News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Stroskan

Started by Ivan_D, July 30, 2013, 06:42:08 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Vise od svega drugog u ovoj vesti moju je paznju zaokupio preporuceni srpski spelling imena Strauss-Kahn.  :shock:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=30&nav_category=206&nav_id=737419

Danas: Stros-Kan u Vladi Srbije?
Izvor: Danas

Beograd -- List Danas piše da je stručnjak iz inostranstva, čiji dolazak na mesto savetnika u Vladi Srbije najavljuje Vučić, zapravo bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora stranke u petak pomenuo je mogućnost da jedan stranac dobije bitnu fukciju u rekonstruisanoj Vladi Srbije, saznaje Danas iz izvora bliskih SNS.

Kako je Danasu potvrđeno u obaveštenim izvorima, taj stručnjak iz inostranstva, za čije ime je Vučić poručio da će "biti prava bomba" jeste Dominik Stros Kan bivši direktor MMF.

Upućeni izvori Danasa tvrde da bi angažovanje bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda bila velika dobit * Postoji namera da se u Ministarstvo privrede dovede "ugledni britanski stručnjak".

Podsetimo, francuski tužioci su pre tri dana saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje.
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

Here we go again....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Govoreci o preporucenom spellingu:

Er Srbija dobija 10 novih Erbasova

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=07&dd=30&nav_id=737550

Malo sam dokon pred odmor sutra   8-)

Hate mail

Taj covek je pre neki dan u Francuskoj optuzen za podvodjenje. Read all about it.

Court Cases
Strauss-Kahn to face pimping charges in French court

The former head of the IMF, Dominique Strauss-Kahn, will face charges of pimping in a French court, prosecutors say. The scandal-dogged Strauss-Kahn could face up to 10 years in prison if convicted.

The former French presidential hopeful has been plagued by scandals since being accused of rape in New York in 2011 – a charge that was dropped.

Prosecutors investigating sex parties attended by Strauss-Kahn decided Friday the former IMF chief should be judged by a criminal court. He will be tried on charges of pimping.

The so-called Carlton affair, for which Strauss-Kahn has been under investigation since 2012, is named after a hotel in Lille and involves sex parties that Strauss-Kahn has acknowledged attending.

Strauss-Kahn is charged with "aggravated pimping" which, under French law, can mean aiding or encouraging the act of prostitution. The accused claims he was unaware that the women involved in the parties were prostitutes.

Twelve others have also been charged in the case.

If convicted, the former IMF chief could face a maximum 10 year term in prison and a fine of $2 million (1.5 million euros).

Strauss-Kahn stepped down from his post as the IMF head in 2011, following the New York-based rape allegations by a maid.

tm/dr (Reuters, AFP)

http://www.dw.de/strauss-kahn-to-face-pimping-charges-in-french-court/a-16978433
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

podvodjenje schmodvodjenje

Hate mail

Da, da; i onda dodje vlasnik... I know all about it.

Ivan_D

Yeah, right, nisu mu sudili sto je (mozda) pokusao da siluje onu sobaricu, sad ce mu kao suditi sto je oranizovao da dodje par prostitutki u hotel da bi se zabavio sa prijateljima.

Aggravated pimping... Bas ce to da mu dokazu. Covek koji ima 20M$ svojih para i jos mu zena ima jedno 300M$ kao zaradjuje na prostitutkama... kako da ne.

http://www.tucsoncriminallawblog.com/blog/2012/03/french-politician-charged-with-aggravated-pimping-for-alleged-prostitution-ring-involvement.html

Ako si raspolozen za opkladu dajem 5:1 da mu nece ni suditi za ovo. Na neku razumnu svotu  :)

Hate mail

Suditi mu hoce, vidis da je tuzilac jedne ozbiljne drzave podigao optuznicu.

Can I have my money now, please?

Hate mail

A i za sobaricu mu je sudjeno, bio proces.

Ivan_D

koliko se secam za sobaricu bilo dropped charges  ne znam da li se to smatra kao neuspelo sudjenje ili sta.

Hate mail

Ti si rekao da mu nisu sudili za sobaricu. Jesu mu sudili, covek bio vezan za krevet mesecima tu u SoHo-u, izlazio samo do suda, tekao proces itd.

Ti si rekao da mu nece sad suditi za podvodjenje. Hoce, vidis da su podigli optuznicu.

Ivan_D

Kazem, zavisi od definicije "sudjenja". Nisu mu sudili u smislu da je proces doveden do kraja i porota/sudija rekli da nije kriv.
Ali sta ja znam, mozda je i taj proces kao takav sudjenje sam po sebi.

