News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

izgibosmo od kiše

Started by tarana, June 22, 2010, 10:01:04 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarana

ovo ljudi nije normalno!
od jeseni do proleća je palo 2.5x više od 10-godišnjeg proseka.
a od aprlila do sad 3x više.
malo-malo pa mi se izruči 100l/m**2 na glavudžu.
njive plivaju.
bukvalno se jezera stvaraju na nižim delovima!
starije kuće (nabijače) se ruše od vlage.
naki dan vozim glavnim sokakom a na raskrsnici metar vode.
zemljiše je tolko prezasićeno da više i ne otiče.
o kanalskoj mreži neću trošiti reči.tu niko nije zabo ašov od marije terezije.

E

Tarance - panonski mornar

slawen

Quote from: tarana on June 22, 2010, 10:01:04 AM

Хмммм... а да није требало да почнеш овом реченицом?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Ovde isto pitchila kisa pre koju nedelju (susila sam ves na susilicu, grrrrrrrrrrrrrr). To kad krene ne staje tri dana - bukvalo curi tri dana dal jace dal slabije ali ne staje. Da popizdis. Imali smo poplavu u garazi... Mozda jedno 5 cm vode, nije bilo strasno ali je bilo nervirajuce.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pijanista

Razvojni put - Proizvodjac Psenice >>> Ribar

Ivan_D

Speaking of kisha, secate se kako su nas u skoli stalno ucili kako je Hitler morao da odlozi napad na SSSR da bi prvo sredio Jugoslaviju koja se pobunila posle pakta?

Izgleda da to nije bilo bas tako. Hitler je morao da saceka da prestanu kisni periodi jer je bilo strasno mnogo blata, a putevi po Rusiji jako losi, pa su predvideli  da je to pogubno za probijanje kroz neprijateljsku teritoriju.
Zbog tih kisa u Rusiji je imao vremena da se okomi na nas i Grcku.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Tromotorac

Ovde je vedro i suncano. 104F / 40C u hladu, u 3 popodne.   xyxy
The bums will always loose.

slawen

Quote from: Ivan_D on June 22, 2010, 05:06:51 PM
Speaking of kisha, secate se kako su nas u skoli stalno ucili kako je Hitler morao da odlozi napad na SSSR da bi prvo sredio Jugoslaviju koja se pobunila posle pakta?

Izgleda da to nije bilo bas tako. Hitler je morao da saceka da prestanu kisni periodi jer je bilo strasno mnogo blata, a putevi po Rusiji jako losi, pa su predvideli  da je to pogubno za probijanje kroz neprijateljsku teritoriju.
Zbog tih kisa u Rusiji je imao vremena da se okomi na nas i Grcku.
Ћути, бре, са'ће и овде да почну са "нису црвени удавили Хитлера, већ руси (људи плаве косе).

Киша, киша, а јесте, досади... киша...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

ono u daljini je patka. a ispod vode je soja.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Ivan_D

To kukuruz?

poplave ili ne, svaki put kad vidim slike iz ravnice se najezim od miline.

Hate mail

Samo za Ivana_D: pri dnu ovog linka imas nekoliko fotki ravnice u/oko Panceva snimljenih iz vazduha (motornog zmaja):

http://www.airban.net/strana_pancevo_zmajarski_kotlic.htm

Ivan_D

tarana

klinci to gledaju s "vedrije" strane. ovo je iz backog gradista.

Tromotorac

E bas me nasmejase. Nista lepse nego vesela deca.

Jelence

Quote from: Ivan_D on June 22, 2010, 07:51:49 PM
poplave ili ne, svaki put kad vidim slike iz ravnice se najezim od miline.

Same here  :|
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Колико сам ја видео, по Мађарској овога нема. А и кукуруз је већи.
Био пре неки дан.
А исто пада киша.

Che2

isprod brda uvijek bolji kukuruzi rastu. madjaronima ni do koljena nisu...     :)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

slawen

Ти си Че стварно хомосексуалац?

