News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

#euromaidan

Started by Daisy, February 20, 2014, 03:51:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

Ukrajinci su Krimu prestali da isporucuju vodu, struju, penzije itd.
Iako tamo ima verovatno dobrih 30%-35% (i svakim danom sve vise) ljudi koji su bili da Krim ostane u Ukrajini.

Sto je bas bezveze, mogli su kao Srbi da sledecih nekoliko godina potrose 30 milijardi dolara i jos vise osiromase svoje stanovnistvo, troseci milijarde na nekakve vlade u izbeglistvu i napore da pojedine africke drzave ne priznaju pripajanje Krima od strane Rusije.

Srbi...  xrotaeye
Najgluplji i uvek.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Mirabella

Quote from: Jelence on July 05, 2014, 02:28:36 PM
El mogu ja, el mogu ja?  :!:

Neko je postavio nekakav test da se vidi ko je koja cvecka, i INI je tako procvet'o posle tog testa da je morao da promeni ime.

Ne, ne!  Ja sam postavila taj test i tada je INI postao Daisy Jade.  Sada je odjednom Daisy Duke.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Hey Tommy, you're gonna let them getaway with it? What's the matter with you? What's the world coming to?

Pijanista

Quote from: Daisy Duke on July 05, 2014, 02:02:21 PM
"Ukrajinska zastava je pre jedan minut postavljena na gradsku skupštinu Slavjanska pred postrojenim ukrajinskim vojnicima", ....

Ako ne znaju da rade (Rusi) to ne znaci da znaju da se biju.

Pijanista

Ostavi ih Putko k'o Soba Krajisnike.

Daisy

Uništeni su mostovi kod sela Novobakmutivka, Zakitne i Seleznevka, navele su saobraćajne službe Donjecka.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=07&nav_category=78&nav_id=873687

RAW: Train suspended over motorway as bridge blown up in E. Ukraine

Poslovno sam u nekoliko navrata boravio u Ukrajini. I u Kijevu i u Donjecku.

Razlike postoje. Mislim da je Kiev mnogo bliže Evropi. Donjeck je dosta podeljen. Pričao sam i sa ljudima koji su za tešnje veze sa Moskvom, ali i sa onima koji su za to da Ukrajina mora što pre ući u EU I NATO.

Čitam vesti ukrajinskih i ruskih medija. Izveštaji su diamentralno suprotini pa se uzdajem u moje prijatelje sa kojima komuniciram e poštom i tviterom.

Veći deo Donjecke regije su ukrajinske snage povratile. Od jutros kontrolišu i tv predajanik 6 km od Donjecka, koji emituje i zemlaljsku i za kablovsku mrežu i sad se u gradu gledaju samo ukrajinski mediji. Do juče su to bili samo ruski.
Gradom se pronose priče i da će grad pasti pod obruč vojske i da će separatistima biti dat rok od 24h da napuste grad i odu u Rusiju.

Inače, zvuči neverovatno, ali u Donjecku i sada funkcionišu dve vlasti. Ukrajinska vlast se izmestila u nekoliko državnih objekata i vila u predgrađima i gradsku skupštinu i predvode je Guverner Donjecke oblasti Taruta, a i gradonačelnik Ljevčenko, a u zgradi državne administracije sada štab i rukovodstvo samoproklamovane DNR.

I ljudi su dosta podeljeni, a i po prijateljima vidim da se većina, manje više drži po strani.

Mislim da ta većina i jeste razlog što u gradu još nije bilo većih sukoba. Nadam se da će tako i ostati.

(Stefan, 7. jul 2014 18:13)

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti, praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini, ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns, ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja, a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte, ako vam nesto nije jasno, lako je naci, ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

Kako je tebi lepo, preporuci i nama sta uzimas za halucinaciju, da probamo!
(Kakava masta, 7. jul 2014 18:46)

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Superhik

Hate mail

xdrinka  :mrgreen: xrofl

"...ne prkosi vukovima..."

"Satracu" je nepravilno, by the way. Al' sta zna narod SrBski.

