News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Meanwhile, in Mexico...

Started by Hate mail, September 28, 2011, 05:25:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: Pareski do on March 07, 2014, 12:36:57 AM
Quote from: MalaKoala on March 04, 2014, 08:39:40 PM
zato sto je Srbin ili...?

Зато што je oва риба рекла да је леп

Njoj su bili lepi i Lenny Kravitz i Derek Jeter (tu mi se i - otherwise cute - Minka Kelly zamerila).  Dobro, ona je Brazilka i takve veze su uobicajene.  Sto se nje same tice, to sam i rekla negde pre, ona je vrlo privlacna sve dok se ne osmehne.  Oni Drakula ocnjaci totalno kvare sliku.

http://www.showziji.com/adriana-lima-hd-wallpaper/adriana-lima-smile-beauty-wallpapers-full-hd-desktop/

Sto neko rece, postoje misljenja i cinjenice.  Objektivna  cinjenica je on relativno neprivlacan (zrikav, to begin with).  Subjektivno misljenje moze da bude da je, recimo, sarmantan, epitet uobicajen za objektivno neprivlacne ljude, koji, mozda, poseduju "nesto" sto ih cini privlacni(ji)ma.

Ja sam ga upoznala na nekom prijemu i dojmio me se kao obicni dziberas, neprilicno odeven u onaj namerno pocepani jeans i neki pederski sakojcic uz telo, preko razdrljene i izguzvane bele kosulje.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Hate, I wanna see you in next such article:

http://finance.yahoo.com/news/expats-ditching-u-s--passports-151127757.html

Speaking of passports, ja sam se iz ljubavi prema NL drzavljanstvu odrekao nekoliko drugih drzavljanstava koja bih sigurno lako dobio. Hrvatski, madjarski, crnogorski, izraelski...
Kad sam dobio NL drzavljanstvo u pismu je pisalo da buduci da vec imam jugoslovensko drzavljanstvo, ako u buducnosti dobrovoljno uzmem trece drzavljanstvo automatski cu izgubiti NL. :(

Ali ti Hate, nema da brines, sredicemo ti UA pasos  :mrgreen:
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

promašio si temu, koliko vidim nema ovo mnogo veze sa državljanstvom... samo tax, tax, tax, tax...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Izrael je "for jews only", sto ti nisi. Tako da....
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

MalaKoala

Ivan_D

Quote from: Hate mail on March 12, 2014, 01:15:57 PM
Izrael je "for jews only", sto ti nisi. Tako da....

Ma covece nemoj da projektujes svoj nedostatak kreativnosti na mene. Istina, ti nisi Jevrej i ne bi mogao da dobijes izraelski pasos. Where, ja nisam Jevrej i mogao bih da ga dobijem.

Kao i bilo koji od gore navedenih. Bez preterano mnogo jurcanja i za manje od 2 godine. Madjarski verovatno najlakse, za manje od godinu dana.

Hate mail

Daisy

speaking of passports...

... dvojica putnika uspela da se ukrcaju koristeći ukradene pasoše. Prvi od njih leteo je kao Luiđi Maraldi (37), Italijan koji je ostao bez putnih isprava tokom prošlogodišnjeg odmora u Puketu na Tajlandu. On je ostavio pasoš u službi za iznajmljivanje bicikala, a kada se vratio po njega, radnica mu je rekla da ga je uzeo "čovek koji se predstavio kao Maraldijev muž". Drugi je leteo sa austrijskim pasošem na ime Kristijana Kozela (30), koji je ukraden 2012, takođe na Tajlandu.

... i grafička prezentacija

http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/umrla-poslednja-nada-nasli-vrat-i-rep-malezijskog-aviona/128757.phtml
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Uliju Henesu 3,5 godine robije

IZVOR. B92 | AK

Predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes osuđen je na 3,5 godina robije zbog utaje skoro 30 miliona evra poreza.

