News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Uhapšena Katarina Rebrača

Started by Hate mail, April 07, 2010, 09:03:38 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Sta je legalno danas? sve sto nije izricito nelegalno? Je l' legalno sto osiguravajuca drustva isplacuju samo 25-30% od svog novca sto prime? Je l' legalno sta rade banke?

legalno je sve sto moze da ti prodje u danasnjem svetu  :idea:
If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Quote from: tarana on April 08, 2010, 07:27:32 AM
Quote from: Jelence on April 08, 2010, 02:02:03 AM
Aman bre ljudi. Darovi se daju iz razlicitih razloga. Neki daju samo da bi dali, a neki u tome vide materijalnu protivvrednost. Ne znam u cemu je lose ili jedno ili drugo - svako je dobro, dokle god su obe strane zadovoljne. Ne znam sta je lose u vezi toga da darodavac trazi nesto za uzvrat.

nije loše.
samo se onda ne zove darodavac, nego trgovac.

Dobro, trgovac.

I?

Da li bi ti voleo da imas posla sa trgovcima koji ce ti za jednu zalepljenu nalepnicu dati robu u vrednosti od pitaj-doku-koliko hiljada pitaj-djoku-cega.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

PS. Nisi podebljo onaj drugi deo pa cu morati da ga ponovim, sad tvojim recima: UVEK je trgovina.

Bilo da menjas za nalepnicu, bilo za licnu satisfakciju. UVEK dobijes nesto zauzvrat, jer da ne dobijes nebi ni trgovao.

I jos, verujem da je ugovorom pisalo da nalepnica mora da stoji, tako da fakat da ima osoba koja ide okolo i proverava da li nalepnica STVARNO stoji znaci da bad guy NIJE tgrovac (puj puj) nego onaj sto je odlepio nalepnicu.

A to onda nije primanje sa zahvalnoscu (ili postena razmena dobara) vec LOPOVLUK.

Ivan_D

Jelence, postoji pravac u filozofiji, na srecu ne mnogo prihvacen, koji tvrdi otprilike to sto tvrdis ti - da su sve nase radnje podstaknute isljucivo licnim interesom.
Dakle, ako se zrtvujes za svoje dete, ti u stvari to ne radis zbog deteta vec zbog sebe - posto ti je njena/njegova dobrobit vaznija od svoje, pa samim tim radis ono sto je za tebe vaznije i bla, bla, bla.

Posteno da ti kazem i sam sam imao fazu kad sam razmisljao o tome na takav nacin, bilo mi je recimo 14. To je medjutim isuvise pojednostavljeno gledanje na stvari i uopste banalizovanje ljudskog intelekta.

Razmisljam kako se zove taj pravac u filozofiji, je l' zna neko?

tarana

e pa NIJE uvek trgovina.
saću ti ispričam slučaj.
tip nije baš pri parama a ortaku se razbolela žena.
nije mu čak ni bog zna kakav ortak.
ali je u teškoj frci.
i dade mu tip pare.
pokloni mu.
konta, više trebaju njemu nego meni...

ono o čemu pričaš ivane, mi je prilično blisko..
znači nemam materijanih problema, nemam profesionalnih problema
dakle imam SLOBODU da činim ono što želim i mislim da treba..
neću da ispunjavam muzičke želje onima koji misle da parama mogu sve da kupe.
odbiću hiljadu guldena.
zašto?
zato što mi se može!
fils gud.

miskop

Nije to filozofija nego je sociologija i socijalna psihologija.
Covek i funkcionise na nacin da zadovoljava svoje interese
(duhovne ,emotivne materijalne..) al ti to malo vulgarno gledas.
Pobrkao si sa hriscanskim ("onoliko vredis koliko si drugima
dao a ne onoliko koliko si drugima uzeo").
U svakom slucaju darodavac moze da ti pokloni nesto i uz
"uslov" pa recimo Japanci dali neke autobuse za GS Beogradu
ali nas zajebali kada su uslovili taj dar nasom obavezom da ih
peremo i da na njima pise "Ovo je poklon drzave japan..."

Ovo je meni jos uvek "moralan" uslov a smetalo bi mi kada
bi uslov bio takav da gologuziji nesto poklonis a da gologuzija
ima obavezu da ti zbog toga lize dupe danonocno...i slicno.

Ako ti se uslov ne svidja, mozes da odbijes dar...i resen
rebus.

