News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

poso za poaroa

Started by tarana, March 09, 2010, 11:56:37 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarana

QuotePrimera radi, taksa za velike aparate poput šporeta ili frižidera prema ovoj odluci iznosi 30 dinara, za male kućne aparate, računare ili mobilne telefone iznosi 60 dinara, a za monitore čak 90 dinara po kilogramu.

Zahvaljujući ovolikim iznosima taksa, cene električnih uređaja u maloprodaji skočiće i do 20 odsto. A to, kažu trgovci, neminovno znači novi pad prodaje, i zatvaranje ovih radnji.

ko tu laže a ko nema pojma?

Ivan_D

Mobilni telefon, po tome, od 100 gr kosta oko 30 dinara.   :)
If you dine with the devil bring a long spoon.

tarana

a tv 4500.
kad tako računaju, nije ni čudo da zatvaraju radnju.

alan ford

taksa po kilogramu (zive vage) elektronike? za tako sta jos nisam cuo...

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

Desetci tisuca partijskih vojnika i slicnih ficfirica moraju odnakle namac novac za sve te silne simpozijume, studijske boravke, savetovanja, izmisljena radna mesta, proslave "60 godina 'Sluzbenog glasnika'" i ine preko potrebne zanimacije...

alan ford

Quote from: tarana on March 09, 2010, 11:56:37 AM
Primera radi, taksa za velike aparate poput šporeta ili frižidera prema ovoj odluci iznosi 30 dinara, za male kućne aparate, računare ili mobilne telefone iznosi 60 dinara, a za monitore čak 90 dinara po kilogramu.

Zahvaljujući ovolikim iznosima taksa, cene električnih uređaja u maloprodaji skočiće i do 20 odsto. A to, kažu trgovci, neminovno znači novi pad prodaje, i zatvaranje ovih radnji.

sad sam video da su to neke ekoloske takse. opet zanimljiv mi je pristup prosto bi ocekivao da se takve takse uvedu na nekom 'globalnijem' nivou ili barem na nivou EU/USA pa da se proizvodjaci nekako nateraju da prave ekoloski cistije aparate. Ovako mi cemo da opteretimo nase prodavc, ovi ce koliko mogu tu taksu da prebace na kupce i to je kraj price.
Drugo oporezovati na osnovu tezine i dalje ne deluje kao idealno resenje. Ljudima su frizideri, sporeti i slicni kucni aparati potrebni to nije luksuz dok su recimo mobilni telefoni luksuz, cesce se menjaju, koriste baterije koje su pogubne po prirodu, cesto se menjaju stare se bacaju, itd.

Tromotorac

Quote from: alan ford on March 09, 2010, 03:01:07 PM
Quote from: tarana on March 09, 2010, 11:56:37 AM
Primera radi, taksa za velike aparate poput šporeta ili frižidera prema ovoj odluci iznosi 30 dinara, za male kućne aparate, računare ili mobilne telefone iznosi 60 dinara, a za monitore čak 90 dinara po kilogramu.

sad sam video da su to neke ekoloske takse. opet zanimljiv mi je pristup prosto bi ocekivao da se takve takse uvedu na nekom 'globalnijem' nivou ili barem na nivou EU/USA pa da se proizvodjaci nekako nateraju da prave ekoloski cistije aparate. Ovako mi cemo da opteretimo nase prodavc, ovi ce koliko mogu tu taksu da prebace na kupce i to je kraj price.
Drugo oporezovati na osnovu tezine i dalje ne deluje kao idealno resenje. Ljudima su frizideri, sporeti i slicni kucni aparati potrebni to nije luksuz dok su recimo mobilni telefoni luksuz, cesce se menjaju, koriste baterije koje su pogubne po prirodu, cesto se menjaju stare se bacaju, itd.

Medjutim, cini mi se da se novac od ovih novih poreza ne usmerava ka poboljsanju cistoce i okoline, vec se skuplja kao harac za izdrzavanje vladajuce klase.

Posto porez na pistolj?
The bums will always loose.