Za ove nove optuzbe mi se takodje cini da proces nece biti do kraja, gde bi ga proglasili krivim ili nevinim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn#New_York_v._Strauss-Kahn_and_later_allegations

Strauss-Kahn was formally indicted on 18 May and granted US$1 million bail, plus a US$5 million bond, the following day. He was ordered to remain confined to a New York apartment under guard.[59] A semen sample was found on the maid's shirt, and on May 24 it was reported that DNA tests showed a match to a DNA sample submitted by Strauss-Kahn.[60] He was arraigned on June 6, 2011, and pled not guilty.[61] On June 30, 2011, the New York Times reported that the case was on the "verge of collapse" because of problems with the credibility of the alleged victim, who had, according to sources within the NYPD, repeatedly lied since making her first statement.[62] According to prosecutors, the accuser admitted that she lied to a grand jury about the events surrounding the alleged attack.[63] Diallo claims that the translator on June 28, 2011, misunderstood her words.[64][65] Strauss-Kahn was released from house arrest on 1 July.[66]

After completing a lengthy investigation, prosecutors filed a motion to drop all charges against Strauss-Kahn, stating that they were not convinced of his culpability beyond a reasonable doubt due to serious issues in the complainant's credibility and inconclusive physical evidence, and therefore could not ask a jury to believe in it.

Hate mail

Bilo kako bilo, Vucic ce imati silne probleme da ovoga nekako dovodi redovno na sednice Vlade...

A za slucaj da se ovaj ipak i pojavi u Beogradu koji put, ocekujem cirkuske scene sa lokalnim sponzorusama/kurolomkama/gold-digger sluzbenicama srBskih institucija sistema...

slawen

Sta sve nece izmisliti, samo da bi se resili Dinkica... Missim, tko je on sprocu Stroskana? Molicu lepo?
Jebi ga, sad ce da pocnu ti pregovori, to pridruzivanje, sa'ce kinta....

Pa red je da to izmedju sebe podele, nisu se valjda dzabe toliko borili za Evropu, nije u redu da im i to pokupe ovi sto pune sebi guzice od 2000-te na ovamo, they had their window...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Mozda mogu da ga dovedu u neku satro emisiju neke satro televizije pa da mu neka shljuka pokaze malo cavke?

slawen

А и који су то лицемери да једну од човекових склоности (ка пичци) користе да га спрече да оствари своје политичке амбиције.
Миссим, гурати човечанство 21. века у петраркијански морал, јеботе...
Глед'о сам тог Строскана у оном документарцу "Инсиде јоб", оставио је утисак.
Не знам што га Бред Пит није звао да гестстарира у "Киллинг тхем софтлу". Можда што би му Стросканова репутација упропастила приход од породичних људи?

Daisy

Quote from: ? on July 30, 2013, 07:04:11 PM

Sta sve nece izmisliti, samo da bi se resili Dinkica...

Dinkić je naveo i da mu je Dačić saopštio da je njegovo premijersko mesto ugroženo, ukoliko ne bude promene na čelu ministarstva finansija, jer ukoliko se naprednjacima da i ministarstvo finansija i ministarstvo privrede, neće biti izgovora za raspisivanje prevremenih izbora.

"Debatovali smo sinoć četiri sata, jer ja nisam mogao da pronađem veliku vezu između mog napuštanja ministarstva finansija i njegovog ostanka na mestu premijera", rekao je Dinkić.

jbt, pa ovaj mali debeli, mora da je do ludila dovodio Ashton i Tačija...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

hehehe Miladin (Kovacevic, ne The Miladin) bolje prosao od Stroskana

slawen

Ha, premijer Tacic...

A to sa prevremenim izborima je kurac zivi, da proste prisutne dame.
Mogu (SPS, URS i Rasim Ljajic) i bez izbora 'ladno da naprave drugu vladu sa drugom vecinom (sa DS) k'o sto su i bili planirali, al' im ne daju gazde. Problem je u tome sto su tzv. demokrate (i pored decenijske evolucije) jos uvek daleko inteligentnije, obrazovanije, sposobnije i statijaznam sve ne od tzv. naprednjaka (sve mi kiselo podje od te reci), pa su kao takvi nepodobni za direktno upravljanje.

A posledice tog "direktnog upravljanja" iz Brisela su vidljive - narod ima neuporedivo vise poverenja u Vladu i Skupstinu tzv. Republike Srbije nego lani. Pri tome ispitanicima u provedenoj anketi uopste nije jasno koji to posao radi Skupstina, ali su sigurni da ga dobro radi, koji god da je.

Mogli su lepo gos-n. Klinton da naprave drugu Nevadu...