News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Uhapšena Katarina Rebrača

Started by Hate mail, April 07, 2010, 09:03:38 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Gde ce joj dusa? U Ad, naglavacke...

Uhapšena Katarina Rebrača
7. april 2010. | 18:55 -> 21:31 | Izvor: B92, Blic, Tanjug

Beograd -- Katarina Rebrača uhapšena je zbog sumnje da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz sredstava dobrotvornog fonda čiji je osnivač, potvrdio je MUP.

Katarina Rebrača (Tanjug, arhiva)

Rebrača i njene četiri saradnice uhapšene su zbog sumnje da su zloupotrebljavajući službeni položaj od marta 2006. do aprila 2010, račun Fonda oštetile za 37 miliona dinara. Sve osumnjičene osobe će uz krivičnu prijavu, biti privedene istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu. Katarina Rebrača je Fond osnovala maja 2006, a uz to je i vlasnica modne agencije "K Models".

Dobrotvorni fond,koji je pre četiri godine osnovala Katarina Rebrača, sprovodio je kampanju sakupljanja sredstva za osnivanje prvog centra za rano otkrivanje raka dojke u Srbiji, pri Institutu za onkologiju i radiologiju.

Direktor instituta Nenad Borojević izjavio je za B92 da je ta medicinska institucija podržala ideju Katarine Rebrače, ali da njen Fond Institutu za radiologiju nije uplaćivao nikakva finansijska sredstva.

"Institut sa računa fonda Katarina Rebrača na svoj račun tokom prethpodnog perioda, od osnivanja do danas, nije dobio nijedan dinar. To je bio razlog da direktor instituta, a to sam ja, Upravnom odboru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije početkom ove godine predloži da se prekine podrška ovog Instituta aktivnostima tog fonda. UO je doneo tu odluku i mi smo o tome upoznali i Fond i sve nadležene", rekao je Borojević.

Kako navode izvori lista "Blic", Rebrača se tereti da je registrovala tri preduzeća na imena svojih drugarica.

"Njene drugarice se sumnjiče da su fiktivno prikazivale da su za uplaćeni novac nabavile medicinske aparate, kao na primer mamograf, ali to nisu uradile, već su sa računa podizale gotovinu", rekao je izvor lista.

Inače, najveći projekat Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača za 2008. godinu bio je prikupljanje sredstava za kupovinu tri digitalna mamografa za onkološke institute u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Od 2007. prikupljana su i sredstva za adaptaciju i opremanje 750 kvadratnih metara ambulantnog bloka na prvom spratu Instituta za onkologiju i radiologiju. Akciju su kako, prenosi Blic, podržali Skupština Grada Beograda, Opština Stari Grad, ali i mnogobrojne kompanije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=07&nav_category=16&nav_id=422908
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Pa kazem ja vama. Te tzv charity organizacije su super sumnjiva rabota.

Inace, ovde postoje firme koje idu okolo i proveravaju da li su sponsori dovoljno reklamirani. Pricao sam sa jednom devojkom sto tamo radi, grozan posao. Jedna banka kupila nekoj bolnici neki aparat. I ona isla u tu bolnicu, bas doktor izlazio iz operacione sale gde je operisao i ona se predstavi i pita da li je zadovoljan aparatom. On se zahvali i kaze da jeste, a ona morala jos da ga pita da li je na aparatu zalepljena vidljiva nalepnica koja kaze "ovaj aparat je poklon xyz banke". Doktor je samo pogledao sa prezirom, rekao da ne zna, ali da se obrati sestri da je odvede u operacionu salu i pogleda sama i otisao.
Kaze da joj je bilo toliko neprijatno da je odmah otisla i posle napisala u izvestaju da je nalepnica tamo bila. Ja bih uradio isto.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Grozan posao.

Jebem ti, sirotinja je stanje duha a ne novcanika. Vidi ovu gore, udala se za nekog od onih sporCkih pavijana sto sigurno ima para ali mora da se naguma za starost. Ko zna, mozda je ovaj odjebe i ostavi za nesto mladje. Ili ona njega. Pa da se obezbedi. U picku materinu sto ima stoke na dve noge.

A mozda se ima neka od onih "skupih navika", know what I mean?

