News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

+ (poljska vlada)

Started by alan ford, April 10, 2010, 02:07:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alan ford

Pao avion i desetkovao poljsku vladu. Poginuo predsednik, njegova supruga (kolateralna steta), glavnokomandujuci vojske, guverner banke, itd. Isli na nekakvu komemoraciju u Rusiju.
Kazu da je tpoljev kojim su leteli bio 25 godina star. Cudi me da za predsednike nemaju nesto novije, mada je razlog pada gusta magla ne avion.

'el lete nasi negde?

Ivan_D

Je l' ima na glasu razuma nekih dobrih teorija glede ovoga? npr. da su mu to smestili amerikanci da se ne bi druzio s rusima? ili nesto along those lines?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Ah, evo prvih razmatranja sa B92. Pijanista, sta kaze Glas Razuma? Mozes da se javis sa mesta?

QuoteNajiskrenije saučešće porodicama poginulih, Poljskom narodu, svim onima koji se osećaju Poljacima ma gde živeli. Neverovatno koliko nelogičnosti da ne kažem neozbiljnosti i propusta na jednom mestu. Svi u jednom avionu starom 20 godina. Pitam se nije li previše slučajnosti u ovoj tragediji. Setite se afere sa vakcinama protiv novog gripa i stava koji je zauzelo Ministarstvo zdravlja Poljske, protivraketnog štita, nepriznavanja kosova... Baš sada kada su odnosi Poljske i Rusije počeli da otopljavaju uz spremnost da se istini pogleda u lice i isprave istorijske nepravde i pravim imenom nazovu zločini i zločinci. Kome smeta približavanje dva bratska naroda koje je kroz istoriju stalno neko sukobljavao? Neka je večna slava i hvala poginulima. Poljaci Srbi saosećaju sa vašim bolom.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net]  (Krivi Stojko, 10. april 2010 16:20)

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pareski do

+ Lech Kaczyński, President of Poland
    + Maria Kaczyńska, First Lady of Poland
    + Andrzej Błasik, Chief of the Polish Air Force
    + Krystyna Bochenek, Deputy Speaker of the Senat
    + Major General Tadeusz Buk, Commander of the Polish Land Forces
    + Archbishop Miron Chodakowski, Orthodox Ordinary of the Polish Army
    + Leszek Deptuła, member of the Sejm
    + Grzegorz Dolniak, member of the Sejm
    + Janina Fetlińska, member of the Senat
    + General Franciszek Gągor, Chief of the Polish Army General Staff
    + Grażyna Gęsicka, member of the Sejm
    + Przemysław Gosiewski, member of the Sejm
    + Mariusz Handzlik, Undersecretary of State in the Office of the President of the Republic of Poland
    + Izabela Jaruga-Nowacka, member of the Sejm
    + Ryszard Kaczorowski, the last President of the Polish government-in-exile
    + Sebastian Karpiniuk, member of the Sejm
    + Vice Admiral Andrzej Karweta, Commander-in-chief of the Polish Navy
    + Janusz Kochanowski, Polish Ombudsman for Citizen Rights
    + Andrzej Kremer, Deputy Minister of Foreign Affairs
    + Janusz Kurtyka, Historian and president of the Institute of National Remembrance
    + Aleksandra Natalli-Świat, member of the Sejm
    + Piotr Nurowski, President of the Polish Olympic Committee
    + Maciej Płażyński, President of the Polish Community Association
    + Tadeusz Płoski, bishop of the Military Ordinariate of the Polish Army
    + Krzysztof Putra, Deputy Speaker of the Sejm
    + Andrzej Przewoźnik, Secretary-General of the Council for the Protection of Struggle and Martyrdom Sites
    + Ryszard Rumianek, Rector of the Cardinal Stefan Wyszyński University
    + Arkadiusz Rybicki, member of the Sejm
    + Sławomir Skrzypek, President of the National Bank of Poland
    + Władysław Stasiak, Chief of the Office of the President of the Republic of Poland
    + Aleksander Szczygło, head of the National Security Bureau
    + Jerzy Szmajdziński, Deputy Speaker of the Sejm
    + Jolanta Szymanek-Deresz, member of the Sejm
    + Anna Walentynowicz, free trade union activist, member of Solidarity
    + Zbigniew Wassermann, member of the Sejm
    + Wiesław Woda, member of the Sejm
    + Edward Wojtas, member of the Sejm
    + Paweł Wypych, Secretary of State in the Office of the President of the Republic of Poland
    + Stanisław Zając, member of the Senat

