News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Investiranje u Srbiju

Started by zagor te nej, March 31, 2011, 04:58:07 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zagor te nej

Meni je recino savrseno jasno zasto niko nece da zivi u istoj drzavi sa Srbima. Ta entropija sistema, bahatost, amaterizam, burazerski odnos prema svemu - to je uz par izuzetaka redovno stanje nacije. Od drzava u koje investiramo slican nivo diletantizma ima recimo onaj radioaktivni kolhoz Belorusija. Gana je recimo investment Mecca za Srbiju po vecini parametara. Zaista zalosno. 
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

slawen

То је све само појавна форма једног ненормалног животног принципа који се отворено промовише као serbian way of life, а у суштини је шарена лажа коју овдашњи тејлеси вулгариси добијају у редовним дозама у процесу апсолутне и бесповратне олошизације.
"Шта ћеш тамо, тамо се много ради, а од живота немаш ништа" понављају ми синхроно поводом мог личног човек/човечанство корака случајеви који своје пијане вечери проводе уз откупљене турске ТВ серије, репризе домаћих, Великог брата, Тренутак истине и Домаћине, ожени се, лежу затим поред запуштених бркатих жена само да би ујутро отишли да одробијају нико-не-може-тако-мало-да-ме-плати радно време гледајући да некако одатле побегну у свој "живот" са чијих моралних висина презриво рангирају остатак света....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Nisam znao tacno kako je na nekom poslovnom planu, mada sam predpostavljao da je ovako kako opisujete. Mene je uvek vise nerviralo stanje srbijanske nacije na nivou pojedinca. Zasto su Srbi postali takvi kakvi jesu meni apsolutno nije jasno.
Slicno kao sto mi nije jasno zasto Bugari klimaju glavom za "ne", a odmahuju za "da". Jednostavno ne mogu da shvatim kako je to tokom evolucije moglo da se desi. I to jedino tamo.
Slicno i sa Srbima, njihovim razmisljanjima, pogledima na svet, prioritetima, radnim navikama, radnom etikom, vrednostima, normama, percepcijom sveta i svim ostalim, omiljenim temama za razgovor i svim ostalim.
Kako su Bugari manje-vise normalni, Hrvati normalni, Rumuni normalni, a Srbi takvi kakvi su?
Postirao je Hate nedavno, kad su radili survey u Pancevu i pitali gradjane sta misle o ukidanju obavezne vojske. Od 6-7 ljudi samo jedan rekao a je to dobra stvar a taj bio Madjar. Ostali tvrdili da vojska treba da se sluzi i da je ne treba ukidati, te da bi rado svoje sinove poslali u vojsku.
Dobro nije 6 ljudi neki reprezitatvni uzorak, ali ipak.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Ajd' ovde cu...

Imam tu par onih USPS kutija u kojima mi stigne tako nesto sto kupim na eBay.com-u. Malopre pridjem jednoj (a malo sam je rastovrzo, da stavim u kupatilo kad dodje majstor/superintendent da pogleda zasto mi curi slavina sa toplom vodom, nebitno) i vidim da je drzavna posta na tom modelu, kojih prodaju mozda milion dnevno, odstampala na jednoj strani sledeci tekst:

"Inside demensions: 11 7/8" x 3 3/8" x 13 5/8""...

To je ona posta gde pretezito rade crnci i sto ima milijarde $ gubitka godisnje...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

off topic
mi smo skoro menjali slavinu u kuhinji pa sam se bila zavukla ispod sudopere sa klestima da odvrnem staru slavinu posto sam mala mogu da unIdjem :mrgreen:

Mirabella

Quote from: Ivan_D on April 03, 2011, 09:45:25 PM
Slicno kao sto mi nije jasno zasto Bugari klimaju glavom za "ne", a odmahuju za "da". Jednostavno ne mogu da shvatim kako je to tokom evolucije moglo da se desi. I to jedino tamo.

Bugari i Grci, ako se ne varam.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

zagor te nej

Auh Slavene ova ti je anale..
Niels Bohr

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Quote from: slawen on April 04, 2011, 06:51:41 AM
?????

:lol:

Submitted by RonR18 on Sun, 2011-03-27 04:53.

