vitriolic mrznje prema svemu Palin related, ukljucujuci njenu porodicu je derivat Bush Derangement Syndrome. Stvari koje ne bi rekli u pristojnom drustvu ljudima u lice se izgovaraju kao "matter of fact" knowledge.

Podseca me na moju profesorku nonfiction writing predmeta na UIC koja je bila die hard feminist liberal. Svaki boziji dan (taj cas sam uzeo tokom letnjeg semestra, koji je trajao 8 nedelja pa su casovi bili svakodnevni) je morala prvih dvadeset minuta da kenja o Newt Gingrichu i Rush Limbaugh i republikanskoj revoluciji. Terala nas da pisemo radove o refleksiji na stvari koji su oni oduzimali underprivilegde ljudima. Ja uzmem da slusam ovu dvojicu, a jos istreniran iz SFRJ da razmisljam kontra od onog sto mi u ucionici serviraju / politicki govoreci/ i vidim ko tu emotivno lupa, a ko govori nesto sto ima smisla.

Generalno prema Palin sam indiferent, she is politician & politicians will dissapoint you.

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 09, 2010, 04:08:17 PM
Alane, nisam ja nigde rekao da me privlaci Palin, ja sam rekao da mi se ne svidja generalna retorika protiv nje i njene porodice. Tolika kolicina histericne, vitriolic mrznje prema svemu Palin related, ukljucujuci njenu porodicu je derivat Bush Derangement Syndrome. Stvari koje ne bi rekli u pristojnom drustvu ljudima u lice se izgovaraju kao "matter of fact" knowledge.

Ona je neko sa aspiracijama da postane glavno komandujuca Amerike pa je za ocekivati da je pod lupom javnosti. I kada se izleti, kako se Palin izletala, i pokaze koliko nije pametna tesko je preci preko svega toga i praviti se fin i pristojan, i kao sve je OK.
A deca su dobrim delom odraz porodice, i sredine u kojoj su odrasli, a verujem da jos nismo u dobu kada je pohvalno imati maloletnu cerku u drugom stanju. Zar treba potpuno preci preko toga? Nije kljucno ali zar to ne govori donekle i o njoj?

Mirabella

Alane, sto bi rekle babe, cuti, imas zensko dete!  ;)
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

alan ford

imam i musko. zamisli tek kakvo sranje u tandemu mogu da mi naprave...

amans

Quote from: zagor te nej on April 09, 2010, 01:43:13 PM
Ja ti kazem sta  je moje najiskrenije misljenje. Zena prodaje muda za bubrege. Vidi - nemojmo se lagati -  gotovo eksluzivno belo djubre daje deci imena po lokacijama gde pecaju i voze sanke, a ne necem normalnom. Samo ona pljuvacina po novinama sa onim belim djubretom koiji je cerki napravio dete je bila vrlo indikativna. Glavni savetnik joj je muz - vozac sanki, pecaros sa Aljaske, sa srednjom skolom, a znamo sta iz njih izlazi ovde, srecom ne znam, ali mogu misliti kakav je izvor znanja jebena Wasilla. Pecaros sa Aljaske. Mi smo zemlja sa najvecom ekonomskom i vojnom sillom na svetu, alo. Sarah Palin je mislila da je Afrika zemlja, ne kontinent.  Izlupetala se kao moron kad god i gde god je skrenula na sekund sa spremljenog teksta. Ja ne znam nikog  ko ima normalnu porodicu kome se cerka porodila za 16-17 godina. Cerke sa 16-17 godina spremaju SATs. Vidi- kad sebe stavis pod lupu javnosti, you better live what you preach.  Ahmm...speaking in tongues, anyone?
Mene stvarno ne nervira sto ti mislis da je Obama socijalista, ja mislim da bi se socijalista nasao u cudu kad bi mu neko rekao da je Obama socijalista.

would he ever.... :mrgreen:

amans

moja cera je trideset i jos nije trudna....ala cete tek mene da hvalite  :twisted:

amans

Sto se te glupace tice, meni je jedino bilo neukusno kad su opleli o tome kako je trosila pare na garderobu. To je bilo dibidus blesavo. Nego sta ce, da ide u ritama? Za teatar su potrebni kostimi. Sto lepsi to bolji. A to treba neko da plati. Ko ce nego publika  :lol:

Osim toga, odstrel vazi za svakoga. Uostalom, mislim da su mnogo odvratnije stvari bile servirane za Obamu, bas onako bljuvotine pune mrznje i nasilja i gadosti do bola. A to sto je ona nesuvisla glupaca, pa to ne moze da promeni....kao ni sve ono sto sledi iz toga.

Pijanista

Ma sve je to sporedno, trudna cerka itd (Ni reganova porodica nije bas sjajna), ali u tom slucaju ona ne bo trebalo da kenja o "Family values". Problem je sto je zena neiskvareni moron, sampion kretenizma i neobrazovanosti.

slawen

Многе, данас савршено модерне, чак "ин" ствари су у своје време изгледале тотално кретенски.
Замисли какве су реакције биле на првог човека који је натакарио наочари на нос?

