News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Da sednemo?

Started by Hate mail, May 04, 2010, 12:05:46 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Ja nemam vise obicaj da se mesam u unutrasnju politiku Srbije, ali za ovo stvarno moram da kazem da su stoka za batine. Ti koji to rade. Sramota.
The bums will always loose.

Hate mail

Ljudi, dajte da se organizujemo, da se otvori radionica, ma fabrika tih jebenih saobracajnih znakova, ima se useremo od parE...

Pijanista

Quote from: Hate mail on May 04, 2010, 03:19:49 AM
Ljudi, dajte da se organizujemo, da se otvori radionica, ma fabrika tih jebenih saobracajnih znakova, ima se useremo od parE...

Kljuc uspeha je da su znakovi od paprikarskog pleka, a srafovi koji drze znak za stub loseg kvaliteta.

Ivan_D

Ja mogu da razumem da neko krade ako ce od toga da ima korist priblizno steti koju je nacinio drugima. Dakle, ako saobracajni znak kosta drzavu 100 eura; da za kradljivca ima vrednost 100 eura mogao bih jos nekako da razumem. Ali da tim istim kradljivcima ponudis 10 eura umesto znaka, verovatno bi uzeli.
To ne mogu da razumem, da je neko spreman da nacini drugima ogromnu stetu da bi ostvario vrlo, vrlo malu dobit za sebe.

Inace, upravo sam se vratio iz Amsterdama. Odseo kod prijatelja, zivi u delu grada gde je strasno puno stranaca. Kad se tamo odselio bilo u ulazu od 8 stanova 4 holandske porodice i 4 porodice stranaca. To je bilo pre 15-tak godina. Sad ima jos samo 1 holandska porodica, ovo ostalo su turcki, marokanci itd. I grozni su kaze, ostavljaju djubre ispred vrata stana danima, cesto tresti neka ta njihova muzika itd.
On je covek jako nekonfliktan, ali jednom nije mogao da izdrzi i rekao turkinji da makar zbog svoje male dece ne ostavlja djubre u hodniku, vec da ga baci u napolje u kontejner, da se deca ne bi razbolela. A ona mu kaze "pa da li si ti normalan, ja da nosim djubre u jednoj ruci, dete (malo) u drugoj, pa da mi dete ispadne"   :mrgreen:

If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Brat mi je nedavno rekao da je u novinama pre par godina video oglas: neko nudi na prodaju UPUTSTVO za kako od saobracajnog znaka naciniti satelitsku/tv/whatever antenu. Mad Max.

Pijanista

QuoteJa mogu da razumem da neko krade ako ce od toga da ima korist priblizno steti koju je nacinio drugima. Dakle, ako saobracajni znak kosta drzavu 100 eura; da za kradljivca ima vrednost 100 eura mogao bih jos nekako da razumem

Iz perspektive lopova, steta naneta drustvu nema nikakve veze. Onaj koji krade poredi svoju potencijalnu dobit sa rizikom. To ti je kao kad neko razbije staklo od 200$ na kolima da ukrade jaknu od 40$.
Niko od tih i nema pojma koliko kosta znak, niti ga(je) to interesuje. Ono sto lopovi gledaju je da li znak moze da posluzi i ima li nekoga u blizini.

Hate mail

Ajd' znak, vidimo da su im nasli namenu, ali za sta moze da "posluzi" semafor?  :(

Hate mail

Hate mail

Hate mail

Hate mail

Sve, sve, ali ovo mi je nekako... ne znam kako bih rekao... ominous...

Hate mail

It was fascination...

Al su ga lepo udesili.. A gle ono: "zabranjeno slikanje" a covek slika. Srbi i propisi...

A sta dama radi (mali mi ovaj blackberry, ne vidim)? Je li to prodavnica genuine saobracajnih znakova? Ili je srBska policija mozda presrela transport ukradenih saobracajnih znakova negde pa ce da ih pusti u komisionu prodaju (u lokalima ljudi bliskih vlasti, jasno)?

Tejlesi Trafikusi.

