News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

SP2010

Started by alan ford, June 10, 2010, 07:23:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

Evo nakon nepotpunog prvog kola prognoza:

1. Spanija
2. Brazil
3. Holandija
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Nocobdija

Ove nove vuvuzele prave manju buku, kažu samo ko da je voz prošao pored tebe  xrofl
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:288635-U-prodaji-manje-stetne-Vuvuzele

Pijanista

Daisy

A noise emission rate list of the instruments tested:

127.0 dB - Vuvuzela
123.6 dB - Air-horn
122.2 dB - Samba drum
121.8 dB - Referee whistle
121.6 dB - 2 fans singing
121.4 dB - Gas horn
114.9 dB - Cowbell
108.2 dB - Wooden rattle
100.0 dB - Chainsaw
99.1 dB - Inflatable Fan-Sticks
90.0 dB - Lawnmower

http://allafrica.com/stories/201006071455.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Tromotorac

Dakle te trube su jos jedan razlog zasto nikad nisam isao na fudbalske/soccer utakmice, niti me je ikad zanimao taj "sport".

Moze da se ogluvi, gledajuci kako par polupismenih dripaca rita loptu 90 minuta?  No thanks.
The bums will always loose.

alan ford

Quote from: Tromotorac on June 15, 2010, 11:27:09 PM
Moze da se ogluvi, gledajuci kako par polupismenih dripaca rita loptu 90 minuta?  No thanks.

dok se teniseri iz nekog razloga smatraju pametnijim a da bi se postalo vrhunski teniser covek treba da pocne jako rano, mnogo ranije nego u fudbalu, da se trenira po 5-6 sati dnevno tako da ih vecina nema ni sredje skole zavrsene.

Uzgred, ne vidim u cemu je problem sa vuvuzelama, zar to nije prednost domaceg terena? To su njihovi tradicionalni (?!) instrumenti, dakle nije neka nova tehnologija pravljenja buke, a ko nece nek ide kuci (i propusti onih $8m sto je INI pominjao za samo ucesce).

Tromotorac

I sta sad? Sedi, dvojka i te radnje?

tarana

što bi rekli klinci, ovaj je "objasnio" priču o našoj reprezentaciji.
QuoteLegendarni reprezentativac Nemačke Olaf Ton ne evruje da reprezentacija Srbije može da iznenadi ,,pancere" u meču drugog kola, koje je u petak na programu. Naša selekcija od 1962. nije salvalada Nemačku, a čovek koji je u karijeri promenio samo dva tima (Bajern i Šalke) veruje da će tradicija biti nastavljena.

- Prvi put igrate kao Srbija, ali vidim da ste zadržali navike nekadašnje Jugoslavije. Nekada ste imali imidž tehnički jako potkovanih igrača, koji nikada ne kalkulišu. Ovo drugo često zna biti pogubno – rekao je Olaf Ton za ,,Sport".

Čini se da ne cenite previše naš fudbal ?

- Nisam poklonik vašeg fudbalskog mentaliteta. Nemate strpljenje i dozu inteligencije u igri. Tek kada vidite da nemate rezultat, onda u poslednjim minutima se opametite i igrate fudbal. Prečesto ste arogantni na terenu i mislite ako gurnute loptu kroz noge protivniku da ste nešto napravili. Protiv Nemačke ne možete tako da igrate. Verujte mi. Nama to odgovara i upravo zato smo često bili uspešniji od vas.

U čemu je tajna turnirskog karaktera Nemaca ?

- Kada turnir počne Nemačka je uvek maksimalno koncentrisana i uspešna. Ne predajemo se i duboko smo ubeđeni da možemo i da preokrenemo rezultat, ako je to potrebno. To vam je kao virus u pozitivnom smislu i širi se kroz ceo tim. Prenosi se sa generacije na generaciju, zahvaljujući iskusnim igračima. Ja sam se tako osećao protiv Jugoslavije u Italiji 1990.

Kakve su vam impresije posle meča sa Ganom ?

- Gledao sam meč protiv Gane. Video sam Ganu – koja je izašla na teren da pobedi i jednu ekipu - Srbiju - koja to očigledno nije želela sve do sredine drugog poluvremena. Sada ste u problemu i sami ste krivi za to.

Došli smo u problem da moramo da pobedimo vaše zemljake. Koliko je to realno ?

