News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Charlie Sheen Situation

Started by Jelence, March 08, 2011, 11:29:24 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Mislim da prvo treba da rascistimo da li je Apollo 11 sleteo ma Mesec.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Tromotorac

Quote from: Mirabella on March 08, 2011, 07:44:28 PM
Mislim da prvo treba da rascistimo da li je Apollo 11 sleteo ma Mesec.

Hehe.

A i atentat na Kenedija, kao sto je pre nekoliko godina Vojislav Kostunica skrenuo paznju americkim medijima.
The bums will always loose.

Hate mail

Dirljiva je ta veza naroda sa rukovodstvom.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

zagor te nej

Ja cenim da je i iskrcavanje u Normandiju zapravo snimljeno u Holivudu.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Quote from: zagor te nej on March 08, 2011, 07:50:34 PM
Ja cenim da je i iskrcavanje u Normandiju zapravo snimljeno u Holivudu.

Da, bio najduzi dan, komandovao John Wayne. Gledao na crno-belom Minivoxu.

Tromotorac

Jelence

Za koju ono drzavnu kasu rekose da nikada nije imala audit?

Ja gledala juce one linkove, uzasno sam lose spavala, imala nocne more i ceo dan nisam ni za qc. Jebla me politika da me jebla.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Nego je l' znao neko da je njemu pravo ime Carlos Estevez?
Ako mi neko izgleda kao wasp onda je to on.
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

Meet Emilio Estevez. :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Emilio Estevez i Charlie Sheen (aka Carlos Irwin Estevez) su braca.  Deda im se prezivao Estevez, a otac Martin je u neko doba premundurio prezime u Sheen.  Ono, vise i izgleda kao Carlos nego Charlie.

Ivan_D

Nije nikad promenio ime oficijalno:

(http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Sheen)

(Martin) Sheen explained, "Whenever I would call for an appointment, whether it was a job or an apartment, and I would give my name, there was always that hesitation and when I'd get there, it was always gone. So I thought, I got enough problems trying to get an acting job, so I invented Martin Sheen. It's still Estevez officially. I never changed it officially. I never will. It's on my driver's license and passport and everything. I started using Sheen, I thought I'd give it a try, and before I knew it, I started making a living with it and then it was too late. In fact, one of my great regrets is that I didn't keep my name as it was given to me. I knew it bothered my dad."
If you dine with the devil bring a long spoon.

AFord

zamisli tek kako mene gledaju sa mojim imenom kada on ima problema sa Estevez?!

Ja sam neko vreme kada bi isao u restoran, narucivao picu i slicne stvari pa kada te pitaju za ime davao neka americka imena da izbegnem zbunjene poglede, kako se to pise, kako se izgovara itd. razgovore s tim sto bi par sekundi kasnije zaboravio koje sam ime dao pa se cesto desavalo da u pozadini cujem 'Michael table for two' i po nekoliko minuta dok mi ne sine da mora da sam ja taj Michael.

Onda sam poceo da dajem zenino ime i stvar se sredila.

slawen

Па зар ти као мали ниси желео да одеш у Америку и зовеш се некако амерички?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Ja sam moje promenila (nezvanicno, kao Martin Sheen). E pun mi je bio q'c vise njihovog nacina da izgovore Jelence. Na kraju sam skontala da mene vise niko ne zove po imenu. Sve su bile neke varijacije na temu, ali niko sem nasih ljudi nije znao da izgovori moje ime. Cim sam ovo skontala odmah sam kao pravi kontrol frik resila da ako se vise necu zvati Jelence nema vala majci da budem ni Dzelinke, Dzelence, or whatever. Ima da se zovem kako JA hocu. Jane. Julia. Jenny.

Novo ime turam svuda, predstavljam se tako, biznis kartice su mi sa novim imenom, sve redom. I u pzdu materinu vise.

Ne da mi je svanulo... Nema vise onog ponavljanja, pa spelovanja, izgovaranja, ispravljanja, opet izgovaranja, qraca palaca... Sto je najgore na kraju opet posto nisu sigurni niko me ni ne zove po imenu. Niko me nikako ni ne zove, neprijatno ljudima sto i posle toliko ponavljanja nisu skontali pa me preskacu kad god mogu.

Sa novim imenom je pesma da ne mogu da opisem. Ljudi mi se vise obracaju jer je novo ime lagano za pamcenje i lagano za izgovaranje. I MOJ je izbor. Nije Dzelinke, 'bo i' otac.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

QuoteE pun mi je bio q'c vise njihovog nacina da izgovore Jelence.

A to tebi pravo ime?

