News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Zamislite ovu scenu

Started by baggio, January 12, 2010, 06:10:57 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baggio

Sedim juce u trznom centru i dok pijem kafu, posmatram tako prolaznike .

I tako u jednom momentu ugledam klince. On ne moze da ima vise od 10 godina,  zgoljav, u nekim dronjcima kako se vec danasnji klinci oblace, a sto se tice visine, ne moze da ima vise od metar.  Za ruku drzi devojcicu, ona za glavu vislja od njega, kosa zift crna, vampirska sminka na licu, obucena u "talasima"...kratka suknjica, ispod toga vise neki crni dronjci, na nogama straftaste crno-orandz carape, crne kozne duboke cipele sa debelim djonovima.....

I ova slika ne bi bila tako neobicna i strasna, jer to je danas svakodnevni prizor...ali klinja po vratu ima jedno 5 SLJIVA......vidne i modre...onako za publiku..... :?

Da je moj, odrala bih ga od batina, i naucila da se sljive koriste samo za KNEDLE SA SLJIVAMA  ;) xrofl xrofl
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

Za 15 godina, ona ce (ako bude imala srece da ne zavrsi kao prostitutke zbog droge) biti debela, imace troje dece od kojih nece znati ko je otac za dvoje, on ce jedne zime doci u Vankuver jer je tu toplije napolju, valjace se preko dana po ulicama i prosice, a oboje ce kukati kako je socijalna pomoc mala i kako nema dovoljno stanova za siromasne, kako o beskucnicima niko ne brine, kako svet propada jer su svi materijalisti, kako ih zli landlords izbacuju iz napustenih zgrada u koje su provalili....

Hate mail

Glavu cu dati da su im roditelji "empowering", Birkenstock & poncho-wearing environmentally conscious vegans a da su im deda i baba (bili & sad su) hipici...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

Ne verujem da ima 10 i manje godina, mozda je dete samo mrsavo. To kako se oblace me ne tangira ni malo, tinejdzeri su oduvak bili rebelious  u nacinu odevanja, razmisljanja . To je prirodan tok stvari. Ne volim  ruzne komentare , jos manje  kad krene osudjivanje na osnovu klasnog, rasnog, kulturoloskog porekla. Ne verujem da ce izrasti u manje vredne ljude nego sto je onaj sto  je " pushio , ali nije uvlacio mariuanu" i " sto nije imao seksualni odnos sa Monikom, mada mu ga je popushila " xrotaeye

Hate mail

Hate mail

Imam ja u zgradi tako jednu "we are New York City teachers!" disfunkcionalnu familiju hipija koji nas sve maltretiraju glasnom muzikom sa sterea ili LIVE fully amplified bass gitarama i bubnjevima.

Pa kad policija dodje oni pocnu tu "I have rights!" zvaku.

E

Nego baggio sta hoces da kazes da nikad nisi pravila shljivice  xrofl, shteta, trebalo bi da probash  xwink2

D(z)avid

baggio

A bre E...
sto si danas tako ratoborna?
Opisujem kako je klinja izgledao i upravo je tako izgledao.
Ko komentarise o njegovom poreklu i sta ti ja znam? :roll:
Akcenat je bio na sljive po njegovom vratu.
Imas klince?  Sta ces da kazes ako dodje kuci sa 5 sljiva na vratu?

I samo da napomenem.
Dete nije bilo ni dan manje ni vise od desetak godina.
To i jeste bio shoker.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

baggio

Quote from: E on January 12, 2010, 08:27:59 PM
Nego baggio sta hoces da kazes da nikad nisi pravila shljivice  xrofl, shteta, trebalo bi da probash  xwink2

Mora da sam napravila veliki propust?
A?

E

Quote from: baggio on January 12, 2010, 08:31:38 PM
A bre E...
sto si danas tako ratoborna?
Opisujem kako je klinja izgledao i upravo je tako izgledao.
Ko komentarise o njegovom poreklu i sta ti ja znam? :roll:
Akcenat je bio na sljive po njegovom vratu.
Imas klince?  Sta ces da kazes ako dodje kuci sa 5 sljiva na vratu?

I samo da napomenem.
To i jeste bio shoker.
PMS valjda.
O poreklu i porodicama i tako to su pijanista i Hate.
Ne bih mu nista rekla za 5 shljiva na vratu.  

