Samo za devojke  (Read 85085 times) Print

1 2 3 4 5 6 ... 10 B


Hate mail  August 20, 2011, 04:12:09 AM

The Culture of Critique...

Logged


slawen  August 20, 2011, 03:32:06 PM

... док су Бивас и Батхед нешто сасвим, сасвим другачије.
Они су међу цртаћима нешто као Ролингстонси међу овим музикантима, како то ја видим.

Logged


Ivan_D  August 20, 2011, 06:25:11 PM

Beavis & Butthead su dobri za klince od 15 do recimo 22, posle toga su u najmanju ruku bezveze.

Jedini dobar i konstantan humor koji su goyim napravili u Americi su Simpsonovi.

Ja Seinfeilda ne volim preterano, ali nije ni da mi se sasvim ne svidja. Alane, pogeldaj Arrested Development. 3 sezone su samo napravili jer nije publika posebno prihvatila, ali sjajni su. Meni makar.

Logged


Hate mail  August 20, 2011, 06:32:15 PM

Kojesta...

B&B su adult (isao je na UK MTV-u u 10:30PM po njihovom vremenu), highly subversive cartoon...

Logged


Hate mail  August 20, 2011, 06:33:48 PM

"goyim"? "goyim"?

Gde si ti odlutao...

Logged


Ivan_D  August 20, 2011, 07:02:57 PM

to je bio reply na tvoj "Gentile humor"!    :mrgreen:

Logged


Hate mail  August 20, 2011, 07:41:42 PM

Gentile je fin izraz dok je "goyim" zalosni misaoni koncept i produkt hiljadugodisnje mizerije inbred self-aggrandizing and self-worshipping psihopata iz pustinje.

Logged


Ivan_D  August 20, 2011, 07:49:31 PM

Iz pustinje??? Gde ima u Evropi pustinja???

Logged


Hate mail  August 20, 2011, 08:29:46 PM

Da si bar, kao ja, rekao "najbolji humor koji su Gentiles napravili je... <pa onda upises sta se to tebi tupilo kao najbolje>" e bi li diskusija nastavila u pravcu determinisanja koja je to serija ili cartoon vise meaningful sa stanovista engaged/subversive/social commentary diskursa, ti si kao i svaki neo-whatever koji pod stare dane ili usled advertizinga ili prosto infatuacije necim pronadje svoj instant "identitet", opalio po "goyim".

Nazvavsi tako samog sebe stokom. Jer koliko sam ti upratio narativ, po tzv. zakonima primitivnih plemena koja su pre, za vreme i posle rimskih osvajanja tog nekulturnog prostora tu obitavala, bivala deportovana iz jedne u drugu ili trecu drzavu ili se smucala usput puseci halucinogene billjke - si i sam "goyim". Usput si, by extension (by derivation?) i roditelje (oba) nazvao stokom, sve sam i bez icije pomoci ili poticaja. Wow.

Vidis, druskane, nema razlike izmedju smehotresja koje u meni izaziva popravoslavljivanje i posrbljavanje samoupravljackih masa prekovremenim radom sredstava javnog informisanja (i drugih institucija uvezanih u sistem opste-narodne odbrane) i pletora konsekventnih spektakularnih problema i drugih, more laughable pojavnih oblika jedne takve prekomande i onog uzrokovanog obzervacijom pojavnih oblika nesto bizarnije varijante koju ti prozivljavas.

Logged


AFord  August 20, 2011, 08:42:00 PM

Beavis & Butthead su dobri za klince od 15 do recimo 22, posle toga su u najmanju ruku bezveze.

Jedini dobar i konstantan humor koji su goyim napravili u Americi su Simpsonovi.

Ja Seinfeilda ne volim preterano, ali nije ni da mi se sasvim ne svidja. Alane, pogeldaj Arrested Development. 3 sezone su samo napravili jer nije publika posebno prihvatila, ali sjajni su. Meni makar.


TV smo skoro i prestali da gledamo. Cuo sam za AD mozda bas od tebe ali nikako ne nalazim snagu da sednem i nesto pogledam.

Logged


Ivan_D  August 21, 2011, 05:56:24 AM

Hate, covek, mnogo si nervozan. O'ladi malo, uzmi slobodan dan, nech se vykourit, idi potrosi negde pare.