"Dajem najstarijem zemlju i imanje ALI najstariji ne moze (ne sme)
da ga otudji ili lose upravlja....bla bla bla ...

I deda-mraz trazi obecanje od dece da ce biti dobra i dobro
uciti u skoli.

miskop

Ti tarana imas dostojanstva i valjda si vredniji covek ako ga
imas nego kad ga ne bi imao.

I ja bih odbio 1.000 evra od nekog ko se izdrkava po kockarnici
ali nisam siguran da bih odbio 100.000.

Tih 100.000 bih nekako izmirio sa egom.....mislim da ne bih
predugo patio :)

Daisy

jel neko proveravo dal ima nalepnice na traktoru?
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

Quote from: Ivan_D
Dakle, ako se zrtvujes za svoje dete, ti u stvari to ne radis zbog deteta vec zbog sebe - posto ti je njena/njegova dobrobit vaznija od svoje, pa samim tim radis ono sto je za tebe vaznije i bla, bla, bla.

Jel ti u ovo ne verujes? El imas muda mi odgovoris na 2-3-5 pitanja? (dal je 2, 3 ili 5 zavisi koliko ces da vrdas)

Quote from: Ivan_D
Posteno da ti kazem i sam sam imao fazu kad sam razmisljao o tome na takav nacin, bilo mi je recimo 14. To je medjutim isuvise pojednostavljeno gledanje na stvari i uopste banalizovanje ljudskog intelekta.

Pa i ja se ne kockam od svoje 12-te. Sta to govori o tvom shvatanju iste teme? Ama bas nista.

Jelence

Quote from: tarana on April 09, 2010, 07:57:03 AM
e pa NIJE uvek trgovina.
saću ti ispričam slučaj.
tip nije baš pri parama a ortaku se razbolela žena.
nije mu čak ni bog zna kakav ortak.
ali je u teškoj frci.
i dade mu tip pare.
pokloni mu.
konta, više trebaju njemu nego meni...

Da te pitam ja nesto tarance. Jel ima vise od jednog coveka na ovom svetu koji imaju para u slamarici, sa jos-malo-pa-prijateljima u nevolji?

I da li svi oni olaksavaju svoj konto u banci, vele "evo ti para, trebaju vise tebi nego meni".

Kojih slucajeva ti znas vise?

tarana

kolko primera ti treba?
dva? tri? pet?

Jelence

procenat?
koliko je takvih koji daju pare, u odnosu na one koji ne daju?

Hate mail

Ja sam donirao tom tzv. fondu K.Rebraca. a znate kako? Par puta kad mi je stizao racun za INFO STAN ( objedinjena naplata za stanovanje u Beogradu), uz racun u koverti je bila i uplatnica (sa nepopunjenim iznosom) za taj "Fond Katarina Rebraca", uz propratno pisamce o tom fondu koji ce nam svima pomoci!!! Svi u Beogradu su primili takvu uplatnicu uz racun za INFO STAN. I mnogo nas je uplatilo, bar po 200-300 dinara, vise puta!!! Racunajte. Kakva je tu uloga , posrednicka INFO STANA ? Nije stizala samo uplatnica za ovaj fond, nego i za razne druge stvari, cak i za obnovu nekih pravoslavnih hramova, pa vidite sta bi sa ovim popom, jos monahom sa Kosova, pobeze u Grcku. Vise nikad necu uplatiti nikome ni za sta, ovde svako moze dobiti dozvolu da haraci i pljacka ljude, i to uz pomoc nekih institucija koje bi morale da se striktno ograde od toga.
(Dusko, 9. april 2010 16:45)

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=423349#hrono

xrofl xrofl xrofl
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Jee, ovo hitovalo azijske (Delhi, Mumbai, Kolkata) vesti.

http://www.asianage.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8460:ex-model-held-for-500k-euro-fraud&catid=36:international&Itemid=61

Majka i cerka

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/43187/Ko-su-Katarina-Rebraca-i-Sandrina-Bogunovic

Tarance, i tebi su se zamerilE

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/43670/Katarina-Rebraca-Znam-ko-mi-smesta

Sve u svemu...  :roll:  I da se kralo i nije, kompletno je za povracanje.   Njujorci, Parizi, Milani, mediokriteti, kad to propadne, trk nazad u Beograd (a sve sa glamurom tih metropola gde si ga ispusio da postanes neki big deal, ma cak i mali deal) da postanes "slavni" (pa ukucaj po nahodjenju) maneken, dobrotvor, donator, autor prirucnika za zene, modu, seks, kako da se hranis i odevas, vidjena faca na prezentacijama, otvaranjima galerija i @raca, voditelj jos uzasnijih @raca na TV-u, da se pajta sa "princezama" i @urcezama, da bude Katarina Momova Kapor.