Daisy

Quote from: Superhik on July 08, 2014, 05:55:09 PM
Koktel Oj Krajino 2 Braca Cekic Putin BN Music 2014

"...Satraću te na brzinu, kao Putin Ukrajinu..."

... kaže koktel Oj Krajino   :roll:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Superhik

Quote from: Daisy Duke on July 08, 2014, 06:03:19 PM
... kaže koktel Oj Krajino   :roll:

Da.

Mrakobijesno..

xrotaeye

Pijanista

Pokrovitelj: Vlada RSK u egzilu.

Ivan_D

Sto se tice mostova, necu zaboraviti, jednom vozio kroz Ukrajinu i naisao na jedan mali (kratak, uzak) most i znak zabrane za vozila iznad 45T   :shock:

Hate mail

Ah, dobro je, moze da prodje T55.

Ivan_D

http://news.yahoo.com/russian-tv-sparks-outrage-ukraine-child-crucifixion-claim-114839196.html

Postoje dve nacije u Evropi gde su ispunjeni uslovi da ovakva vest bude pustena. Zahteva to shameless novinarstvo i glup narod.  bljakpink

Daisy

Quote from: Ivan_D on July 16, 2014, 08:49:32 AM
http://news.yahoo.com/russian-tv-sparks-outrage-ukraine-child-crucifixion-claim-114839196.html

Postoje dve nacije u Evropi gde su ispunjeni uslovi da ovakva vest bude pustena. Zahteva to shameless novinarstvo i glup narod.  bljakpink

You know, this is Agence France-Presse news article published at global web site?

Ivan_D

Daisy

Ukraine conflict: Part of Luhansk 'retaken' from rebels

A villager surveys his home wrecked by shelling in Semyonovka, in Luhansk district

http://www.bbc.com/news/world-europe-28363086

Hate mail

Sta su to uopste ukrajinci? Neverovatno.

Ivan_D

Neverovatno je da neko, ko bi dupe dao da bude pripadnik naroda od 500K, diskvalifikuje narod od 40 miliona.

Hate mail

Zasto me ne postujes, zasto, zasto??

Ivan_D

Nemoj da me nerviras sad, stvari sa Tanjom getting out of hand.

Hate mail

Ivan_D

Naljutila se zato sto sam u Amsterdamu sa suprugom. Go figure.
Kaze da ne moze da me "share with another woman anymore". Neverovatno koliko joj se engleski poboljsao za 2 meseca. Kupio sam joj neke knjige, gramatiku engleskog jezika i svaki dan uci po par sati i strasno napreduje.  :) xjap

Rekoh joj na to da sa suprugom imam dete, vrlo dugu istoriju i da mi je supruga najbolji prijatelj. Not a good thing to say, apparently. Onda se valjda jos vise naljutila i nije mi odgovarala na poruke 3 dana.
Juce mi napisala da ovako vise ne moze dalje i da je najbolje da prekinemo.
Sad sam u bedaku jer mi je strasno, strasno draga. Ali bolje je ovako.  

Mirabella

Nerado primecujem: ti nisi sasvim citav, on several levels.  A nije ni ona.

Ivan_D

Za nju se slazem. Ali nije mi jasno zasto mene uplices u celu pricu.

Daisy

Quote from: Ivan_D on July 19, 2014, 08:19:31 PM

:lol:

stvarno, zašto njega uplićeš u celu priču... a i nju...

Mirabella

Stvarno, toliko je disarmingly charming, da ne moz' covek ni da ga grdi kako treba.  :mrgreen:

Pijanista

Slamatelju zenskih srdaca, cuvaj se da ne bude kriza.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on June 24, 2014, 11:23:37 AM
Pareski, poslala mi zubarka gomilu slika sa neke svadbe njene prijateljice. to me je potsetilo kako do jaja izgleda i da je steta da takav talent ne bude addressed and approached.

