News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Facebook

Started by Tata Mirche, January 14, 2010, 11:24:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tata Mirche

Danas sam cuo da ga deca zovu "Fejsic" i vrisn'o sam od smeha.

Imate li svoj profil? Da li farmvilujete i pronalazite neprijatelja dana?

Ili preko njega odrzavate kontakt sa dragim i pomalo zaboravljenim likovima koji su se rasuli po rasejanju?

Ili ga koristite da pokazete selu gde ste sve bili i kako su vam lepa i pametna deca?

Da se pohvalite muzikom koju slusate i dogadjajima kojima ste prisustvovali?

I najvaznije, da li su vas deca "edovala za frenda"?

Nocobdija

Quote from: Tata Mirche on January 14, 2010, 11:24:05 PM

Ili preko njega odrzavate kontakt sa dragim i pomalo zaboravljenim likovima koji su se rasuli po rasejanju?

Ili ga koristite da pokazete selu gde ste sve bili i kako su vam lepa i pametna deca?

Da.Ne.
Onako.
Nikako! 
Retko.
Imamo normalnu komunikaciju.

taki

Quote from: Tata Mirche on January 14, 2010, 11:24:05 PM

Da. Dosadilo mi da cupam i sadim, al' jesam jedno vreme... ne pronalazim neprijatelje, al' zato [rpveravam koja mi teorija iz fizike najbolje lezi ;)

Da, upravo mi za ovo i sluzi... meni je FB par puta toliko ulepsao dan, nedelju, mesec... da cu ostati veciti fun.

Ne u smislu hvaljenja, ali da u smislu pokazivanja na pr prijateljici iz australije kako su mi deca lepa :)... a volim da vidim i ko je gde bio i sta je radio, zasto da ne, nije svima ideja da se hvale. Vidi, ako moj kum iz Londona danas stavi sliku svoje deca kako se polivaju crevom, i ja je vidim nakon par sati, onda nas to definitivno zblizava... ako neko ko mi je drag postavi pesmu u kojoj trenutno uziva, i ja je cujem tada, opet smo na neki nacin povezani, razmenili smo emocije koje inace ne bismo jer sam ja lenja da redovno odgovaram na mejlove... ovako delimo emocije u letu ;)

Ovo ti vec napisah gore...

Mene moji 'aduju' ;)
I oni, i mnogo njihovih drugara, trebam im kao prijatelj u igricama ;)

Jelence

Evo vec 3 meseca (ako nije i duze) kako sam ukapirala da moram da imam ne samo Facebook nego i Twitter page, plus blog i jos neka sranja. Iz prostog razloga sto danas svaka shusha na web sajtu svoj F, T Blog ikonicu, pa onda kliknes i gledas ne znam sta. Vec 3 meseca se molim da to uradim i jos nisam.

A privatno odgovor na sva pitanja je NE. Kojcemi moj to u zivotu. Moram malo i da spavam. To kao kad bi Ivanu ponudili novu igru u kartama za dzabe... Ili (ko ovde pusi) dva boksa cigara za dzabe. To kad se navuces...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pijanista

QuoteTo kao kad bi Ivanu ponudili novu igru u kartama za dzabe...

Za Ivana bi to bio blagoslov. Da konacno igra karte a ne gubi lovu.

taki

Quote from: Jelence on January 15, 2010, 12:24:17 AM
Evo vec 3 meseca (ako nije i duze) kako sam ukapirala da moram da imam ne samo Facebook nego i Twitter page, plus blog i jos neka sranja. Iz prostog razloga sto danas svaka shusha na web sajtu svoj F, T Blog ikonicu, pa onda kliknes i gledas ne znam sta. Vec 3 meseca se molim da to uradim i jos nisam.

A privatno odgovor na sva pitanja je NE. Kojcemi moj to u zivotu. Moram malo i da spavam. To kao kad bi Ivanu ponudili novu igru u kartama za dzabe... Ili (ko ovde pusi) dva boksa cigara za dzabe. To kad se navuces...

