News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

#euromaidan

Started by Daisy, February 20, 2014, 03:51:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Hate mail

Daisy

Građani Donjecka

"Kada izađem iz kuće, na ulicama vidim više pasa nego ljudi.
Pred gradskom skupštinom ljudi vape za hlebom".

"Zbog onih koji podržavaju separatiste izgubio sam sve što sam imao.
Nemam više samilosti za penzionere, koji su sa plakatima u rukama išli na proruske demonstracije i na referendum.
Oni su to tako hteli. Sada ne bi trebalo da plaču
"

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=12&dd=13&nav_id=935845
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

Problem je civilizacijske prirode. Rusofilstvo u Srba nije slucajno niti ima korene u nekakvoj istoriji. Srbi bas kao i Rusi u velikoj meri nisu spremni da budu odgovorni prema sebi i drugima, nisu spremni da rade na sebi i da se usavrsavaju, ne postoji kolektivna svest osim one najnize - skoro plemenske. Srbi kao ni Rusi ne zele da im se zabrani da telefoniraju tokom voznje, da puse u prisustvu dece, da budu bucni i skrecu paznju na sebe, da budu prosti, bahati, agresivni... Sve su to ponasanja koja iako nisu prisutna kod svih pripadnika ova dva naroda, pa mozda ni kod vecine, zbog "ekstremnosti" cine izvesnu kriticnu masu negativnih i nepozeljnih ponasanja koja nisu prisutna kod drugih belih naroda.
Srbin voli Rusa jer Rus nece biti judgmental ako Srbin (i vice versa) ne opere zube pre spavanja, ako totalno zapusti licnu i komunalnu higijenu, ako ugrozava svoje zdravlje nezdravom ishranom i zdravlje i dobrobit ostalih neodgovornim ponasanjem u saobracuju recimo. I tamo gde ce Nemac ili Slovenac negativno reagovati na ovakva ponasanja, Rus ne samo da ce zatvoriti oci na njih, vec ce ih i stimulisati i ohrabrivati licnim, cesto jos gorim, primerima.

Nema niceg misterioznog i abstraktnog u srBskoj ljubavi prema Rusima. Ona potice iz zajednickog straha i neverice prema superiornijim kulturama.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Superhik

Ma, pusti danas ozbiljne teme.

Happy Hanukkah, Ivane!

:mrgreen:

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Why are you encouraging him in his delusions?

He's not getting better for it.

You're not helping.

Ivan_D

And Hanukkah it is  :)
Otidji do opstine, ti si tamo negde blizu zar ne? Moja mama je tamo odrasla, u Dubrovackoj.

E

Hate mail

Gle nju.

Potpuno cete ga upropastiti!

Ti mislis da si vickasta a on zbog toga misli da mu je dobro!

Ivan_D

Mi ne slavimo, ali Hanukkah je big deal, verovatno na nivou hriscanskog Bozica. Well, maybe.
Imamo hanukiju kod kuce (ja je doneo iz Izraela jos pre skoro 20 godina i posle dovukao iz Amsterdama), ali ne znamo tacno pravila tj obred sa svecama itd, a nismo ni u tom fazonu, tako da ne, ne slavimo.

Hate mail

E

Ja sam procitala Talmud kad mi je bilo 13 -14 godina. Uzela ga iz gradske biblioteke.

Ivan_D

Nema mislim prevod Talmuda na srpski. Ima neka skracena verzija od Eugen Weber-a
Ja je imam ali je nisam citao.

E

Ja sam ga citala, mozda je bilo na srpskohrvatskom, ne znam koja izdavacka kuca je bila u pitanju.

Ivan_D

Kazem, jedino sto je bilo (i verovatno do danas) je to super-skraceno izdanje od Eugen Webera, cini mi se na hrvatskom jeziku.
Ceo Talmud je jedno 5-6 hiljada stranica.

E

Hate mail

So, like, you're only a surface-wannabe then?

Hate mail

Hanukkah shmanukkah

It's never good when White people are disappearing.

http://russia-insider.com/en/2014/12/15/1896

:(

Pijanista

Quote from: Ivan_D on December 16, 2014, 08:46:07 PM
Mi ne slavimo, ali Hanukkah je big deal, verovatno na nivou hriscanskog Bozica. Well, maybe.
Imamo hanukiju kod kuce (ja je doneo iz Izraela jos pre skoro 20 godina i posle dovukao iz Amsterdama), ali ne znamo tacno pravila tj obred sa svecama itd, a nismo ni u tom fazonu, tako da ne, ne slavimo.

Je li bar mrzis Arape?  :evil:

Hate mail

Better yet: are you joining Israeli army, pussy-boy?

Jelence

I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

'Molotov cocktail' among top Google searches in Ukraine

For Ukraine, a year filled with conflict and revolution was reflected in search data as the most Googled recipe of 2014 was for Molotov cocktail. Pizza, cake and Easter bread were the next, less terrifying, searched-for recipes in Ukraine this year.

Ukrainians who searched on Google for the handmade bomb were led to a Wikipedia page offering a complete history of the device, a glass bottle filled with a flammable substance such as petrol or combinations of diesel fuel, methanol, turpentine or jet fuel. Other search results go a step further, offering instructions on how to build one from scratch. The devices were commonly used by protesters in Ukraine this year.

Former President Viktor Yanukovych, impeached in February, was the most searched upon person on Google's Ukrainian site. Russia's Vladimir Putin was fourth.

Ukrainians also searched on how to conserve energy and for information on purchasing heaters, boilers and body armor.

Meanwhile, in the U.S., the most Googled "cocktail" was margarita, followed by martini, sangria, mojito and mimosa.

http://www.marketwatch.com/story/molotov-cocktail-among-top-google-searches-in-ukraine-2014-12-17

Hate mail

Quote from: Ivan_D on December 16, 2014, 08:46:07 PM

Ne slave.