Henes se sam predao vlastima i priznao da je utajio osam puta više novca nego što su to vlasti pretpostavljale, nadajuči se da će ga to spasiti zatvorske kazne.

Javni tužilac je u Minhenu traži za Henesa 5,5 godina zatvorske kazne, ali je sud odlučio da to bude 3,5 godina. Ovom presudom Henes će sigurno ostati i bez funkije predsednika aktuelnog šampiona Evrope.

Henes je počinio krivično delo zbog koga po nemačkom zakonu ne može dobiti uslovnu kaznu, a u prilog mu nije išlo je što je u pitanju jedna od najvećih utaja poreza u istoriji države.

uli dodji kod nas i ponesi pare i nema brineš za rabiju! #apelacioni
(majstor, 13. mart 2014 14:30)

Ovo je vise kazna za pohlepu i glupost, za utaju poreza se izvukao.
(Rabešandratana, 13. mart 2014 14:44)

eh, kad već ide na letovanje... mogao je prvo da uplati koji milion u Hate/Ivan retirement plan
milion gore-dole isto bi prošo

Ivan_D

Quoteeh, kad već ide na letovanje... mogao je prvo da uplati koji milion u Hate/Ivan retirement plan
milion gore-dole isto bi prošo

Ah covek, nije to retirement plan, vec the life itself.

Ja sam pre jedno 3 godine izracunao da bi mi 6 miliona eura bilo dovoljno da do kraja zivota mogu stalno da putujem i da nista ne radim. I od tada, kao date, stalno mastam o tome  :)

Posto su to dve stvari koje najvise volem da radim - putovati i neraditi.

Toliko sam zadojen idejom da sam cak spreman na kompromise i prihvatio bih, u ovom momentu, i pola od Hateovih $10M, koliko mislim da moze da uradi bez problema.

Hate mail

Mozda bi trebalo da "pratis rad" g. Jonathana i ubedis ga da podeli sa tobom ono sto ce (mozda) dobiti kad mu umru mama i tata...

MalaKoala

ja se divim ljudima koji mogu da nista ne rade.
meni bi to prijalo jedno nedelju dana. posle bih se verovatno obesila u kupatilu od dosade.

Ivan_D

QuoteMozda bi trebalo da "pratis rad" g. Jonathana i ubedis ga da podeli sa tobom ono sto ce (mozda) dobiti kad mu umru mama i tata...

No deal. Verovatno nece dobiti vise od 500k-700k i do tada ce najverovatnije sav taj novac biti accounted for.

I nemoj da se izvlacis vise.

Hate mail

Time to join the workforce, buddy. Life of poverty simply isn't working.

Pijanista

Hate, otac jedne od onih Ivanovih Ukrajinki je lider demokratske opozicije i zeli da iznese 50 mil Evra na sigurno. Ako pomognes demokratizaciji zemlje i izbavljenje ispod ruske cizme, tvoja provizija je 20%. Sve sto treba je da uplatis processing fee od 20,000evra na racun koji ce ti Ivan ostaviti...

Ivan_D

Ivan_D

I jedan od komentara:

QuoteSlowing down and enjoying life is reserved for people who are comfortable with themselves and who they are within.

People who get high off of being too busy so they have no time to think or breath are empty shells. They know that so they need to cover up their emptiness with busyness.

Usually these are the same people who are afraid of retiring because they don't know what do to with themselves.

I sto neko rece "The problem with the rat race is even if you win it, you're still a rat"

Hate mail

Meanwhile, you, too, are busy: busy selling Jonathan's "articles".

I wonder who the hell is busy buying some unemployable niemand's uneducated thoughts on random subjects.

Ivan_D

Unemployable: checks
Niemand: checks
Random subjects: check
Uneducated: not so much. Jonathan je relativno obrazovan, iz dobre je familije i to najmanje 4 generacije unazad i odlican je pisac.