Kad me je na FB nasla drugarica koja je u Sidnej otisla nakon 2 god srednje skole, davno, ja sam bas bila srecna... mozda bi se i tebi obradovali ;)

Evo ja bih, konacno bih videla sliku a da ne moram da placam taranu :mrgreen:

baggio

Nista od gore navedenog,
a opet dovljno u kontaktu sa ljudima.

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Nocobdija

Fajsić  :) je super stvar, ali ima i svojih slabosti i opasnosti. Mojoj ćerki se nakačili neki arapi ma čim joj je napravljen. Onda sam morao da joj objasnim da mora da ima malo opreza i da takve likove jednostavno odbije čak i ako su prijatelji nekih njenih drugarica (ko bi znao kako). Da i stariji ne vode računa o svojoj elementarnoj bezbednosti, ili ih nije briga (to je već drugo), mogu takodje da dokažem, al čekam da se malo rasplamsa diskusija. Moja žena je inače poludela za "fejsićem" mada je bila ljuti protivnik istog (ona i ćerka su prijatelji, razmenjuju one gluposti... ja ni sa jednom na taj način ne komuniciram).

Tata Mirche

Ja sam mesecima odbijao ideju da napravim profil.

A kad sam prosle godine to konacno uradio, bilo je potrebno samo nekoliko dana da preko njega obnovim kontakt sa likom sa kojim sam pravio bend u 6. razredu osnovne, i koji je sada u Barseloni, i sa prijateljicom koja je u prolece 1992. otisla na mesec dana kod sestre u Toronto...

Korisna stvarcica, ukljucim se ujutro na 5 minuta i uvece na jos 5, i manje-vise saznam sve znacajno sto se dogodilo u (prijateljskom) okruzenju.

Bilo mi je veoma drago kada su me deca "edovala za frenda", jer su vec imali 13 odnosno 14 godina, ali sada mislim da im to bas i nije bilo najpametnije. Bas danas vidim da se vodi rasprava da li da kace slike sa Nove godine, s obzirom da ce, ako to urade, mame i tate videti sve :-)

Nocobdija

Quote from: Tata Mirche on January 15, 2010, 12:42:26 AM

A kad sam prosle godine to konacno uradio, bilo je potrebno samo nekoliko dana da preko njega obnovim kontakt sa likom sa kojim sam pravio bend u 6. razredu osnovne, i koji je sada u Barseloni, i sa prijateljicom koja je u prolece 1992. otisla na mesec dana kod sestre u Toronto...

Korisna stvarcica, ukljucim se ujutro na 5 minuta i uvece na jos 5, i manje-vise saznam sve znacajno sto se dogodilo u (prijateljskom) okruzenju.

Bilo mi je veoma drago kada su me deca "edovala za frenda", jer su vec imali 13 odnosno 14 godina, ali sada mislim da im to bas i nije bilo najpametnije. Bas danas vidim da se vodi rasprava da li da kace slike sa Nove godine, s obzirom da ce, ako to urade, mame i tate videti sve :-)

E, ti si baš osoba koju čekam da se javi, pošto si i pokrenuo ovo. Vidiš nemam pojma da li te nije briga, ali sam portpostavljao da ću ladno da ti udjem u profil i da ti pogledam sve fotke. Dokaz, pa ja recimo nikad detetu ne bih stavljao zmije oko vrata  :roll:  Naravno da su ti fotke suuuuper i lepo je to videti samo je pitanje da li si imao želju da ja koji ti nisam prijatelj to mogu bez problema da pogledam? To je ono što meni smeta, nemam šta da krijem ali znam da je zajebano kad duh izadje iz boce a svakakvih budala ima. Pošto ja imam isključivo žensku decu, moja ćerka je morala da primeni sva zaključavanja i pristup svede samo na njene prijatelje. Tata Mirche pozz  xyxy

Tata Mirche

Ma ja sam, kad sam otvarao profil, racunao da je to svojevrsno zrtvovanje jednog dela privatnosti... i da je samo na mom (dobrom?) ukusu da odredi sta treba da bude javno, a sta ne.