- Ukoliko do 70. minuta bude 0:0, moraćete da se otvorite i krenete u potpunu ofanzivu. To će biti sjajna šansa za naše brze i mlade igrače da rešimo meč. Opet, ukoliko i na kraju bude nerešeno – nikakav problem. Za nas! Realno, ne vidim šanse i način na koji onakva Srbija može da pobedi Nemačku. Isključujem takav ishod.

Kako vidite individualni kvalitet Srbije ?

- Vidić je ekstra kvalitetan defanzivac, ali protiv Gane to nije pokazao. Pravio je probleme svojim saigračima. Koliko mene sećanje služi, on je trebalo da pokupi loptu koju je Kuzmanović udario rukom. Gde je bio kod te akcije ? Znam da je on momak sa jako snažnim karakterom. Ali, čini mi se da se nalazi u situaciji kao i Podolski u Kelnu. Sav teret se stavlja na njihova leđa. Ljudi, to je previše. Ekipu čini 11 igrača. Mislim da neki poznati igrači u vašoj reprezentaciji beže od odgovornosti i kriju se po terenu. Neki od kojih ste očekivali mnogo. Ružno bi bilo da ih ja imenujem, ali verovatno znate ko su.

Šta Antić treba da uradi kako bi vratio ekipi samopouzdanje posle poraza od Gane ?

- Imate mnogo igrača koji igraju u Bundesligi i koji su prisvojili neke karakteristike nemačkog mentaliteta. Antić bi trebalo da proguta trenersku sujetu i pred meč sa nama se konsultuje sa tim igračima.

Kako vidite konačan rasplet u grupi ?

- Iskreno, očekivao sam Srbiju na drugom mestu u ovoj grupi. Ali, budimo realni: ko ne pobedi Ganu, ne može i ne zaslužuje da prođe dalje – zaključio je Olaf Ton, koji radi kao stručni konsultant nemačke televizije RTL i uživo prati mečeve u Južnoj Africi.

PANTELIĆ RAZOČARENJE

Olaf Ton ne krije da su ga pojedini reprezentativci Srbije razočarali.

- Mislim da je Pantelić morao da pokaže više. Znam ga iz Herte i veoma mi se sviđa taj igrač. On mnogo znači za svaki tim u kojem igra. Sva je sreća da ga Mertezaker i posebno Fridrih dobro poznaju. Kao navijač Šalkea, voleo bih da vidim Pantelića kod nas u timu. Samo mi je Kakau omiljeniji špic od njega – uz osmeh će Ton.

Mislite da je Kakau najbolji napadač Nemačke ?

- Mislim. I mislim da će ovaj turnir odigrati mnogo bolje od Klosea.

SUBOTIĆ PO UKUSU

Jedan od legionara iz Bundeslige koji će igrati je i Neven Subotić. Da li je on naša ili vaša šansa ?

- Subotić mi se veoma sviđa. On je na istom igračkom nivou kao i naši štoperi Fridrih i Mertezaker. Mislim da neće razočarati...

Postavite na

tarana

inače čitavo SP je veliko razočarenje.
ni F od fudbala nisam video za ovih 5 dana.

Jelence

Quote from: tarana
ni F od fudbala nisam video za ovih 5 dana.

Ni ja.
Ne'am kad da gledam.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

alan ford

Quote from: tarana on June 16, 2010, 10:44:40 AM
što bi rekli klinci, ovaj je "objasnio" priču o našoj reprezentaciji.

lepo je on to objasnio. deluje malo arogantno mada mu nemam sta zameriti.
inace 'proturivanje kroz noge protivniku' nam je oduvek bila boljka, da predriblamo par iz protivnickog tima, da ih napravimo smesnim pa neka nam i uzmu loptu, jebes gol ovo je lepse.

alan ford

Quote from: INI on June 15, 2010, 09:49:56 PM
Evo nakon nepotpunog prvog kola prognoza:

1. Spanija
2. Brazil
3. Holandija

zanimljivo Spanija jos nije ni igrala a vec je na prvom mestu...

zagor te nej

Sto arogantno? Ne daj Boze da sa mene pitali.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Quoteinace 'proturivanje kroz noge protivniku' nam je oduvek bila boljka, da predriblamo par iz protivnickog tima, da ih napravimo smesnim pa neka nam i uzmu loptu, jebes gol ovo je lepse.