Hate mail

Hate mail

Aha, evo zasto se kradu (delom) i semafori:

QuoteKradu da bi zaradili

Motivi krađe su različiti, ali je to najčešće zarada iako mala. Na stovarištima koja je ,,Blic" kontaktirao kažu da takve stvari ne otkupljuju, ali da se za znak kod aluminijuma od nekoliko kilograma, na crnom tržištu može dobiti oko 150 dinara. Ipak, na meti lopova osim znakova nalaze se i semafori.
- Dešava se i to da kablove semafora ili čitavu kutiju sa svetlima ukradu tehničke ekipe iz unutrašnjosti koje na taj način otklanjaju kvarove na uređajima u svojoj sredini
- kaže Ševkušić.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/103676/Ukradu-znak-da---ne-bi-bili-krivi

QuoteSemafor obaveštava o zauzeću toaleta

Policija je svojevremeno uhapsila čoveka u krađi pešačkog semafora koji je objasnio da mu je, zbog velikog broja članova domaćinstva, takav semafor bio neophodna signalizacija kada je toalet slobodan.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/15295/Od-kontejnera-naprave-rostilj

Zivela!

Hate mail

Evo srBskih djelatnika i u susjednim drzavama na poslu kradje prometnoga znakovlja:

Zamjena 400 uništenih znakova koštala 100.000 KM
Datum: 18.01.2010 20:00
Autor: Marijana Miljić

Na području grada Banje Luke lopovi često kradu ili uništavaju saobraćajne znakove, odnose poklopce šahtova sa ulica, kradu osigurače iz elektronskih sandučadi za semafore, pa je tako prošle godine oštećeno oko 400 znakova, a šteta je iznosila oko 100.000 maraka.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić.

- U većini slučajeva saobraćajnu signalizaciju uništavaju vandali, dok jedan manji broj bude uništen u saobraćajnim nesrećama. Oko 20.000 maraka je iznosila šteta za uništene ili ukradene svijetleće znakove, 60.000 za saobraćajne znakove, 10.000 za stajališne oznake i oko 10.000 maraka za saobraćajna ogledala - pojasnio je Šajić.

Oštećeni znakovi ugrožavaju bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Hate mail

"Zasto??? Zasto???" ("The horror, the horror...").

http://www.autentik.net/forum/index.php?topic=4004.0

Hahaha!  :mrgreen:

Zivela!

Hate mail

ZGODNI ZA PEČENJE PAPRIKE: Saobraćajni znaci na otpadu

"...Ponekad se događa da se i sami upuste u okršaje sa potencijalnim lopovima. Osim toga, ukradena signalizacija se prema podacima "Beograd puta" koristi i za sklapanje prikolica, pečenje paprika, pravljenje ograda, pokrivanje objekata za čuvanje domaćih životinja. "

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=496282

Hate mail

Hate mail

BEOGRAD  05. 09. 2008

PRESS

ZBOG KRAĐE ŠINA UMALO TRAGEDIJA!

Nepoznati lopovi preko noći isekli su nekoliko metara šina na pruzi u Ovči, zbog čega je iskliznuo teretni voz sa butan gasom. Samo pukom srećom izbegnuta eksplozija opasnih materija

Nepoznati lopovi isekli su preksinoć nekoliko metara šina na pruzi Ovča - Padinska skela, zbog čega su iskliznuli sa pruge lokomotiva i vagon cisterna koja je prevozila butan gas! Kako Press saznaje, samo pukom srećom, ali i brzom intervencijom radnika železnice izbegnuta je prava katastrofa! Istraga će utvrditi da li su šine isekli lopovi ili je u pitanju diverzija zbog konkurencije, jer ovu prugu koristi nekoliko firmi koje prevoze opasne materije!

...

Zbog svakodnevnih krađa, ,,Železnice Srbije" imaju velike probleme.