QuoteI wonder who the hell is busy buying some unemployable niemand's uneducated thoughts on random subjects.

It's all in the delivery.   :)

Daisy

Ako se pretplatiš moći ćeš lično da proveriš kvalitet članaka.  :lol:

Verovatno sada ima vikend popust 10%.
(to za one koji se premišljaju)

Ako na tvoju preporuku, dođe novi pretplatnik, eto novih 10%.

Daisy

Pariz, par/nepar

Only motorists whose cars have odd-numbered registration plates will be allowed to drive.

On Tuesday, if the restrictions remain in place, it will be the turn of those with even-numbered plates.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26599010

MalaKoala

a ko je tebe slag'o da ljudi koji rade ne enjoy life?

Mirabella

Ihaaaaaa, kad smo mi izmislili par-nepar, bese to 79.-80. ako se ne varam.

Ivan_D

Ja mislim da je bilo godinu dve kasnije, secam se da je moj otac rekao "Eto, a smejali smo se Rumunima..."

Secam se i da je vlasnik najvece kafane u nasoj varosi, Eda se zvao, kupio jos jadan auto pa imao i par i nepar.

Mirabella

Moje secanje je bolje od tvoga  ;)  A recicu ti i zasto, osim cinjenice da sam neznatno starija od tebe  ;) pa bolje i pamtim.

Moj tata je kupio jos jedan auto ("peglicu") da bi mogao da svakodnevno obilazi stare roditelje a narocito ako zatreba.  To je definitivno bilo 1979. pre nego sto sam otisla u Tanzaniju marta 1980.  Tamo nam je negde kasnije 1980. stigla vest da je bivsa devojka mog ondasnjeg muza (a koju sam i ja znala) stradala u saobracajnoj nesreci - a zureci da se vrati kuci do ponoci zbog par-nepar sistema - i ostala nepokretna.

http://sh.wikipedia.org/wiki/1979

Mere štednje nafte u SFRJ zbog Nafnog šoka - krajem godine vožnja par-nepar

Ivan_D

Verovatno si u pravu ondak.

Inace, Tanzanija je poznata po voodoo dolls...    :P

Puj, da ne cuje zlo.  :cry:

Ivan_D

Nego, Mirabella, ti si iz NYC a i zalazis u te krugove, si znala ovu:

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-26619495

Nezavisno od tragedije, kakvo je uopste to ime L'Wren? A zena ne izgleda kao African American.

Superhik

...na temu par-nepara, secam se da je moj komsija imao Keca cija se registracija zavrsavala cifrom 3.

Naravno da je u roku od odmah smislio tehnologiju kako da je, uz pomoc lepljivih traka cini mi se, po potrebi pretvara u - 8

:mrgreen:

...a secam se, naravno, i - ovoga:

Ivan_D

Forgery is the mother of all prosperity.   :mrgreen:

Well, maybe.  xrotaeye

Mirabella

Quote from: Ivan_D on March 17, 2014, 05:43:46 PM
Nego, Mirabella, ti si iz NYC a i zalazis u te krugove, si znala ovu:

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-26619495

Nezavisno od tragedije, kakvo je uopste to ime L'Wren? A zena ne izgleda kao African American.

Pa to je umetnicko ime

http://en.wikipedia.org/wiki/L%27Wren_Scott

I ne zalazim ti ja po tim krugovima ovde, ponekad, ali zaista retko.  Ti krugovi su bili nekada davno po Beogradu i YU. 

Ovdasnji krugovi su kuca-poso-kuca  :mrgreen:, poneki koncert (sad u petak Billy Joel u MSG :)), Broadway show, rucak/vecera sa muzem i/ili prijateljima, nekoliko putovanja godisnje, BBQ, basta.  :)

Ivan_D

Nothing's bigger than the little things :)

Ivan_D

MW London:
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/telford-central-passengers-warned-beware-3261285

Opet se nasao neki niemand da bude pametan. I opet se nasla rulja da to odobri i ohrabri.