Pijanista

QuoteDoktor je samo pogledao sa prezirom

A nije sa prezirom primio poklon od banke?
Mislim, jeste to malo mozda bedno, ali to treba da se rascisti prilikom primanja aparata.
Ovde je jedna lokalna bolnica dala oglas da trazi sponzore za nekoliko desetina bolnickih kreveta (to verovatno kosta djavo i po) i posle u novinama osvanuo spisak sponzora, preduzeca i privatni ljudi. A otprilike 30% je pisalo "anomimni donator".

Ivan_D

Quote from: Pijanista on April 07, 2010, 09:16:43 PM

Ovde su bolnice uglavnom drzavne/drustvene. Doktor, predpostavljam, radi svoj posao najbolje sto moze. Bolje ce ga uraditi sa novim aparatom, ali moze i bez njega da radi i zivi. Uglavnom, nije taj aparat nesto zbog cega bi on licno neke svoje poglede na svet menjao.

Druga bi stvar bila da je bolnica privatna, sto nije, pa da i on licno ima neke finansijske koristi od tog darovanog aparata.

Inace to je super sto je cak 30% anonimnih darioca tamo. Ovde ne bi bilo vise od 1-2% nikako.

Ivan_D

Nevezano za ovo, ovde ima broj koji mozes da nazoves i prijavis ako ti se cini da su policija/hitna pomoc/vatrogasci ukljucili sirenu bez razloga (tj. da ne bi cekali u saobracaju a nisu nikuda zurili).
Kazes im vreme i mesto, oni provere i posle te obaveste i u slucaju zloupotreba nekako kazne/opomenu ove.

Takodje kad naracujem taxi, jednom u desetak puta me kasnije zove centrala i pita da li sam bio zadovoljan sluzbom, odakle dokle sam isao i koliko mi je naplaceno.

slawen

Ма не раде они то ради тебе....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on April 07, 2010, 09:23:35 PM
Quote from: Pijanista on April 07, 2010, 09:16:43 PM

Ovde su bolnice uglavnom drzavne/drustvene. Doktor, predpostavljam, radi svoj posao najbolje sto moze. Bolje ce ga uraditi sa novim aparatom, ali moze i bez njega da radi i zivi. Uglavnom, nije taj aparat nesto zbog cega bi on licno neke svoje poglede na svet menjao.

Druga bi stvar bila da je bolnica privatna, sto nije, pa da i on licno ima neke finansijske koristi od tog darovanog aparata.

Inace to je super sto je cak 30% anonimnih darioca tamo. Ovde ne bi bilo vise od 1-2% nikako.

Eto vidis, kad je nesto drzavno, ljude bas briga za imovinu, imali aparate ili ne isto im dodje plata.

Umesto da tip zna da ce sa tim aparatom da radi posao preciznije, pruziti bolju negu, vise pacijenata da opsluzi... svi razlozi kojima bi se radovali u privatnoj bolnici su dovoljno normalni da bi bili dobro primljeni i u drzavnoj. Ali avaj. Komunizam, stanje duha.
The bums will always loose.

Pijanista

QuoteDoktor, predpostavljam, radi svoj posao najbolje sto moze. Bolje ce ga uraditi sa novim aparatom, ali moze i bez njega da radi i zivi. Uglavnom, nije taj aparat nesto zbog cega bi on licno neke svoje poglede na svet menjao.

Znas kako, ako nista drugo, bar bi zbog pacijenata trebao da bude malo prijatniji prema sponzorima. I on svoj posao ne radi iz altruistickih razloga (ima mozda i toga, ali nije presudno) vec prima platu.

Hate mail

A nije losa riba. "Moz' se potrosi", sto bi rekao moj cale.

Ivan_D

QuoteUmesto da tip zna da ce sa tim aparatom da radi posao preciznije, pruziti bolju negu, vise pacijenata da opsluzi... svi razlozi kojima bi se radovali u privatnoj bolnici su dovoljno normalni da bi bili dobro primljeni i u drzavnoj. Ali avaj. Komunizam, stanje duha.

Zavisi kako gledas na to. Licno mislim da lekar ima pravo na neko licno dostojanstvo i da ne mora da se krevelji nekom low-life bankeru koji insistira na svom pravu da ima vidljivu reklamu.

Tromotorac

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on April 07, 2010, 09:46:54 PM
Cime je dostojanstvo naruseno?

pa ako pitas lekara posle operacije da li je dobro mogao da vidi reklamu na poklonjenom aparatu onda to umanjuje znacaj njegovog posla, znacaj bolnice kao institucije, a bogami dosta i govori o "dobrim namerama" darioca.

