Ma meni je film relevantan jer me podseca na mog nesretnog oca. Izazivanje rivalstva medju decom, favorizovanje, huskati jedno dete protiv drugog, spletkarenje, sapletanje deteta u svakoj prilici, ponizavanje, zajedljivost, sitne pakosti stalno i u svakoj prilici, a u isto vreme predusetljivost cak snishodljivost prema vanjskom svetu.
Elem, posmatram svog oca sad kad sam bio i nije mi jasno da je neko spreman da plati toliku cenu da bi uvek bio prvi u selu. Ja sam se uvek trudio da se druzim i budem u okruzenju boljih i pametnijih od sebe i nesto od njih naucim. I kad bih dosao na njihov nivo ili ih pretekao, isao sam dalje opet trazeci nekog od koga bih mogao nesto da naucim.
Not my otac. On je uvek voleo da bude u drustvu gorih, a kako je godinama sam propadao, nalazio je sve gore i bednije. Ali voli da se hvali. Kupio on pre petnaestak godina neki tada 20 godina stari mercedes i vozio me negde jednom prilikom kad sam bio dole i kaze “pazi, ipak puno znaci kad se pojavis u mercedesu”.

Posle kad je video da od starog auta nema ‘leba kupio KIA-u, pa mi kaze “uzeli smo sivu, mada se meni vise svidjala crvena. Ali nisam hteo crvenu da ne bismo privlacili paznji i izazivali zavist kod komsija”

Onda opet posle nekog vremena crk’o frizider u stanu koji iznajmljuju nekim studentima, kupili im novi frizider i on mi kaze “pazi, to malo ko moze sebi da priusti da izvadi 350 eura i odmah kupi novi frizider” I to
meni govori.
Da bi mi sad kad sam bio pricao kako se nalaze jednom nedeljno sa drustvom iz gimnazije, idu u neku kafancinu gde mogu da naruce jednu kafu za 90 din i niko ih ne dira 3-4 sata i dodaje da su oni jedni od malobrojnih koji to mogu sebi da priuste i hvali mi se time. 3 puta mi je to ispricao za nedelju dana.
A jako ne voli sto meni nije lose. Zet koga obozava (i koji je nedavno otisao od sestre) pre kupio neki sat za 300 eura, moj otac se odusevljavao, stalno ga pitao za detalje itd. itd, moj Patek nije ni primetio. I tek kad je Oksi rekla “pokazi ocu” sat promrmljao nesto kao “lep je”.
A jos vise mrzi kad po nas kad smo tamo dodje limuzina. To se uvek samo namrsti i gleda u zemlju. A zetu pre hvalio nekog 5-6 godina starog Opela do besvesti.
Jes grozno imati takvog oca.