Daisy

Taksa će se plaćati po kilogramu kućnog aparata, a prikupljeni novac odlaziće u Fond za zaštitu životne sredine za reciklažu elektronskog otpada.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/179944/Trgovci-tehnickom-robom-spremaju-katance-na-radnje
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

alan ford

Tarana:
QuotePosao za paora

Sta kazes na ovo Tarana? Meni je Zivkovic ostao u dobrom secanju i ne znam da li sve ovo ima neke osnove ili je opet na delu ona stara da cim se neko malo izdigne iz brloga odmah ga vuku nazad u blato.

Živković: Subvencija prema zakonu
8. mart 2010. | 23:19 | Izvor: B92
Beograd -- Subvencija veća od 500 000 evra koju je republički Fond za razvoj 2007. dao bivšem premijeru Zoranu Živkoviću za podizanje vinograda, data je prema zakonu.

Zoran Živković je gostujući u "Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem" ponovio da je subvencija data prema zakonu. On je istakao da je praksa svuda u svetu da se visokim iznosima podstiču velike firme i poljoprivredna proizvodnja.
Na pitanje kako je moguće da po niskim cenama iznamljuje zemljište u Inđiji, Živković je odgovorio da je reč o najvišoj tržišnoj ceni za tu kategoriju zemljišta.

Živković je rekao da je normalno da on i Miodrag Kostić dobiju ukupan iznos od 80 miliona dinara sa niskim kamatama, sa grejs periodom.

"Ako pogledate ko dobija kredite iz Fonda za razvoj, bićete vrlo iznenađeni da ćete mnoga imena lako prepoznati i da ćete videti mnoge velike firme koje dobijajau sredstva iz Fonda za razvoj. Na žalost ili na sreću, to je potpuno normalno. Najveće kredite dobijaju najveće firme koje rade najveće poslove ", rekao je Živković.

Zoran Živković je 50 hektara iznajmio od opštine Inđija i plaća godišnje 3000 evra.

Na pitanje da li je to uobičajeno za imidž Inđije, Živković je rekao da nema veze sa imidžom.

"Kakve to veze ima sa imidžom? A što vi niste došli da licitirate? Zato što vas ne zanima? Pa država upravo ulaže tamo gde nikog ne zanima i hoće da ponudi subvencije, da zainteresuje nekog da se bavi nečim što nije profitabilno", rekao je Živković.

On je dodao da upravo zbog toga što je neprofitabilno, 99.9% ukupne populacije to ne zanima.

Hate mail

More power to him. Taj covek je bio privrednik (privatnik, ne drzavno govno) i pre ulaska u smrdljivu srbijansku tzv. politiku.

zagor te nej

Meni je najdraze sto ministarstvo za zastitu zivotne sredine i prostorno planiranje uredno salje delegacije na klimatske simpozijume iako je najveci dodatak Srbije u kojoj rade 3 fabrike globalnome, je li,  zagrevanju kad seljaci zimi naloze vatru u selima, recimo.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

alan ford

Quote from: zagor te nej on March 09, 2010, 04:22:24 PM
Meni je najdraze sto ministarstvo za zastitu zivotne sredine i prostorno planiranje uredno salje delegacije na klimatske simpozijume iako je najveci dodatak Srbije u kojoj rade 3 fabrike globalnome, je li,  zagrevanju kad seljaci zimi naloze vatru u selima, recimo.

svi ti simpozijumi su prilicna smejurija. ortak koji radi u Telekomu ide otprilike dva puta godisnje na nekakve konferencije i to uvek po nekim Tajlandima, Kinama, Brazilima... I uglavnom sa istom ekipom (mladjih kolega i koleginica) pa se tih nekoliko dana konferencija pretvori u nedelju dana razgledanja gradova, lepota, plaza, kupovina.
A objasnjava da to svi skoro redovno dobijaju jer je neka vrsta kompenzacije za manje plate. Secam se taj isti ortak je pre 10-ak godina radeci u Energoprojektu (koji je uzgred firmi moje Mame -arhitektonski biro - dugovao desetine hiljada evra neisplacenih dugova) kupovao laserske kolor stampace koji mogu da stampaju i po CDovima a na pitanje zasto je to vazno odgovor je bio da svi oni prze neke muzicke kompilacije pa im treba stampac za CD.

Hate mail

Taj je bar bio zaposlen 10 godina.