- Drski lopovi nanose nam godišnje štetu od sto miliona dinara! Dnevno smo na gubitku od 500.000 dinara, a krade se sve, od delova šina, signalizacije, do znakova. (Wow, I'm shocked! :mrgreen: ) Vozovi se kamenuju, iz vagona se odnosi šta se stigne! Za kilogram šina na otpadima dobiju i do 15.000 dinara! Rešenje je u izmeni zakona, gde bi se svaka krađa tretirala kao krivično delo - priča naš sagovornik iz ,,Železnica Srbije". On dodaje da zbog krađa šina bezbednost na našim prugama nije ugrožena.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/46195/ZBOG+KRA%C4%90E+%C5%A0INA+UMALO+TRAGEDIJA!.html

Pijanista

QuoteOn dodaje da zbog krađa šina bezbednost na našim prugama nije ugrožena.

:x

Hate mail

Sta je malo butana za srBsku bezbednost? Svasta od tebe.

Hate mail

Kradu smeće, a i table

Otkada je počela separacija komunalnog otpada, građani Inđije, određenim danima u mesecu iznose papir i plastičnu ambalažu u plavim i žutim vrećama dobijenim od ,,Komunalca". Ali izgleda da su se neki dosetili da na komunalom otpadu može da se zaradi, pa porane i pre ,,Komunalca" pokupe papir i pet ambalažu! Ne krade se samo smeće. Kako se na poslednjem sastanku ,,Sistema 48" čulo, ponovo je aktuelna i krađa saobraćajnih znakova. Po drugi put u kratkom vremenskom periodu, ukradena je velika tabla – znak obaveštenja na Banstolu, na raskrsnici za Čortanovce. Iako je na tom mestu velika frekvencija saobraćaja, neko je verovatno uz pomoć neke mašine iščupao tablu i odneo. Izgleda da je jedino horizontalna saobraćajna signalizacija bezbedna. Ovih dana, ekipa radnika Direkcije za izgradnju opštine Inđija, počela je da krpi i udarne rupe i obeležava horizontalnu saobraćajnu signalizaciju na području inđijske opštine.

Hate mail

ZNAKOVI PORED PUTA

Ne diraj znakove...

Mesna zajednica Starčevo ponovo pokreće akciju postavljanja saobraćajnih znakova. Nakon neuspešne akcije, kada su prilikom asfaltiranja ulica postavljani i znaci saobraćajne signalizacije, koji su potom kradeni i čupani, oformljena je komisija koja treba da "snimi" stanje na terenu i predloži Savetu kupovinu određenih znakova. Za početak, postavljena su dva znaka: u Utrinskoj ulici znak "slepa ulica" i znak "biciklistička staza", na početku i kraju staze.

Hate mail

Bolje im je da organizuju pokaznu vezbu "100 za jednog [znakA]" nego sto poklanjaju jos 2...

Hate mail

Hate mail

U Beogradu sam već četiri godine ali sam inače rodom iz Užica. U Užicu je jedan čovek, po mojoj pretpostavci vlasnik automehaničarske radnje, napravio brodić od saobraćajnih znakova. Sećam se da je to trajalo dugi niz godina ali ga je na kraju i završio. U početku je to bilo samo izvareno korito ali kako je vreme odmicalo, a sa njim i porast saobraćajnih znakova u njegovom posedu, brodić je napredovao i na kraju je završen :) Morate priznati da je čovek imao originalnu ideju :)
(Dushan, 30. mart 2010 15:32)

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=418796

Hate mail

15.4.10
Praktični um

Objavio Miloš Trnavski | Edit Post

Danas je u našem prigradskom naselju ukraden još jedan kontejner za smeće. Rezignirane komšije sa kojima čekam autobus jednostavno zaključuju: »Eto, kakav smo narod.« Sva naša priča, da ne kažem neformalna skupština, na temu ovog slučaja, otvorena je, a odmah i zatvorena tom fatalističkom rečenicom. Ne znam, da li me više nervira ta preovlađujuća pomirenost sa sudbinom, ili, sa druge strane, večita začuđenost i zgranutost kod druge vrste ljudi, onih koji žive u »krugu dvojke« kao pod nekim staklenim zvonom.