He should have just put his cell phone on vibrate and stuck it up his ass. Then whenever he wanted to stimulate his prostate gland, all he'd have to do is make an obscene call to his anus.

Submitted by JenSolo on Wed, 2010-11-17 00:24.

The Highway Patrol office was evacuated before the object was "evacuated." *ewww*
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

И опет су ту бројке:
Nikolić dodaje da smanjeno investiranje u zapise neće uticati na slabljenje dinara jer su deo novca koji je bio u trezorskim zapisima ulagači prebacili u repo stok kod NBS.

"Tako je samo posle jedne aukcije komercijalnih zapisa NBS repo stok porastao za oko 250 miliona evra", kaže Nikolić.

Nedavno je Branislav Tončić, direktor Agencije za javni dug, najavio da država namerava da emituje evro obveznice na stranom tržištu u vrednosti od 500 miliona evra. Međutim, Nikolić smatra da takva prodaje neće moći tako lako i brzo da se organizuje, a pored toga ta količina prikupljenog novca neće biti dovoljna da se pokrije ceo deficit.

Неко паметан би ту могао свашта да израчуна. Поготово што је овај Николић способан и мудар човек, па све барата с'округлим цифрама: 250 милиона, 500 милиона... лако се сабира и одузима. А не ко Гомез и она наша, намучили ме.

slawen

And now something completely different:

Друг Гута

Poreski prihodi čine više od 70 odsto bužeta. Postoji li strah da se ove godine budžet neće puniti po planu?

- Ne, jer smo u prva tri meseca ove godine čak prebacili plan. 

Директор Пореске управе, у интервју-у-ху-ху-ху Блицу.

zagor te nej

Quote from: slawen on April 03, 2011, 08:51:34 PM
То је све само појавна форма једног ненормалног животног принципа који се отворено промовише као serbian way of life, а у суштини је шарена лажа коју овдашњи тејлеси вулгариси добијају у редовним дозама у процесу апсолутне и бесповратне олошизације.
"Шта ћеш тамо, тамо се много ради, а од живота немаш ништа" понављају ми синхроно поводом мог личног човек/човечанство корака случајеви који своје пијане вечери проводе уз откупљене турске ТВ серије, репризе домаћих, Великог брата, Тренутак истине и Домаћине, ожени се, лежу затим поред запуштених бркатих жена само да би ујутро отишли да одробијају нико-не-може-тако-мало-да-ме-плати радно време гледајући да некако одатле побегну у свој "живот" са чијих моралних висина презриво рангирају остатак света....

Ova ti je za anale...
Niels Bohr

zagor te nej

Quote from: tarana on April 04, 2011, 10:50:44 AM
a evo i kako se pokriva brljotina.
http://www.akter.co.rs/ekonomijaprint/3535-ko-je-signalizirao-da-se-ne-kupuju-trezorski-zapisi.html

Banda lazljiva, nesposobna.
Situacija sa Telekomom je odlican momenat da se udje na ovo trziste, da je prodat ( a bice), em bi dinar poskupeo, em bi ova poslednja aukcija bila na jedno 12.5%.
Niels Bohr

zagor te nej

Quote from: slawen on April 04, 2011, 11:50:02 AM
И опет су ту бројке:
Nikolić dodaje da smanjeno investiranje u zapise neće uticati na slabljenje dinara jer su deo novca koji je bio u trezorskim zapisima ulagači prebacili u repo stok kod NBS.

"Tako je samo posle jedne aukcije komercijalnih zapisa NBS repo stok porastao za oko 250 miliona evra", kaže Nikolić.

Nedavno je Branislav Tončić, direktor Agencije za javni dug, najavio da država namerava da emituje evro obveznice na stranom tržištu u vrednosti od 500 miliona evra. Međutim, Nikolić smatra da takva prodaje neće moći tako lako i brzo da se organizuje, a pored toga ta količina prikupljenog novca neće biti dovoljna da se pokrije ceo deficit.

Неко паметан би ту могао свашта да израчуна. Поготово што је овај Николић способан и мудар човек, па све барата с'округлим цифрама: 250 милиона, 500 милиона... лако се сабира и одузима. А не ко Гомез и она наша, намучили ме.