Tromotorac

Ocigledno stvar lokalne kulture. Ne kritikujem...

zagor te nej

Pu, kakva krmacha. Na necijem se jadu I mastektomiji nalapati para, pa stvarno treba da budes ne nula, nego minus od coveka.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

alan ford

vec sam negde rekao kako mi se ovde nije dopalo sto kada se daju dobrotvorni prilozi odmah dobijas i racun koji kasnije odbijes od takse tako da na neki nacin 'naplatis tu velikodusnost'. Zato kada god dajem, dajem iz emotivnih razloga i dajem anonimno i nista ne oduzimam.
sa druge strane kada firma daje to nije iz emotivnih razloga vec poslovnih te sto je vec neko rekao tu stvar prethodno ugovoris, overis potpisima i na kraju ako je neophodno zaposlis nekoga da proveri da ti je reklama na ugovorenom mestu. Nije najukusnije ali pocni od toga da je tak neko nesto dao, direktno tebi (ako si lekar koji to koristi) omogucio da radis nesto dodatno sto inace ne bi mogao pa odredjena doza zahvalnosti nije na odmet. Ne da se lize dupe, ali ono hvala puno - nema na cemu.

nego da li je ova nekako povezana sa Rebracom kosarkasem? Prezime i nije tako cesto.

Jelence

Aman bre ljudi. Darovi se daju iz razlicitih razloga. Neki daju samo da bi dali, a neki u tome vide materijalnu protivvrednost. Ne znam u cemu je lose ili jedno ili drugo - svako je dobro, dokle god su obe strane zadovoljne. Ne znam sta je lose u vezi toga da darodavac trazi nesto za uzvrat.

Ljudi koji daju a ne traze nista za uzvrat ne mora da znaci da nista ne dobiju. Satisfakcija i osecaj da si nekome pomogao je samo drugi pojavni oblik nalepnice na aparatu.  Da li bi ljudi koji "ne traze nista za uzvrat" dali belu banku da nemaju satisfakciju u tome? Sumnjam.

Reakcija lekara je pre svega nevaspitana. Komunjara nezahvalna.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

Viloticka, shvati (nesto sam na ovu temu ranije natuknuo na par mesta): u tzv. Evropi fakultetska diploma sluzi za hvaljenje/mesto na feudalnoj lestvici (otud prezir dipl. lekara) a recimo ovde sluzi za posao a za posao nista nije tesko ni bljak. Ja se slazem da je pitanje mlade sluzbenice beyond tacky ali neki lekar u inner city bolnici bi joj ladno rekao "Hell, yeah", bez obzira sto bi se verovatno krstio kad ode.

Tromotorac

Ja mislim da se ne bi ni krstili. Ljudi koji zaradjuju, znaju koliko je tesko zaraditi i imati novac da se ulozi u nesto; takvi obicno mnogo vise cene poklon, pa makar donacija od firme koja zauzvrat trazi da aparat ima etiketu. Kada bih ja koristio neku masinu, pokazao bih zahvalnost koleginici iz firme koja je donirala masinu; mada, ja nisam lekar pa se moje misljenje ne racuna.

tarana

Quote from: Jelence on April 08, 2010, 02:02:03 AM
Aman bre ljudi. Darovi se daju iz razlicitih razloga. Neki daju samo da bi dali, a neki u tome vide materijalnu protivvrednost. Ne znam u cemu je lose ili jedno ili drugo - svako je dobro, dokle god su obe strane zadovoljne. Ne znam sta je lose u vezi toga da darodavac trazi nesto za uzvrat.

nije loše.
samo se onda ne zove darodavac, nego trgovac.

Ivan_D

Quote from: tarana on April 08, 2010, 07:27:32 AM
nije loše.

bingo!
Da to zovu sponzorstvom ne bih nista rekao. Ali oni to zovu charity, charity, charity a za uzvrat traze reklame na najneprimerenije nacine.

tarana

postavlja se tu i pitanje granice i mere.
da li u sledećoj iteraciji hirurzi operišu s logom banke na kapici?
da li se u salama iznajmljuje reklamni prostor?
možda će biti obavezni i da izjave da operišu "i do nekoliko procenata" uspešnije u odnosu na "obične" hirurge?
ako nemaš novaca u zdravstvu, povećaj porez.
ne pravi cirkus.
kaci gologuz svi te yebu...

miskop

Kad vi izdajnici postavite lestvicu na nivou da je korisno i
jako pametno izdavati rodjenu drzavu (sa sve bolesnima od
raka) onda je ovo sto je gospodjica napravila logican nastavak.