Hate mail

Hate mail

Daisy

Evropska pijaca pasoša

U isto vreme kada je 2011. godine ondašnji premijer Portugala Pedro Pasuš Kueljo poručio mladim nezaposlenim sunarodnicima da je najbolje da emigriraju jer kod kuće hleba nema, zvanični Lisabon počeo je da razrađuje šemu "zlatnih viza" za strance.

Dovoljno je bilo da imućni dođoš kupi imanje u Portugaliji za pola miliona evra, provede u toj zemlji sedam dana, pa da stekne dozvolu boravaka, i neograničenog kretanja po EU. Druga varijanta da se finansijska elita nekadašnjeg trećeg sveta, preko Portugalije dokopa Evrope, bila je da uloži milion evra u lokalni biznis ili otvori 10 radnih mesta u toj zemlji.

Od 2012. godine, Lisabon je izdao 734 takve "zlatne vize" i zgrnuo preko 440 miliona evra. Više 80 odsto kupaca portugalskih "zlatnih viza" jesu kineski državljani, koji na veliko kupuju vinograde i životinjske farme, prenosi Bi-Bi-Si.

Za onih stotinak hiljada Portugalaca koji su po savetu Pedra Pasuša Kuelja u međuvremenu emigrirali u Brazil, Angolu ili Mozambik, savet sadašnjeg predsednika države Anibala Kavako Silve je da "ostanu u zemlji i probaju da se zaposle na seoskim gazdinstvima", kod domaćih i stranih posednika.

Umesto njih, novopečene "zlatne" pridošlice sada imaju rok od šest godina da se prilagode Portugaliji, nauče jezik i po mogućnosti uključe u lokalne privredne komore ako se nadaju da za šest godina steknu pravo na pasoš EU.

Neometeni previranjima na evropskom tržištu rada i beznadežnim rastom nezaposlenosti među tamošnjom omladinom, strani bogataši odskora uočavaju da im i druge članice EU prostiru crveni tepih dugogodišnje dobrodošlice.

Da bi pazarili dozvolu boravka u Grčkoj, strani bogataši treba da usmere četvrt miliona evra na kupovinu imanja u zemlji gde je vrednost nekretnina od 2008. godine opala za najmanje 33 odsto, ističe Janis Revitis, predsednik Grčke federacije agenata za nekretnine.

"Danas su 80 odsto kupaca na ostrvima stranci, a svega petina Grci. Stranim državljanima je veoma interesantna mogućnost da dobiju boravišnu dozvolu ako u Grčku ulože 250.000 evra", ističe Revitis, koji spominje da su cene luksuznih vila širom Grčke, od Halkidikija (koji je popularan među ruskim investitorima) do Mikonosa (gde je sve više turskih kupaca), prepolovljene u poslednjih šest godina.

Osiromašeni evropski susedi Portugalije i Grčke nisu dugo oklevali da se pridruže trgovini pasošima za keš. Španija je nedavno pokrenula svoj program "zlatnih viza". Da bi se dobila dozvola boravka (sa kasnijim kvalifikacijama za pasoš), potrebna investicija od pola miliona evra plus 183 dana provedena u zemlji.

Valeta je u januaru – tek na veliki pritisak Brisela – prihvatila da od stranaca koji bi da postanu vlasnici malteških pasoša zahteva ne samo minimum 350.000 evra investicije (u nekretninama) već i godinu dana života na Malti.

Trci za strane kupce domaćih pasoša odnedavno se pridružuju Bugarska (dovoljno je pola miliona dolara, tvrdi OECD), Makedonija, Rumunija, Mađarska, Holandija...