I najpre sam postavio sva ta zakljucavanja, a onda sam shvatio da je citav taj sistem za mene nedolotvoran ako ga barem delimicno ne otvorim. I sada sam vidljiv prijateljima i prijateljima mojih prijatelja... pa tako i tebi.

A sto se tice bezbednosti, nemam pojma, nekako sam skontao da se od zle srece i psihopata ne mozes nigde u potpunosti sakriti...

Nocobdija

Hm, ma možda te samo mrzi da čekiraš na par mesta, ali ajd...Ili sam ja paranoja  :shock: :o :shock:

alan ford

ja sam FB racun otvorio pre mesec dana, posle nekoliko godina odbijanja. Od tada sam ga upalio 2-3 puta, vidim izdodavali me mnogi, izlaze neke slike ali niti znam sta tacno da gledam niti mislim da mi iko bitan nedostaje u zivotu, i sada mi zao sto sam pogazio rec da ga necu otvoriti.
A slike kacim na Picasu pa saljem link ko hoce.

E

Ja sam na facebooku od samog pocetka dok je jos bio cool i sto je najsmesnije sa ljudima sa kojima se redovno vidjam u svakodnevnom zivotu. Bilo je vrlo zanimljivo u samom pocetku dok nije krenulo smaranje sa raznoraznim aplikacijama . Moj je profile vidljiv samo mojim prijateljima. Vrlo retko odlazim na facebook , slike sve redje ostavljam.
Detetu nisam friend ni u zivotu nego majka tako da ne ocekujem da se druzimo na facebooku. Komuniciramo kada nismo zajedno preko telefona :)

alan ford

Quote from: E on January 15, 2010, 03:39:30 AM
Ja sam na facebooku od samog pocetka dok je jos bio cool i sto je najsmesnije sa ljudima sa kojima se redovno vidjam u svakodnevnom zivotu.

iako ga ne koristim to je i moj utisak sto po meni citavu zezanje sa FB stavlja pod pitanje.
Vladimir Arsenijevic (pisao "u potpalublju", "Andjela" itd) je nedavno na Pescaniku bas to pominjao te kako se mladi zahvaljujuci svim tim FB, twiterima, SMSovima jako uprosceno izrazavaju i kako se gubi smisao pisane knjizevnosti, odnosno kako je tesko tim recnikom ista ozbiljnije napisati.

iDemo

Quote from: alan ford on January 15, 2010, 03:52:43 AM
Vladimir Arsenijevic (pisao "u potpalublju", "Andjela" itd) je nedavno na Pescaniku bas to pominjao te kako se mladi zahvaljujuci svim tim FB, twiterima, SMSovima jako uprosceno izrazavaju i kako se gubi smisao pisane knjizevnosti, odnosno kako je tesko tim recnikom ista ozbiljnije napisati.
Slusao sam to - on je zesci mucenik... Lozac na Jadran i primorje veci nego da je iz Zagreba ili tako nesto. Ustvari toliko veliki da mu se i Hrvati cude... A on kao - a Srbija nema nista... Doslo mi ga zao...  xuss

Ja sam otvorio FB jer je to bio jedini nacin da komuniciram sa mladjim bratom (od necega). Ta ekipa je prestala da koristi web-mail (ono srpski pravoslavni hotmail, yahoo i gmail)...
Odem tako jednom u 200 godina na FB da vidim dal' me se nije setila jedna bivsha al' nista. Mrka kapa...  :mrgreen:

alan ford

Quote from: iDemo on January 15, 2010, 04:55:49 AM

Slusao sam to - on je zesci mucenik... Lozac na Jadran i primorje veci nego da je iz Zagreba ili tako nesto. Ustvari toliko veliki da mu se i Hrvati cude... A on kao - a Srbija nema nista... Doslo mi ga zao...  xuss

ne secam se da je i rec pomenuo o Jadranu.
uostalom sta fali jadranu osim sto je hrvatski? mi smo imali kucu i tamo letovali 20-ak godina  i zaista retko sam sta lepse video.

iDemo

Quote from: alan ford on January 15, 2010, 05:03:22 AM
uostalom sta fali jadranu osim sto je hrvatski? mi smo imali kucu i tamo letovali 20-ak godina  i zaista retko sam sta lepse video.
Ja njega redovno slusham - mozda je bila neka druga 'epizoda'.
Nista ne fali Jadranu al' fali njemu - ono klasicno - pali se covek k'o turista.