AFord

Quote from: slawen on March 30, 2011, 01:57:44 PM
Па зар ти као мали ниси желео да одеш у Америку и зовеш се некако амерички?

ne ali sam od malih nogu hteo u ameriku kako bi jeo sendvice - sto mi je i ostalo omiljeno jelo.

Mirabella

Ima tako neka (zvanicna) Dragoslava ovde, sa hyphenated prezimenom (em Dragoslava em duplo vic-vic), sad se (nezvanicno) zove Darlene sa samo jednim vich.

A cerka joj (umetnica) em ima nj u imenu, em uzela i ona hyphenated srpska prezimena od majke i oca joj.  xrotaeye

baggio

Ja moje ime ne menjam u (z)inat! :mrgreen:

Bas me briga, neka se muce sve dok ga pravilno ne izgovore. :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

AFord

Ni ja. Moje ime se lako izgovara samo se teze cita.
Potencijalni problem je kada recimo trazim posao pa mogu da me eliminisu u startu pitajuci se ko je ovaj ludak sa ovim imenom. Mada mislim da ni tada nisam imao probleme.

Jelence

QuoteJa moje ime ne menjam u (z)inat!   :mrgreen:

Bas me briga, neka se muce sve dok ga pravilno ne izgovore.  :mrgreen:

Pa kako ga na kraju izgovore? Jel ga uopste potrefe?

Ja to gledam ko recimo indijska imena sto su meni teska za izgovaranje, pa dva dana da vezbam opet mi nece poci za rukom da ih izgovorim.

Kako moze recimo Ljiljana da ostane Ljiljana? Ljubica? Cak ni jednostavna imena kao sto su Irena ili Dragana nisu vise ni Irena ni Dragana nego Ajrina Ajrena ili Dregan. Za Milicu, Ruzicu itd da ni ne pocinjem sekiraciju za dzabe  :mrgreen:

Ovaj jedan sto se zove Dragan jednom se tako predstavio u drustvu i ovi poceli da se kikocu. Sta'e sad (a i on bas ko za djavola skracenog fitilja) kad oni gazu "Dregon" sto ce reci zmaj. Zmajcek ih otero odma' zna se gde.

slawen

Питам, чисто технички, како то мењате имена незванично?
Једног дана решите да се зовете Џорџ Вашингтон, рецимо, и шта онда?
Како то незванично онда иде са којекаквим документима, нпр, возачком дозволом, банковним картицама, чланством у разноразним струковним или друштвеним организацијама.... или тамо и даље пише Радиша Матић, а чита се Џорџ Вашингтон?

Tromotorac

Mozes da koristis alias, na vecini mesta, dok kad ides u banku koristis legalno ime, kao sto je napisano u vozackoj dozvoli/ID/pasosu.

AFord

to je isto sto i nadimak po kom te svi znaju.
U drustvu se predstavljas kao Bruce Lee a zapravo si Borivoje Lemajic. Mozda odes i korak dalje pa odstampas vizitkarte sa Bruce Lee imenom.

Jelence

slawen

Добро то, али ми и даље није јасно до краја: нпр. попуњаваш неки формулар за пос'о или одеш на интервју, па им кажеш: ја сам Митар Мирић, алијас Мики Маус, или само кажеш "Кол ми Мики"?
Миссим, каква је законска одговорност, да те не јуре за лажно представљање, мораш ли при представљању да кажеш да ти је то "уметничко" или "западно" (то постоји код Кинеза) или какво већ име и да/не кажеш које ти је крштено? Лако је Мартину Шину....

Mirabella

:mrgreen:

Ja sam moje (nezvanicno) skratila u firmi.  Lepo sam za sve Mira.  Eeee, kad bas mora za neke zvanicne stvari da dam puno ime (u firmi), onda su komentari, jao, pa tvoje ime je Mirdzana, bas lepo.   :twisted:

Pridruzujem se Jelencetu u pitanju Baggio, pa kako ti na kraju izgovore ime?  Nije (mi) sto se oni muce, nego sto se ja mucim da ga ispelujem, da ih ispravljam over and over again.  Kad me u lekarskoj cekaonici prozivaju, ja odgovaram sa "sort of".  Naravno, sve varijante su u igri: Mirdzana, Mrdzana, Mirhana, Mirzhana (zavisno od govornog podrucja), jednom sam ispala i Marihuana.  :).  Naravno, nemam nameru da zvanicno menjam ime, ali ovo nezvanicno, skraceno, sasvim lepo ide.  Mada na spanskom zvuci vrlo glupo.  8-)  

Pijanista

Najbolji je jedan Crnogorac:

Pavle Sjekloca =>> Paul Cutter

Tromotorac

Ides na intervju kao Miki Maus, pa ako prodjes, posle radis paperwork & backround check sa pravim imenom, i svim ostalim imenima pod kojima si poznat. Na mnogim formularima postoje rubrike "Alias" "Other names used".