Ja znam (i znam za) likove koji su prvi posao dobili sa 40 godina i od onda (kao eksperti, sta li?) kruze po simpozijumima, savetovanjima, radnim grupama, prezentacijama itd. sto u tzv. zemlji sto u inostranstvu (gde je ono bilo sa Obamom onomad, u Danskoj?).

LOL!

Jelence

Quote from: alan ford
Zoran Živković je gostujući u "Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem" ponovio da je subvencija data prema zakonu. On je istakao da je praksa svuda u svetu da se visokim iznosima podstiču velike firme i poljoprivredna proizvodnja.
Na pitanje kako je moguće da po niskim cenama iznamljuje zemljište u Inđiji, Živković je odgovorio da je reč o najvišoj tržišnoj ceni za tu kategoriju zemljišta.

Živković je rekao da je normalno da on i Miodrag Kostić dobiju ukupan iznos od 80 miliona dinara sa niskim kamatama, sa grejs periodom.

"Ako pogledate ko dobija kredite iz Fonda za razvoj, bićete vrlo iznenađeni da ćete mnoga imena lako prepoznati i da ćete videti mnoge velike firme koje dobijajau sredstva iz Fonda za razvoj. Na žalost ili na sreću, to je potpuno normalno. Najveće kredite dobijaju najveće firme koje rade najveće poslove ", rekao je Živković.

Obozavam ovaj argument "svuda u svetu".
u 99% slucajeva to je tipican KAMADJOZA (KAko MAli DJOkica ZAmislja).

u onih 1% riadi se o hladnokrvnom laganju.

Zoran Živković je 50 hektara iznajmio od opštine Inđija i plaća godišnje 3000 evra.

Kazi ti meni Tarana koliko para moze da se napravi od 50 hektara zemlje?

"Kakve to veze ima sa imidžom? A što vi niste došli da licitirate? Zato što vas ne zanima? Pa država upravo ulaže tamo gde nikog ne zanima i hoće da ponudi subvencije, da zainteresuje nekog da se bavi nečim što nije profitabilno", rekao je Živković.

A sta, ovaj GUBI pare na 50 hektara iznajmljenih za 3000 eura? Jebote kako laze i kako ga nije sramota da tako laze?!
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Немој тако, ено га и Кум Коле проклиње дан кад се излетео са оне три марке...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

QuoteНемој тако, ено га и Кум Коле проклиње дан кад се излетео са оне три марке...
xrofl
The light at the end of the tunnel is the train.

tarana

to za živkovića je prilično regularno.
naravno ako izuzmemo 2 stvari.
prve ne mogu da se setim.upravo mi isparila iz mozga.
druga je cena zakupa.
ako nije sadio na bivšoj deponiji, zakup ne bi smeo da košta ispod 150 evra po hektaru. 50ha vinograda se ne sadi na bilo kakvoj zemlji.

kolko para može da se namlati?
zavisi od kulture.
zavisi od vremenskih prilika.
zavisi od znanja.
zavisi od cene tvog proizvoda u datom momentu.
ne mora da se namlati.može i da se izgubi.

vbo man

Bogami ovde vinogradari sjajno zive...Vinarije su opremljene i vrlo luksuzne, uvek uz nju ide restoran i naravno degustacija i prodaja vina u shopu.Ima ovde jedna u koju rado idemo.Napravili je Dalmatinci ( jesu je dobro napravili) ali su je kasnije prodali.Sad ne znam ko je gazda ali samo u restoranima i shopu ima sila zaposlenih.Poshto su obronci i livade okolo divni pored restorana napravili su na jednom proplanku jedan plato sa stolovima i stolicama gde mozesh da sednesh i popijesh vino koje si kupio u shopu...dok uzivash u divnom pogledu na jednu livadu gde malo malo istrchavaju kenguri.Imaju i zivu muziku ( ne folk) ali meni je josh lepshe kad muzike nema i kad onako u tishini ispijash ono vino (ima i grickalice da se naruche) i blejish u onu prirodu. Sjajno! Ima li takvih privatnih vinarija kod nas tamo u Srbiji? Chula sam za one salashe ali nazalost nisam imala vremena da obidjem...videla sam neke slike.