Kad se djindja vozi sa avijonom sa Canetom, ...kad Dacic
manevrise sa koferima...kad Djelici i Dinkici sami sebi pisu
i overavaju cekove...kad Ceda organizuje zemunce...zasto
bi onda ova gospodjica bila toliko upadljiva....sve dotle da
ju apse ??

Ona jeste pokrala one kojima je svaka pomoc ogromna ko brdo
ali ovi vasi majstori su POSTAVILI moralne i eticke norme po
kome ih i ostali clanovi drustva slede i oponasaju.

Kada Dinkic pokrade Kragujevac, Luku Beograd...Smederevo
on je onda ISTO TAKO pokrao i tuberkulozne...kancerozne
decu bez roditelja...i decu sa roditeljima...ukljucujuci i te
roditelje.

Ista bagra.

Govna koja od svih organa koje normalan covek vuce zasobom
samo guzicu imaju.

Mirabella

Katarina Rebraca nije u rodu (i broju) sa kosarkasem Rebracom, vec sa (izrazito privlacnim  ;) ocem) Nikolom Rebracom (bivsi hokejas).  Nikola je godinama bio vlasnik restorana Panarella's na Columbus Ave u NYC, i tu se okupljala (verovatno jedino mesto) normalna ekipa "nasih" (uglavnom Beogradjana).

Katarina je bila cudo od lepote, ali cudo!  I ne samo to, bila je strasno mila i neiskvarena.  Radila je kao kelnerica u nekim restoranima (ugavnom smo odlazili zbog nje, da joj "povecamo promet"  :) i bavila se manekenstvom.  U neko doba se udala za nekog (super zgodnog) Italijana (i on je bio neki maneken), pa je i tamo zivela neko vreme.  Nesto tamo nisu uspeli pa su se vratili u NYC, Nikola joj je dao da vodi "deli part" restorana.  Ni to nesto nije islo.  Posle iz stampe vidim da se (razvela i) vratila u Beograd, gde je, uglavnom, bila socialite.

Majka joj je Sandrina Wagner (to joj je umetnicko ime), po nekim pricama, jedna od najlepskih beogradskih (u to vreme) devojaka.  Ovde u NYC je "drzala" neku umetnicku galeriju i uglavnom se bavila pozajmljivanjem novca od "nasih".  I ona se vratila krajem devedesitih u Beograd i, takodje, postala socialite.

Nikola i Sandrina su se davnih dana razveli.  Nikola je stekao novu porodicu (druga zena takodje fantasticno zgodna), i "drze" resort u Upper State NY.

EvE je Sandrina u lepom drustvu:

http://futuregloballeadership.com/2009/program_speakers.php

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

slawen

Ne znam sta je lose u vezi toga da darodavac trazi nesto za uzvrat.

nije loše.

Код поклона је битно да постоји animus donandi, да би било уопште речи о поклону.
Наравно да поклонодавац најчешће очекује нешто заузврат од поклонопримца, али то није основ тог правног посла, већ се ради о мотивима због којих се покон чини и може бити од значаја код опозивања поклона (нпр. због неблагородности поклонопримца).
Такође, постоји и познат је тзв. узајамни поклон, када обе стране нешто поклањају једна другој; ту основ правног посла није еквивалентност узајамних давања (па се због евентуалне несразмере не може ни побијати), већ опет жеља да се ономе другом учини нека корист.
Да не лут/п/ате.

Мишка не смем да хвалим за надахнут и ретко паметан текст, бојим се добиће дијареју. Нарочито сад, кад му је дош'о друг.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

miskop je tejles koji ne moze da dobaci da se ovo sto njega jebe desava vec 4.5 milijarde godina.

zagor te nej

Quote from: Mirabella on April 08, 2010, 12:54:20 PM
Katarina Rebraca nije u rodu (i broju) sa kosarkasem Rebracom, vec sa (izrazito privlacnim  ;) ocem) Nikolom Rebracom (bivsi hokejas).  Nikola je godinama bio vlasnik restorana Panarella's na Columbus Ave u NYC, i tu se okupljala (verovatno jedino mesto) normalna ekipa "nasih" (uglavnom Beogradjana).

