News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

prava dubina ekonomske krize?

Started by alan ford, December 24, 2009, 03:18:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vbo man

QuoteGreece or California: Who'd you rather be? - latimes.com

[Europe.Is.Doomed™ Alert]

If I were the governor of California, cursed with an insoluble budget crisis, and if I had asked the federal government for help and been rebuffed, and if I hailed from Europe and noticed that the European Union had agreed -- in principle at least -- to bail out Greece, I might be mumbling, "Vut gives?"

When Greece (a charming though relatively piddling land) comes calling in Brussels, it gets embraced (and lectured); when California (an economic powerhouse) comes calling in Washington, it gets, almost universally, the cold shoulder.

The reason France and the other economic powerhouses of Europe have said they will ride to Greece's rescue is that they share a common currency, and Greece's default could wreak havoc with the value and viability of the euro and, by extension, with the whole of the European economy. But California and the United States share a common currency as well.

<...>

For now, the European Union is showing itself to be a more functional federation than the United States. You don't have to be an Austrian-born California governor to think, "How crazy is dat?"

QuoteCould the difference have something to do with the fact that Greece might just make changes that the EU requires, whereas the idea of California changing, say, its tax structure in response to a request from the federal government is laughable.
The light at the end of the tunnel is the train.

Paramecijum

Quote from: _nobody_ on February 20, 2010, 05:13:28 AM
Sta bi, pitchko namucena?...............

puliceru, ajde idi da se igraš na nekom drugom mestu.
Nemaš nikakav kredit da se kurčiš ovde, posebno ne sa provokacijama starim deset godina; pustio sam te malo da se i oni najzaboravniji ražele, ali nema razloga da trpimo tvoja sranja i smrad na duže staze.
Ili postani koliko-toliko normalan što znam da ne možeš, ili ćeš imati zadovoljstvo da pričaš kako si oteran sa još jednog kiberokupljališta.
Dakle, ili se kontroliši ili piši svoj poslednji post ovde...

nobody_

A jel? A kada sam bio fin na tvom terenu, na Znaku na Kiti, onda si me surovo odyebao?   xdrinka

Ti si ionako kreten, i losh covek... Sa tobom moze da se prica samo  xtwak...

Tamo sam te porazio cistim intelektom (bio sam najfiniji diskutant tamo), pa si me opet banovao, bezobrazno i drsko. Poceo si da gubis podrsku svojih pijuna na znaku na kiti :o

Znamo Istinu, znas je i ti. Mozes da se slikas sa svojim mozgom velicine dijabole. OK?  xjap

Ko te yebe, banuj me... Siledzijo!  :mrgreen:

Pojavi se negde gde smo ravnopravni, unakaradicu te od mentalnih batina... Postojaces samo kao penjata.  xyxy

_nobody_

Paramecijum

Pored svih ostalih manjkavosti kojima te je priroda obdarila, patiš od vrlo selektivnog pamćenja.
Mi ne diskutujemo već 10 godina; ti samo vređaš, klevetaš, lažeš i slaviš nekakvu pobedu koju niko osim tebe ne shvata.
Ja te ne banujem zbog ičega što si rekao meni, tvoje bljuvotine na ZS još uvek stoje, ne interesuje me išta što imaš i možeš da kažeš, ali nekim drugim ljudima ovde ne prija tvoja besmislena prozivka i ja kao dobar domaćin imam vrlo jednostavan izbor kada si ti na jednoj strani a bilo ko na drugoj.

nobody_

Da... Ko zna sta si pisao pod mojim nikom na Znaku Sa Kite... Nisi im rekao da si preuzeo moj nik, i da ga NISI unistio...  xdrinka

Mi NIKADA nismo pricali, da ti osvezim pamcenje. Secam se kada si postirao (pre 10 godina) slike sa registracije tebe i JuceNogood... Koja primitiva, Boze me sacuvaj! Kako te je riba odjebala, kada te je provalila.  xrofl

Nemas ti nikakva mooda da se suocis sa mnom na ravnopravnom terenu. Nikada ni necesh...