Logged


Ivan_D  August 21, 2011, 02:20:50 PM

Vozio sad iz BP do Praga i sve vreme razmisljam zasto je Hate, posle druzenja online 10+ godina, tako grub i zao prema meni onda mi pade na pamet da on verovatno misli da 'goy' ima negativnu konotaciju sto nema (ili ima vrlo retko).

Ne zna covek, pa se bezveze naljutio. Ti si goy, ja sam goy, mi smo goyim, moja zena je shiksa itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Goyim

Quote
In Yiddish, it (Goy) is the only proper term for Gentile and many bilingual English and Yiddish speakers use it dispassionately or even deliberately.

Logged


E  August 21, 2011, 04:34:56 PM

Mozda zato sto se pravis da si nesto sto nisi, sto se foliras i tako. Bar ja to tako sa mojom niskom inteligencijom vidim. Da ostavimo sad po strani to sto mu vec izvesno vreme delis savete kako da zivi svoj zivot kao da je ovaj maloletan ili malouman.

Logged


Ivan_D  August 21, 2011, 04:50:12 PM

Foliram se kako i na sta se pravim da jesam??

Sto se saveta tice, oni su valjda uglavnom dobrodosli kad su dobronamerni i kad dolaze od nekog mudrijeg :) . Ili ne?

Logged


E  August 21, 2011, 05:02:03 PM

Foliras se tako sto pricas i dajes savete iz svoje perspektive, tipa treba ici u striptiz bar i slicne gluposti koje ti smatras nekakvim uzitkom i prestizem. Nije to lose tebi ako ti se svidja i niko ti ne prebacuje za to, ali trebalo bi da shvatis tako pametan da ne pricinjava svakome zadovoljstvo da ide u klub i pipa striptizete dok igraju lap dance i da im to nije zivotna misija.
Ta fora sa Jevrejima mi nije jasna. Nisi Jevrej, zasto se onda pravis da jesi? Te majica, te poslovice, te uzrecice, odakle to i zasto? Mislim tvoja stvar ali bode oci ta pokondirenost.
Saveti su dobrodosli samo onda i ako te neko pita za savet.

Logged


Ivan_D  August 21, 2011, 07:32:12 PM

Da si pratila moje savete ovde, videla bi da idu mnogo dublje od stripteasa, kockanja i lakih dama. Ukratko, cela jedna zivotna filozofija je izneta na tanjiru ovde da se posluzi ko hoce. Ali eto, jedino sto je zapamceno su kurve i kockari. Dang.

Ja sam ateista, to zna svako ko me i najmanje zna. Deda mi je bio Jevrej, njegov deda je bio rabin, bio sam od detinjstva clan jevrejske opstine itd. Nemoj da me teras da ti skeniram dokumente. Majcin deo familije mi je uvek bio blizi nego ocev (mada su mi i ocevi dragi), te sam vise poprimio od njih.
Ali da ponovim: ja sam 100% ateista.

Logged


E  August 21, 2011, 10:15:02 PM

Koliko ja znam Jevrej si ako ti je majka Jevrejka. No svejedno , to nije bio moj point. Ne treba nista da mi skeniras, stvarno me ne interesuje, cak ni to da li si ateista. Ne gledam ljude uopste kroz tu prizmu. Ne donosim zakljucke o ljudima na osnovu njihove religije, boje koze, seksualne opredeljenosti, but I do look deeper. Mozda ti to ne vidis isto kao sto ni ja ne vidim tu tvoju zivotnu filosofiju onko kako ti ocekujes da treba da je vidim. Ne vidim nikakvu filosofiju uopste.

P.S Mozda bi mogao i mene da posavetujes posto vidim da si dole na FB topicu vec zakljucio da imam nekakve probleme. Mozda imam neke za koje ti znas i da postoje a znas im i resenje a ja ih eto nisam svesna ili dovoljno inteligentna da ih sama resim.