Valjda je fazon, bila uspesna eto i u Njujorku i gde sve ne, al' eto, vratila se, vuce je srce u Srbiju.

Normalno, nigde nema da se navata nego kao tamo.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Meni nije jasno kako neko uopste moze da propadne u Njujorku. Ali stvarno. U Americi, in general.

I to u credit/monetary/spending/job/immigration/education/visa bonanza boom Americi 1980-2007.

Za to treba imati talenta.

Mirabella

To ti je ono, bolje prvi u selu nego drugi u gradu.  Mogla je vrlo lepo i ovde, sasvim solidna karijera, al' ovde nije moglo (objektivno, al' ko te za to pita) da se bude vrh.  I tako.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

alan ford

Quote from: Hate mail on April 10, 2010, 01:35:46 AM
Meni nije jasno kako neko uopste moze da propadne u Njujorku. Ali stvarno. U Americi, in general.

I to u credit/monetary/spending/job/immigration/education/visa bonanza boom Americi 1980-2007.

Za to treba imati talenta.

Ovo je istina. Mada dosta zavisi i sta hoces da radis. Znao sam naseg tipa u NYC dok sam tamo ziveo, zavrsio je neki muzicki faks (nije Julliard) i nikako nije prolazio na audicijama za njujorsku filharmoniju. Secam se da se zalio na japance koji su odlicni, i neke slicne strance kako su trazeni. I ode kuci, ulete u BG filharmonijski orkestar i sada vazi za jednog od boljih. U NYC bi verovatno morao da uci decu u skoli da sviraju, ili da menja grad za nesto sto nije na tom nivou, ovako u Beogradu je glavni dasa. Sad sigurno da ni BG nije na nivou NY ali barem je medju svojima. Jos da mu umre baba pa da dodje do stana i bog da ga vidi.

Hate mail

Alan Greenspan je po struci -violinista. Ne bi taj decko (ili ova Katarina) propao da je samo malo ulevo ili udesno "upucao optiku". Ovde biti i kasirka u fancy/upscale radnji (osobito uz njen looks) ili entry level clerk u banci za 5 godina mogu znaciti/rezultirati sa 6 figures i soferom. :mrgreen: Ovde bar ne postoji "sistematizacija radnih mesta". "Nasi" cesto ne umeju da misle van kalupa "veza"/partijske ili klanovske prohodnosti ka polozajima/nepotizma svih vrsta/naslednih katedri na univerzitetu, fotelja u Komori ili predstavnistvima/roditeljskih zanata i babinog stana. I to u gradu gde su skoro svi dosljaci pa to mahom i ne radi/ne postoji.

alan ford

Quote from: Hate mail on April 10, 2010, 02:16:44 AM
Alan Greenspan je po struci -violinista. Ne bi taj decko (ili ova Katarina) propao da je samo malo ulevo ili udesno "upucao optiku".

Greenspan je studirao klarinet (ja sam ga svirao par godine kao klinac), pa se prebacio na ekonomiju.

Slazemo se, ovde je zaista vrlo tesko ne uspeti ako to zelis.

Tromotorac

Quote from: Mirabella on April 10, 2010, 01:47:05 AM
To ti je ono, bolje prvi u selu nego drugi u gradu.  Mogla je vrlo lepo i ovde, sasvim solidna karijera, al' ovde nije moglo (objektivno, al' ko te za to pita) da se bude vrh.  I tako.

Ovde bi bila anonimna, a tamo ima sve. Koliko glumaca i drugih "umetnika" se iz US/... tako vratilo u Srbiju. Pitanje je koliko su zaista bili osposobljeni za rad/zivot o svom hlebu u NYC, a koliko ih je mrzelo. Za nekog ko nije opremljen za zivot u NYC, jer kao elita u nekoj lesser Tunguziji nije imao prilike da se nauci da radi je jedna prica - tu jos nije sve izgubljeno; ali oni koji jednostavno nece da se potrude, jer je lakse otici nazad na lezi lebu da te jedem e to je drugo...