Daisy

U prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, u niškoj opštini Pantelej predstavljene su novine u Zakonu o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Mogućnost da zakupe njive u vlasništvu države izazvala je veliko interesovanje poljoprivrednika koji sada mogu da zakupe i veće parcele u državnom posedu i to na duži period.

U zavisnosti od delatnosti, zemljište može da se zakupi na rok od 10, pa sve do 40 godina.

Cena zakupa za jugoistok Srbije kreće se između 25 i 150 evra po hektaru, u zavisnosti od lokacije i kvaliteta zemljišta.

U planu je da se u Nišu do juna izda u zakup površina od preko 600 hektara obradivog zemljišta koje je trenutno u vlasništvu drzave.

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tarana

nije on u nišu uzeo zemlju u zakup. di ćeš u niš grožđe?
on je zemlju zakupio u krčedinu.opština inđija.

vbo man

Ne znam koliko je tachno ali chini mi se da sam chula konkretno za tog Zivkovica da je bio dosta sposoban "domacin" i pre nego je ushao u politiku ? Ako je chovek nashao mogucnost da lepo zaradi NE KRSHECI ZAKON zashto bi iko imao ishta protiv. Po meni problem se pojavljuje kod tih zajmova jer koliko chujem i dalje ti treba VEZA da dobijesh jebeni zajam u Srbiji za malu privredu i sl. E to je ono shto nikako ne valja. Dokle vishe te veze?Pa ovde bank menadzeri drze ko malo vode na dlanu SVAKOG ko hoce da uzme zajam ( chak i kad objektivno ne moze traze nachina da mu daju)...to je njihov biznis.

tarana

nije reč o zajmovima banaka. reč je bespovratnoj lovi za investicije od strane ministartva.
a postoje i visoko subvencionisani krediti. deo kamate namiruje ministarstvo.
inače, bankarske kamate su takve da NIKAKAV biznis ne može da ih pokrije.
što se "domaćina" tiče, u tome i jeste kvaka.
da lapiš i da ti niko ništa ne može.
malo naduvaš fakturu, malo uvećeš obim radova, malo uzmeš u zakup od države po mizernoj ceni, malo ti odobre subvencije, malo drpiš na kamati...

miskop

Jel imas info (Tarana) kako bi ja mogao da dobijem tu lovu
s obzirom da sam i ja seljak ?

Nisam seljak ko sto je Zile seljak al mogu da se potrudim.

Jel mozes ti da dobijes na poklon od drzave pola meleona
evra ?

tarana

vidi ovako,
verovatno mogu da dobijem.
al' problem je kud ću s vinom...
žile će to verovatno lakše plasirati od mene.
da sam gazda od kafane, uzo bi žiletovo vino...
pa ako me se seti na dan bezbednosti...
il' žile il neko "njegov"...

Daisy

probo crno, preporučujem ...

http://www.wowwinery.com/sr/

Vinarija i vinogradi

Mi verujemo u specifičnost područja i naši vinogradi su na istorijski perfeknim lokacijama.

Bela vina na severu Srbije, pretežno peskoviti tereni sa oko 2000 godina tradicije u gajenju vinove loze. Specifičnost peskovitog terena ogleda se u visokom sadržaju kalcijuma i za rezultat imamo neverovatno čiste i izražene sortne arome.

Crvena vina na jugoistoku Srbije u istorijskom vinogorju Negotina i sela Rajac, tradicionalno perfektna klima za uzgajanje crvenih sorti, blage južne padine na nadmorskoj visini od 270 metara su vrhunski preduslov za perfektno grožđe, visokog sadržaja šećera i ekstrakta.

Uzgoj i negovanje vinograda su pod nadzorom nekih od svetski proslavljenih imena u toj oblasti. Prinosi su kontrolisani, maximum 7 tona grožđa po hektaru za bele sorte i maksimum 5 tona grožđa po hektaru za crvene sorte.

Vinarija je jedna od najmodernijih u Evropi sa svim najnovijim tehničko-tehnološkim dostignućima jer mi verujemo da se sa vrhunskom tehnologijom iskazuje poštovanje prema vinogradima, a radom u vinogradima se iskazuje poštovanje prema budućem vinu.