Logged


Ivan_D  August 22, 2011, 06:03:47 AM

Quote
Koliko ja znam Jevrej si ako ti je majka Jevrejka.
To si u pravu. Jednom ja koristio neki izraz (cini mi se da je "jewing-down" (srpski: cenkanje) bilo u pitanju) i moj prijatelj Jonathan, koji je sam Jevrej i levo i desno se uvredi i kaze mi da je taj izraz uvredljiv. Ja mu rek'o ok je to, i ja sam 25% Jevrej. A on me pita kako to i ja mu rekoh da mi je deda po majci Jevrej, sto je on znao i od pre. A on kaze "Ah, you grandfather was a Jew. OK, let me think... your granfather was a Jew, so that makes you exactly 0% Jewish..."     :mrgreen:

A pazi kad sam morao da pogledam FB topic jer apsolutno nisam mogao da se setim da bih tebi bilo sta slicno rekao. I sad kad sam pogledao, kao sto sam i misli nisam ti nista slicno ni rekao.  xrotaeye

Logged


E  August 22, 2011, 01:07:35 PM


A pazi kad sam morao da pogledam FB topic jer apsolutno nisam mogao da se setim da bih tebi bilo sta slicno rekao. I sad kad sam pogledao, kao sto sam i misli nisam ti nista slicno ni rekao.  xrotaeye

Ivan_D
7k

 Offline

Posts: 2537

Re: FB
« Reply #33 on: August 15, 2011, 05:05:41 PM »
Quote
Quote from: E on August 15, 2011, 04:20:43 PM
Strasno. Doslo mi par puta da izbrisem profil, ali rekoh neka ga, sta me briga.

Glavno da si izbrisala mene iz prijatelja, to ti je sigurno resilo sve probleme     

Logged


Ivan_D  August 22, 2011, 03:02:15 PM

'alo bre Bosanka! To je bilo ironicno i odnosilo se na tvoja razmisljanja da izbrises profil na FB, sto nisi uradila, ali eto bila si izbrisala mene - kao da ce ti to resiti ostale razloge zbog kojih si razmisljala da izbrises profil.

Logged


E  August 22, 2011, 03:07:59 PM

wow
ignorance is bliss

Logged


E  August 22, 2011, 10:10:03 PM

'alo bre Bosanka! To je bilo ironicno i odnosilo se na tvoja razmisljanja da izbrises profil na FB, sto nisi uradila, ali eto bila si izbrisala mene - kao da ce ti to resiti ostale razloge zbog kojih si razmisljala da izbrises profil.

To tako mozes da se obracas Oksani, meni ne!

Logged
MalaKoala  September 13, 2011, 04:42:49 PM

i ova


Logged


MalaKoala  September 13, 2011, 04:44:13 PM


Logged


MalaKoala  September 13, 2011, 04:48:39 PM

malo saveta

5 Beautifully Clever Ways to Reuse Your Teabags

Tea has plenty of beauty benefits, but drinking it isn't the only one way to get them. So don't throw that bag away after your next cup. Instead, use it to perk up your eyes, give your body an antioxidant boost, and more. You'll never want to waste a bag again once you keep reading.

Get rid of puffy eyes. The tannins in tea really do help take down puffiness, so putting warm teabags you just used over your lids is a great way to refresh your eye area.

Take the sting out of a sunburn. Just use cooled-down teabags as a poultice. This works on other kinds of burns, too.

Have a skin-boosting bath. Drop a couple of teabags in the water before you get in the tub. Tea is chock-full of antioxidants, so bathing in it is anti-inflammatory (meaning it calms skin down) and may also have anti-aging benefits.

Fix a broken nail. If you don't have time to get to a salon, teabags provide a great temporary solution. Just tear off a little piece of the bag, wrap it around the tip, and then use topcoat or polish to adhere it. The cloth is extremely thin but also pretty strong, so it's ideal for holding a nail together.

Deodorize stinky armpits and feet. In a pinch, swiping wet teabags under your arms will help neutralize odor, and soaking your feet in tea water made with old teabags is another great stank killer.


Logged


MalaKoala  September 13, 2011, 04:50:32 PM

Huito: The Hair Dye You Can Eat

Huito is the natural equivalent of bacon cupcakes: an unexpected combination that really hits the spot for some people. The yummy fruit, which grows across the Caribbean and all the way down to Peru, makes both great jam and a pretty awesome black hair dye. When ripe, it's popular as a flavor for preserves and ice cream, but when it's still green the geniposidic acid it contains makes a tenacious dye when it oxidizes, dyeing anything it touches a rich blue-black.