Ja sam star na zalost, a ni okolnosti mi ne dozvoljavaju, ali ti bi trebao  nesto uciniti po tom pitanju. She's there for the taking. Ceka samo dobru priliku. Sto ti naravno nisi, ali nisi ni sasvim los. Uz moj guiding, advising and couching ces biti ok.

Da sam na tvom mestu planirao bih 2 nedelje u Odessi, odmah.

Апдејтуј слике па можда размотрим...

Иначе ладно сам разгледао могућност да идем као канадски посматрач за украјинске изборе, све сам услове испуњавао осим тога што ми је пасош истицао мање од шест месеци након избора :( Каква је то прилика била за субверзивну активност!

Иначе је четник Браца благо рањен у руку, али ништа страшно, ускоро се враћа у акцију, реци жени да не брине, такав је он човек.  xfrog

Pareski do

Quote from: Ivan_D on July 05, 2014, 02:50:12 PM
Ukrajinci su Krimu prestali da isporucuju vodu, struju, penzije itd.
Iako tamo ima verovatno dobrih 30%-35% (i svakim danom sve vise) ljudi koji su bili da Krim ostane u Ukrajini.

Sto je bas bezveze, mogli su kao Srbi da sledecih nekoliko godina potrose 30 milijardi dolara i jos vise osiromase svoje stanovnistvo, troseci milijarde na nekakve vlade u izbeglistvu i napore da pojedine africke drzave ne priznaju pripajanje Krima od strane Rusije.

Srbi...  xrotaeye
Najgluplji i uvek.

Не сери, то за неисплаћене пензије са све казном из Стразбура изађе још скупље.

А струју је ЕПС испоручивао КиМ зато да не би искључивали струју српским енклавама што су опет чинили.

Када те зајебавају lesser nations with a Superpower backing јебен си шта год урадио.

Pijanista

Ivane, verovatno ces se sad naljutiti kad ovo procitas, ali treba ti da ostavis Tanju. Sve vreme pise kako je njoj tesko, kako ne zeli da te deli sa drugom zenom (cijenim, s muskarcem bi bilo ok), a nijednom nije pomenula kako je tebi. Ne zanima je kroz kakve muke ti prolazis, kakve unutrasnje konflikte prozivljavas i kako je tebi dok je delis sa drugim. Neverovatno je sebicna osoba, nije te dostojna.

Pijanista

Evo Jelence moze da ptovrdi da sam u pravu

Hate mail

Quote from: Ivan_DKaze da ne moze da me "share with another woman anymore".

:mrgreen:

Quote from: MirabellaNerado primecujem: ti nisi sasvim citav, on several levels.  A nije ni ona.

:mrgreen:

Quote from: Ivan_D on July 19, 2014, 08:19:31 PM

Hahaha!!! :mrgreen:

Kako da ga ne volis?

Iako me je par puta lazno optuzio za grehove gordosti i razmetanja, iako je cak pokusao i da me prevari za pare, iako me tako strasno ponizava, ne postuje i iako mi svakodnevno priredjuje razocarenja svake vrste (pored svih mojih napora da mu pomognem i pored svega sto sam za njega uradio) ja ne mogu da se naljutim na njega jer mi je nekako ipak jako drag.

A ovo sto Pijanista iznosi u svom referatu da drugarica Tanja ima zescu sebicno-self-obsessed crtu: to je povukla od majke; seti se, dobri moj Ivane, kako ti se zalila da joj majka totalno konzumira zivot.

Stay away from that...

Hate mail

Who's cetnik Braca i gde/kako je ranjen?

Daisy

Quote from: Pareski do on July 19, 2014, 09:13:36 PM

Иначе ладно сам разгледао могућност да идем као канадски посматрач за украјинске изборе, све сам услове испуњавао осим тога што ми је пасош истицао мање од шест месеци након избора

btw,

pojednostavljeno je produženje pasoša
nije više potreban garantor
(ako se pasoš produži u roku od 12 meseci posle isticanja važnosti pasoša, posle tog roka opet je potreban garantor)

... i sada može da se uzme pasoš na 10 godina

Ivan_D

QuoteИначе је четник Браца благо рањен у руку, али ништа страшно, ускоро се враћа у акцију

Pa ono jes', Srbi su do sad svetu dali ratne zlocince, red je da imaju i teroriste u svojim redovima.    bljakpink

Ivan_D

Quoteseti se, dobri moj Ivane, kako ti se zalila da joj majka totalno konzumira zivot.