Ivan_D

Ja sam pre jedno 15-16 godina kratko radio u jednoj kompjuterskoj firmi u Amsterdamu i sef je hteo da nas posalje na neki sajam u Hanover, CeBit (valjda). Nas cetvoricu, trojicu programera i mene (a nobody). Uslov je bio da ne idemo jednim autom i covek je bio spreman da plati troskove za 2 auta ili voz sto je bila skuplja varijanta.

Takodje, kad se pre par meseci srusio onaj francuski avion sto je leto iz Brazila u okean, bila je porodica od cetvoro, sin i majka su poginuli u tom avionu, a otac i cerka su cekali na sledecli let jer vec godinama nisu nigde leteli svi istim avionom. (ovo ne mogu bas da opravdam, posto udvostrucavas sanse da dodje do nesrece a upolovljavas zrtve nesrece, sto je u slucaju porodice, ali ne i firme, vlade itd, a questionable practice. Ali drugi put o toj temi).

Moje pitanje je what the hell were those people thinking?

Ivan_D

Mnogi Srbi uvek vise nego spremni za teatralno izrazavanje, traktate i dramaticnost:

QuoteDraga Soraya,
srce me je zabolelo zbog tvojih tuznih reci... Kakav tuzan dan...
Danas, veruj mi, delimo tvoju bol. Velika nesreca koja je se dogodila bratskom poljskom narodu, boli i nas Srbe, gde god da zivimo. Moja najbolja drugarica, ovde u Italiji, je Poljakinja.
Danas je Dan Zalosti za sve Slovene!

Slobodno istakni crnu zastavu! U ime svih nas!

Nek pocivaju u miru svi poginuli!
(Diaspora, 10. april 2010 14:17)

xrepuke

alan ford

Quote from: Ivan_D on April 10, 2010, 05:34:53 PM

Takodje, kad se pre par meseci srusio onaj francuski avion sto je leto iz Brazila u okean, bila je porodica od cetvoro, sin i majka su poginuli u tom avionu, a otac i cerka su cekali na sledecli let jer vec godinama nisu nigde leteli svi istim avionom. (ovo ne mogu bas da opravdam, posto udvostrucavas sanse da dodje do nesrece a upolovljavas zrtve nesrece, sto je u slucaju porodice, ali ne i firme, vlade itd, a questionable practice. Ali drugi put o toj temi).

Moje pitanje je what the hell were those people thinking?

Tatin stric je vecito putovao odvojeno od zene kao da ako se jednom nesto desi da drugi prezivi za decu.

Mi kada putujemo uvek putujemo zajedno i na to ne razmisljam. Ako cemo poginuti mozda je bolje svi zajedno, a letenje je samo po sebi izuzetno sigurno. Da ne pricam koje su tek komplikacije ako se leti odvojeno, pa mala deca, pa zajebancije, pa cekanja po aerodromima itd.