Srbija bi mogla da izda dolarske obveznice, verovatno izmedju  750 miliona - milijardu dolara na oko 7% na 10 godina - za ovo postoji znacajan interes stranih investitora. medjutim, mnogo je lakse ugraditi se u prodaju telekoma (koja nije neophodna ako se budzetski deficit pokrije emitovanjem duga a za prodaju se ceka povoljniji trenutak). Dakle, prodaji, valja popuniti racune u Svajcarskoj kao posle poklanjanja NISa.
Niels Bohr

Pijanista

QuoteШта ћеш тамо, тамо се много ради, а од живота немаш ништа

Pre par decenija bio moj techa u Nemackoj. Vratio se posle tri meseca "Jebo ga ti, tamo se radi..."

Hate mail

Sta ti je zivot. Drug Guta prikuplja, nezgodno je, moze da ima problema, Republika mu to uzme a on od toga nema nista.

tarana

Quote from: zagor te nejSituacija sa Telekomom je odlican momenat da se udje na ovo trziste, da je prodat ( a bice)
a?
znas nesto sto ja ne znam?
stvarno ne vidim kako bi ga mogli prodati a da ne pretrpe veoma bolne posledice.
bolnije od nedostatka para zbog propalog tendera.

zagor te nej

Ja mislim da je to manje vise gotova prica. Treba para za izbore, a valja se i ugraditi u nesto ozbiljnije, ko zna da li ce se vladati i u ovo doba sledece godine...Austrijanci nisu budale, cenkaju se, ucenjuju - ali vecina analiticara barem na zapadu veruje da ce na kraju balade ovo da prodje.
Niels Bohr

AFord

BoTa prodaje Telekom. Za manje od nase pr(e)ocenjene vrednosti ga ne damo, a za neku godinu mozemo ocekivati da ce vrednost opasti.
QuoteTelekom danas ima ovu cenu, ali dugoročno, trka sa konkurentima koji su globalne kompanije - nije moguća. Telekom nema tu količinu vazduha u plućima. Za dve-tri godine bismo lako mogli doći u situaciju da Telekom bude preuzet za mnogo manji novac. I ko će onda biti kriv što država nije materijalizovala sadašnji potencijal, dok tog potencijala ima", upitao je.

zagor te nej

Niels Bohr

Daisy

Biće zanimljivo da vidimo sa kim su Austrijanci u dilu, s obzirom da pretpostavljam da sada treba da prodaju licencu koju već poseduju, a cenim da već imaju neke ponude/predugovore.

A verovatno je procena 1.4  :roll: namerno i bila prenadunavana.

Ne bih rekao da je ponuda Austrijanca loša, pre stičem utisak da je tender tako napravljen (namerno ili ne) da se samo njima i isplati da učestvuju.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

posle (narocito) danasnjeg iskustva s vipom (njihov sam postp. korisnik preko 2 godine mogu samo da zjavim: ne do bog..!
'на љуту рану - љуту траву..!'

indie

a opet - zasto ne austrijanci? eto nama revolucije za godinu dana max... he-he revolution, bladi revoljušn..!

Pijanista

A evo kako ide bizmis u Srbiju:

desk - 06. april 2011. u 16.58
Posle višečasovnih pregovora, policija privela Dragana Vušurovića koji se zatvorio u zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu i pretio da će se zapaliti.

Drama u stambenoj zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu, gde je Dragan Vušurović pretio da će zapaliti stan, koji je prethodno polio benzinom, završena je nešto posle 17 časova.

Pripadnici policije izveli su Vušurovića iz zgrade, a novinarima je ostalo nepoznato da li je i kakav dogovor postignut.

Pre nego što je policija izvela Vušurovića povukli su se sudski izvršitelji, koji su od oko devet časova pokušavali da isele Vušurovića iz stana, kao i vatrogasci.

Vušurović je tvrdio da su četiri stana i dva lokala u toj zgradi njegova i da je u izgradnju uložio 300.000 evra, čime je postao suinvestitor, što investitor negira.