Metalni kontejneri za smeće su relativna novina ovde, dvadesetak kilometara od metropole. Postavljeni su pre nekoliko godina, a do tada su žitelji veći deo otpada palili u svojim dvorištima. Staklo i gvožđurija, koji ne mogu da sagore, bacani su okolo, a najčešće uz glavni put. Već posle nekoliko meseci ti limeni simboli moderne civilizacije ostali su bez točkića. U ovoj zemlji endemskog siromaštva, gde se sve krade, ti točkovi za kontejnere poseban su fetiš. Od kada znam za sebe ljudi ih kradu. Takođe, nikada nisam čuo da je iko uhvaćen na delu. Kao da su se umešale nečiste sile. Kao da postoje neki gremlini specijalizovani za točkiće.

Kada je prvi put, koliko se sećam, pre tri godine, ovde nestao ceo kontejner, mučen znatiželjom sproveo sam malu istragu. Potpuno mi je bilo jasno čemu sve mogu da posluže pomenuti točkići; Isto tako, jasna mi je, da ne kažem razumna, bila i krađa saobraćajnih znakova, na kojima su ljudi, na primer, pekli paprike, ili ih koristili da prave lopate za sneg; Poznat mi je bio i slučaj čoveka koji je tablama sa nazivima ulica zamenjivao polomljene crepove na krovu svoje kuće; Ali čemu bi mogao da posluži čitav kontejner?

Pričajući sa ljudima na autobuskoj stanici, sa komšijama uz kafu ili pivo, onako izokola, poput nekog deketiva, relativno brzo uspeo sam da dođem i do neposrednih svedoka. Kroz smeh su mi pričali kako su dvojica taj kontejner najpre izvrnula i istresla smeće iz njega, a potom ga natovarila na traktorsku prikolicu i odvezla ka obližnjem selu. Najzad, od jednog penzionisanog policajca, saznao sam i čemu služe ukradeni kontejneri. Objasno mi je čovek hladnokrvno, kako u njih domačini smeštaju kominu za rakiju.

http://trnavski.blogspot.com/

Hate mail

Ostecivanje i kradja saobracajnih znakova

somi_kac 04 Maj 2009 00:53

E, ovo je jedna od stvari koja me najvise iritira u zivotu. Kako postave neki saobracajni znak u okruzenju, nadje se posle par dana nekom kao krov od kokosarnika. I tako vec godinama! Nije to sto neko zaluta, pa mene pita gde treba da skrene i to, mada je i to problem, nego sto skidaju i skrabaju znakove na delovima puta gde su bas opasne krivine i pritom ogranicenje 40. Kod nas na izlazu iz Kaca ima petlja sa koje ide krivina desno ka Novom Sadu. Kako postave znak za krivinu na levo i ogranicenje 40, oni pocupaju. Za 2 godine jedan bus (hvala Bogu prazan) je sleteo, i jos par kola su "produzili" pravo, a cak je i jedan decko poginuo.
Inace je kazna za ovaj prekrsaj 2 godine zatvora, mada ja ne znam da je iko kome se iz ulice vidi ovakav znak u dvoristu za gore pomenutu namenu nije odgovarao.
Ako neko ima nesto slicno od primera, neka stavi, da ne ostajemo bez tockova, osovina, kola ili glava, ne daj Boze...

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=220&t=41410&start=0

Hate mail

Uhapšen zbog kradje saobraćajnih znakova

Vest objavljena:

14.04.2010 | 20:50

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) uhapsili su kosovskog Srbina sa severa Kosova nakon što je u njegovoj kući pronadjeno 10 saobraćajnih znakova koje je Kfor postavio na više lokacija na putevima na severu pokrajine.
Uhapšeni Srbin, stanovnik opštine Leposavić, izjavio je da on nije uklonio saobraćajne znakove već da je to uradio neko drugi, rekao je Tanjugu regionalni portparol KPS Besim Hoti.