Che2

ma nisam casna rijec, nego se pitam ko tebe tjerao da mjeris kukuruze po tim madjarskama?! 

slawen

Ivan_D

Quote from: slawen on June 23, 2010, 04:38:14 AM
Колико сам ја видео, по Мађарској овога нема. А и кукуруз је већи.
Био пре неки дан.
А исто пада киша.

mozda to ima neke veze sa onim sto ste vec primetili ti i Tarana - ašovlessness od doba posle Marije Terezije pa nadalje    :roll:

tarana

šteta og grada ove nedelje samo u valjevu je 350 miliona rsd.
republički hidromet. zavod je za ovu godinu nabavio raketa u vrednosti od 1, pazi sad slovima, JEDAN milion dinara.
protivgradne stanice imaju 1-3 rakete, umesto najmanje 12, a pre par decenija imale su po 50 raketa.
i šta kaže šaban na sve to?
QuoteMilan Dacić, direktor RHMZ, kaže za "Blic" da problem sa nedostatkokm raketa pre svega treba tražiti u tome što u Srbiji trenutno ne postoji odgovarajući magacinski prostor, koji bi olakšao i distribuciju raketa protivgradnim stanicama, ali i omogućio da se kupuje samo onoliko raketa koliko se potroši.
jedan milion dinara je za neupućene ispod 10.000 evrova.
toliko srbija ulaže godišnje u zaštitu protiv grada.

Ivan_D

Quotejedan milion dinara je za neupućene ispod 10.000 evrova.
toliko srbija ulaže godišnje u zaštitu protiv grada.

vidi se odmah da se ne razumes u prioritete. treba uloziti svake godine par milijardi eura da par africkih zemalja ne prizna Kosovo jos godinu-dve. Ne moze i borba protiv grada i Kosovo.

slawen

Тако је.
Осим тога, кумановским споразумом нам је наметнута обавеза да испаљујемо само противградне ракете калибра мањег од 120 мм, а погони за производњу усисивача у Чачку су пројектовани само за калибар 122 мм и већи.
Свецка завера мрског НАТО окупатора.

Che2

Pijanista

Da Oganj valja i NATO bi ga koristio

Hate mail

Matori peder. I lozi se na JNA.

Che2

Nisam mator a jos manje gay... Mora da si mislio na slanjena, ali on ne volU JNA, barem ne javno.   :-)

slawen

Јебем ти сестру у уста шкрбава.

alan ford

Quote from: tarana on June 22, 2010, 10:01:04 AM

sa B92:
QuoteOn [Dragan Djilas] je tada kazao da su procene da će izgradnja metroa ukupne dužine 30 kilometara trajati 10 godina i da je projekcija da će izgradnja metroa po jednom kilometru koštati 60 miliona evra.

sta je 2.5 milijarde za metro za drzavu koja nema mostove, nema odgovarajuce nasipe i brane pa svake godine citamo o katastrofalnim posledicama poplava...

slawen

1990/91 упознам једног невероватног лика - Србин рођен и одрастао у Немачкој јавио се да овде служи војску. Миссим, баш је погодио и време и место, к'о прстом у дупе. Ваљда га сјебали родитељи, он човек био нормалан и практичан сасвим.
И причао ми он како има кућу у Немачкој, мало подаље од града, али је бар скроз његова, на обали канала.
Каже, тамошња власт је поделила плацеве уз канал ко хоће ту да гради, опремила земљиште свим прикључцима, обезбедила добре дугорочне кредите, повезала то инфраструктуром са градом, уз само један услов: да свако у складу са нормативима одржава део обале канала колико је његов плац, док скоро сав порез на ту непокретност одлази у посебан фонд за одржавање канала (они багери за чишћење дна и то).
И рекао још да немају комараца, јер је обала потпуно чиста од растиња, а трава увек покошена.
Наиме, за испуњавање обавезе одговарају кућом.

Pijanista

slawen

Сад кад нешто размислим, да знаш да ми је мало чудно откуд ту онај Немац пред сам рат.... добровољно се јавио у војску, а ови га примили. Ал' опет, наш је...

А причао ми један Дуле како се његов ортак у Африци оженио црнкињом и добио сина, мали зифтосан, па се вратили да живе у НС у неком комшилуку где били сами рвати, па кад питали после тог малог црнца како му је, овај ће "Никако, кад сам једини Србин у улици...".

MalaKoala

Quote from: slawen on June 25, 2010, 07:25:40 PM
после тог малог црнца како му је, овај ће "Никако, кад сам једини Србин у улици...".

jadnicak :(

alan ford

Quote from: slawen on June 25, 2010, 07:25:40 PM
А причао ми један Дуле како се његов ортак у Африци оженио црнкињом и добио сина, мали зифтосан, па се вратили да живе у НС у неком комшилуку где били сами рвати, па кад питали после тог малог црнца како му је, овај ће "Никако, кад сам једини Србин у улици...".
U vodu sa kojim smo delili zgradu bio jedan crnac, ali onaj pravi bez trunke drugih gena, otac mu je bio mislim iz Mostara majka iz afrike. Ne znam kako se 'opredelio' kada je poceo rat. Mnogi hrvati su bezali kuci...