,,Uložio sam 300.000 evra na početku izgradnje ovog objekta, koliko i firma ´Beogrand´ iz Raške koja je naknadno nastavila izgradnju objekta sa firmom ´Markos gradnja´ iz Gornjeg Milanovca", rekao je Vušurović i naglasio da su toku sudski sporovi koje on vodi protiv obe firme zbog prodaje njegovih stanova i lokala.

Vušurović je, takođe, rekao da ima 17 overenih ugovora u kojima je navedeno da on u toj zgradi od četiri sprata na ime svog uloženog novca ima četiri stana i dva lokala, a da firme tuži, jer su prodale stanove drugim kupcima koji su čak i uknjižili te stambene jedinice.

Zbog toga je Vušurović u izjavi istakao da ima primedbe na rad pravosudnih organa.

Marković tvrdi da ima uredne papire
Vlasnik i direktor firme ,,Markos gradnja", koja je izgradila stambenu zgradu u Kragujevcu, u kojoj se Vušurović zaključao, Simo Marković rekao je da on ima uredne papire.

,,Imam sudski overena dokumenta sa firmom ´Beogrand´, koja je knjiški vlasnik 18 odsto imovine u zgradi u kojoj se Vušurović zaključao i koja ima ukupno 38 stanova i dva lokala", rekao je Marković.

Marković je naglasio da njega ne zanima dogovor ,,Beogranda" i Vušurovića i da ne treba ,,praviti lakrdiju od toga".

Advokat ,,Markos gradnje" Radenko Lazić je Tanjugu potvrdio da je u toku spor koji Vušurović vodi protiv te firme i ,,Beogranda".

Prema Lazićevim rečima, Vušurović je prošle godine dobio rešenje Osnovnog suda da se useli u svoje stanove, ali je tu odluku poništio Viši sud.

,,Predmet je vraćen Osnovnom sudu koji ponovo donosi rešenje da se Vušurović useli u svoje stanove, ali Viši sud ponovo poništava tu odluku, zbog čega su sudski izvršitelji danas došli da pokušaju da isele Vušurovića", rekao je advokat Radenko Lazić. (RTS)

indie

austrijanci su u sustini krajisnici... pola svabe pola pola sloveni a pola madžar i poka talijani... dakle bagra ona...

indie

Da me se ne svati pogresno i ja sam genecki u nekom malom procentu od istih... daleko im lepa kuca...

indie

slawen

... and even geting better:

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je mere koje će omogućiti da 500.000 građana umanji mesečne obaveze po dugoročnim kreditima u proseku za 5.012. dinara u periodu od dve godine. Mogućnost grejs perioda od 24 meseca važiće za sve kredite sa rokom dospeća dužim od 12 meseci, osim subvencionisanih potrošačkih i gotovinskih zajmova i pozajmica sa već ugovorenim grejs periodom i refinansiranjem.
Bankari tek treba da pretoče mere u ponudu građanima:
- Ovo je samo prva mera za poboljšanje životnog standarda građana, a grejs period je izabran jer se to koristi u otplati zajmova kada neko ima trenutnih problema.
Siguran sam da će za dve godine biti mnogo bolje nego danas, a svako od građana na svom slučaju treba da izračuna da li treba svoje obaveze da odloži na dve godine. Posle grejs perioda mesečna rata se neće povećavati jer se produžava i ukupan rok otplate zajma - istakao je premijer Mirko Cvetković.
On je naveo da je 11 najvećih banaka prihvatilo program i slične mere najavio za privredu.
Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, naveo je da će mogućnost za grejs period važiti za 328.000 gotovinskih kredita, 72.000 potrošačkih, 68.000 stambenih, 16.000 poljoprivrednih i 13.000 zajmova za adaptaciju. ,,Uputićemo poziv bankama da prihvate ove mere i uveren sam da će ga sve prihvatiti", naveo je Dugalić.
Za koga važe mere:
- za građane kojima je platežna sposobnost privremeno umanjena zbog objektivnih okolnosti
- za korisnike kredita koji su u docnji ne dužoj od 180 dana
- za klijente čiji su krediti odobreni i pušteni u tečaj pre 31. 12. 2010.
- za građane sa dugoročnim zajmovima sa otplatom dužom od 12 meseci

Narodna banka Srbije juče je usvojila odluku kojom se omogućuje veća fleksibilnost banaka u podršci građanima i firmama. Dejan Šoškić, guverner NBS, smatra da oslobađanje 2,2 milijarde dinara kroz smanjenje mesečnih rata za 500.000 građana neće uticati na inflaciju.