WOW WINERY STIKLOM U VRATA 1

WOW WINERY STIKLOM U VRATA 2

tarana

wow drži brat od onog voda-voda đorđevića.
to su u stvari vina s peska tj. privatizovani "palić".
belo isto nije loše.malo mi sumnjivo što ne piše od koje sorte je...
tip pravi i pino gris, koji nisam probo a svi ga fale.
nekako mi preskup. oko 15 evrića.
pičali smo već o našim vinima.
par stvari me tu nervira.
prvo je nepostojanost kvaliteta. ove godine dobro - iduće bućkuriš.
drugo, cene su im k'o da su renomirana kuća već iljadu godina.
s druge strane, ne verujem da su cene takve zbog proizvođača već zbog ugrađivanja.
treće, naše "autohtone" sorte mi nekako ne leže. tamjanika, frankovka, smederevka, prokupac, sve su to sorte skromnih potencijala..eventualno neka kupaža s njima da se pravi...

ima 1 iznimka. vino se zove aurelius.proizvodi vinarija kovačević iz iriga. barikiran kaberne sovinjon, koji mogu da pijem i uz paradais čorbu.
jedared dobro vino!

Daisy

miskop

Mozes da dobijes od drzave 500.000eu al te brine sta ces sa
vinom kad ga budes napravio ??

Sta te zabole sta ces sa vinom kad si dobio 500.000eu ??

To nije zajam pa da razmisljas.

Ti Tarance zajebavas odraslog covejka..

tarana

ne ide to tako.
prvo potrošiš 500.000, pa ti refundiraju račun.
ili po profakturi direktno na račun prodavca repromaterijala.

miskop

Zajebavas ti mene malko...a ?

Nigde na svetu ti niko nece dati (cak ni uza familija) 500.000
evrova (to je blizu milion dolara) da ih trosis na bilo sta, pa
i na legitiman (vidljiv) biznis.

Zamisli koja bi to Srbija drzava bila da daje ljudima 500.00
da se oni (ljudi) troskare po Srbiji u kojoj mozes bilo koji
papir ili potvrdu da dobijes za 30 evrova ??

U bogatoj Kanadi ne mozes ni kintu da dobijes a da nisi u
stanju da vratis, i to sa kamatom.

Pokusavas da odbranis lopine a svestan si da su celu Srbiju
opljackali.

Bas bezveze.

tarana

ja izbegavam da pričam o temi koju ne poznajem. a ti?
oguglaj regrese i subvencije u poljoprivredi u bogatoj kanadi, pa ćemo opet da pričamo. važi?
kad već guglaš, vidi i koji likovi spadaju u top 10 korisnika tih subvencija i u kom iznosu.
ono što mogu da ti kažem za srbiju, je da ove godine počinje regresiranju kupovine traktora u iznosu od 30%.
sadni materijal za voćnjake i vinograde, oprema za navodnjavanje, još ponešto od mehanizacije se takođe regresira.
takođe se subvencioniše do 100ha inputa u repromatrijal u iznosu od 14.000 din/ha. ko ima toliko ili radi zakup, nakupi 14.000 evrova.
pride refrakcija za naftu otprilike 2000 din/ha.
sveukupno 16.000 evrova max po hektaru obradive površine.
sad ti možeš da kažeš - to je manje od 500.000 evrova.
taj vinograd postoji.
posađen je.
zna se i kad je posađen.
ta sadnja strahovito košta.
država sadnju vinograda subvencioniše.
subvencionisala je i pre nego što ga živković posadio.
subvencioniše i dalje.
prvi link sa gugla na temu :subvention vineyard europe kaže
QuoteOstrovit is also one of the most active companies when it comes to attracting available European funds available for the Romanian viticulture. According to the State payment and Agriculture Intervention Agency, in the case of the Ostrov Domains, money has been given to finance new cultures through the European Agricultural Guidance and Guarantee Fund for a 700ha surface, plus other sums destined to rejuvenate the existing vineyards. This year for example, Ostrov reached a 13.000 Euros level per hectare in subventions,

miskop

Brkas babe i zabe, to radis.

Zasto onda ti ne uzmes 500.000EU, kupis zemlju i masine i
dobijas posle po svakom hektaru godisnje 12.000EU ??

Kupi 10Ha zemlje...sazidaj kucu na njoj i svake godine si
dobar 120.000 eu ??