Jelence

Ja sam otvorila nalog na Skype-u, svako preinstaliranje racunara ja moram iznova da otvaram novi nalog. Dok sam stavljala ime i prezime nisam mogla da zivim od dzabalebarosa koji bi pricali samnom. Sad sam stavila nesto bezveze i niko me ne druka. Faaaaaaalim te Boze.

Poslednji put sam otvorila nalog (opet novi, ko sto rekoh) da bih sa materom pricala (ona se nasla kod nekih prijatelja koji su joj objasnili da moze da me vidi dok pricamo pa ni jedan od regularnih izgovora zasto mi to g'no ne treba nije mogao da prodje). Eto, tu se cujemo kad ikad. Koristim ga najvise da pitam dete dal je gladno i da ga zovem na veceru.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

tarana

preležo sam tu boles s icq-om.
sad nemam nikakve alate za takav vid komunikacije..

Pareski do

Могу да блокирају приступ појединим албумима за одређене кориснике, полако, научиће сами  :lol:

Pareski do

Quote from: iDemo on January 15, 2010, 06:43:20 AM

То је субјективна ствар која такође зависи од објективних ствари - шта си видео..

taki

Ovo mi se svidja ;)

MalaKoala

dosadilo mi da rezem dvd-ove sa koncerata na kojima sam bila, pa mi FB dodje kao odlicno mesto da ih sacuvam.  :|

ps. sto se tice liste prijatelja, mislim da imam vise poznatih licnosti, nego sto imam ljude sa kojima se stvarno poznajem. tu tek svasta moz' da procitas  :)

inace, najgore mi padne kada mi roditelji prijatelja sa kojima se poznajem salju requests. njih redovno stavljam na ignore! mislim te roditelje. :mrgreen:
sta sam ja? zavod za socijalno? crveni krst?  :roll:

D(z)avid

Nemam log na FB-u, iz razloga zbog kojeg sam zatvorio i onaj kog sam imao na "My space"-u: previse je "posla" oko toga svega (a ni za sta), previse je cimanja drugih ljudi (porukama, zahtijevima za "prijateljstvom" itd.), a niti mi se naknadno sklapaju "prijateljstva" sa poznanicima (ne prijateljima!) iz Zivota proslog (oni iz BL su medjusobno svi povezani, koliko vidjeh jednom prilikom na FB-u).

P.S. Iz ovog gore se moze vidjeti da i nisam pretjerano "drustvena" osoba...

amans

Ja sam na fb oko godinu dana. Prvo sam se naprimala frendova tusta i tma jos iz gimnazijskih dana naovamo. Onda je to ispalo sasvim bez veze jer ne mos nista normalno da objavljujes...sta ima neko sa kim nemam vise nista slicno ni zajednicko da cita sta ja radim (pogotovo kad saljem cestitke za osmi mart i slavim svoju slavu prvog maja  :evil: i gleda gde skitam. Mos misliti, isli zajedno u skolu. Kao da sam birala sa kim cu da idem u skolu  :P

Onda sam ih sve radikalno izbrisala i ostavila samo najuzu familiju i prijatelje. To je bilo vrlo lepo jer sam imala priliku da se druzim sa sestricinama na nacin (i kolicinski) koliko nikad nisam. Volim sto su tu i deca mojih prijatelja iz Novog Sada i sto mogu da ih upoznajem i malo se druzim (mada ih uglavnom ne komentarisem). A najlepse mi je sto su tako lepo opusteni i ne boli ih glava sta pisu preda mnom. (sin moje kume kupio ficu a da nije prijavio mami hehehe a kaci fotke na fb  ;)