Sada su na potezu banke koje vladine mere treba da pretoče u konkretnu ponudu. U bankama nam je rečeno da je ,,prerano da saopšte računice za otplatu kredita po novim uslovima". Vladimir Marković, predsednik IO Findomestik banke, kaže da će oni pomoći klijentima čija je sposobnost otplate kredita privremeno umanjena.

Ljubiša Jovanović, član UO AIK banke, ističe da bi Vlada trebalo da oformi neki fond i da garantuje za one koji su se zadužili, a koji su ne svojom krivicom ostali bez posla. ,,U suprotnom, mere će biti nepovoljne i za banku i za klijenta", dodao je on.

Договорно и плански, по декрету. Па ко неће, нек изволи, средња школа није обавезна.
А да све буде још лепше, знаменита Народна банка је у циљу да помогне србском пучанству прописала да се убудуће кредитни рејтинг неће рачунати у односу на зараду коју зајмопримац остварује, већ ће прво од њојзи да се одбије "потрошачка корпа", па тек оно што преостане може да се оптерећује кредитом.

Економија једнаких стомака.

Очајни су, лепо вам кажем.

Hate mail

Sto si ti neki necovek.

Jel' vidis da se coveku javlja da ce za dve godine sigurno biti mnogo bolje nego danas?

Ovoga iz AIK banke ce da bace sa mosta ili u krecanu zato sto je lupio ono o drzavnom fondu i sve shtima.

Missim...

slawen

And than some:

07. april 2011. | 13:04
Izvor: Emg.rs

Izvršni odbor Narodne banke Srbije danas povećao referentnu kamatnu stopu 0,25 procentnih poena, na 12,5 odsto.

IO je ocenio da na inflaciju još presudno utiče neočekivano visok rast cena hrane uzrokovan svetskim kretanjima i zatečenim sistemskim rešenjima u toj oblasti.

Istovremeno su cene neprehrambenih proizvoda stabilne i u skladu sa inflacionim ciljem, saopštila je centralna banka.

NBS je ocenio da su inflatorni pritisci visokog rasta cena prehrambenih proizvoda jednokratni i da će biti znatno smanjeni s novom poljoprivrednom sezonom, tj. od jula, što će delovati dezinflatorno.

U narednom periodu dezinflatorni uticaj imaće i agregatna tražnja, navodi se u saopštenju NBS-a.

Povećanjem referentne kamatne stope NBS je odlučan da obezbedi vraćanje inflacije u srednjem roku u granice utvrđenih ciljeva.

У тзв. Србији се још само храна и купује.
А и ту мора да се смањи агрегатна тражња. :mrgreen:

Шта је то референтна каматна стопа (а шта беше оно репо)?
Јел' има то неке везе са оним Загоровим обвезницама?
Миссим, јел' ово повећање последица тог задуживања по 14%, или су се србски макроекономски магови били само укрвили док нису мазнули паре за поменуте вредносне папире, па онда удри по домаћим несрећницима, да се поваде... Koлико сам ја упратио, овај нови гувернер-црногорац је за свог досадашњег кратког мандата три-четири пута билдовао ту референтну.... да ојача динар, то нам је приоритет! Ох.... остајте овде!

tarana

QuoteBanjaluka 05.12.'06.@08:42-- Vlada Republike Srpske prihvatila kao najbolju ponudu Telekoma Srbija za kupovinu 65 odsto državnog kapitala Telekoma Srpska.