Nije ti ovo kultura gde te prvo pitaju "Ciji si?" ili ko ti je bio otac, deda, a da ti si od onih jankovica-markovica-izdajica itd.... ti sam svoj image i svoju sudbinu kujes.

baggio

Za ime je lako (i ja sam izbacila J, upravo zbog toga sto ga citaju kao DZ, a inace imam olaksanje sto mi je ime inetrnacionalno ;)) Ja ih mucim sa svojim prezimenom. :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Quote from: Mirabella on March 30, 2011, 04:49:28 PM
Nije (mi) sto se oni muce, nego sto se ja mucim da ga ispelujem, da ih ispravljam over and over again.  Kad me u lekarskoj cekaonici prozivaju, ja odgovaram sa "sort of".  Naravno, sve varijante su u igri: Mirdzana, Mrdzana, Mirhana, Mirzhana (zavisno od govornog podrucja), jednom sam ispala i Marihuana.  :).

Muka ziva, jel da?

A zamisli da ti je posao da se svakodnevno sreces sa gomilom nepoznatih ljudi kojima se predstavljas, spelujes, ispravljas i na kraju opet niti umeju da kazu niti se osecaju slobodnim da ti se obrate (Mada mi se cini da znas tacno o cemu pricam ;) ). Pa i normalan bi poludeo.

Stvarno ne vidim point, kad mi dodje neka Hatmamaririsurvijani, da mi objasnjava, speluje, izgovara, ispravlja, itd itd. Sto ne kaze "zovite me Fata" pa da teramo dalje. Jos kad neko iz kurtoazije kaze da je ime lepo, pa dodje mi da padnem na guz. Missim, kako moze da bude lepo kad ne umem da ga izgovorim...

Tromotorac

Znao sam jednog inzinjera u L.A., rodjenog Amerikanca, koji je svoje standard english name promenio u armennijsko ime, koje kaze vise ima veze sa njegovim porodicnim korenima. Mi ga svi gledali, jel' on normalan. Evo i zaboravio sam kako mu novo ime bilo, koliko ga je iskomplikovao.

I onda jedan drugi inzinjer, super faca zajebant, poceo ovog da oslovljava sa "Abhab" na whiteboard sessions. "Armenijac" poceo da se nervira, i na kraju se zalio menadzmentu. Menadzment i HR kao opomenu ovog saljivcinu da to ne radi, a ovaj ladno nastavi da ga oslovljava sa "Abhab".

Brzo se to zavrsilo. Abhab nasao posao u drugoj firmi.

Jelence

Quote from: baggio on March 30, 2011, 04:54:58 PM
Za ime je lako (i ja sam izbacila J, upravo zbog toga sto ga citaju kao DZ, a inace imam olaksanje sto mi je ime inetrnacionalno ;)) Ja ih mucim sa svojim prezimenom. :mrgreen:

Ih prezime... Moje prezime nije komplikovano, mada nije uobicajeno. Koristim svoje prezime ali ga veoma retko govorim pri upoznavanju. Niko me i ne zove po prezimenu, prema tome moze da bude i Djordjevic - Hadzikuburovic.

Istina, to je prva stvar koja je pocela da me zulja sto nema nasih slova pa nema ni case ni curke ni sipka te je moje prezime prezivelo transformaciju. Kad poskidas kvacice to vise nije to. Da preformulisem: ne volim sto sam silom prilika promenila prezime.

Ne da sam kontrol frik nego nije normalno. 

Mirabella

Thai imena, tj. prezimena, su najuzasnija

Sasipongsakorn, Taechamongkalapiwat, Suppapongtevasakul, Sirivanitsoonthorn, Thatchaichawalit, Viwattanachaisang, to name just a few.  :mrgreen:

Jelence

Fuck... A ja ovde nesto kukam...

Tromotorac

Korejska su najbolja: 30% su Kim i to je to.

Jelence

Eto vidis... I sta im Hvali...  :mrgreen:

Pijanista

Ako vec menjate ime, promenite ga u neko koje se lako pamti i izgovara:

AFord

Quote from: Tromotorac on March 30, 2011, 05:08:41 PM
Korejska su najbolja: 30% su Kim i to je to.
40 su Kim ostali su 30 Park i 30 Lee

Superhik

Upoznam pre par godina kolegu, Nemca, na nekom seminaru.
Jürgen se zvao (valjda se tako pise).
E, on je celu (internacionalnu) ekipu smarao da mu ime izgovaramo BAS onako kako se to na nemackom radi, i jos se ljutkao sto se ne trudimo.

Ja ga na kraju prozvao - Hans, svi ostali aklamacijom prihvatili.

I rebus resen..