E onda, kad su me ti isti zasuli milijardama aplikacija i kojecega, sve sam ih posakrivala  :twisted:

Sad sam pocela da ponovo sa se sprijateljujem sa poznanicima. Samo ih biram malo bolje nego ranije, one sa kojima imam o cemu da pricam i sa kojima bih rado popila kafu da sam u Novom Sadu ili bilo gde.  :lol:

We're lost, but we're making good time.

amans

Ta ekipa je prestala da koristi web-mail (ono srpski pravoslavni hotmail, yahoo i gmail)...
Odem tako jednom u 200 godina na FB da vidim dal' me se nije setila jedna bivsha al' nista. Mrka kapa...  :mrgreen:

mog jednog prijatelja tako kontaktirala bivsa draga preko FB, i eno ga, razvodi se posle sedamnaest godina braka...

Hate mail

Old flame lays claim...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

alan ford

Quote from: amans on January 16, 2010, 03:10:29 PM

Ta ekipa je prestala da koristi web-mail (ono srpski pravoslavni hotmail, yahoo i gmail)...

mog jednog prijatelja tako kontaktirala bivsa draga preko FB, i eno ga, razvodi se posle sedamnaest godina braka...

zanimljivo da je i mene bivsa iz Beograda nasla i medju prvima dodala. Sad ona je (srecno?) udata, ima decu, zna da sam i ja ozenjen sa decom pa je mozda to slucajnost ili samo pokusaj da budemo FB prijatelji posle preko 20 godina od kada smo kulturno raskinuli...

Ivan_D

Quote from: alan ford on January 16, 2010, 09:28:36 PM
zanimljivo da je i mene bivsa iz Beograda nasla i medju prvima dodala. Sad ona je (srecno?) udata, ima decu, zna da sam i ja ozenjen sa decom pa je mozda to slucajnost ili samo pokusaj da budemo FB prijatelji posle preko 20 godina od kada smo kulturno raskinuli...

Ja nasao na FB cerku moje prve ozbiljne veze (i odmah postao fan), koja je sad dosta uspesna glumica u Madjarskoj. Ista Andrea (njena majka) pre 20+ godina  :)

Zli jezici su bili predvidjali da cu da zamenim majku za cerku za desetak godina, medjutim veza nam je bila izdrzala sam 3 godine, tako da nista od toga nije bilo.

http://www.facebook.com/#/pages/Orosz-Barbara/46792968002
If you dine with the devil bring a long spoon.

taki

Odem tako jednom u 200 godina na FB da vidim dal' me se nije setila jedna bivsha al' nista. Mrka kapa...  :mrgreen:

trebalo je da imas vise bivsih, bar bi ti statistika bila naklonjena  :mrgreen:

taki

Quote from: Ivan_D on January 16, 2010, 11:36:45 PM
Quote from: alan ford on January 16, 2010, 09:28:36 PM

Ja nasao na FB cerku moje prve ozbiljne veze (i odmah postao fan), koja je sad dosta uspesna glumica u Madjarskoj. Ista Andrea (njena majka) pre 20+ godina  :)

Zli jezici su bili predvidjali da cu da zamenim majku za cerku za desetak godina, medjutim veza nam je bila izdrzala sam 3 godine, tako da nista od toga nije bilo.

http://www.facebook.com/#/pages/Orosz-Barbara/46792968002

lepo devojce, redhead :)

Deda

fan page?  :shock:
javna ličnost - glumica, a?
Simpatično devojče...  xyxy

iDemo

Quote from: amans on January 16, 2010, 03:10:29 PM
Ne znam jel' to dobro ili lose - ako za 17 godina nije naucio nesto slabo da ce za zivota...

neprijateljska emigracija

Facebook?