Katarina je bila cudo od lepote, ali cudo!  I ne samo to, bila je strasno mila i neiskvarena.  Radila je kao kelnerica u nekim restoranima (ugavnom smo odlazili zbog nje, da joj "povecamo promet"  :) i bavila se manekenstvom.  U neko doba se udala za nekog (super zgodnog) Italijana (i on je bio neki maneken), pa je i tamo zivela neko vreme.  Nesto tamo nisu uspeli pa su se vratili u NYC, Nikola joj je dao da vodi "deli part" restorana.  Ni to nesto nije islo.  Posle iz stampe vidim da se (razvela i) vratila u Beograd, gde je, uglavnom, bila socialite.

Majka joj je Sandrina Wagner (to joj je umetnicko ime), po nekim pricama, jedna od najlepskih beogradskih (u to vreme) devojaka.  Ovde u NYC je "drzala" neku umetnicku galeriju i uglavnom se bavila pozajmljivanjem novca od "nasih".  I ona se vratila krajem devedesitih u Beograd i, takodje, postala socialite.

Nikola i Sandrina su se davnih dana razveli.  Nikola je stekao novu porodicu (druga zena takodje fantasticno zgodna), i "drze" resort u Upper State NY.

EvE je Sandrina u lepom drustvu:

http://futuregloballeadership.com/2009/program_speakers.php

Columbus i 84ta ili 85ta...mislim, da sam bio tamo pre par godina, pocela neka kisurina pa utrcali na pice. Malo po malo pa ostali ceo dan  8-) ...ima tu blizu jedna sumanuta italijanska restauracija, necuvena klopa, kao da jedes kod neke babe u Toscani :) Mislim da se zove Patsy's, provericu. Najbolja pizza koju sam ikad jeo. Sea food pasta ubija. Ha, mali svet.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on April 08, 2010, 09:47:44 AM
nije loše.

bingo!
Da to zovu sponzorstvom ne bih nista rekao. Ali oni to zovu charity, charity, charity a za uzvrat traze reklame na najneprimerenije nacine.

Sta je najneprimernije u ovom slucaju?

Sto je sluzbenica pitala prvog lekara na kojeg je naisla iz ordinacije, umesto da ode u upravu bolnice, ili zato sto je firma uopste trazila da nalepnica bude vidljiva ili nesto trece?

Tromotorac

nije loše.

Ne bih rekao. Ima razlike izmedju toga kad bolnica potrosi par stotina hiljada na aparat, i kad ga dobije od nekog sa nalepnicom. Svako ko zna koliko je tesko ustedeti i uloziti, bi trebalo da primeti razliku.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Poklon, po meni, ne podrazumeva obaveze primaoca istog. Ako obaveze postoje onda to treba da se zove nekako drugacije a ne poklon.
Da su to nazvali velikodusnim sponzorstvom rec ne bih rekao, ali oni kazu da su dali poklon.

Ali kao sto si i sam primetio, razlika u kulturi i mentalitetu.

Setih se sad pre jedno 15 godina zadesio se moj prijatelj i kolega sa posla u Yub-Yumu, poznati brothel u Amsterdamu, veoma overpriced. U isto vreme bio tamo i neki americki turista koji je vece pre toga odneo blizu 300K jackpot tadasnjih guldena u casinu (po kupovnoj moci verovatno kao danasnjih 300k eura). Mrtav pijan ludovao tamo, 5 devojaka oko njega, svaka sa po flashom sampanjca od 700 guldena u ruci itd. Onda je video u cosku dva holandjana u srednjim godinama i pitao ih skoro se deruci da li i onih hoce po flasu sampanjca. Ovi su odgovorili da nece, onda je turista rekao jednom od njih "you look like a peasant. Let me give you some money you peasant boy" i izvadio je novcanicu od 1000 guldena i pruzio mu. Ovaj covek je to odbio i ovaj Amerikanac se ubrzo vratio devojkama.

Moj prijatelj, takodje Amerikanac nije mogao cudu da se nacudi da je taj covek odbio 1k. Ja ga pitao da li bi on uzeo (on je tada zaradjivao recimo 400K$ godisnje, tako da to za njega nije bio nikakav novac), on je rekao da bi naravno uzeo. i jos mi rekao sta bi rekao ovom turisti "thank you very much sir. and, by the way, yes, I am a peasant"  :mrgreen:

Pijanista

QuoteMoj prijatelj, takodje Amerikanac nije mogao cudu da se nacudi da je taj covek odbio 1k.