Pizzdo!  xjap

_nobody_

vbo man

Nego da vidimo gde smo stali...

Sve je to zakuvala ova banda...koja mLoooogooo voli pare.
Ali doci ce i njima crni petak  xuzi
Dokumentarna emisija BBC-a ( koji inache obozavam  xuzi ) "Love of money"...Volim kad nam ovako lepo objasne ko nas je sjebo :x . Sad mi je mnogo lakshe :x

http://player.sbs.com.au/programs#/programs_08/fullepisodes/latestepisodes/playlist/Love-of-Money-Ep2-The-Age-of-Risk/
The light at the end of the tunnel is the train.

Paramecijum

Quote from: _nobody_ on February 21, 2010, 12:44:16 PM
Da... Ko zna sta si pisao pod mojim nikom na Znaku Sa Kite... Nisi im rekao da si preuzeo moj nik, i da ga NISI unistio...  xdrinka

Mi NIKADA nismo pricali, da ti osvezim pamcenje. Secam se kada si postirao (pre 10 godina) slike sa registracije tebe i JuceNogood... Koja primitiva, Boze me sacuvaj! Kako te je riba odjebala, kada te je provalila.  xrofl

Nemas ti nikakva mooda da se suocis sa mnom na ravnopravnom terenu. Nikada ni necesh...

Pizzdo!  xjap

_nobody_

opet lažeš sebe i druge; tvoj nik je zamrznut 19.oktobra 2004 i nije mu pristupano od tada. Nešto pre toga je Sendmen hakovao forum i preuzeo neke nikove da postira u njihovo ime, tvoj i Compjuter Wizarda, moj i verovatno još neke, ali to je trajalo vrlo kratko. U svakom slučaju, tvoj nik miruje već 5.5 godina.

Zar sam ja rekao da smo ikada pričali? Diskutovati na forumu, znači razmenjivati postove u kojima postoji međuobraćanje, kao što ih sada u ovih nekoliko postova ima. Ali ovde opet ne govorim u svoje ime, da sam običan učesnik stavio bi te na ignore i zaboravio, ali kao administrator i vlasnik imam određene obaveze. Jednostavno rečeno, već sam te prebacio na redukovani režim učestvovanja, možeš da čitaš u nekim podforumima i pišeš pomalo, a onog momenta kada se bilo ko odavde požali da si ga uvredio, nestaješ zauvek.

Uopšte me ne zanima šta o čemu misliš i šta o čemu imaš da kažeš. Ti si za mene stvorenje ispod crte ljudskog dostojanstva i kao takav možda bi mogao pod određenim uslovima da zavrediš jedino sažaljenje.

Jelence

U svojoj veteranskoj cyber karijeri videla sam mnoge likove vredne pamcenja, po neke vredne zaborvljanja, a jedini lik koji je vredan potpunog banovanja je Perica.
Hocu da kazem postoje budale, nevaspitane budale, totalne moroncine i Perica.

Nula od coveka po svim nivoima.

U realnom svetu takvima sledi buvara (ne pustanje napolje), a ovde kod nas - ne pustanje unutra.

S jedne strane koga se tice sta pise maloumnik, preskocis post i teras dalje. A sa druge - pa dokle jeboga patak? Zbog cega da se nas 50 ovde stiska i vriska a on ce da se gadja govnima letnji dan do podne.

Ne mogu da se setim zbog cega bi to trpeli.

Drugim recima: teraj to u kurac, Paramecijume.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Paramecijum

nobody_

Ne volim da se raspravljam... Banuj me, pa da zavrsimo sa tim.

No neces ti jako daleko... Tebi zivota u normalnom svetu nema... Jer preziveti sa dijabiolom od mozga je jako tesko (ako ne lizes doope mocnijima od sebe kao sto ti radis).  xjap

_nobody_