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827529

Vidi.... Sa 500.000 evra, 1 milion itd - svuda si dobro dosao i uvek si bio! Ne vidim kako je ovo povezano s krizom, jer sa tolikim parama si uvek mogao da biras gde ces da zivis i ulazes... Evo, primera radi - Svajcarska nije u krizi, a ako imas 100.000 evra (120K CHF) da otvoris GmbH, nadji coveka od poverenja sa CH papirima, otvori na njegovo ime i odmah zaposli sam sebe! Kad imas ugovor, podneses zahtev za B vizu, i eto - imas Svajcarske papire, za 100-120k evra, a ne portugalske za 500k.
(Igor, 23. mart 2014 22:37)

Smesno. Evo u Madjarskoj samo treba vezica mala i za 1,000 eura dobijete pasos, kao sto su Albanci uzimali kod nas zbog belog sengena. Navede se neki cukun deda madjar kao da vam je bio predak, odete lepo do Budimpeste potpisete se i cao zdravo. Madjarski pasos pristup EU trzistu rada i caoooo, dva druga sam doveo za Austriju tako planiram da povucem koliko god mogu dok moze.
(Vlada, 23. mart 2014 23:10)

Quote from: Ivan_D on March 12, 2014, 11:59:49 AM

Speaking of passports, ja sam se iz ljubavi prema NL drzavljanstvu odrekao nekoliko drugih drzavljanstava koja bih sigurno lako dobio. Hrvatski, madjarski, crnogorski, izraelski...

Hate mail

I sad ce ta bankrotirana USSR-EU da od novca otetog od poreskih obveznika kojima je ionako vec pun kurac masovne trecesvetske imigracije i prihvatanja svih tih Rumuna i ostalih bednika sa Istoka (o masama evrobirokrata iz Brisela i drugde koji ih takodje royally pljackaju da i ne govorim) da hrani i 40 miliona gologuzih tzv. Ukrajinaca koji Moskvi duguju 18 milijardi USD? LOL!

Daisy

U Kini će se uskoro prodavati "flaširani vazduh"

| DAILY MAIL

Kina nudi dašak svežeg vazduha turistima kojima smeta visoka zagađenost, tako što im prodaje bočice sa kiseonikom.

U pokušaju da se ukaže na opasan nivo smoga, koji Svetska zdravstvena organizacija opisuje kao "krizu životne sredine", na ulicama će se prodavati konzervirani vazduh.

Bočice vazduha biće proizvođene u jugozapadnoj provinciji Guejdžou, a "pakovaće" se vazduh iz eko turističkih zona poput Fanđinga i Leigonga i to od 20. juna.

Međutim, preduzetnici od toga već zarađuju.

Kostimirani likovi pod nazivom Oxygen Babies dele flašice sa vazduhom prikupljenim u Tjanmu planinama.

Inspiracija za ovu ideju došla je iz Japana gde se kod planine Fudži prodaju slične bočice vazduha.

Takođe, prošle godine je izvesni Čen Guangbiao, koji se obogatio zahvaljujući reciklaži, tvrdio da je prodao 10 miliona takvih limenki za samo 10 dana, u vreme kad je nivo zagađenja bio rekordno visok.

http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828414

Ivan_D

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=26&nav_category=78&nav_id=828612