Тога се ја код те ствари са Саром бојим.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

zagor te nej

Quote from: Tromotorac on April 09, 2010, 04:08:17 PM

Podseca me na moju profesorku nonfiction writing predmeta na UIC koja je bila die hard feminist liberal. Svaki boziji dan (taj cas sam uzeo tokom letnjeg semestra, koji je trajao 8 nedelja pa su casovi bili svakodnevni) je morala prvih dvadeset minuta da kenja o Newt Gingrichu i Rush Limbaugh i republikanskoj revoluciji. Terala nas da pisemo radove o refleksiji na stvari koji su oni oduzimali underprivilegde ljudima. Ja uzmem da slusam ovu dvojicu, a jos istreniran iz SFRJ da razmisljam kontra od onog sto mi u ucionici serviraju / politicki govoreci/ i vidim ko tu emotivno lupa, a ko govori nesto sto ima smisla.

Generalno prema Palin sam indiferent, she is politician & politicians will dissapoint you.

Ok, ja kapiram tvoju zgrozenost tim komentarima tvoje profesorke, ja sam contrarian myself, osecao bih potrebu da joj protivrecim iz prostog razloga sto univerzitetsku katedru koristi za takve svrhe taman se u svemu slagao sa njom.

Nego, ja Palin ne mrzim, ja se takvih na mestima koja mogu da uticu na kvalitet mog zivota plasim. To je cist horor.

Bush je bio covek verovatno prosecne inteligencije, ali intelektualno lenj,  ocigledno nemotivisan da zna stvari koje ne mora. I zasrao je mnogo toga cega se dotakao. Imao je nesrecu da vlada u vrlo zajebanom periodu americke  istorije, koji je svojim akcijama ucinio zajebanijim. Plus je bio tip coveka koji poluobavestenost nadomescuje verom u visu silu i strahovitom tvrdoglavoscu.Da su vremena bila drugacija, i da nije imao priliku za poteze koji su bili bazirani na iffy premisama, pogresni i skupi - onj bi verovatno bio zabelezen kao jedan barem prosecni predsednik Amerike. Ovako, nesto nisam siguran. Ali Sarah Palin je dno dna, bukvalno.
Niels Bohr

Hate mail

Moguce je da su W ali i Papa Bush u stvari slightly dislexic (Junior jos i vise plus alco/coke posledice), sto pogorsava generalni utisak. Ne znam zasto to kriju ili zasto nisu lecili (ako se leci).
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

amans

liberalne feministkinje hehehe....jadan Gagi...

Tromotorac

Lepo su mi govorili "English Dept is run by dykes [at UIC])" al' nisam ja imao dovoljan fond reci da razumem sta su mi govorili :)

Jednu celu nedelju smo proveli analizi filma "Thelma and Louise". Morao sam da gledam film, napisem esej, procitam svoj i da slusam svaciji drugi pa da "drugarski" kritikujemo tekstove. Kao kod razredne u sedmom osnovne.

Drugom prilikom smo slusali desetominutnu pricu njenog susreta sa Paul Simonom u liftu UIC towera gde je priznala da se po prvi put osecala kao devojcica u prisustvu takve velicine [iako muskarca]. Na kraju price kao zajeb dodala da se ne radi o muzicaru nego o representative - i sa uzivanjem gledala kako su ovi oko mene (ja sam zacudo vec znao za rep Simona, navikao da gledam vesti). A djubre jedno, na pocetku semestra je kao pravilo navela da nam nije bilo dozvoljeno pisanje u kojem bi zavaravali citaoce (nema tipa "ovo je bio samo san", nema naglih obrta) a to je upravo ona uradila kad je bila emotivno ushicena. Jedini put kad sam je video nasmejanu.

Terala nas da citamo neke tekstove o eksploataciji zena u braku, "Star Wars" i shopping molovi su template fasizma itd.... joj, bas je bilo neko lecenje kompleksa.

zagor te nej

Mora da je izgazio pijani muz par puta.  :evil:
Niels Bohr

Tromotorac

Nije bila udata; zli jezici bi rekli - usedelica :)  Jos na prvom casu nam je rekla da ne veruje u brak, da je to vid eksploatacije zena, itd... ali ima momka koji je advokat i njega vec dugo dejtuje. Ko je tu koga eksloatisao neznam, izgledala je pricilicno dobro u poredjenju sa UIC facultijem, minic i te radnje. Sta je nekom potrebno da takvu trpi nisam mogao da zamislim, mada nije iskljuceno da je u privatnom zivotu/vezi bila sasvim drugacija... a katedru koristila za vent out sto pred momkom nije provaljivala.

zagor te nej

Niels Bohr

Tromotorac

McCain je prilicno zabavan dok zajebava republikance, a kad ide protiv kandidata demokrata, onda je senilni ludak.

Elem, JD je imao veoma popularan radio talk shaw od 3-6 popodne, kad se ljudi vracaju s' posla. Ja ga nisam slusao jer mi se ne dopada njegov 'uciteljski' tempo, slow voice, explaining detailes like we are 6 year olds... elem, za ove 3 godine sigurno se skupilo materijala, da moze da se napakuje u jednu saljivu reklamu.

A da je McCain looser & matora bitanga, jeste.

zagor te nej

Ma jasno, ali gde iskopase ovog mentola pobogu? Inace sam bio apsolutno fasciniran dedinom izjavom da nikad nije bio maverick :) e taman kad mislis da si sve cuo ispadne da nisi. Pa svaki govor 2008me je pocinjao I zavrsavao sa maverick credentials. :)
Niels Bohr