Onaj u Kanadi TEK KAD NESTO PROIZVEDE I KAD IMA DOKAZE
DA JE PROIZVODJAC, MOZE DA SE NADA DA CE NESTO OD
DRZAVE DA DOBIJE..

Tako su i Rusi postajali tajkuni.

Oce da budu burzuji a nista nemaju.
Onda vide da se prodaje neki rudnik za recimo 20 miliona.
Uzmu od drzave Rusije 20 miliona i kupe rudnik.

Onda je rudnik njihov.

Narodno veselje.

Ovi Rusi nisu pozajmljivali pare nego su dobijali pare od drzave
za kupovinu.

Ovo je tacno ali nije mogao svako na ovaj nacin da "kupuje".

"Kupovali" su SAMO KOMUNJARE I NJIHOVI KRIMINALCI.

vbo man

Pa sad ako je tako kako Tarana kaze da prvo morash da utroshish te pare u vinograd pa onda da ih dobijesh onda opet NE MOZE SVAKO DA IH DOBIJE vec samo onaj koji ima te pare.
Kapiram ja da sve to nije tako jednostavno kako Mishko zamishlja ili bar ne bi trebalo biti jer on pominje da te pare uzmesh pa da ih troshkarish. Vinarije su ozbiljan biznis, neko treba njime da se bavi pa onda bolje i oni koji imaju te pare ( mada otprilike znamo kako se dolazilo do tolikih para u Srbiji :mrgreen:) nego niko.
Ja nisma bash prichala o vinarijama kada sam pominjala banchine kredite. Kaze mi brat hteli su da uzmu neki kredit da osavremene-pokrenu novu radnju ali treba da nadju VEZU...Zashto bre vezu?-pitam ja. Kaze ne ide bez veze. Dodushe opet se radilo o nekom povoljnom kreditu koji nudi drzava za pochetak malog biznisa...pa utoliko pre me to s tim vezama izludjuje...

tarana

količina para za te namene je ograničena. zato bez veze - ne ide.
ali SVI - i oni s vezom i oni bez veze, moraju da imaju projekat i biznis plan.
i to ne na parčetu papira od bureka..

slawen

Тачније, једино што ти треба је веза.
Остало 'ће намикеримо.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Ko je ova blajhana budala?

A ovaj brat zapeo pa "znaci, znaci"... upish...

Jelence

Pricali su pre nekog vremena o tome kako se zemlja po Beogradu lapa. Radilo se o zemlji na kojoj su jos uvek bile fabrike - gubitasi, zatvoreni ili tek pred zatvaranje. "Sasvim obicni biznismeni" uzimali bi zemlju po smesnoj ceni jer bi drzava pokrivala deo zakupa. Oni bi zemlju isparcelisali, prodali, i svoje pare dobili ODMAH a za tzv. zakup bi placali kad imaju (smesna cifra razmazana na x godina).

Znaci to nije samo bilo davanje zemljista ispod trzisne cene, nego i veoma povoljan kredit. Da nije bilo mitologije uzimanje prime land po Beogradu bi bilo no money down (znaci kupujes bez para). Naravno da bi tako svaki seljak, pa i nas misko, uspeo da se obogati.

Da li je svako mogao da kupi to zemljiste? Mogao je, naravno. Samo treba biti dovoljno naivan da poverujes.

Jelence

Quote from: miskop
Nigde na svetu ti niko nece dati (cak ni uza familija) 500.000
evrova (to je blizu milion dolara) da ih trosis na bilo sta, pa
i na legitiman (vidljiv) biznis.

Zamisli koja bi to Srbija drzava bila da daje ljudima 500.00
da se oni (ljudi) troskare po Srbiji u kojoj mozes bilo koji
papir ili potvrdu da dobijes za 30 evrova ??

Racuna li se milion dolara koji drzava Srbija daje na troskarenje, i to stranom drzavljaninu?

Mislim, ako cemo vec o tome logicno li je ili ne da neko dobije pare od drzave "na lepe oci". A u ovom slucaju kriterijm da se pare dobiju bio je isti kao i u Zivkovica: samo probranima.

PS. A ove "svuda u svetu" & "nigde u svetu" price su mi prava erogena zona. Mojne da me palis...

miskop

Jelo..

Paz vamo.