Hoti je naveo da je u kući uhapšenog kosovsog Srbina pronadjeno najmanje 10 znakova za signalizaciju na putevima i mostovima.

Uhapšeni će, prema kosovskom zakonu, odgovarati za krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja opasnom radnjom ili sredstvima.

Istraga i identifikacije lica ukljucenih u slucaj je u toku, dodao je policijski portparol.

Hate mail

Hate mail

30.11. 2009. Jagodinci i saobracajni znakovi.3gp

December 27, 2009  — U decembru je u centru Jagodine iscupan saobracajni znak i bacen sa mosta u reku, odmah iza kafica "Apis".

Hate mail

Kao da su zlatni!
T. Spalević, 30.01.2008

SA puteva u Srbiji ljudi odnose sve - zaštitne žičane, elasto-odbojne ograde, stubiće, vertikalnu signalizaciju, pa čak i toalet kabine. Duž autoputeva seče se zaštitna žičana ograda da bi se napravili "divlji" izlazi i izbeglo plaćanje putarine, a godišnje nestane oko 15.000 putokaza.

...

Duž autoputeva seče se zaštitna žičana ograda da bi se napravili "divlji" izlazi i izbeglo plaćanje putarine, a godišnje nestane oko 15.000 putokaza.

...

Poznat je primer iz Švedske, gde je građanin koji je ukrao saobraćajni znak odmah prosleđen instituciji za mentalno ispitivanje i lečenje. Inače, u ovoj zemlji, koja ima isto stanovnika koliko i Srbija, ni 2007. godine ni 2006. nije bilo poginulih u udesima.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=115337&title_add=Kao%20da%20su%20zlatni!&kword_add=kradja%2C%20saobracajni%20znakovi

Hate mail

Ukradu znak ,,stop", pa poklone devojci
Zaječarci kradu saobraćajnu signalizaciju

ZAJEČAR - Mladi Zaječarci kradu saobraćajne znake i poklanjaju ih devojkama ili drugarima za rođendan. ,,Najtraženiji" su znaci ,,stop" i ,,opasna krivina", a tinejdžeri ni ne slute da tako oštećuju opštinu za veliki novac, izazivaju opasnost u saobraćaju, ali i rizikuju novčanu ili zatvorsku kaznu. Zaječarac M. J. (16) priča da je u toku jedne noći sa dvojicom drugara ukrao tri saobraćajna znaka, jedan koji upozorava na opasnu krivinu i dva znaka ,,stop". - Sada je to glavna fora! Ja sam uzeo ,,stop" i pokloniću ga devojci za rođendan da ga stavi na vrata spavaće sobe. Drugari su svoje znake stavili na zid između postera i baš je super! Malo smo se namučili da ih odšrafimo od onih šipki koje smo odmah bacili jer nam ne trebaju - kaže on. Krađa saobraćajnih znakova u Zaječaru u poslednjih par meseci topliko je uzela maha, da nadležni iz Direkcije za izgradnju kažu da bukvalno ne mogu da postignu da postave nove, i da se tako nešto do sada još nije događalo. Glavni krivci su tinejdžeri među kojima je odnošenje znakova postalo hit. - Kada se spremamo da odnesemo neki znak prvo ga ,,snimimo", onda krene nas nekoliko jer jedan ne može sam da ga nosi. Lako se vade iz asfalta, samo treba da se što brže i snažnije gura ona šipka napred- nazad, pa onda levo-desno, i za desetak minuta ga izvadimo. Obično ga nose trojica ili četvorica sporednim ulicama, a kad naiđe automobil, spustimo ga da nas ne vide - sa junačkim osmehom priča M. J. Nestanak saobraćajnog znaka prijavljuje policija, ponekad građani, a za njihovo postavljanje su nadležni zaposleni u Direkciji za izgradnju grada. - Do nedavno su znaci nestajali sa perifernih ulica, a sada iz samog centra grada, odakle je za par dana ukradeno pet znakova. Znamo da to rade tinejdžeri kojima je postala moda da ih poklanjaju za rođendane ili stavljaju umesto postera - kaže Bratislav Milojević nadzorni organ u Direkciji. Prema njegovim rečima, do sada nisu nestajali znaci za blizinu pešačkog prelaza, autobuskog stajališta, zabranu preticanja. Najčešće se kradu znaci ,,stop" i oni koju ukazuju na neku opasnost na putu. Milojević kaže da deca nisu svesna opasnosti koju izazivaju svojim hirovima, jer od momenta nestanka do postavljanja novog znaka prođe najmanje dve nedelje zbog procedure nabavke. Za to vreme, putevi su bez neophodne signalizacije. - Od početka godine smo u novu vertikalnu signalizaciju uložili 1,6 miliona dinara, što je mnogo više nego prethodnih godina. Kako smo mi opštinska firma, sve to plaćaju građani preko budžeta. Nabavka i postavljanje jednog znaka košta oko 7.000 dinara - kaže Milojević. Prema podacima zaječarske policije, ove godine nije podneta nijedna krivična prijava zbog krađe saobraćajnih znakova. Inače, ova vrsta dela tretira se kao lakša krađa i predviđena je ili novčana kazna, ili kazna zatvora do jedne godine. Dokazuju hrabrost i prave romantiku Devojčice mnogo vole kada neko u sobi ima okačen znak. Prvo, to naglašava da si hrabar jer si uzeo nešto zabranjeno, a drugo, oni daju super odsjaj. Kad ugasiš svetlo i upališ nekoliko sveća, znak zasvetli i daje svetsku romantiku. Uz to ide dobra muzika, pa priča kako si ukrao znak, pa, dalje se zna... - kaže M. J.