Sta drugo ocekivati od kockara u javnoj kuci

Tromotorac

Pa da, ima nas raznih. Neki se uvrede kad im ponudis poklon, neki se uvrede kad im nacrtas sveca u novinama. Neki se cak uvrede kad im prijatelji postanu uspesni.

alan ford

Quote from: Ivan_D on April 08, 2010, 06:39:25 PM

Ali kao sto si i sam primetio, razlika u kulturi i mentalitetu.

da, ovde je obicaj da se posle (decijeg) rodjendana/svadbe itd. recimo svima pismeno (ili emailom) zahvalis na poklonu i sto su dosli da ulepsaju taj dogadjaj. Licno mi ne smeta, cak mi je i simpatican obicaj.

Ivan_D

Nisam mislio na tu razliku u mentalitetu  :)
I ovde se zahvalis svima na skype-chatu recimo.

Mislio sam na one vece razlike. Razlike zbog kojih u Evropi nikad neces naci hirurga da ti uradi od lica i tela ono sto je uradjeno Michael Jacksonu ili Heidi Montag.
Najpoznatiji plasticni hirurg ovde (dosta je medijalizovan, stalno je na tv, na svakom izboru miss je u ziriju itd.) redovno odbija pacijentkinje ako mu se ucini da nema potrebe za operacijom. Odbija da pravi grudi vece od C-cup, odbija da radi dramaticne liftinge, da zateze lice ako bas nije preko potrebno itd.
Michael Jackson ne bi mogao sebi da napravi ono od lica u Evropi, sve da je ziveo ovde hiljadu godina.

E, a onda kad imas lekare koji tako razmisljaju i rade, nije ni malo cudno da preziru nekoga, neku gnjidu bankersku, koja kao da bolnici "poklon" i onda posalje coveka da vidi nalepnicu.

Tromotorac

Just to be clear Ivane, pod Evropom ne smatras Srbiju? Jer ja znam za mnogo lekara koji nisu bili gadljivi na mito sto u hard currency sto u naturi... ti bi se takodje mozda zgrazavali na neke uslove darodavaca, iako su veoma rado naplacivali servise ispod stola. Kolko bese kostala invalidska penzija?

Bila neka hapsenja lekara u Srbiji? Jel to iskorenjeno danas?

Pijanista

QuoteOdbija da pravi grudi vece od C-cup, odbija da radi dramaticne liftinge

Q: Kako baba zateze lice?
A: Otkopca brushalter

Ivan_D

Ovu sam zaboravio:   Jocelyn Wildenstein    Plastic Surgery Disaster(Jocelyn Wildenstein)

Ne bre, ovde govorimo o mentalitetu/radnim navikama/kulturi/moralu/slobodama itd iskljucivo EU (bez recimo RU i BG) vs USA.

Sto Hate rece, Srbija je lesser drzava i moze da se poredi sa BG, RU, HR, ali ne i sa pravim drzavama.

Tromotorac

OK, agreed :)

Nego da li ti zaista mislis da cenis svo medicinsko osoblje u USA na osnovu par celebrity slucajeva? Pa ti Celebrities zive zivot independent of consequences, i oni nisu zdravstveni osiguranici. Ti ljudi kupuju sta pozele, jer se uvek nadje neko ko ce da uradi sta oni traze za pravilnu cenu.

Ja smatram da ti primeri nemaju ama bas nikakve veze sa realnoscu u kojoj ostalih 300 miliona zivi ovde. Lekar/Medicinska Sestra/RN/Nurse/... su normalni ljudi, i nemozes da ih osudjujes ako se ne zgrazavaju za ispunjavanje uslova prilikom donacija. Stvar drugacije kulture.

Ivan_D

Ma ne. Samo kazem da u Evropi ne bi nasao lekare koji ce tako nesto da ti urade. Takodje sumnjam da bi nasao ljude koji bi zeleli tako necem da se podvrgnu. Ne znam ni jednu evropsku celebrity koja bi se podvrgla necem, i 10% tako strasnom.
Sto opet verovatno ima veze i sa drustvom u celini a ne samo sa pojedinacnim ludacima.

Ali sta ja znam.