Pa ako nisam sa nekim htio biti u kontaktu od 8. osnovne - zasto bi sad?

A one koji su zivi, a htio sam s njima biti u vezi, bio sam i prije nego je Al Gore izmislio internet.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

amans

lepo si to rekao, NE.

Detalj sa mog FB wall-a (nemam pojma sta je to na srpskom):

amans

and, two of my favorites:

(btw. Deeeedaaaa, sta ti imas frendova....blago tebi  :mrgreen: )

taki

Quote from: amans on January 18, 2010, 02:44:02 PM

(btw. Deeeedaaaa, sta ti imas frendova....blago tebi  :mrgreen: )

pitao me za tebe, definitivno mu falis i tamo;)

super su ti fore, posebno ova sa pticama.

amans

evo jos par sa mog FB i onda stvaaaaarno moram da idem i radim  xwink2

amans

da, tu sa ticama najvise volim  :mrgreen:

amans

Quote from: taki on January 18, 2010, 02:52:39 PM
Quote from: amans on January 18, 2010, 02:44:02 PM

(btw. Deeeedaaaa, sta ti imas frendova....blago tebi  :mrgreen: )

pitao me za tebe, definitivno mu falis i tamo;)

:mrgreen:

Deda

Quote from: amans

E, pa možeš i ti.  8-)
Naravno, ako se pomiriš da ne poznaješ 1/2 tog sveta, a od ostatka 1/3 "onako".  :roll:
Brat-bratu, sa svim klubovima, fanovima i koješta realno je oko 200 ljudi.  xyxy

E

Ja sam jedino clan u Colbert nation ko zna od kada,a posto retko idem na FB i redje gledam Colbert report pojma nemam sta sedesava. Bila sam i u nutella lovers unite grupi i u mom rodnom gradu grupi ali nigde nista nisam pisala niti sam posetila ima sigurno par meseci. Previse je to sve xrotaeye

amans

Quote from: Deda on January 18, 2010, 03:04:00 PM
Quote from: amans

E, pa možeš i ti.  8-)
Naravno, ako se pomiriš da ne poznaješ 1/2 tog sveta, a od ostatka 1/3 "onako".  :roll:
Brat-bratu, sa svim klubovima, fanovima i koješta realno je oko 200 ljudi.  xyxy

idi proveri sanduce na FB  xyxy

moram priznati da mi je tamo zesce opala aktivnost od kako je 7k isplovio na povrsinu

amans

Deda

Quote from: amans on January 19, 2010, 04:22:38 AM
the wall

Ma, da. Reklama za film na svakom ćošku, u autobusima... Smorili su letos i u Beogradu.

Nocobdija

Statusi meseca

TOP Facebook statusi za prošli mesec:

Kad sam se rodio ćale je razmišljao da li da puca u vazduh ili u krevetac

Koji je smor bio našim matorcima kad su bili mladi, pa kad se napiju nemaju mobilni da zovu sve redom.

Oplodio WC solju!

Hitno prodajem profil.Godinu dana star. Poseduje 360 prijatelja, 150 slika, 15 lienih i 140 drugih grupa, 300 aplikacija, farm ville 15 nivo, 50 beleški.

Ako vegetarijanci toliko vole životinje, što im pojedoše svu hranu?

Zamolila bih vas da me poštedite kretenskih tagova, pogotovu horoskopskih. Znam i bez vas da sam ovca!

Otkako je umro, kao je u zemlju propao

Pitaš me kako izgledaju moji snovi? Pa pogledaj se u ogledalo!

Dabogda ti ispali ključevi usred gay parade.

Pravi muškarac ne pije, ne puši, ne juri druge devojke... I ne postoji.

Istripovao sam se da sam se izbedačio, pa sam se iskulirao da se ne bih smorio

Ne volim loptu ni u kakvom obliku!

Ako želiš da se budiš sa osmehom na licu, spavaj sa ofingerom u ustima

alan ford

ovo potseca na "oblak u bermudama" koji je isao nedeljom na 202-ci...

amans