Suzana Božinović | Foto:Suzana Božinović

Objavio Miloš Zdravković dana: četvrtak 18. septembar. 2008 u 7:59.

http://www.tk-info.net/?p=8473

Hate mail

Krađa saobraćajnih znakova
8. avgust 2005.

Broj komentara: 9

U opštinama Priboj, Prijepolje i Nova Varoš od početka godine je ukradeno je nekoliko stotina saobraćajnih znakova.

Za sedam meseci ukradeno je više od 500 saobraćajnih znakova i drugih obaveštenja uz puteve, ali i oko 10 kilometara zaštitne limene ograde pored puta.

Pored toga, u Priboju je desetak gradskih ulica, uprkos projektu, širine pet umesto šest metara, pa se u njima ne mogu mimoići automobili. U Direkciji za izgradnju Priboja tvrde da ni apeli, ni molbe, ni upozorenja uz pretnju sudom nisu urodili plodom jer su ograde dvorišta pomerene sa obe strane puta, pa problem može biti rešen samo rušenjem.

- I onda zlobnici kazu da nas narod nema saobracajnu kulturu! Uskoro, bre, nece biti dvorista bez nekoliko saobracanih znakova i regionalnog puta sa sve zastitnom ogradom. A oni krelci jeli rukama u srednjem veku.
(Aca, 8. avgust 2005 15:35)

http://www.b92.rs/info/komentari.php?nav_id=174201

Hate mail

Uhapšen osumnjičeni za krađu 150 saobraćajnih znakova
Beta | 22. 02. 2008. - 15:05h

» Komentara: 8 Pančevačka policija uhapsila je danas Antonija M. (27) iz Vršca, osumnjičenog da je sa M.C. od početka godine ukrao i uništio 150 saobraćajnih znakova na području opštine Vršac, čime je naneta šteta od 365.000 dinara.  Pančevačka policija uhapsila je danas Antonija M. (27) iz Vršca, osumnjičenog da je sa M.C. od početka godine ukrao i uništio 150 saobraćajnih znakova na području opštine Vršac, čime je naneta šteta od 365.000 dinara.

Antonije M. i M.C. osumnjičeni su da su saobraćajne znakove krali da bi ih prodavali kao sekundarne sirovine. M.C. je u bekstvu.