To je ono sto ja zovem teatralnost, tako bliska nasem narodu i mentalitetu. Nesto krajnje glupo i nepragmaticno, cak primitivno.
Primecivao sam, istina, to i kod sebe u velikoj meri, u mladjim danima. U raznim sferama svog zivota. Krajnje glupe neke stvari i glupa ponasanja, sad kad se setim.

Nocobdija

Brazilce svi vole, a oni imaju takodje jedan glup običaj da proturaju kroz noge, uši, zavlače i sakrivaju loptu, jednostavno imaju mentalitet tako blizak našem narodu  xrofl  Pa ko bre voli da gleda one smarače što trče oko centra i grade igru? Dan današnji se prepričava kako je Džaja pravio vola od Kamača ili kako su Šekularac i Sušić slali po burek protivničke kostolomce. Brigel je verovatno ostao u sećanju fudbalskim znalcima ali Maradona naniza Engleze od polovine pa do gola i zavuče im onaj koji se pamti. Igra pre svega.
Igra postoji da bi se igrala i život je radost samo ako i dokle  je igra. Mrsomudjenje je odlika matorih (ma koliko godina realno imali).

Monte

Quote from: Nocobdija on June 16, 2010, 11:36:18 PM
Brazilce svi vole, a oni imaju takodje jedan glup običaj da proturaju kroz noge, uši, zavlače i sakrivaju loptu, jednostavno imaju mentalitet tako blizak našem narodu  xrofl

Замало. Бразил је огромна земљурина, из чије популације изрони такав квалитет да то они себи... могу да приуште.

Аршини су различити за дружину која је пар пута била првак свијета и бУранију из дозлабога излизане приче о жабама и коњима.

Nocobdija

Quote from: Monte on June 16, 2010, 11:46:28 PM
Quote from: Nocobdija on June 16, 2010, 11:36:18 PM
Brazilce svi vole, a oni imaju takodje jedan glup običaj da proturaju kroz noge, uši, zavlače i sakrivaju loptu, jednostavno imaju mentalitet tako blizak našem narodu  xrofl

Замало. Бразил је огромна земљурина, из чије популације изрони такав квалитет да то они себи... могу да приуште.

Baš tako, oni su ogromni, ali bilo je i ovde šmekera sa loptom. Greška malog čoveka je što očekuje da je toliko pametan da se nosi sa alama. Mi bi da budemo prvaci sveta. Dobro, glupo bi bilo da ne probamo, realno - treba uživati što se čuje i naša himna, što se vijori i naša zastava i što ćemo da puknemo Nemce i da im pokvarimo ručak u ogromnoj im državi.  :| A ako ne uspemo, pa daj malo da ih barem šaljemo po burek, pa sad... barem nećemo da budemo čkepi i odemo sa nekih 0:1 ILI -ILI, to je formula uspeha za Srbina, bez respekta, iz zezanja.

zagor te nej

Tim nam je mrtvi prosek,koji dobar rezultat sa ozbiljnom ekipom moze da postigne iskljucivo fanaticnim trudom i zalaganjem, i doslovnim postovanjem plana. Dakle, nista od toga.
Niels Bohr

Monte

Све то стоји... Немам ја превише проблема са српским поривом да се "игра за публику".

Страшних проблема имам са елементарним одсуством ТРЧАЊА на терену. Те наше балерине, ама довијек, се вуку по терену ка' прескубена кљусад.

Шевај царе, пробацуј кроз ноге, пуцај из даљине, чини што већ мислиш да треба... Али немој, ама ни једног момента, да ме пустиш да ПОМИСЛИМ да не дајеш 150% својих могућности, кад су те већ пустили да навучеш дрес репрезентације.

Monte

Quote from: zagor te nej on June 17, 2010, 12:46:28 AMTim nam je mrtvi prosek,koji dobar rezultat sa ozbiljnom ekipom moze da postigne iskljucivo fanaticnim trudom i zalaganjem, i doslovnim postovanjem plana. Dakle, nista od toga.

Богу душу, одбрана је, великим дијелом утакмице са Ганом, функционисала. Локални коментатори (све го Енглез, фрешко увезени) су баш коментарисали на тему "српске дисциплине".

Средњег реда нигдје. Нигдје!