Da li tamo ljudi stvarno padaju na pricu "vuklo ih srce u Srbiju" ili znaju o cemu se radi?
The bums will always loose.

miskop

Idi bre, tromotorac...

Ispade da je lakse u Srbiji ziveti i raditi nego tamo.

I...ne sudi prema svom dupetu.

Mnogi ljudi (ja znam nekoliko) su se vratili ovamo u Srbiju a
imali su mnogo bolje plate tamo, po svetu.

Jebes plate, nije sve u platama.

Ivan_D

Quote from: Sandrina''Nas decu, premorene od beskrajnog igranja, uspavljivao je miris lipa, a budio cvrkut ptica. Automobila je bilo malo, ulice mirne, čiste i bezbedne. Zimi zatvorene mrežama, pa sankanjac dok ne popadamo. Onda kačamak i mleko ili poparica pa u krevet. Moji su me naučili da imam stav, da izdržim svoju ideju i veru. Naučili su me i da se Sevruga, Beluga i Osetra jedu kašičicom od sedefa, ali i kako da preživim na krompiru. Naučili su me da koristim ruke, i to me je uvek spasavalo u životu – priča.

them self-complacent    xrepuke

Katarina, inace jako dobro govori srpski so obzirom da je odrastala u Americi.

Jelence

Od 5 do 11 godine je bila u Ser, isla u skolu.

Tromotorac

Quote from: miskop on April 10, 2010, 06:14:57 AM
Idi bre, tromotorac...

Ispade da je lakse u Srbiji ziveti i raditi nego tamo.

I...ne sudi prema svom dupetu.

Mnogi ljudi (ja znam nekoliko) su se vratili ovamo u Srbiju a
imali su mnogo bolje plate tamo, po svetu.

Jebes plate, nije sve u platama.

Prvo, ja sam govorio o glumcima, "umetnicima" i toj tzv. eliti, nisam generalno pricao o svima. Sasvim je druga prica kad se ljudi koje ti pominjes vrate u Srbiju da bi tamo zapoceli biznis, ziveli u penziji ili neki drugi razlog kao sto si ti naveo.

Drugo, znao sam da ces da se javis i prokomentarises.

The bums will always loose.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

Paj' ovo:

Manekenka Katarina Rebrača, koja je prošle nedelje uhapšena zbog pronevere para iz Fonda za borbu protiv raka dojke, u istrazi i dalje tvrdi da je sve radila po zakonu! Ona, naime, kaže da je mislila da ima pravo da sa parama skupljenim u svom fondu radi šta god hoće?!? "Katarina je u poslednjim razgovorima sa inspektorima pokušala da se 'vadi' na svoju pravnu neukost. Objašnjavala je da je mislila da pare iz fonda može da koristi kako hoće, pa i da troši na lične potrebe?! Čak je u jednom trenutku rekla da joj je majka Sandrina Bogunović rekla da ništa ne brine i da može da slobodno raspolaže tim parama!", kaže sagovornik iz istrage za "Press". Prema njegovim rečima, Katarina pokušava da potrošnju para na lične potrebe opravda kao ,,troškove marketinga"?! "Rebrača priznaje da je od para skupljenih za borbu protiv raka kupovala sebi haljine, cipele, minđuše, parfeme, da je plaćala najam džipa... Ali, ona objašnjava da je to radila zato što je to ulaganje u marketing jer, kako kaže, ne bi mogla da animira javnost za borbu protiv raka u 'starim krpama' i polovnim kolima... Na primer, na pitanje zašto je parama iz fonda kupila minđuše od nekoliko stotina hiljada dinara, ona je odgovorila da je imala važno gostovanje na televiziji i da je morala da izgleda atraktivno", prenosi sagovornik.

Pa ima logike, ima... Da je izgledala ko lopata verovatno bi manje para skupila.

Ne kazu nigde da li je neke pare potrosila za ono za sta ih je skupljala? Trosila je na mindjuse, na kola, prala pare kroz firme svoje mame i drugarica. Jel dala nesto za rak dojke?

Hate mail

A mogla je lepo da bude vidovnjak... nego to nije fino...

Paramecijum

ono što jedan odbije, drugi s radošću prihvati; ono što ti je danas ispod časti, desi se da dođe dan da moliš da ti neko ponudi... ne mogu se stvari generalizovati ni na kakav način.

Jelence

Ivan_D