Hate mail

DA MOGU, I PUT BI UKRALI
Ponedeljak, 3. Maj, 2010.| (0)   

Krađa saobraćajne signalizacije uzima maha. Stubići i lim od znakova na putu koriste se za izradu svinjaca i kokošinjaca

VRANJE - Lopovi kradu sve za šta misle da će im zatrebati!
Tako je i uništavanje saobraćajne signalizacije uzelo maha u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu. Putari od nasrtljivih kradljivaca ne mogu da odbrane ulice, lokalne puteve i regionalne saobraćajnice u bujanovačkom i preševskom kraju. Kradu se stubići, saobraćajni znakovi, putokazi, obaveštenja. Što je stubić veći, primamljiviji je za lopove, tvrde putari.

- Stubići najčešće završavaju kao nosači konstrukcije za izradu svinjaca i kokošinjaca, ili za izradu prikolica i poljoprivredne mehanizacije - priča putar dok postavlja stubić za novi znak na putnom pravcu Bujanovac-Končulj i moli da mu u novinama ne navodimo ime.

U policiji ističu da lopovi krađom znakova šalju ljude u smrt jer se znaci postavljaju zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju.
Vertikalna signalizacija stalno se obnavlja, ali uzalud. Limovi od saobraćajnih znakova koriste se najčešće za pokrivanje raznih objekata, izradu korita, kofa i poljoprivrednih alatki. Kradu se i zaštitna metalna ograda i branici.

U poslednje vreme ,,aktuelna" je krađa svetlosne signalizacije. Tako se kradu ,,treptači", koji obaveštavaju vozača o radovima na putu, a oni završavaju, najčešće, u kafićima i diskotekama.

Prema podacima preduzeća nadležnih za puteve u pčinjskom kraju, lopovi nanose ogromnu štetu jer, u zavisnosti od vrste i veličine, jedan saobraćajni znak košta od 4.500 do 15.000 dinara. Tome treba dodati kopanje rupe sa izlivanjem ,,stope" za postavljanje stubića, što košta oko 4.000 dinara.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:F7gthefG7GYJ:beta.kurir-info.rs:84/srbija/da-mogu-i-put-bi-ukrali-32673.php+kradja+saobracajnih+znakova&cd=14&hl=en&ct=clnk

Hate mail

Od znakova prave antene

Prošle godine za zamenu stotinak ukradenih saobraćajnih znakova i putokaza iz opštinske kase izdvojeno je milion dinara. Velika tabla, koja označava ulazak na teritoriju opštine košta 80.000 dinara, table za naseljena mesta su 30.000, običan saobraćajni znak je 5.000 plus nosači od 2.000 dinara i troškovi postavljanja. Domišljatost lopova, koji pritom nimalo ne vode računa da ugožavaju bezbednost saobraćaja, granica nema. Tako se okrugli znakovi koriste za poklopce na šahtovima ili na oranijama, dok im pravougaoni od aluminijuma odgovaraju za antene, dok su vertikalni nosači znakova idealni za stubove za povrće i vinovu lozu. U Direkciji za izgradnju grada kažu da prijave redovno podnose SUP-u, ali da do sada nijedan počinilac nije uhvaćen.

http://petarj.blogspot.com/2009/08/kradu-telefonske-zice-sahtove-i-bandere.html

Hate mail

Ako se zna da je vrednost samo jednog saobraćajnog znaka između 2.200 i 3.000 dinara, šteta nije mala. Saobraćajne stubiće lopovi koriste za pravljenje ograda oko dvorišta, ali i kao nosače konstrukcije za pomoćne objekte i sve vrste držača. Saobraćajne znakove koriste za pečenje paprike, a kvalitetan lim od koga su napravljeni znakovi, kao i zaštitna žičana ograda pored puta, služe im i za pokrivanje svinjaca i kokošinjaca. Kvadratni metar dobre žičane mreže staje oko dva evra odnosno 25 metara smotano u rolnu prodaje se za 40–50 evra.

http://www.naslovi.net/2008-11-21/gradjanski/na-meti-lopova-sve-od-igle-do-lokomotive/922372