Nocobdija

Mi izgleda ne gledamo iste utakmice.  :?:  Sve možete da im zamerite ali da se ne trude - nikako! Soigurno je i da su jedna od prvih patriotsko odgovornih ekipa, koja zna za koga se i kako se igra. Nevolja oće da bude neki penal 5 minuta pre kraja, a oće da bude i to što i protivnik ima 11 igrača i trči i ima srednji red i finalista je cele Afrike, naime Gana je zvanično druga, alo druga ekipa Afrike! Pa o čemu se ovde radi, znate li vi koliko ima malih crnih dečaka kojima je jedina šansa fudbal? Ima tome kako su ukapirali i oni šta je to formacija 4-4-2 i ko gde treba da se stoji kod prekida, a trčanje je često mnogima od Boga dato, uzgred. Australija predstavlja ceo jedan kontinent, tu ima gomila Hrvata i ostalih koji su eto videli i onu okruglu a na samo jajaste lopte. Nemci mu dodju ovde ko začin, bez obzira što su polupali kengure. Pola Bajerna igra za te Nemce, a nadje se tu još po neki koji ume da ritne loptu. Sve u svemu, neka trče momci po livadi bez opterećenja, njihova jedina nada je njihova luda glava i inat, to niko nema ko Srbi.

Che2

nazalost i teska srca moram da priznam da nam tzv. fudbal ne ide bas od noge....    :(

nije samo nas mentalitet i los pristup igri u pitanju. jednostavno postoje druge ekipe koje to rade bolje.
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

alan ford

Quote from: Nocobdija on June 17, 2010, 01:11:56 AM
Mi izgleda ne gledamo iste utakmice.  :?:  Sve možete da im zamerite ali da se ne trude - nikako! Soigurno je i da su jedna od prvih patriotsko odgovornih ekipa, koja zna za koga se i kako se igra. Nevolja oće da bude neki penal 5 minuta pre kraja, a oće da bude i to što i protivnik ima 11 igrača i trči i ima srednji red i finalista je cele Afrike, naime Gana je zvanično druga, alo druga ekipa Afrike! Pa o čemu se ovde radi, znate li vi koliko ima malih crnih dečaka kojima je jedina šansa fudbal? Ima tome kako su ukapirali i oni šta je to formacija 4-4-2 i ko gde treba da se stoji kod prekida, a trčanje je često mnogima od Boga dato, uzgred. Australija predstavlja ceo jedan kontinent, tu ima gomila Hrvata i ostalih koji su eto videli i onu okruglu a na samo jajaste lopte. Nemci mu dodju ovde ko začin, bez obzira što su polupali kengure. Pola Bajerna igra za te Nemce, a nadje se tu još po neki koji ume da ritne loptu. Sve u svemu, neka trče momci po livadi bez opterećenja, njihova jedina nada je njihova luda glava i inat, to niko nema ko Srbi.

Gana je najjaca zemlja Afrike...Pa sta sve da je i tacno? Citav svet se kladio i nama davao 2:1 sanse sto je pravo stanje stvari - ocekivalo se da smo duplo bolji. Po svemu do tada pokazanom.

Zanimljivo kako je nasem fudbalskom uspehu ili neuspehu opravdanje da smo mala zemlja sa relativno malim brojem ljudi od kojih bi se sastavio ljudski tim a na to se recimo niko nije zalio u basketu, vaterpolu, odbojci gde nesto vredimo. Ili recimo zar je zaista svaki slovenac rodjen fudbaler jer su bitno manji, a nas cepaju kako stignu a ni na SP im ne ide lose.

tarana

Quote from: Monte on June 17, 2010, 12:49:53 AM

Богу душу, одбрана је, великим дијелом утакмице са Ганом, функционисала.
....
Средњег реда нигдје. Нигдје!
"velikim delom" na žalost nije dovoljno.
2 glupa faula lukovića + ruka kuzmanovića su od "velikog", napravili mali deo.
antić je takođe zasro stvar.
ne mogu ivanović i stanković da organizuju napade!
nešto je u sredini terena moralo da se menja već u poluvremenu.
milijaš i krasić se nisu videli.
pri takvoj postavci - koji će krasni žigić na terenu?
bez ijednog centaršuta?
ova reprezentacija, može da igra samo kad krasić ima svoj dan, a pantelić je povređen.

Ivan_D

QuoteIgra pre svega.
Igra postoji da bi se igrala i život je radost samo ako i dokle  je igra. Mrsomudjenje je odlika matorih (ma koliko godina realno imali).

