News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Sudjenje huliganima-ubicama

Started by Ivan_D, April 21, 2010, 08:11:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

The bums will always loose.

Ivan_D

Parezo prestani da se ponasas kao kvazi-psihopata ovde. Ti si tokom godina sto te znamo iznosio krajnje neumesne primedbe ovde o citavim narodima (kao i vecina nas uostalom), pa nista. Niko normalan ne bi shvatio bukvalno to sto je Hate napisao.
If you dine with the devil bring a long spoon.

alan ford

hmmm, Hrist je na sebe preuzeo dug naroda i sebe je zrtvovao za dobrobit drugih. Drug Pareza je hristov sledbenik koji se zalaze za cistocu nacije, radi na podeli na izdajnike i srbe, zalaze se za zrtve naravno ne svoje, preti smrcu i uopste prilicno prati trendove SPC...

Hate mail

Jasno, brate...

Pareski do
7k

View Profile Personal Message (Online)

Re: (No subject)
« Sent to: Hate mail on: Yesterday at 07:42:38 »

Reply with quote  Quote Reply  Reply Remove this message  Remove

излечићемо твој проблем, ја сам стрпљив човек, издркотино животињска
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Mozda zele pravdu za nekog Nemca, Urscha. Vidis da je banatsko selo u pitanju.

alan ford

Quote from: Ivan_D on April 26, 2010, 09:07:48 PM
Mozda zele pravdu za nekog Nemca, Urscha. Vidis da je banatsko selo u pitanju.

zanimljivo je to sa pravdom za Urosa. Kada sam zimus bio u Hrvatskoj, na jednom od onih protivpozarnih hidranata je urezano bilo "pravda za (pa neko meni potpuno nepoznato ime)". ocigledno i oni imaju navijace i vec slicne siledzije, cije postupke bi razni bilmezi na svaki nacin da opravdaju i umanje.

Ivan_D

Ovde na Spartinom stadionu isto nasvrljali 'pravda za Urosa'

Hate mail

Jedna od nastavnica biologije u mojoj osnovnoj skoli je bila neka gdjica Urs.

Bila je i neka uciteljica Hajl.

Tromotorac

The bums will always loose.

Hate mail

alan ford

Quote from: slawen on April 22, 2010, 08:21:21 PM
Дуго би трајало да вам то потанко објашњавам, зато - или да ми верујете на реч, или не...
А храбро је, како да није. Погледај наслов у Блицу, гласилу ДС: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/186280/Razresiti-sudiju-koja-je-oslobodila-huligane

Ovi opet osudili Urisa na 10 godina. Neko ovde ne radi svoj posao kako treba.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/187118/Urosu-Misicu-ponovo-10-godina

slawen

Ако је суд тачно утврдио одлучне чињенице, а нарочито умишљај (директни или евентуални) и да је окривљеном било познато да се ради о ОСЛ на дужности - то је то.

Могао је евентуално да му ублажи казну, ако је за то било основа... што ми овде не знамо.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

alan ford

Quote from: slawen on April 28, 2010, 02:24:58 PM
Ако је суд тачно утврдио одлучне чињенице, а нарочито умишљај (директни или евентуални) и да је окривљеном било познато да се ради о ОСЛ на дужности - то је то.

Могао је евентуално да му ублажи казну, ако је за то било основа... што ми овде не знамо.

mislio sam da smo onomad pricali da je "to" bilo previse.

slawen

Што не значи да није по закону.

Написао сам услове: ако је знао да је дрот на дужности и ако је утврђено да је окривљени умишљајно кренуо да га убије.
Е, сад, има елемената покушаја тешког убиства (10 - 40 година, ово је на минимуму) и ако није знао да је оштећени ОСЛ на дужности, јер је покушано "при безобзирном насилничком понашању" и на "свиреп" начин, али је кроз штампу (једини извор информација о случају, на жалост) стално инсистирано да је квалификовано због својстава оштећеног, па зато оно наглашавам. Али би могло и по другом основу, то хоћу да кажем. Или по више њих. Што је опет знаковито, ако су изостављени.

То са умишљајем и знањем о својствима оштећеног, то су ствари које се донекле могу и објективизовати, значи није потребно "завирити у главу" окривљеном.

Свеједно, не знам потпуне и тачне чињенице.

А да је много - много је, за овог дечка. Поготову због одсуства озбиљнијих штетних последица (на срећу), остале судске праксе, медијске хајке која је пратила читаву ствар и нарочито околности да они главни, који су "организовали" криминалне скупине колоквијално називане "навијачким групама" остају изван свега, по свој прилици зато што су Нагибу Рагиб или обратно...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Ево, поређења ради, једне пресуде из брацке рвацке: http://www.vecernji.hr/vijesti/11-godina-zatvora-ubojstvo-prijateljice-kradu-zlata-lesa-clanak-132633
Овде је убојство доиста извршено, за разлику од Урошевог неуспелог покушаја.
И иста казна.
А закони су нам идентични, скоро у длаку.

Ivan_D

Odakle li je ovaj Djuro pitam se. Jos jedna ljiga koja je dosla od ko zna kuda da brani svrpstvo.

Pretučen holandski državljanin
8. maj 2010. | 13:31 -> 22:47 | Izvor: B92 Beograd -- Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Đura R. (21) iz Beograda jer je u Karađorđevoj ulici 69, fizički napao Denisa Drezaščeka, državljanina Holandije.

Kako je u saopštenju MUP-a navedeno, Đuro R. je prošle noći oko jedan sat priveden u prostorije Policijske stanice Savski venac. Drezaščeku su u Urgentnom centru konstatovane teške telesne povrede - prelom leve butne kosti, zbog čega je zadržan na lečenju, kaže se u saopštenju.

Denis Brezavščcek vraćao se oko ponoći ka hostelu na Novom Beogradu. Nedaleko od Ekonomskog fakulteta u centru Beograda, kako kaže, presrela su ga dvojica mladića i bez ikakvog razloga brutalno prebila.

"Tu sam sreo nekog momka i iz čistog mira me je napao on i njegov prijatelj. Gurnuo me je, pa su počeli da me šutiraju dok sam ležao. Ja sam molio, ali oni su i dalje šutirali dok nisu videli 2 policajca i onda su me molili da ja njih ne prijavim", kaže on.

Denis kaže da ničim nije isprovocirao napad

"Mene su pitali odakle si, nisi odavde, odakle si. Ja sam rekao da sam iz Holandije i onda su postali agresivni prema meni. Ja sam dolazio i pevao sam pesmu "makedonsko devojče" i ne znam, možda im se to nije sveidelo", navodi on.

Povređeni mladić odmah je pozvao prijatlje koji su ga prevezli u Urgentni centar, gde su mu konstantovane povrede kuka i stavljen gips.

"Pacijent je dovežen u Urgentni centar 40-ak minuta posle ponoći. Nakon pregleda i dijagnostike lekari su odlučili da ga zadrže na odeljenju ortopedije, jer je došlo do povrede levog kuka. Njegovo trenutno stanje je stabilno, on se dobro oseća, svestan je i komunikativan", objašnjava portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Kako nezvanično saznajemo, policija je na licu mesta zatekla četiri mladića i dve devojke koji su legitimisani, ali je zbog učešća u tuči privela dva mladića.

Prema prvim informacijama, radi se o starijim maloletnicima. Međutim, u policiji smo ostali uskraćeni za zvanične informacije o ovom napadu.

Hate mail