Stay away from that...

Tanja salje majci sad $200 mesecno. Kaze "ko ce joj pomoci ako joj ja ne pomognem."
A majka joj ima 51 godinu, nije stara, mogla bi da radi. Tanja je izdrzava vec preko 10 godina.

Ja popizdim od takvih stvari i to je tipicno za Ruskinje - da izdrzavaju majke, cesto (skoro uvek?) na racun svojih partnera.
Jedina, valjda, gora stvar u tom pogledu je kad roditelji izdrzavaju odraslu decu, kao u Srba.

Hate mail

Stvarno?

Oh, wow.

Kakav pokvareni skot je ta njena materesina.

Pareski do

Quote from: Daisy Duke on July 19, 2014, 11:41:43 PM
Quote from: Pareski do on July 19, 2014, 09:13:36 PM

Иначе ладно сам разгледао могућност да идем као канадски посматрач за украјинске изборе, све сам услове испуњавао осим тога што ми је пасош истицао мање од шест месеци након избора

btw,

pojednostavljeno je produženje pasoša
nije više potreban garantor
(ako se pasoš produži u roku od 12 meseci posle isticanja važnosti pasoša, posle tog roka opet je potreban garantor)

... i sada može da se uzme pasoš na 10 godina

Ово друго сам знао, ово прво нисам, хвала.

Мени истиче за десет дана 30.7 а други круг је био негде крајем маја, 25. или ког беше?

Pareski do

Quote from: Ivan_D on July 20, 2014, 07:02:15 AM
QuoteИначе је четник Браца благо рањен у руку, али ништа страшно, ускоро се враћа у акцију

Pa ono jes', Srbi su do sad svetu dali ratne zlocince, red je da imaju i teroriste u svojim redovima.    bljakpink

Freedom fighters.

Taкви смо ми Срби  8-)

Hate mail

tempo

lako bi bilo da su svi srbi ko pareski. pobi govna i gotovo. ali, kao sto je vec ranije ovdje receno, ta srbska govna su manjina zbog kojeg casna srpska vecina trpi vec dugo.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Daisy

PONEDELJAK 21.07.2014

10:37 | Žestoki sukobi, dim nad Donjeckom
IZVOR: TANJUG
Donjeck -- Kod železničke stanice u Donjecku vode se žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice u centru grada.

12:20 -> 14:17 | Porošenko: Obustava vatre zbog MH17
IZVOR: B92, TANJUG
Kijev -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je da se obustavi vojna operacija u prečniku od 40 kilometara od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

15:11 -> 16:21 | Kasetne bombe na Lugansk, ima mrtvih
Lugansk -- Nekoliko ljudi je poginulo i ranjeno, a zgrada u kojoj je smeštena regionalna vlada u Lugansku uništena je u vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na taj grad.

18:41 | Ukrajinska vojska zauzela tri grada
Kijev -- Ukrajinske snage su zauzele tri grada u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, saopštio je portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je zauzela gradove Rubežnoje, Soledar i Dzeržinsk, u kojem je na zgradi lokalne uprave postavljena ukrajinska zastava.

Vojska Ukrajine je takođe preuzela kontrolu nad strateški važnim naseljima Georgijevka kod Lukanska i Peski u regionu Donjecka.

Ivan_D

Tim vodecim separatistima je sad bolje da padnu u ruke kijevskih vlasti nego da budu objekti Putinovog gneva.
Osecam da je covek toliko popizdeo na njih da ce uskoro poduzeti akcije, a to verovatno znaci par smrti.  xrotaeye

Hate mail

O, apsolutno. Neko ce da "nestane" preko noci zauvek; to sam vec komentarisao privatno jednoj vaznoj osobi.