E

Quote from: baggio on January 12, 2010, 08:34:03 PM
Quote from: E on January 12, 2010, 08:27:59 PM
Nego baggio sta hoces da kazes da nikad nisi pravila shljivice  xrofl, shteta, trebalo bi da probash  xwink2

Mora da sam napravila veliki propust?
A?
Sigurno zezash da nisi pravila shljivice? Bas me zanima sada ko ovde nikada nije napravio ili dobio sljivicu. Seriously, da se ne femkamo. xrofl

E

A bre baggio kako znas da dete imalo 10 godina, jesi mu trazila zdravstvenu karticu?

Pijanista

QuoteO poreklu i porodicama i tako to su pijanista i Hate.

Ne secam se da sam im pomenuo ni porodicu ni poreklo. Samo sam napisao u sta se takva deca uglavnom izrode.

alan ford

Quote from: baggio on January 12, 2010, 08:31:38 PM

tacno do u dan oko 10 godina - plus minus godinu dve :)

baggio

E,
ja ne znam gde ti zivis, ali znam sta se desava u mojoj okolini.
Desetogodisnji klinci i klinceze defiluju ruku pod ruku na sve strane.

baggio

Quote from: alan ford on January 12, 2010, 08:54:07 PM
tacno do u dan oko 10 godina - plus minus godinu dve :)

Alane,
ajd' tebi da popustim ;)
Pa sta kazes, 10 - 2 = 8 ?
10 + 2 = 12?

Leleleeeeee, i to je nezrelo za sljivcige.

Pijanista

nedavno vidim morona prelazi ulicu na crveno, stao na sred raskrcnice ispred autobusa pokazuje vozacu srednji prst i vice "Fak juuuuuu!". A debil ima jedno 22-25 godina, pankersku frizuru (demode vec 25-30 godina) i vijetnamku. Da je bar obukao koznjak sa nitnama. Verovatno mu je jedan roditelj bio hipi a drugi panker.
E oni klinci iz gornje price su na najboljem putu da postanu ovakvi. A ja to sve iz poreza moram da izdrzavam, jedva posle da mi ostane za onu planinu. Bar na njoj nema takvih, zicara se placa.

baggio

E

U okolini Toronta. Ovi moji kad ih pitam je l imaju simpatiju samo viknu :"Mooom!"
Ono sto me plashi trenutno je sto sam napravila losh deal , rekla sam ovom najstarijem, posto su pocele da ga hvataju bubice pa nije dovoljno ucio u proslom tromesecju da ce da dobije $ 20 za svaki test koji bude bio preko 80 % . Sad skoro svaki dan vec sa vrata vice :"Mom 93% 20 bucks please!" To je preko dzeparca i X box igrica da se razumemo.

vbo man

Pochinju sve ranije deca sa pubertetom i onda se deshava ovo shto baggio opisuje.I ja sam videla slichne prizore ovde mada ne u nekom velikom broju.Obichno su to oni oko 15 godina...
Jeza me hvata jer moja unuka ulazi u te godine...da mi je da odem za Srbiju pre nego shto to ludilo pochne  xrotaeye
The light at the end of the tunnel is the train.

Hate mail

vbo man

QuoteHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

What's so funny ?
Da imash decu kao shto si odavno vec trebao da ih imash ne bi ti bilo ni malo smeshno xfoht

E

Quote from: vbo man on January 13, 2010, 12:49:31 AM
da mi je da odem za Srbiju pre nego shto to ludilo pochne  xrotaeye
Gde je sada onaj smajili sto se klepi po glavi ?

vbo man

Quoteda mi je da odem za Srbiju pre nego shto to ludilo pochne  pomućenje svesti

Pa naravno poshto sam ja baba a ne mama da bar ne gledam te muke moje cerke i zeta s pubertetlijom...to sam htela kasti.
Shto da se lupam po glavi?

Pijanista

Ja mislim da je E msilila da ti mislis da u Srbiji toga nema.

vbo man

QuoteJa mislim da je E msilila da ti mislis da u Srbiji toga nema.
Ama kakvi...nisam to mislila.Srbija je vrlo napredna u tom pogledu...mislim deca su " napredna" ( u prevodu roditelji su josh ludji tamo shta im dozvoljavaju...ili moraju da im dozvoljavaju :?:).
Nego ja bih da zbrishem za Srbiju a moji ostaju ovde ( sunce tudjeg neba...bla bla bla).