Tromotorac

Svaka im cast. Moj ideal je - ime & prezime treba da budu, kratki, zvucni i upecatljivi da se lako pamte. Da ih i zvucno i graficki upamtis - bas kao Martin Sheen.

AFord

Quote from: Tromotorac on March 30, 2011, 05:20:57 PM
Svaka im cast. Moj ideal je - ime & prezime treba da budu, kratki, zvucni i upecatljivi da se lako pamte. Da ih i zvucno i graficki upamtis - bas kao Martin Sheen.

da jedino sto to 'kim' itd. se na njihovom i pise i izgovara drugacije samo sto nase usi nisu naucene da cuju razliku. Kod njih ima nekoliko zvukova koji se prevedu na 'k'.

Kao kada sam ja grupu britanaca, amerikanaca i bese jedna devojka iz Bugarske bezuspesno ubedjivao da su c (curka) i ch (cigra) dva razlicita zvuka.

Jelence

Quote from: Superhik
E, on je celu (internacionalnu) ekipu smarao da mu ime izgovaramo BAS onako kako se to na nemackom radi, i jos se ljutkao sto se ne trudimo.

E, ima i takvih (pacijenata). Ljute se kad se ne trudis da im izgovoris ime pravilno. I mean, who gives...

baggio

Ali, cekaj da vas pitam nesto.

Da li bi i jedan Amer ili Britanac kad bi se naselili negde u Evropi, Koreji, Saudi Arabiji, promenili svoje ime (Smith, Johnson, Moore, Jackson etc...etc...) u neko lokalno Krauss, Habib itd...itd..?   NO CHANCE!!!!

Zato, neka nauce ono ich  i ja sam naucila i to besprekorno da izgovaram ono th

slawen

Quote from: baggio on March 30, 2011, 06:10:22 PM

Da li bi i jedan Amer ili Britanac kad bi se naselili negde u Evropi, Koreji, Saudi Arabiji, promenili svoje ime (Smith, Johnson, Moore, Jackson etc...etc...) u neko lokalno Krauss, Habib itd...itd..?   NO CHANCE!!!!

Zato, neka nauce ono ich  i ja sam naucila i to besprekorno da izgovaram ono th
Ова ти је добра. xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

AFord

Da li bi i jedan Amer ili Britanac kad bi se naselili negde u Evropi, Koreji, Saudi Arabiji, promenili svoje ime (Smith, Johnson, Moore, Jackson etc...etc...) u neko lokalno Krauss, Habib itd...itd..?   NO CHANCE!!!!

ne slazem se. Mislim da je blesavo ocekivati od sredine u kojoj si da se pomuci i nauci da ti izgovara ime. Zasto? Sta ih boli patka da se oko tvog imena trude?
Ja niti ocekujem da mi ime pravilno izgovore, niti ikoga ispravljam. Ima raznih varijanti na temu mog imena, pricali smo o tome, i sve su mi OK.
Otprilike zovi me kako hoces samo me nemoj razbiti. I uglavnom svi zapamte tu neku varijantu sto postujem.

baggio

Forde,
u tome i jeste poenta.
Neka izgovore kako god zele, samo neka izgovore.  Zasto to nama mora da smeta u toj meri, te menjamo svoja imena, pa cak i prezimena. :?:

Imala sam zenu koja mi je rekla da nikada nema problema sa mojim prezimenom, ali uvek ima sa Smith ili Johnston, posto to moze da se speluje na milion razlicitih nacina.

Jelence

Ovo ti je malo bezveze pitanje, a i misujes point onako domacinski.

#1: Sta me boli patka sta bi neko drugi radio sa svojim imenom, to sto bi neko menjao ili nebi menjao ime ne menja MOJU situaciju ama ni zeru.

#2: Poredjenje takodje ne stoji jer svet raste uz USA filmove i kulturu, a ne obrnuto. Znaci pre ce Albancu ili Koreancu biti poznato Smith, Johnson, Moore, Jackson, nego sto ce Ameru biti poznat Krasnici.

#3: Taj princip "tante za kukuriku" mi jako lici na srpsko kurcenje, i pokazivanje srednjaka celom svetu. Da li me je utisak prevario?

Jelence

Quote from: baggio
Neka izgovore kako god zele, samo neka izgovore. Zasto to nama mora da smeta u toj meri, te menjamo svoja imena, pa cak i prezimena. :?:

Zato sto ti je ime vec promenjeno.
Kako ne kapiras?

Ti si Ivana Jovanovic a ne Ajvena Dzovenovik. Ako ne promenis ime sama, promenice ti ga oni.

Naravno, uvek ti ostaje mogucnost da se kreces u ex-SFRJ getu gde ce ova steta biti minimizirana.