Pijanista

Quotedok im pravougaoni od aluminijuma odgovaraju za antene

Duzina odgovara E a sirina B polju  :!:

Hate mail

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Sokolac, 28.09.2008. godine, oko 04,00 časa, na magistralnom putu Rogatica-Podromanija, u mjestu Kozarde, opština Rogatica, zaustavili su PMV «GolfA2», kojim je upravljao M.M.(1988.) dok se na mjestu suvozača nalazio S.K.(1980.), obojica nastanjeni u Sokocu. Kontrolom je utvrđeno da navedena lica ne posjeduju nikakva lična dokumenta kao ni saobraćajnu dozvolu, dok je pregledom vozila u prtljažniku pronađeno sedam saobraćajnih znakova. Navedena lica su lišena slobode i zajedno sa vozilom predata u PS Rogatica na dalju kriminalističku obradu. Pošto je krim tehničkim pregledom vozila utvrđeno da na broju šasije postoje tragovi krivotvorenja, vozilo je oduzeto radi vršenja daljih provjera i vještačenja. Istog dana, operativnim radom na terenu, radnici policije su na dijelu magistralnog puta Rogatica-Podromanija, otkrili da nedostaje sedam saobraćajnih znakova. Zbog postojanja osnova sumnje da su M.M. i S.K. počinili krivična djela Krađa i Ugrožavanje javnog saobraćaja, nadležnom tužilaštvu biće podneseni odgovarajući izvještaji.

:mrgreen:

Hate mail

8.3.2007.

Krajem februara meseca 2007. godine, AD.»Novi Pazar-put» iz Novog Pazara je podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznatog učinioca, zbog krađe saobraćajne signalizacije na putnom pravcu R-234 Novi Pazar – Mitrova reka – Golija.

Radeći intezivno na rasvetljavanju podnete prijave, policijski službenici su pronašli učinioce krađe saobraćajne signalizacije, Ivana V. (19), Veljka V, (19) i maloletnog B.P. (15) svi iz Novog Pazara. Imenovani su na pomenutom putnom pravcu oduzeli šest saobraćajnih znakova i četiri stuba za znake, oštetivši tom prilikom AD. «Novi Pazar-put» za oko 30.000 dinara.

Nakon saslušanja i konsultacije sa nadležnim tužiocem, policijski službenici Policijske uprave Novi Pazar su podneli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo krađa.

Takođe, su podneli krivične prijave protiv Ivana R.(20), Miodraga I. (53), Sretena R. (68) i Radoslava Đ. (40), svi iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo sitna krađa, utaja i prevara.

Ivan i Miodrag su ukrali saobraćajni znak sa stubom, Sreten i Radoslav su ukrali stub za saobraćajni znak, gde je Radoslav radnik AD»Novi Pazar-put» i tom prilikom počinili štetu u iznosu od oko 17.000 dinara.

Hate mail

Da ljudskoj mašti nema kraja svedoči i to da je policija uhvatila kradljivce vertikalne signalizacije za obeležavanje ivice puta, popularno nazivane "mačje oči". U jednom domaćinstvu one su poslužile kao hranilica za piliće, a neki ih iskoriste i kao tanjir za saksiju, piše "Blic".

http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=72926

WTF?? :P

Hate mail

Hate mail

Sto bre neko ne otvori Home Depot franshizu tamo, da taj narod lepo kupi pleha, lima, gvozdenih profila, pletenih zicanih ograda, srafova, zica, macjih ociju, hranilica za pilice?...

slawen

Префарбали зебру да поставе башту кафића.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

A sta ti drugo ocekujes od uzurpatora?

Btw, kod mene je jedan bosanac betonirao jedno 5x10m parkinga usred grada i tu nabio suncobrane i onaj glupi drveni podijum za stolove. Jos se breca kad mu kazes.

Hate mail

Parking je bio asfaltni, a beton je nasuo do visine bankine od onog belog kamena. Na to je postavio fake tepih i stolove. Da mu gosti ne sede ispod bankine valjda.