Hate mail

slawen

Какви сте ви малограђани...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

seljaci takoreći...
svi pozaboravljali kako su se drpali u 13-toj.a bogami bi se i kresnuli da nisu bili poplašeni...

taki

Quote from: Pijanista on January 12, 2010, 06:23:49 PM
Za 15 godina, ona ce (ako bude imala srece da ne zavrsi kao prostitutke zbog droge) biti debela, imace troje dece od kojih nece znati ko je otac za dvoje, on ce jedne zime doci u Vankuver jer je tu toplije napolju, valjace se preko dana po ulicama i prosice, a oboje ce kukati kako je socijalna pomoc mala i kako nema dovoljno stanova za siromasne, kako o beskucnicima niko ne brine, kako svet propada jer su svi materijalisti, kako ih zli landlords izbacuju iz napustenih zgrada u koje su provalili....

Uh, najezih se od ovog tvog predvidjanja njihove buducnosti.

iDemo

Sto kaze neki lokalni vic - kako vam se zove najmladji sin - Nathan, pa drugi pa treci pa sedmi - sve go Nathan... I kako ih razlikujete - pa po prezimenu...

Ivan_D

Za 15 godina, ona ce (ako bude imala srece da ne zavrsi kao prostitutke zbog droge)

Pomislih prvo kakvo debilno rezonovanje. Kakve veze ima prostitucija sa drogom. I onda se setih da si u Kanadi i da u Severnoj Americi verovatno postoji velika korelacija izmedju droga, prostitucije, raspadnutih porodica itd.
U Evropi takve korelacije neces naci. Neke od najmilijih, najsimpaticnijih, najduhovitijih, najneznijih i najpristojnijih devojaka sto sam upoznao su radile povremeno kao prostituke. Nikakve veze sa drogom, alkoholom, cesto cak ni sa duvanom nisu imale.
If you dine with the devil bring a long spoon.

taki

Quote from: Ivan_D on January 13, 2010, 10:23:14 AM
Za 15 godina, ona ce (ako bude imala srece da ne zavrsi kao prostitutke zbog droge)

Pomislih prvo kakvo debilno rezonovanje. Kakve veze ima prostitucija sa drogom. I onda se setih da si u Kanadi i da u Severnoj Americi verovatno postoji velika korelacija izmedju droga, prostitucije, raspadnutih porodica itd.
U Evropi takve korelacije neces naci. Neke od najmilijih, najsimpaticnijih, najduhovitijih, najneznijih i najpristojnijih devojaka sto sam upoznao su radile povremeno kao prostituke. Nikakve veze sa drogom, alkoholom, cesto cak ni sa duvanom nisu imale.

Priznaces da ipak mali procenat tih devojaka zivi i izgleda cedno, osim kad im se na kraju price plati za seks?

Ivan_D

QuotePriznaces da ipak mali procenat tih devojaka zivi i izgleda cedno, osim kad im se na kraju price plati za seks?

Nije ti najbolja logicka konstrukcija te recenice. Mozda da upotrebis pogotovo umesto osim?

Hocu da kazem da stereotipi i percepcije o prostitutkama kao zenama na samom dnu drustvene lestvice su vrlo, vrlo netacne. Makar u Evropi. Mnoge od njih su studentkinje koje radije odrade jedan dan nedeljno nego da konobarisu 5 dana u nedelji. Neke rade 5 dana u nedelji jer zele da kupe stan. Neke su samohrane majke koje takodje radije odrade jedan dan u nedelji nego da se ubijaju od posla negde drugde, ostavljaju decu po obdanistima itd. Neke nisu o tom poslu ni razmisljale i pocele su da ga rade sasvim slucajno. Neke su planirale da ce to raditi samo par puta, pa im se osladio novac.
U svakom slucaju asocirati modernu evropsku prostituciju sa drogama, makroima, kriminalom, disfunkcionalnim porodicama itd. je neprimereno.

taki

Ma bas treba da stoji osim.

To naglasava da to cime se bave nikako ne mozes podvesti pod uobicajen, pristojan posao. Obrni okreni, sta god da ih je navelo da im to bude dodatni prihod, one su i dalje prostitutke, i dalje prodaju svoje telo za novac... ne moralisem, ne osudjujem, ne pokazujem prstom, nemoj pogresno da me shvatis, al' ne mogu ni da stvari relativizujem na tvoj nacin.

Ivan_D

Znaci, recimo, agent osiguravajuceg drustva je pristojan posao, a prostitucija nije???

D(z)avid

Quote from: slawen on January 13, 2010, 02:32:14 AM
Какви сте ви малограђани...

Jock, cini ti se... :lol:

taki

Quote from: Ivan_D on January 13, 2010, 11:34:15 AM
Znaci, recimo, agent osiguravajuceg drustva je pristojan posao, a prostitucija nije???