Telekom Srbija je za preuzimanje Telekoma Srpska ponudio 646 miliona evra, dok je drugi ponuđač, Telekom Austrija, ponudio 467 miliona evra. Kupovinom 65 odsto vlasništva Telekoma Srpske, preduzeće Telekom Srbija ulazi na tržište Bosne i Hercegovine.

ovo beše pre 4-5 godina.

slawen

Јесте, ал' то нису биле праве паре ("29th street"), то су биле њихове паре које су нам ти босанци дуговали што смо им крпили рањенике на ВМА из тог тамо њиховог рата и што смо им продавали буђав 'леба и по коју пушку и Рубинов вињак...
Па смо морали некако да се наплатимо, поњимајеш?

tarana

ponjimajem.
samo ne pominjajem, koi će nam onda kredit od svetske banke za otplatu onog što je džaba.

slawen

Није џаба. Јел' видиш да лепо пише €650М.
Јој бре што ви аматери уносите пометњу у јавне финансије.
Те паре иду нама, то јест, нашима, не нужно онима којима босанци дугују мада је принципијелно намењено тим повериоцима, не може на пример једна ВМА да постане власник босанске поште, њима наш Телеком треба да намири потраживање (а за то требају паре), е сад, пошто су и једна и друга фирма у својини тзв. државе Србије, неко би помислио да је то једноставно, али није, јер нема пара у буџету, а и да има, понекад је јевтиније позајмити него дати живу кинту, зато се узима кредит, па ћемо ми већ некако да се испребивамо... међусобно.

Јел' ти стварно мислиш да су били само Јањушевић и Колесар?

AFord

Quote from: slawen on April 08, 2011, 07:18:29 AM

Шта је то референтна каматна стопа (а шта беше оно репо)?
Јел' има то неке везе са оним Загоровим обвезницама?

to je kamata koju NBS uzima bankama za kratkorocne (cestoo prekonocne) pozajmice. Ideja je sa je da kada to medjubankovno pozajmljivanje poskupi i banke ce povecati kamate te ce manje ljudi biti radi da  pozajme sto ce povuci deo love iz opticaja i smanjiti inflaciju.

Citao sam tog novog guvernera. Krajem prosle godine je rekao da ce inflacija ostati oko 8% onda je mesec dana kasnije izjavio kada je bila oko 10-12 da ce se spustiti krajem aprila. Sada povecavaju referentnu kamatu...
Covek nagadja i to tako amaterski.

AFord

nisam mogao da nadjem gde je to guverner rekao ali sam se setio da je Cvetkovic pocetom marta rekao da ce aprila inflacija skociti a posle aprila se vracamo u pretkrizno stanje...

slawen

Quote from: AFord on April 08, 2011, 10:50:45 AM
nisam mogao da nadjem gde je to guverner rekao ali sam se setio da je Cvetkovic pocetom marta rekao da ce aprila inflacija skociti a posle aprila se vracamo u pretkrizno stanje...
Možda ovo može da pomogne

A eve ga i grafikon

P.S. Znači, referentna = repo kamatna stopa?

Pijanista

Quoteто су биле њихове паре

Njine  :)

zagor te nej

Referentna kamatna stopa je kamatna stopa na prekonocno pozajmljivanje banaka. Repo stopa je stopa koju narodna banka koristi da referentna stopa ne bude samo targetovana nego I efektivna, jer repo operacijama narodna banka povlaci novac iz sistema ili ga upumpava u sistem. Repo pozajmljivanje je u sustini ugovor po kome jedna strana od druge pozajmi novac po repo stopi a za uzvrat drugoj strani isporuci kolateral u hartijama od vrednosti uz obavezu da kolateral kasnije otkupi vracanjem pozajmljene sume novca uz interes.
Niels Bohr

slawen

.... што ће рећи да могу, а не морају да се подударају, но на неки начин колидирају.
Хвала лепо.

tarana

Quote from: slawen on April 10, 2011, 02:56:40 PM
на неки начин колидирају.
a?
šta to znači kolidiraju?

slawen

То ми правници....

tarana

QuotePremijer je objasnio da neće biti novog produžetka roka za poboljšanje ponude, navodeći da se može očekivati samo otvaranje posebnog roka za pregovore.
:mrgreen:

tarana

saga o telekomu se nastavlja.
produzise produzeni rok u cilju poboljsavanja poboljsane ponude.
3.maj je rok u ovom nastavku.

zagor te nej

Niels Bohr

Pijanista

Ma jebo telekom, ode drzava....

Hate mail

AFord

gde ode krava ode i uze....

tarana