Ivan_D

Ja sam sluzio vojsku sep 89 / sep 90 i secam se najmanje trojice likova koji su se rodili u Nemackoj i dosli da sluze JNA. Neverovatno. Sve ih poslali ocevi.
Posle sam u Holandiji u casinu upoznao i jednog dealera koji se tamo rodio i on je, pricao mi je, isto po ocevoj zelji isao da sluzi JNA.

Neverovatan je taj nas svet. Mada, da budem iskren, secam se i kad sam ja isao u vojsku pa mi dali da budem pekar, oceva majka (crnogorka) bila strasno razocarana i jos me krisom pitala da li to ne mogu nekako da promenim makar u veziste jer pekari nisu prava vojska   :mrgreen:
Dok je mamina mama (madjarica) bila presretna jer to (biti pekar) nije tesko i uvek cu imati dobro da jedem.

Ivan_D

QuoteU vodu sa kojim smo delili zgradu bio jedan crnac, ali onaj pravi bez trunke drugih gena, otac mu je bio mislim iz Mostara majka iz afrike. Ne znam kako se 'opredelio' kada je poceo rat. Mnogi hrvati su bezali kuci...

Kako to mislis, Bosanac, bez trunke drugih gena ako mu je otac bio iz Mostara?    :?:

alan ford

moj ortak iz srednje skole je imao i nemacko drzavljanstvo jer su mu roditelji tamo radili i ziveli (on ziveo sa babom) i secam se da je posle srednje skole nameravao da eskivira vojsku ali je na kraju morao da je odsluzi pre nego se i on preselio za nemacku jer kao SFRJ drzavljanins bi ga jurili i zajebavali do sudnjeg dana.

Hate mail

Gradjanin, covek, ludsko bice - prvo i osnovno - mora maksimalno da sumnja u grupu koja ga okruzuje a to ukljucuje i drzavu. Ja to tako vidim. Zasto su ljudi decom spremni da plate vernost grupi ili makar da se kockaju zivotima svoje dece is beyond me. Narocito sto znaju, vide, imaju iskustva na svojoj kozi koliko je sistem lazan, moronski, korumpiran, zlocinacki, ubilacki, lopovski, idiotski.

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on June 25, 2010, 07:48:14 PM
QuoteU vodu sa kojim smo delili zgradu bio jedan crnac, ali onaj pravi bez trunke drugih gena, otac mu je bio mislim iz Mostara majka iz afrike. Ne znam kako se 'opredelio' kada je poceo rat. Mnogi hrvati su bezali kuci...

Kako to mislis, Bosanac, bez trunke drugih gena ako mu je otac bio iz Mostara?    :?:

Mozda mu je to bio defacto otac?

alan ford

Quote from: Tromotorac on June 25, 2010, 09:47:08 PM
Quote from: Ivan_D on June 25, 2010, 07:48:14 PM

Mozda mu je to bio defacto otac?

to je bilo vise metafora kako bi docarao crnocu. :)

Tromotorac

Da, razumem. I u mom gradu je bila jedna crnkinja, par godina starija od mene. Njena mama je bila nastavnica likovnog, plavusa (i malo opicena, ekscentrik) a otac je bio student iz nesvrstane zemlje i odsutan kao roditelj. Cerka je bila crna kao noc, ali lepa devojka. Nemogu ni da zamislim kako joj je bilo tesko odrastanje.

slawen

Quote from: Hate mail on June 25, 2010, 09:29:09 PM
Gradjanin, covek, ludsko bice - prvo i osnovno - mora maksimalno da sumnja u grupu koja ga okruzuje a to ukljucuje i drzavu. Ja to tako vidim. Zasto su ljudi decom spremni da plate vernost grupi ili makar da se kockaju zivotima svoje dece is beyond me. Narocito sto znaju, vide, imaju iskustva na svojoj kozi koliko je sistem lazan, moronski, korumpiran, zlocinacki, ubilacki, lopovski, idiotski.

Bravo.
O tome sam ja odavno pisao tamo na NINovom forumu na primeru ukidanja obaveznog vojnog roka.
Najpre sam izneo tezu da sluzenje vojske treba odmah ukinuti i svi koji su reagovali su bili protiv.
Onda sam te oponente pitao o njihovim licnim iskustvima iz vojske i da li smatraju da je taj sistem i ti ljudi koji su odlucivali o njihovim zivotima bili O.K? "Naravno da ne, ali..."
Shta "ali" bilo je moje sledece pitanje. Koje su to cinjenice koje oni imaju u vidu kad kazu "ali"?
Niko nije znao da odgovori.

Hate mail

:mrgreen:

"Ali gazda nam baca tako fin koncentrat!"

Pijanista