Bas tako. Biti agent osiguravajuceg drustva nije ponizavajuce, biti prostitutka jeste.

Ajde pogledaj to ovako... imas cerku. Da li bi ti bilo svejedno da li je agent osiguravajuceg drustva ili prostitutka?

Ivan_D

Ne bi mi bilo sve jedno. Draze bi mi bilo da je agent osiguravajuceg drustva.
Iz raznih razloga, a najvise zbog percepcije okoline. Sto je apsurdno naravno, buduci da su agenti osiguravajuceg drustva lopovi koji tokom noci ne mogu da spavaju ako preko dana ne prevare par ljudi - ceo koncept osiguranja kakvog imamo danas je jedna obicna velika prevara.
Dok kod prostitku nema skrivenih troskova, nema prevare, nema small print, i u principu nema problema.

E

Pricali smo o ovome na starom 7k.
Neke stvari jedostavno ne bi trebalo da su na prodaju. Kakav je to sex bez emocija?

vbo man

Mozda sam ja zaostala i mozda me je vreme pregazilo (ali ne znam shta ce mi treci rukav na ledjima svejedno) ali te neke takve percepcije i razmishljanja kod ( nadam se malog broja) mladog sveta ja uopshte ne mogu da shvatim.
Ivane dal bi se ti jebo u dupe za pare? Ili okej nisi peder a da li bi pushio nekom za pare i osecao se kao agent osiguravajuceg drushtva...missim stvarno :cry:

E

vbo man

QuoteKakav je to sex bez emocija?
Mushkarcima (ne znam dal svim) je to bliskije.
Ne radi se tu o seksu uopshte...to je shto rekla Taki ponizenje chovekove ( u ovom sluchaju zenine) lichnosti i to takvo da nije moguce da ta osoba ostane bez teshkih posledica.Ma koliko to pokushavala da shvati kao biznis...U to sam ubedjena...Nek su moderne zene sto puta drugachije ali ovo je neshto shto je prosto u DNK upisano.Niko ne podnosi ponizenje bez posledica...

vbo man

Sorry E al shta da ga drugo pitam?

iDemo

Quote from: E on January 13, 2010, 12:05:20 PMNeke stvari jedostavno ne bi trebalo da su na prodaju. Kakav je to sex bez emocija?

QuoteEleven Minutes

"Once upon a time, there was a prostitute called Maria..." Like a fairy-tale for adults, this is the beginning of the novel that shook the world.

"Eleven Minutes does not intend to be a manual or a treatise on men and women faced by the still unknown world of sexual relationships. It is an analysis of my own journey, without wanting, at any time, to judge what I experienced.

I wrote this book in order to discover whether I had had the courage to learn everything life had taught me in this respect." - Paulo Coelho

alan ford

Quote from: E on January 13, 2010, 12:05:20 PM
Pricali smo o ovome na starom 7k.
Neke stvari jedostavno ne bi trebalo da su na prodaju. Kakav je to sex bez emocija?

da ne moralisem o prostituciji, samo cu reci da bi radje da mi je cerka agent osiguravajuceg drustva nego prostitutka, ali sta znaci kakav je to sex bez emocija. zar dozivljaj sex-a nije pojedinacna stvar i zasto se mi brinemo kakav dozivljaj pojedinci imaju?
Mozda ja zbog toga jos nisam isprobao prostitutku a mozda bi i bas zbog toga trebalo da overim jednu? Kako god stvar je licnog izbora.

Kao sto se u americi razni anti gej tipovi kriju iza borbe za ocuvanje (moralnih) 'vrednosti' braka. missim, sta tek to znaci?

iDemo

Quote from: alan ford on January 13, 2010, 12:39:52 PM
Kao sto se u americi razni anti gej tipovi kriju iza borbe za ocuvanje (moralnih) 'vrednosti' braka. missim, sta tek to znaci?
Pa pusti - cuvaju (svoje) dupe...

vbo man

Quotezar dozivljaj sex-a nije pojedinacna stvar i zasto se mi brinemo kakav dozivljaj pojedinci imaju?
Zar ti mislish da prostitutka neshto "dozivljava"...sem ponizenja... :?

Ivan_D

A zasto mislis da ona dozivljava ponizenje apsolutno mi nije jasno. Je l' mislis da i kasirka u prodavnici prolazi kroz "ponizenje" kad ti naplacuje nakup, ili zubar koji ti popravlja zube ili cistacica koja cisti?