Ivan_D

To jos mogu da razumem ako putujete negde zajedno, a decu ostavljate kod kuce. Nije lose mozda putovati odvojeno. Posto za dete je vrednost dva roditelja dosta manja nego dupla vrednost makar jednog roditelja.

ali ako idete svo cetvoro, pa majka uzme jedno dete a ti drugo, sa tim se ne slazem bas. to bi bilo kao da ti ponude dve mogucnosti: ubice jednog roditelja i jedno dete ili, bacacete novcic pa ako pogodite nece ubiti nikog, a ako promasite pismo/glava ubice vas svo cetvoro. Koju bi si mogucnost izabrao? Ja ovu drugu - sve ili nista.

ali da smo u pitanju samo supruga i ja, tu vec ne bih isao na sve ili nista, vec bih izabrao prvu mogucnost.

alan ford

Kako se onda vozite po gradu, u saobracaju gde su sanse udesa daleko vece? Idete istim autom, u dva auta? Sta sa taksijima, busevima, tramvajima...

zagor te nej

Cela generacija politicara I profesionalnih vojnika. Guverner banke im je bio vrlo, vrlo sposoban tehnokrata. Jedina evropska ekonomija koja uopste nije bila u recesiji protekle godine.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

Quote from: alan ford on April 10, 2010, 08:02:01 PM
Kako se onda vozite po gradu, u saobracaju gde su sanse udesa daleko vece? Idete istim autom, u dva auta? Sta sa taksijima, busevima, tramvajima...

Bas sam to htela da pitam. Statistike kazu da je mnogo veca sansa da se nastrada u saobracaju na zemlji nego na nebu.

Cak sam i kacila statistike u vezi toga, trebala sam da propitujem i ocenjujem posle, izgleda da nema drugog nacina da se nauci  :mrgreen:
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Tromotorac

The bums will always loose.

Pijanista

Quote from: Ivan_D on April 10, 2010, 03:11:27 PM
Ah, evo prvih razmatranja sa B92. Pijanista, sta kaze Glas Razuma? Mozes da se javis sa mesta?

Neso ukratko videh, Leh Kacinski je bio protiv priznavanja kosova, pa eto....  A i Rusima ova nesreca ne odgovara, taman resili da smire strasti sa poljskom. Dakle, izmedju redova, srbskom cirilicom pise CIJA.

P.S. Strashna tragedija.

Pijanista

Jos u takvom tonu, kratko ali srbitachno:

DrSrbivoje  (piroman) 10. april 2010. u 14.15

Gospodo, ono sto biste trebali znati je da ke pokojni Predsednik bio zakleti protivnik priznavanja nezavisnosti Kosova. Toliko.

Hate mail

Pokojni je Predsednik dakle bio posteni katolik?

Ana

Nisam čitala Glas razuma, Tita mi, al' meni ovo liči na brutalni državni udar :(

Ivan_D

Quote from: alan ford on April 10, 2010, 08:02:01 PM

Pa buduci da ovde nikoga nemamo mali uvek ide sa nama. Dakle ne ostavljamo ga nigde. Tako da se skoro nikad ne desi da zena i ja idemo kolima negde, a mali nije sa nama.
Inace, nesrece u gradu su cesce nego na auto-putu, to si u pravu, ali su daleko redje fatalne. Osim toga po gradu ne vozimo skoro uopste, osim kad jednom nedeljno idemo u neki mall na veci nakup. Tokom nedelje koristimo gradski prevoz.

Ivan_D

sad gledam coveku bilo samo 60 godina. Meni izgledao kao da ima 70-75

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on April 11, 2010, 04:14:42 AM
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7094338.ece

Moguce da je  i sam odgovoran za nesrecu.

QuoteMike Hersee wrote:
What a shocking disaster for one country to bear. It raises questions though about why so many of the country's elite were travelling on the same plane, especially such an old and notoriously unreliable one. If as we have been told the pilots were experienced and as ground control are supposed to have said that no-one should be landing in that fog, it strongly suggests either mechanical problems or that the pilot was overridden by the president. Given the historical precedent and political angles now emerging, my money is on the president himself being contributory to the disaster by overriding the pilot. The fuel dumping often indicates a mechanical problem, but if the control tower were not warned about a mechanical problem, it's probably that the pilot, having been overridden, realised that the danger presented by the situation meant it was in their interests to dump fuel in anticipation of a crash.
April 11, 2010 8:34 AM BST on community.timesonline.co.uk
Recommend? (6)

Ivan_D

Quote from: zagor te nej on April 10, 2010, 08:04:45 PM
Cela generacija politicara I profesionalnih vojnika.

You know. Ti si trader. Ima i prigodna izreka in your line of business - "you don't put all eggs in one basket"...   :(

Quote from: Pijanista on April 11, 2010, 05:15:30 AM
Dakle, izmedju redova, srbskom cirilicom pise CIJA.

Dobro je da glas razuma nije zakazao u svojim analizama  xrotaeye

Paramecijum

Namerno izazvan ili slučajan, ovo je fantastični državni puč.

Što se putovanja roditelja tiče, uobičajena praksa bogatijih je da roditelji ne idu istim avionom.
I to nema veze sa statističkom verovatnoćom pogibije u tramvaju ili autobusu, jer iako naizgled ima više žrtava u drumskim nesrećama, raspored poginulih je takav da su avioni FATALNI jer tu uglavnom nema preživelih... sa autobusima ili vozovima nije takav slučaj, posebno po gradovima...

Tromotorac

Bogati parovi ne putuju zajedno zato sto svaki od njih vodi svoj zivot.
The bums will always loose.

Jelence

Mnogo mi se dopada kako Para prica, ko Maksim po diviziji, al sa takvim stavom ko da je doktorirao na temu "Putovanja bogatih - zajedno ili odvojeno".

Nije bitno sta zna, neko kako to predstavi. Attitude is everything, right?

Moj idol. Well, somewhat skracena verzija.  :mrgreen:

Ivan_D

Quote from: Jelence on April 11, 2010, 01:28:49 PM
Mnogo mi se dopada kako Para prica, ko Maksim po diviziji, al sa takvim stavom ko da je doktorirao na temu "Putovanja bogatih - zajedno ili odvojeno".

Nije bitno sta zna, neko kako to predstavi. Attitude is everything, right?

Moj idol. Well, somewhat skracena verzija.  :mrgreen:

It's all in the delivery je ovde primerenije od tvog attitude is everything.

Inace Srbija je prepuna takvih ljudi koji sa autoritetom pricaju o svemu i svacemu, nezavisno od toga koliko su upoznati sa temom. Kako je to lepo srocio jedan moj prijatelj Ceh, govoreci sta mu se kod Srba koje zna ne svidja "Oni uvek sve objasnjavaju"  :mrgreen:

Sta reci kad ona Slawenova sudinica kaze "ne volim anglosaksonsko pravo zbog elektricnih stolica"  xrofl

Mozes da zamislis kako tek neuk i primitivan svet razmislja.

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 11, 2010, 01:23:02 PM
Bogati parovi ne putuju zajedno zato sto svaki od njih vodi svoj zivot.

tacno tako :)

Jelence

Quote from: Ivan_D
(...)
Mozes da zamislis kako tek neuk i primitivan svet razmislja.

Mogu, ali ne verujem da hocu  :mrgreen:

Pijanista

Quoteraspored poginulih je takav da su avioni FATALNI jer tu uglavnom nema preživelih...

Mislim da >60% prezivi avionske nesrece. Opet, "nesreca" moze da bude pucanje gume, ili kad avion malo preshisha pistu, ali i udese u kojima je avion izgubljen prezivi veliki procenat

slawen

Весна Вуловић данас рекламира Космодиск.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Idi ti u persun!  :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

slawen

Космодиск.
Изгледа шашаво, али мене леђа више не боле!
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Ovde upravo javili da Rusi konacno priznali da je neko od policijskih oficira koji su vrsili uvidjaj nesrece ukrao kreditnu karticu jedne od zrtava.

Ovo je skoro strasno kao ono kad je srbijanska vice-konzulka uhvacena kako krade u nemackoj (odeca) pre par godina. Kazem skoro jer ipak policajac ne predstavlja jednu zemlju toliko kao konzul, ali krasti pod takvih okolnostima je u najmanju ruku strasno.