It's popular for both temporary tattoos and hair color, and it makes a gentle alternative to henna or indigo. So if you're looking for lush black hair color without chemical dyes, pop by your specialty grocery and see if they have any huito. If you can't find the fruit but want to try the dye anyway, you can also buy huito extract (it's sometimes also called jagua) in many health food stores.

Logged


baggio  September 13, 2011, 06:52:39 PM


Logged


Mirabella  September 14, 2011, 01:23:19 AM

Boje/nijanse su prelepe, jedino ne volim onaj pearl efekat.

Ja sam nosila crni, tamno zeleni, teget, tamno-tamne boje vina lak za nokte pre 20 kusur godina  :)  Uz normalni, poslovni look.   8-)


Logged


MalaKoala  September 19, 2011, 02:51:02 PM

ove dve haljinice su mi nekako bile najlepse sinoc

Sofia je predivno izgleda u ovoj haljini, ali sama haljina mi nekako nije imala wow faktor :)

Logged


Mirabella  September 19, 2011, 03:17:38 PM

Ali je zato telo imalo!  :mrgreen:

Logged


MalaKoala  September 19, 2011, 03:19:01 PM

bez premca!  :mrgreen:
totally hot!!

Logged


baggio  September 20, 2011, 04:58:44 PM

Sofia je zivi pish u Modern Family. :!:

Inace, ovo crveno 'aljince je famozno na njenom telu.

Loggedurbana  November 20, 2011, 11:50:19 PM

devojke, jeste probale sjajni, trajni shellac lak za nokte?
ako jeste, kakva su vam iskustva?

Logged


MalaKoala  December 21, 2011, 04:48:44 PM

da li neko zna kakvog je ukusa ova vrsta karfiola (Romanesco broccoli)?


i u kojim prodavnicama i u kom vremenskom periodu moze da se kupi (u USi)? :)

Logged
Mirabella  February 15, 2012, 08:28:18 PM

Prvi!  :)

Logged


baggio  February 15, 2012, 09:34:17 PM

I ja bih izabrala prvi (kad bih morala), ali moram da priznam da ni jedan nije po mom ukusu.

Logged


MalaKoala  February 15, 2012, 10:11:41 PM

prvi je najneobicniji, da.  :)

a kakve volis?

Logged


baggio  February 16, 2012, 05:35:08 PM

Kao prvo uglavnom volim belo zlato ( znaci, zuto otpada), a zatim ne volim drago kamenje u boji.

I sta si ti na kraju izabrala?

Logged


MalaKoala  February 16, 2012, 05:44:44 PM

nije za mene.  ;) ali najverovatnije ce biti ovaj prvi.
slaze joj se uz personality :)

Logged


E  February 16, 2012, 09:36:02 PM

A jeste cule za silverlime? Meni su mnogo slatki njihovi privesci za lancic na kome mozes da ugraviras imena ili datume

http://thesilverlime.com/item_111/patterns-of-love.htm

Logged


E  February 16, 2012, 09:38:50 PM

Inace od ova tri prstencica gore mi se ni jedan nesto ne svidja. Drugi prsten ima lep dizajn ali mi se ne svidja kombinacija zuto-belo zlato.

Logged


MalaKoala  February 16, 2012, 09:49:33 PM

da...ja mislim da su ga tako napravili da bi boje mogle da stand out.
da je sve belo zlato ne bi svi ti kamencici dosli do izrazaja.

bar se meni tako cini.


Logged


MalaKoala  February 16, 2012, 09:52:31 PM

ja sam bacila oko na prstencice od ruzicastog zlata (mislim da ga zovu i rose gold ili tako nekako).  :)

neobicno je, a i da izadjem iz ustaljenog belog zlato ili srebra.

nisam ni ja ljubitelj zutog zlata. niti mi ide sa bojom koze... :)

Logged


MalaKoala  February 16, 2012, 09:55:55 PM

a kombinacija ruzicastog i crnog ide sjajno :)

Logged


E  February 16, 2012, 09:56:30 PM

ja volim zuto zlato, valjda zato sto sam cigance  xrofl

Logged