Kao što sam već više puta napisao, ovaj "borac za slobodu" je u stvarnosti ordinarni špijun i izdajnik. Sadašnja američka socijalistička administracija je veoma problematična, a to je, na drugi način, bila i ona nekompetentna i populistička Bušova, ali SAD je ipak još uvek jedna od najslobodnijih država sveta, gde su građanske slobode maksimalno zaštićene, pa ako neko izda zakletvu koju je položio, ukrade poverljive podatke i omogući pristup običnim diktaturama poput Kine i Rusije, gde država može ne samo da prisluškuje građane bez ikakvog nadzora, za razliku od SAD gde je takav nadzor i te kako postojao čak i ako su se greške događale, već, pošto stvarnih demokratskih mehanizama nema i vladajuća mafija je odgovorna samo sebi, da im radi bukvalno šta joj padne na pamet, uključujući i gaženje tenkovima, trpanje u logore, cenzuru, politička ubistva, nameštene procese i štelovanje izbora tamo gde ih uopšte ima, nema drugog opisa koji se može primeniti na takvu individuu, a njeno dizanje u nebesa od strane nekih krugova na Zapadu je posledica ili (u slučaju raznih levičarskih pseudointelektualaca koji poseduju prave informacije, ali su odlučni da ih na svaki način deformišu i falsifikuju da bi naškodili SAD i zapadnoj civilizaciji jer su odvajkada njihovi unutrašnji neprijatelji, koji su se tradicionalno svrstavali uz svaku spoljnu pretnju) najobičnijeg i zlonamernog petokolonaštva, ili, u slučaju mlađih i neukih ljudi, prosto neukosti i neobaveštenosti o pravom stanju stvari.
(EU Citizen, 26. mart 2014 08:01)

xjap

Daisy

Sadašnja američka socijalistička administracija je veoma problematična, a to je, na drugi način, bila i ona nekompetentna i populistička Bušova, ali SAD je ipak još uvek jedna od najslobodnijih država sveta, gde su građanske slobode maksimalno zaštićene, pa ako neko izda zakletvu koju je položio, ukrade poverljive podatke i omogući pristup običnim diktaturama poput Kine i Rusije, gde država može ne samo da prisluškuje građane bez ikakvog nadzora, za razliku od SAD gde je takav nadzor i te kako postojao čak i ako su se greške događale, već, pošto stvarnih demokratskih mehanizama nema i vladajuća mafija je odgovorna samo sebi, da im radi bukvalno šta joj padne na pamet, uključujući i gaženje tenkovima, trpanje u logore, cenzuru, politička ubistva, nameštene procese i štelovanje izbora tamo gde ih uopšte ima, nema drugog opisa koji se može primeniti na takvu individuu, a njeno dizanje u nebesa od strane nekih krugova na Zapadu je posledica ili (u slučaju raznih levičarskih pseudointelektualaca koji poseduju prave informacije, ali su odlučni da ih na svaki način deformišu i falsifikuju da bi naškodili SAD i zapadnoj civilizaciji jer su odvajkada njihovi unutrašnji neprijatelji, koji su se tradicionalno svrstavali uz svaku spoljnu pretnju) najobičnijeg i zlonamernog petokolonaštva, ili, u slučaju mlađih i neukih ljudi, prosto neukosti i neobaveštenosti o pravom stanju stvari.

(EU Citizen, 26. mart 2014 08:01)

jbt, jedna, jedina rečenica
više od 10 reda
:shock:

Daisy

Ivan_D

Quotejbt, jedna, jedina rečenica
više od 10 reda

To su ti literarne slobode.  :mrgreen:

Ne drzi me za slovo, posto sam citao to pre skoro 30 godina, ali cini mi se da je cela Marquezova knjiga "Pukovniku nema ko da pise" pisana u jednoj recenici. Ili svaki chapter je jedna recenica. Cini mi se, mrzi me sad da trazim po netu a nemam knjigu ovde.

Hate mail

Ivan_D

MW Serbia:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=26&nav_category=16&nav_id=828649

'apsi, 'apsi, 'apsi!!!

Ne znam tacno ko koga hapsi i zasto, ali polazim od pretpostavke da tamo nema nevinih, tako da pozdravljam. 

Daisy

Male university students in North Korea are now required to get the same haircut as their leader Kim Jong-un, it is reported.

Meanwhile, a North Korean now living in China says the look is actually unpopular at home because people think it resembles Chinese smugglers. "Until the mid-2000s, we called it the 'Chinese smuggler haircut'," the Korea Times reports.

Late leader Kim Jong-il, who ruled North Korea for 17 years, sported a bouffant hairstyle, reportedly in order to look taller.

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26747649

Mirabella