News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Odlazak u bolnicu

Started by Jelence, July 14, 2010, 03:15:51 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Sledece nedelje treba da odem da me malo zafircaju (nista komplikovano). Elem, posto imam privatno zdravstveno osiguranje, stizu mi prospekti, kao da idem na odmor a ne operacioni sto.

Danas mi je bas stigao paket brosura gde se sam nasla mnoge korisne informacije, pocev od toga kada se dolazi u bolnicu i kako, brojeve telefona koje da zovem da ih dopitam nesto, sta da ponesem, sta da NE ponesem (na pr: svog kera, mirisne svece, svoj TV), preko objasnjenja kako cu se zakaciti na Internet i gledati DVDs, pa do toga kako da izbegnem da se sapletem u bolnici (trebaju mi ne-klizajuce papuce i spavacica iznad clanaka) i kako da narucim specijalne obroke ako mi trebaju iz religijskih, vegetarijanskih ili bilo kojih drugih razloga.

Sve brosure odisu dobrodoslicom i obecanjima da ce se brinuti o pacijentima na najbolji moguci nacin.

Prosto da covek jedva pozeli da ode u bolnicu.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

alan ford

pre nego sto smo imali prvo dete smo otisli u turu po bolnici koju smo izabrali za porodjaj. sproveli su nas po svim odeljenjima od prvog u koje cemo zena i ja doci, pa do sledeceg gde ce se poradjati i na kraju odeljenja sa bebama.

Unazad gledano sve je to bilo malo preterano, gubljenje vremena, ali opet lepo je da imas opcije, da imas osecaj da biras nesto, i uopste da si okruzen ljubaznim svetom koji savesno rade svoj posao.

Ivan_D

Meni pricala zenina majka, kad se ona poradjala, negde u Rusiji, jedna od porodilja nikako nije mogla da porodi. Sve kao pocne, pa nista, i nekoliko puta tako. I posle jednog takvog neuspelog pokusaja doktor opet ode, ovu vrate u sobu medju ostale majke, a nedugo posle toga dodje jedna medicinska sestra, otkrije ovu zenu i pocne da vice na nju i da je udara vlaznim peskirom po butinama uz komentare "sta ti mislis, da smo ovde jednom zbog tebe..."

Russia for ya
If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Kada sam se ja porodila (ovo sam mozda vec ispricala) u bolnici nije bilo tople vode. Buduci da su zene mahom bile secene higijena je morala da se odrzava. Zbog toga je cistacica imala zadatak da donosi toplu vodu u bokalima, jednom ili dva puta dnevno. Dolazila bi gurajuci onaj sto na tockove natovaren bokalima sa vrucom vodom i vikala bi kroz hodnik: "Ajmo zene, ustajte da perete pizde".

Sad mi je smesno...

slawen

Quote from: Jelence on July 14, 2010, 03:15:51 AM

sta da NE ponesem (na pr: svog kera....
Шта, дају ти болничког?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Aha. Da vezbam trovanje kera, da ne dangubim.

Pijanista

Sledece nedelje treba da odem da me malo zafircaju (nista komplikovano). Elem, posto imam privatno zdravstveno osiguranje, stizu mi prospekti, kao da idem na odmor a ne operacioni sto.

Danas mi je bas stigao paket brosura gde se sam nasla mnoge korisne informacije, pocev od toga kada se dolazi u bolnicu i kako, brojeve telefona koje da zovem da ih dopitam nesto, sta da ponesem, sta da NE ponesem (na pr: svog kera, mirisne svece, svoj TV), preko objasnjenja kako cu se zakaciti na Internet i gledati DVDs, pa do toga kako da izbegnem da se sapletem u bolnici (trebaju mi ne-klizajuce papuce i spavacica iznad clanaka) i kako da narucim specijalne obroke ako mi trebaju iz religijskih, vegetarijanskih ili bilo kojih drugih razloga.

Sve brosure odisu dobrodoslicom i obecanjima da ce se brinuti o pacijentima na najbolji moguci nacin.

Cek da vidis prospekt za sarane... :evil:

Ivan_D

Pijanisto ko je to na slici? neki stari boljsevik? sliku sam vec negde video, ali ne mogu da se setim ko je. daj mi hint.

Pijanista

Alexandar Petrovics. (aka Sandor Petefi)

Ivan_D

ah, onda to nije ta slika sto sam mislio.

Jelence

Quote from: Pijanista on July 14, 2010, 04:20:14 PM

Cek da vidis prospekt za sarane... :evil:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Pa trebalo mi je 10 minuta da skontam sta si hteo da kazes, bem te nepismenog.  :!:
Kaze se za sa'rane, sem ako nisi mislio na sharane.

Pijanista

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence