News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

† ☪ ✡ ☆

Started by Daisy, November 24, 2012, 09:13:28 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

E

:( pa sto ne kazete lepo, nego se sprdate imenima

Pijanista

Pijanista

Deda Natase Bekvalac (ne zezam se, stvarno izaslo u novinama)

Hate mail

Ja nikad u zivotu (dok sam tamo ziveo) nisam cuo za niti sretao ljude sa takvim imenima. Bekvalac, Polumenta, Kapisoda, taj rad. Ne mogu sad svega da se setim, mislim svega sto sam unazad koju godinu video po online izdanjima srboidnih novina a sto je tamo sad neka estrada i "poznate licnosti", manekeni i slicna za metak iza uveta zrela menazerija retarda i flaming faggot drama-queen beskorisnih i potpuno unstable likova. WTF? Ko je sav taj svet? Znam da u istocnoj Srbiji medju Vlasima ima tako nekih ajd zdravo prezimena. Izgleda da su neki misteriozni i bar do pre 15 godina nevidljivi slojevi stanovnistva totalno preuzeli tu neku javnu scenu.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

MalaKoala

kad smo kod vlaskih prezimena...jesi li znao da su Abrasevic i Balasevic vlaska prezimena?  :)

http://www.poreklo.rs/2012/04/30/vla%C5%A1ka-prezimena/

Hate mail

Nisam znao ali nisam ni razmisljao.

Pareski do

Quote from: Hate mail on April 23, 2014, 12:42:47 AM
Ja nikad u zivotu (dok sam tamo ziveo) nisam cuo za niti sretao ljude sa takvim imenima. Bekvalac, Polumenta, Kapisoda, taj rad. Ne mogu sad svega da se setim, mislim svega sto sam unazad koju godinu video po online izdanjima srboidnih novina a sto je tamo sad neka estrada i "poznate licnosti", manekeni i slicna za metak iza uveta zrela menazerija retarda i flaming faggot drama-queen beskorisnih i potpuno unstable likova. WTF? Ko je sav taj svet? Znam da u istocnoj Srbiji medju Vlasima ima tako nekih ajd zdravo prezimena. Izgleda da su neki misteriozni i bar do pre 15 godina nevidljivi slojevi stanovnistva totalno preuzeli tu neku javnu scenu.

Каписоде - Цетињани, ретко гадно братство, немају једну карактерну особу међу њих 100, раније се презивали Стањевић, добили презиме од Млетака по служби (capo soldi). Фамозни Црногорци за које ти рекох да се на њихово поштење и храброст не бих ослањао баш као ни на новосадску културу.

Полументе - бјелопољски муслимани, ти су ти може бити род, кретали се по том крају мада кажу да су од Братоножића.

Беквалци - пречани, Бачвани ја мислим, тамо су иначе чешћа презимена на -ов, -ев, -ац, -ски, -чки и чине по некима и до 40% презимена

Балашевића има Влаха али има и бачких Буњеваца, нису сродни. Мислим да има и православних Срба од којих је онај несрећни Ђорђе, на концерту 1994. је препричавао како су му други објашњавали шта је он, те да су од Мађара, те да су Власи ("зовите ме Азем"). Ко ће им га знати шта значи балаш, ко ги јебе.

Абрашевић је од "абраш" влашке/румунске речи за проклетника, злог човека. Да није био левичарск песник нико жив не би чуо за Косту Абрашевића, иначе рођеног у Охриду?

Superhik

Pareski, jel ti ovo citas odnekud, ili onako `iz glave`?

Ozbiljno pitam.

MalaKoala

to za Kostu, nisi dobro izguglao  :mrgreen:
covek nema veze sa Vlasima. njegovo prezime je bilo Hristic (otac Makedonac, majka grckog porekla)
kada se upisao u skolu, zbog pega na licu zvali su ga Abraš (abras je TURSKA rec i znaci pegav ili saren), uciteljica je Kostu upisala pod imenom Abraševic.  :)

a Balasevic mi NIKAKO nije zvucalo Vlasko. ni sad mi ne zvuci  :)

sve u svemu, ta lista prezimena mi je sumnjiva  :)

Ivan_D

Quote from: Superhik on April 24, 2014, 10:23:56 AM

Eh i ti pitas svasta. Postavljanje ezoterickih, gotovo neproverljivih informacija kao gotove cinjenice je modus operandi Pareskog.

Par puta nisam bio lenj i uzeo sam da tragam po njegovim, u najmanju ruku, obskurnim informacijama i uvek su se pokazale ili kao outright netacne, ili kao diskutabilni nazori vrlo uskog broja ljudi (ljudi toliko ludih da ih nisu primili ni u SANU, go figure), one-man bloggera i takvih ljudi. Slicnih Tesicu recimo, ali na drugom nivou. Tesic je mainstream za takve ludake po Srbiji i Rusiji, dok su ovi izvori Pareskog cesto jos ludji, ali zahtevaju napor (da se procitaju/razumeju/istraze/obore kao netacne), te nisu toliko zahvatili maha kod ludjeg dela drustva kao recimo Tesic & ekipa.

tempo

i polje njegovog interesovanja su najcesce unutarplemenski i medjuplemenski odnosi i sve sto ta problematika nosi. pitanja poglavica, vraceva, rituala, teritorija, infiltracija, krvi i rusa.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Quote from: Ivan_D on April 25, 2014, 01:44:17 PM
kod ludjeg dela drustva kao recimo Tesic & ekipa.

:mrgreen:

Pareski do

Ozbiljno pitam.

Све прочитао, нешто запамтио, нечег се подсетио.

Озбиљно одговорио.

Pareski do

Quote from: MalaKoala on April 24, 2014, 01:54:55 PM
to za Kostu, nisi dobro izguglao  :mrgreen:
covek nema veze sa Vlasima. njegovo prezime je bilo Hristic (otac Makedonac, majka grckog porekla)
kada se upisao u skolu, zbog pega na licu zvali su ga Abraš (abras je TURSKA rec i znaci pegav ili saren), uciteljica je Kostu upisala pod imenom Abraševic.  :)

a Balasevic mi NIKAKO nije zvucalo Vlasko. ni sad mi ne zvuci  :)

sve u svemu, ta lista prezimena mi je sumnjiva  :)

Ја ти кажем како је на влашком, за турски не знам, ни за дубиозне приче дубиозних ликова са по два три имена, презимена, родна места, датума рођења итд. У тај архив залазио нисам ;)

Која ти од ових имена делују kao влашка? http://nacionalnisavetvlaha.rs/onamarukovodstvo.html

А Поповић ти звучи влашко? Мој друг из Канаде, његови из Кладова, додуше су на влашком имали другачије презиме. Имај на уму да део Влаха источне Србије чини словенско становништво које је повлашено, баш као и да су то вероватно све некада били Срби који су боравком по Олтенији, Банату и Ердељу попримили тамошњи језик и у повратним миграцијама XVII-XVIII векова га вратили са собом.

Иначе две (супротстављене) влашке странке у Србији предводе два Балашевића

Pareski do

Quote from: Ivan_D on April 25, 2014, 01:44:17 PM

Eh i ti pitas svasta. Postavljanje ezoterickih, gotovo neproverljivih informacija kao gotove cinjenice je modus operandi Pareskog.

То што си ти необразован не значи да

ономастика (наука о именима) која oбухвата топонимију (и унутар исте микротопонимију која се бави именима њива, брежуљака, потока) и антропонимију (имена, презимена, хипокористици) некаква езотерија.

http://en.wikipedia.org/wiki/Onomastics

А што се САНУ тиче, у Ономатолошким прилозима је радо објављивао своје радове Егон Фекете, Алија Хоџовић, Сенахид Халиловић, Петар Шимуновић, Асим Пецо итд. http://www.kupindo.com/Jezicki-prirucnici/17397765_Onomatoloski-prilozi-XVIII

Ivan_D

Deda moje bivse devojke u CZ se rodio u Rumuniji i tamo je valjda bio do svoje 18 i govorio je dobro i rumunski i madjarski. I ja pitao njegovu zenu, tj. babu od ove moje bivse devojke da li i ona zna madjarski, a ona rece. "Ne, ja znam samo: nem szeretem fekete"   Česi...    :roll:

Pijanista

Vujadin Boskov.

P.S. To je neki sport.

MalaKoala

Quote from: Pareski do on April 27, 2014, 02:31:48 AM
Quote from: MalaKoala on April 24, 2014, 01:54:55 PM
to za Kostu, nisi dobro izguglao  :mrgreen:
kada se upisao u skolu, zbog pega na licu zvali su ga Abraš (abras je TURSKA rec i znaci pegav ili saren), uciteljica je Kostu upisala pod imenom Abraševic.  :)

a Balasevic mi NIKAKO nije zvucalo Vlasko. ni sad mi ne zvuci  :)

sve u svemu, ta lista prezimena mi je sumnjiva  :)

Ја ти кажем како је на влашком, за турски не знам, ни за дубиозне приче дубиозних ликова са по два три имена, презимена, родна места, датума рођења итд. У тај архив залазио нисам ;)

Која ти од ових имена делују kao влашка? http://nacionalnisavetvlaha.rs/onamarukovodstvo.html

А Поповић ти звучи влашко? Мој друг из Канаде, његови из Кладова, додуше су на влашком имали другачије презиме. Имај на уму да део Влаха источне Србије чини словенско становништво које је повлашено, баш као и да су то вероватно све некада били Срби који су боравком по Олтенији, Банату и Ердељу попримили тамошњи језик и у повратним миграцијама XVII-XVIII векова га вратили са собом.

Иначе две (супротстављене) влашке странке у Србији предводе два Балашевића

znam vise o Vlasima nego sto ti znas  ;)

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

No, she's way better than her.

Mirabella

I personally do not like Abby.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

baggio

Bio je odlican prijatelj mog pokojnog oca.   :(
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Mirabella

Pijanista

Pareski do

Daisy

Mirabella

MalaKoala

Hate mail

Ivan_D

Timothy John Byford :(

Mirabella

Jelence

Kada sam pre nekoliko godina, pa recimo dosla u posed Timotijevog emaila, napisala sam mu onako od srca zahvalnicu za sve sto je svojom kreativnoscu ucinio za mene, moje vrsnjake i citave generacije dece a bogme i odraslih.

Covek mi se javio, zahvalio se, drago mu je & whatnot...

Jedan od najvecih heroja mog detinjstva.  :(
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Secate se Radovana Brankova i njegovih pacijenata?

Ponovo je u tandemu sa Minimaksom, ovog puta da oru nebeske njive...

tempo

Hate mail

Superhik

Quote from: Jelence on May 05, 2014, 04:13:17 PM

Kada sam pre nekoliko godina, pa recimo dosla u posed Timotijevog emaila, napisala sam mu onako od srca zahvalnicu za sve sto je svojom kreativnoscu ucinio za mene, moje vrsnjake i citave generacije dece a bogme i odraslih.

Covek mi se javio, zahvalio se, drago mu je & whatnot...

Jedan od najvecih heroja mog detinjstva.  :(

Takođe. Odrastao sam širokog osmeha uz Neven i svašta nešto lepo što je stvarao.

Država Srbija mu se zahvalila tako što mu nikad, koliko znam, nije dala svoje dragoceno državljanstvo. O nacionalnoj penziji da ne govorim. To je, ipak, rezervisano za kuroduvaljke i ine, podobne.

Laku noć ti, dobri čoveče, želim.

(Brankova mi, odnekud, nije preterano žao.)

tempo

Ne vidim da se u srpskim medijima pominje nedjeljni zabavnik. Je li se to emitovalo na tv beograd?

Jelence

Quote from: Superhik on May 05, 2014, 09:32:22 PM

Država Srbija mu se zahvalila tako što mu nikad, koliko znam, nije dala svoje dragoceno državljanstvo. O nacionalnoj penziji da ne govorim. To je, ipak, rezervisano za kuroduvaljke i ine, podobne.

Oca im jebem da im jebem.

Negde sam procitala da mu je Tadic dao drzavljanstvo pre neku godinu. Takodje sam procitala da je i penziju dobio nedavno. Nije siroma mogao da se leci od raka :( verujem zbog para a i zato sto nije bilo potrebne terapije. Ej Srbijo medju sljivama...

Timoti Dzon Bajford je najbolji srpski reziser decijih programa.

Superhik

Jeste, danas pročitah da je penziju dobio - prošle godine. Izvinjavam se Državi.
Turim je baš na stojka.

Ivan_D

Quote from: tempo on May 05, 2014, 11:09:12 PM
Ne vidim da se u srpskim medijima pominje nedjeljni zabavnik. Je li se to emitovalo na tv beograd?

Kako da ne. Sead Memic Vajta i onaj drugi lik. Sjajan program.

Ivan_D

Penzije su u Srbiji, ako su u pitanju strani drzavljani, rezervisane za ratne zlocince. Ovaj covek je bio sam reziser decijih programa, sta je hteo?

Slusao sam jednom intervju sa njegovim sinom Jovanom. Covek se skolovao i doktorirao u Engleskoj, onda se vratio u Svrbiju i hteo da predaje negde nesto, preveo diplome i sve i kazu mu mora da radi i test iz engleskog jer je to uslov da predaje u toj ustanovi. Kaze on, dobro, ali ja sam bilingual, skole sam zavrsio u Engleskoj.
"U redu je to" kazu mu oni "samo vi uradite test da mi vidimo"   :mrgreen:

Jelence

Quote from: Superhik on May 06, 2014, 08:47:06 AM
Jeste, danas pročitah da je penziju dobio - prošle godine. Izvinjavam se Državi.
Turim je baš na stojka.

E. I ja na Stojanku   xuss

Ivan_D

Ivan_D