Covek je DOBIO pare, nije u pitanju kredit.

Dobio je od "drzave" blizu milion dolara u tvojim parama i
obaveza mu je jedina da odnese u drzavu racine gde pise
da je pare trosio.

Racune moze da nabavi za 20 evrova, po 100 komada.

Kapiras ?

Ispada da svako u Srbiji moze da uzme 500.000eu i da pravi
biznis ??!

Ovo nije tacno, to je omoguceno SAMO IZDAJNICIMA I
NJIHOVIM PORODICAMA.

Normalan seljak ce da dobije par iljada evrova, TEK kad neki
kurac zasadi pa mu to ubije susa il neka druga salauka...a i
to je pitanje.

Tarana brani izdajnike i lopine a ja ne znam iz kog razloga.

tarana

e da..
vidiš, sacam se setio šta je druga sumnjiva stvar.
fond za razvoj!
malko je komplikovano i ovo je čisto moja verzija događanja.
2008 je ministar postao dragin, koji je od prethodnog ministra (koga?koga?), mog ljubica i idola milosavljevića, nasledio DUG od par milijardi dinara za neisplaćena potraživanja u prethodnoj godini.
dakle budžet ministarstva poljoprivrede je probijen DEBELO!
zbog toga su sve isplate u 2008 kasnile žestoko.
niko nikad nije objasnio zašto je budžet probijen, jer ništa što nije planirano nije isplaćivano.

tarana

oće neko da proveri kako to fercera?
miško?
QuoteМинистарство пољопривреде припрема уредбу о подстицајима за подизање вишегодишњих производних засада воћа. У уредби ће вионградари

бити одвојени од осталих произвођача воћа.
Новац ће се одобравати за подизање вишегодишњих производних засада са наслоном, како би се повећале површине под виноградима и створила квалитетна сировинска база за производњу вина за домаће и страно тржиште. Субвенционисаће се пуна цена садница, у зависности од густине садње. Рецимо, виноградари који имају од 3.500 до 4.500 биљака по хектару, добијаће 450.000 динара; 500.000 динара је помоћ за оне који засаде 4.501 до 5.000 биљака по хектару, а 550.000 динара за 5.001 до 5.000 биљака по хектару.

sad je prilika!

vbo man

500 000 dinara nije isto shto i 500000 Eura...samo da primetim...

miskop

Nije isto ali brojke su jako slicne :)

Kada moja neka komunjara pokrade sve zivo ja moju komunjaru
branim a kada njihova komunjara pokrade to i sto onda ja
njihovu komunjaru napadam.

Nase razmisljanje i karakteri su toliko prosti i prostacki da
je to da pamet zastane normalnom coveku.

Setim se uvek jedne slike kod glavne poste...i idu dvojica,
prljavi obuceni (sve u totalu na njima 5$)...i nose zastavu.
Alabukaju nesto...a ja idem za njima prema skupstini.

Vidim kod skupstine, Karici mitinguju...i ova dvojica prljavih,
verovatno gladnih...odose tamo da i oni mitinguju.

Milo im, buzdovanima jednim sto ce Karici jos ponesto od
Srbije da opljackaju i ova dvojica mamlaza im daju "alibi".

Karici su njihovi i njihovi "imaju pravo" da pokradu (pa cak i
njima samima) sve ono sto na nebo zakaceno nije.

I ima da brane tu kradju do poslednje kapi krvi...

To je da ti glava pukne.

Samo zanemis i obamres...zevas onako ko zombi.

Tek se raspasuljis kad ti uleti neki baroc u usta.

miskop

Onako, usput..

Taj Zivkovic je sa onim sto je "kupio" secerane za dolar-komad
pobrstio jos neku lovu od drzave...tipicna kriminalna akcija,ali
Zivkovic i taj Kole su obojica DEMOKRATE  ademokratama je
"dozvoljeno" da kradu jer su kako sama rec kaze demokracki
nastrojeni ljudi a to je vredno postovanja.

Sada su nafatali nekog Sarica koji je parama od sverca droge
kupio stotine firmi i stotine (hiljade) hektara zemlje pa ce kad
mu to nacionalizuju, oni sami sve to da "kupe".

Taj Saric je siftarima "oduzeo" trgovinu drogom pa je onda
ambasador USA u Srbiji naredio da se ovaj apsi da bi siftari
i dalje imali monopol na drozama.

Haos pod demokratama.

Nevolja je ta sto narod i dalje, kao hipnotisan mlatara sa
zastavama i mitinguje...

tarana

Quote from: vbo man on March 12, 2010, 09:13:36 AM
500 000 dinara nije isto shto i 500000 Eura...samo da primetim...
baš to si primetila?
a nisi primetila da piše "po hektaru"?

nem pojma otkud utisak da ja tu nekog branim.
jebe mi se za živkovića.
ko oće da mazne pare k'o on, eto mu prilika...
što više hektara posadi, više će lapiti...i sve po zakonu.

miskop

Živković, međutim, nije ni pokušao da objasni odakle mu tolika imovina ako se zna da je 2003, kada je postao premijer, saopštio da ima samo državnu platu, deo očeve kuće i dva stara automobila!?!

Pitanje je, dakle, kako se to Živković u poslednjih sedam godina obogatio?! Kojim se to poslovima on bavio ako danas po sopstvenom priznanju, ima imetak vredan čak oko pola miliona evra, a u međuvremenu je u vinograd i vinariju uložio još na stotine hiljada evra?! Stručnjaci, sagovornici Pressa, smatraju da bi nadležni pod hitno morali da utvrde poreklo bogatstva bivšeg premijera Srbije.

Ukrali mu kola...

Kada ga je novinar Jugoslav Ćosić zamolio da kaže šta ima od imovine, Živković je, kao zapeta puška, nabrojao:

- Imam kuću u Nišu od oko 200 kvadrata. Imam i kuću u Nišu koja mi je prepisana, imam stan u Beogradu i auto koji se zove ,,lend kruzer" i koji je koštao ne 70.000, već 56.000 evra. Kupio sam ga zato što su mi prethodni auto ukrali, pa sam dobio nadoknadu od osiguranja - rekao je Živković ne objašnjavajući koji mu je to automobil prethodno ukraden pa je dobio odštetu veću od 50.000 evra?!

miskop

Vidis Tarano...ova riba nije dobila ni kinte od drzave a verovatno
(posto je u biznisu) zna malo bolje od nas sta se moze a sta
ne moze. :

Vlasnica preduzeća IBIS i brenda ,,Krokan" Vera Simić takođe kaže da bi Živkovića odmah isplatila, ali napominje da nema nikakve šanse da on prihvati ponudu!

- Odmah bih kupila taj vinograd, i sigurno bih mogla da ga preprodam, minumum za milion evra! Samo, mislim da ga Živković ne bi prodao ispod 20.000 evra po hektaru! Volela bih i ja da mi država, kao Živkoviću, pokloni 41 milion za sadnju vinogarada! Do sada mi nije dala ni dinara kredita, a kamoli nešto nepovratno... Kad sam pročitala da je dobio toliki novac, nisam mogla da verujem! Zašto ne daju običnim ljudima, već miljenicima režima - kaže Simićeva.

tarana

miško yebote počo si da smaraš!
oguglaj malo ko je ta vera simić...
kako vinograd izgleda videla je na slici.
reč je o SADNJI.
evo ti link.
http://74.125.77.132/search?q=cache:c3Z128RaeyEJ:brendovisrbije.com/vesti/muskat-krokan-ni-na-nebu-ni-na-zemlji-2.html+ibis+krokan&cd=8&hl=en&ct=clnk&lr=lang_sr

miskop

Ne kapiras ti mene nikako..

Se secas kad je mali slobin otvorio burekdzinicu u Pozarevcu ?

Onda ste arlaukali do neba jer ovaj otvorio "najvecu burek-dzinicu na svetu, svih vremena" koja je bila pozlacena.

Sve od krova.

Sada ces da izguglas da je Zivkovic (koji je jeo iz kontejnera)
i prijavio da nema nista...sada postao milioner jer mu je
drzava Srbija dala lovu.

Sve legalno.

Zasto ne objasnis odakle cedi pare da se vozi gdegod ide sa
3 dzipa ??

Ima platu recimo 2 iljade evra a dnevno trosi toliko ??

Sve po zakonu i propisu....al kad bi se zezali.