Fudbal je sport u kom pobedjuje tim koji, postujuci odredjena pravila i ogranicenja, da vise golova protivnickom timu.
Ako zele da impresionisu necim drugim onda ti fudbaleri treba da se bave umetnickim klizanjem ili nekom drugom slobodnom disciplinom, gde ne postoje jasno utvrdjena i prihvacena pravila, te isprobaju svoj šarm tamo.

I jos jedna stvar: budi siguran da kad bi pravila fudbala bila takva da pobedjuje onaj ko vise dribla i vise lopti proturi protivniku kroz noge - opet bi Nemci pobedjivali Srbe. Bez ikakve sumnje.
Ali kako to nije cilj fudbala oni svoje napore ulazu u ono sto jeste...

Nocobdija

xrofl
Koliko selektora i fudbalskih (razjarenih) eksperata, pridružujem i sebe spisku  :mrgreen:
Meni je lepo da uživam u ovom prvenstvu i još mi je lepše što imam, ovoga puta, mogućnost da kombinujem rezultate i moguće rasplete i za svoju zemlju. Dovoljno. Ko sebi kvari uživanje poredeći fudbal sa košarkom, taj ne shvata da su košarka, rukomet, odbojka i vaterpolo: kolektivni ručni sportovi sa loptom  ;) gde je kolektiv znatno manji od ovog fudbalskog  :mrgreen:
11 Srba u organizaciji bilo čega je previše.  :?:   

alan ford

Quote from: Nocobdija on June 17, 2010, 10:05:33 AM
Meni je lepo da uživam u ovom prvenstvu i još mi je lepše što imam, ovoga puta, mogućnost da kombinujem rezultate i moguće rasplete i za svoju zemlju. Dovoljno.

'leba ti sta kombinjes? koliko golova cemo da popijemo ili sta drugo?

SP je turnirsko prvenstvo, ne nekakvo umetnicko takmicenje ili realiti tipa 'srbija ima talenat' pa da je dovoljan umetnicki dojam.
U staroj Grckoj na olimpijadama su se svi smatrali gubitnicima osim prvoplasiranog. Nije postojala srebrna niti bronzana medalja, ti koji su 'osvajali' druga i treca mesta su se kuci vracali kao gubitnici. Nesumnjivo, to je mozda malo preostro ali reci da nista nema veze, bitno je samo da nasi tu dodju i igraju svoju igru sa svojim pravilima, proture par lopti protivnicima kroz noge i svi su srecni je blesavo.

Tromotorac

Sve je to OK, nego kako je delegacija ovih dana? Da li se dobro provode? Imaju li dovoljno na expense account-u za vecere, safarije, kurve, itd?  Nije sve u ritanju lopte, ima tu i vaznijih stvar, kao delegacija npr.

zagor te nej

jao kad se sutra izvuku na teren kao izgazene macke, onako, izgubili vec u svlacionici, bukirali osrtva za odlazak na more, jedva cekaju let nazad za BG...
Niels Bohr

Nocobdija

Quote from: alan ford on June 17, 2010, 02:13:58 PM
Quote from: Nocobdija on June 17, 2010, 10:05:33 AM
Meni je lepo da uživam u ovom prvenstvu i još mi je lepše što imam, ovoga puta, mogućnost da kombinujem rezultate i moguće rasplete i za svoju zemlju. Dovoljno.

'leba ti sta kombinjes? koliko golova cemo da popijemo ili sta drugo?

SP je turnirsko prvenstvo, ne nekakvo umetnicko takmicenje ili realiti tipa 'srbija ima talenat' pa da je dovoljan umetnicki dojam.
U staroj Grckoj na olimpijadama su se svi smatrali gubitnicima osim prvoplasiranog. Nije postojala srebrna niti bronzana medalja, ti koji su 'osvajali' druga i treca mesta su se kuci vracali kao gubitnici. Nesumnjivo, to je mozda malo preostro ali reci da nista nema veze, bitno je samo da nasi tu dodju i igraju svoju igru sa svojim pravilima, proture par lopti protivnicima kroz noge i svi su srecni je blesavo.
Kombiniram da puknemo sutra Nemce i da vratimo Gani milo za drago u finalu.  :|

alan ford

Quote from: Nocobdija on June 17, 2010, 03:03:47 PM
Kombiniram da puknemo sutra Nemce i da vratimo Gani milo za drago u finalu.