Ono sto me cudi je to vase desnicarenje, tvrdoca, gruboca, iskljucivost, prema neprivilegovanim/ljudima bez potencijala/lenjima/ljudima koji nisu imali srece itd.
Ja sam razmisljao kao vi negde od 16-te do recimo 25. Meni su Chirac, Reagan i Tatcher bili najveci idoli. Ja sam lepio njihove slike na skolske sveske.
Posle sam nekako imao dosta srece i poceo jako puno da zaradjujem i ta promena se desila odjednom. Bukvalno nisam imao sta da jedem, samo sto me nisu izbacili iz stana jer sam kasnio sa kirijom, oslabio sam na 62kg (na mojih 191cm) i onda sam od jednom poceo da zaradjujem 5-6 prosecnih plata. Svaki dan su nam narucivali jelo iz restorana koji su pre toga bili za mene toliko nedostizni da u njih nisam moga da idem sa devojkom cesce nego jednom za pola godine.
I onda vremenom pocnes sasvim drugacije da gledas na svet oko sebe. Ljudi kojih sam se pre toga bojao i izbegavao ih, prijatelji moje devojke koji su recimo zaradjivali 2 prosecne plate su postali sasvim nevazni i nisam razumeo kako sam se ikad moga plasiti njihovog drustva i osecati se neprijatno kad dodju.
I tako vremenom prestanes da obracas paznju na mnoge stvari koje su te pre tistile, prestanes da analiziras toliko stvari koje te se ne ticu (tipa koliko Ti placas za skolovanje dece illegal immigrants) i na kraju omeksas, imas sve vise razumevenja za ostale ljude i manje si napet.

A uveren sam, kad bi ti ili Hate poceli odjednom 3 x manje da raditie a 3 x vise da zaradjujete, da bi vrlo brzo bila sa vama druga pesma. I da bi ste vrlo brzo iz umerene desnice presli u umerenu levicu   :)

Hate mail

Ja bih vrlo verovatno osnovao right-wing miliciju.

Ivan_D

Pijanista

QuoteJa sam razmisljao kao vi negde od 16-te do recimo 25. Meni su Chirac, Reagan i Tatcher bili najveci idoli. Ja sam lepio njihove slike na skolske sveske.

To sto si ti radio su mladalacki ideali u rangu sa LSD-om, Che-majicama "knock on heaven's door" itd. Nema veze sa ovim sto inkriminisani naturalizovani amerikanci pricaju.

Hate mail

Ma daj ti brate nama otkrij na koju foru da i mi spavamo do podne a da pravimo 500k. To mene zanimlje.  :mrgreen:

Ivan_D

ti si makar trader i sva su ti vrata otvorena. fine art, precious metals, doped horses, crooked fucking zebras, forex, ipos, crude oil, corn, wheat, sta ja znam   :mrgreen:

za gagarina je teze. je l' ima nekih trka tih dvokrilaca?  :D

Tromotorac

Ovo me podseca kad su me u gimnaziji na diskusijama iz knjizevnosti nazivali "suvi realista" zbog eventualnog nedostatka ondasnjeg groupthink-a. :)

Ivane, gresis ako mislis da su moji stavovi motivisani/vezani oko para. Moji pogledi glede individualnih sloboda, licne odgovornisti, data rec je zakon, ni po babu ni po stricevima, tough love,  itd... je mnogo sira od vulgarizovano materijalistickog shvatanja.  Time sto ja ne padam na te levicarske floskule, ne povlaci automatski ikakav rasizam, mrznju ili nedostatak sasecanja sa ljudima koji se nalaze u teskim predikamentima. Ali ako to dosad nismo utvrdili, onda nema potrebe da se dalje objansjavamo.

Btw, imamo nesto zajednicko - uzore iz gimnazijskog doba; ja ih nisam lepio na sveske, ali su mi bili vodilje. Cak mi je doslo tesko gledanje "mirne predaje vlasti" tj. ceremonije kad je odlazeci precednih G.H.Bush ulazio u helikopter, i ostavljao sve onom seljaku - a tad sam gle vec bio imigrant, nobady, pothranjen i go ko pistolj.

Tromotorac

Imas Red Bulls air races, ali nemam taj TV kanal pa nisam mnogo upoznat. Onaj madjar pobedio jedne sezone.

Ja sam veoma Risk Averse kad se radi o stvarima u kojima ne mogu da uticem. Da se kladim na sebe, e to bi bilo druga prica.  :lol:

Ivan_D

pa o tome ti i pricam. nagovoris madjara, koji je verovatno favorit, da sledecu trku izgubi. razumes?  :mrgreen:

Hate mail

Mozda je trebalo da ubacim i "legalno" u konstrukt pitanja.