Da umesto Nemaca igramo sa bilo kojim drugim timom, Argentinom, Brazilom, Spanijom...mozda bi i mogli da razgovaramo. Nemci su masina koja retko gresi i ne igra na fitnu. Na nasu zalost. Uzgred, negde sam procitao da Nemce nismo tukli na SPu od '66. pa cenim da su nam sanse da sada posle ovakvog starta, u emotivnom ambisu naporavimo cudo samo u domenu teorije.
A da ih puknemo, ako pod time smatras ista vise od 1 gola razlike, sanse su 0%. Al' dobro eto sada imas 'svoju zemlju' sto valjda nisi imao sa SCG, SFRJ i sl.

zagor te nej

Nemci idu u mec kao u rat 1. septembra '39. A nasi u mec sa Nemcima k'o 6. aprila '41.
Niels Bohr

Tromotorac

Mozda je bolje reci ovako: Nemci igraju kao da sklapaju BMW, a nasi kao da sastavljaju Jugo.

Pijanista

Meksiko pobedio Francusku 2:0. Slabo nesto ide africkim timovima..

Che2

Quote from: Pijanista on June 17, 2010, 08:27:22 PM
Meksiko pobedio Francusku 2:0. Slabo nesto ide africkim timovima..

:)

bice da i nama lose ide jer smo "beli nigros"...    ureko nas hatemi!    :)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Nocobdija

:lol:
Slabo je napadnuta ova moja prognoza da ćemo da puknemo Nemce. Kukavice!  Čeka se fijasko, pa onda: znali smo mi... šta to pričaš?...nemaš pojma... itd. Ajd sad opletite, sutra se ne važi! Svi generali na raport sutra posle utakmice.  xrofl

Monte

Е куд та лијепа срећа да сјутра развалимо Нијемце. Па да мени буде криво. :D

Лајање по својима и буруликање кад се изгуби је дио (нажалост, за нас  стандардни) фудбала и навијања, колико се ја у дотичне активности разумијем?

Daisy

uf, ja sam bio optimisticniji dok nisam cuo da je ekipa resila da igra u skroz crvenoj opremi ...

ako nam to ne pomogne  :roll:

(jes da su crveno-plavi pukli prvo kolo sa po 1:0 ... cile, spanija, srbija ... ipak ... nadam se da je to valjda neki od nacina za dizanje motivacije)

Nocobdija

Quote from: INI on June 18, 2010, 11:22:47 AM
uf, ja sam bio optimisticniji dok nisam cuo da je ekipa resila da igra u skroz crvenoj opremi ...

ako nam to ne pomogne  :roll:

(jes da su crveno-plavi pukli prvo kolo sa po 1:0 ... cile, spanija, srbija ... ipak ... nadam se da je to valjda neki od nacina za dizanje motivacije)
:!: 1:0  i to u crvenim dresovima!

Nocobdija

Daisy

Irci časte kad francuzi prime gol

Od početka svetskog prvenstva u fudbalu, irski ogranak američkog lanca brze hrane "Pica Hat" deli besplatne pice za svaki gol koji u Južnoj Africi primi reprezentacija Francuske, a besplatna je čak i dostava na kućnu adresu.

Irci, naime, nisu oprostili Francuzima krađu u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svetski kup, kada je Tijeri Anri igrao rukom i omogućio svom timu da postigne gol koji je izbacio reprezentaciju Irske.

Nakon poraza Francuske protiv Meksika slavilo se širom Irske, a kada su "trikolori" izgubili i od Juže Afrike i ispali iz daljeg takmičenja, slavilo se kao kada pobedi Irska.

"Nijedan novčani gubitak ne može se meriti sa srećom zbog debakla Francuza. Ne postoji niko u kompaniji ko ne želi da podelimo što više besplatnih pica", izjavio je menadžer najveće picerije u Dablinu.

alan ford

ne znam sta da kazem. Mi tukli nemce posteno, 'nepravedno' smo ispali jer smo mogli vise, oni danas odrase engleze pa cenim da smo i mi tako mogli engleze da razvalimo. Mozda i sa golom, dva razlike vise...
Teoretski odosmo u cetvrtfinale :)

tarana

suđenje skandalozno.naš "penal" je pi@kin dim za ovo što se desilo englezima i meksikancima.

slawen

Њима се десило да су их прегазили к'о пијан говно.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!