You see, neither he nor his wife are Jewish.

Hate mail

Quote from: Hate mail on September 13, 2014, 04:30:04 AM
Haha. Ovim priglupim odrpancima je servirana uber-nesreca koju su usrdno progutali i od koje ce pisati krv sledecih 100 godina.

http://www.theguardian.com/world/2014/sep/10/azov-far-right-fighters-ukraine-neo-nazis

Hahaha. Milion godina nesrece.

http://russia-insider.com/en/2015/01/03/2208

Daisy

Bolne posledice krize u Rusiji
IZVOR: DEUTSCHE WELLE

Pad cena nafte i sankcije Zapada protiv Rusije dovele su do drastičnog pada vrednosti ruske valute. To ima dramatične posledice za ruske susede i partnere.

Mnogi ruski lanci maloprodaje na zapadu te zemlje ostvarili su izvanredan promet uoči Božića. "U decembru u region oko Smolenska nahrupili Belorusi", priča Julija Sotova iz lanca prodavnica elektrotehničkih uređaja "M.Video". Kupci iz Belorusije kupovali su sve što je moglo da se ponese. Pad ruske rublje komšijama je neočekivano doneo veliku kupovnu moć.

Trgovci automobilima u pograničnim područjima imali su slična iskustva. Portal vesti delfi.lt iz Smolenska tako citira jednog prodavca Folksvagenovih automobila koji je, kaže, ranije kupcima iz Belorusije prodavao najviše tri automobila mesečno, a sada ih toliko proda samo tokom jedne sedmice. Bar je tako bilo krajem prošle godine. U međuvremenu je, međutim, vlada u Minsku znatno smanjila vrednost beloruske rublje i tako okončala tu šoping-groznicu.

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2015&mm=01&nav_id=947903

Hate mail

Ivane, sta se desava u tzv. UA? Neke sajtove sam gledao danas, opet je novomobilisana UA vojnica izginula u Novorusiji, WTF?

Inace, imam jedan (well, jedan od mnogih) sasvim privatan i intiman flashback koji mi se predstavi kad mozak nema druga posla (praznik...) svako malo evo sad ce 23 godine.

Vec sam govorio kako je jedinica podelila ratovanje i odmor na dve 24-hour smene: polozaji (mnogo) i selo (par) gde bi se 24 sata ratovalo i 24 sata odmaralo (if we were lucky).

Naravno, "odmor" u selu pod konstantnom vatrom i kilometar, dva ili samo 500m od bojisnice (kako koje i kako gde) je sve samo ne, well, odmor.

Daju se konstantne straze ispred objekata u selu (bez struje/rasvete) u kojima vojska odmara, cesti su, bar iz pocetka, okrsaji izmedju susednih straza/jedinica u noci; ucestvovali smo iz pocetka u jednoj 20-tominutnoj pucnjavi sa susedima iz Prijedora u kojoj niko nije ni ogreban... elem, daju se straze od strane ekipe na "odmoru" i to po sat vremena ispred (na ulici) i iza kuce (prema shumi/brdima) gde smo bili (borbeni deo jedinice) a susedna kuca (komanda, vezisti, vozaci itd.) bi isto davali svoju strazu.

Jednog jutra, tek je bilo svanulo, oko 5 izjutra, sam se zadesio na strazi na ulici iza zaklona od debelih trupaca poslaganih u polukrug kada je 50m odatle niz (tj. uz) ulicu pala odnekud mina od 82mm ispaljena sa ustaskih, demokratskih i europskih polozaja.

Potpuno lezerno i nezainteresovano sam gledao kako se beli dim u tom mrzlom jutru dize u vis sa trotoara u koji se zabola i kako celicna parcad odskace od krovova i crepova na trotoare i put, cineci zveket po povrsini asfaltnog puta na kojem bi se zauvek zaustavila; nezaineteresovano posmatrao i osluskivao kako povece celicno parce pada mozda 15-20m od mene na put, odskace i prevrce se do zaustavljanja i zvekece kao sitnis koji ispred zgrade Opstine kumovi bacaju pred muzikom zauzete cigane u neka srecnija, samoupravna vremena...

Taj zveket po betonu i asfaltu ulice me ne napusta i jedino demencija ili Alzheimers ce to izbrisati, kao i mnogo toga jos - wartime and otherwise.

A za tu priliku sam bio sasvim sam; ovi ostali (suma, komanda) nisu ni bili na strazi, ne secam se zasto.

Valjda je procenjeno da je nivo opasnosti - threat level, da se posluzim DHS vokabularom - well, low.

Jedini sam na svetu prisustvovao tom, granted (granted?), efemernom dogadjaju.

Ja sebe vidim kako, sa puskom u ruci i sa americkom/NATO polarnom jaknom na sebi, uspravno stojim pored te ograde i kako znam da mi nista ne mogu svi ti spori i zvececi komadi dok se nebo blago zuti i crveni na -10 C...

Ovi moji nisu se ni probudili.

Ova scena me "pohodi" vec nekoliko dana, valjda sto je zima...

Ivan_D

Na stranu sto romantiziras ta svoja ratna iskustva. Ne mislim da je to dobro, ali mogu mozda da razumem.

Ali to je bilo davno. Ja sam ovakav kakav jesam (a slicno vazi za vecinu ljudi) zbog svega sto mi se desavalo i kroz sta sam prolazio od najranijeg detinjstva pa sve do sad, sve je to uticalo na mene, moj karakter, kako sam formiran, kakve imam nazore itd. itd.
Ti kao da si prestao da se formiras/razvijas/evolviras pre 20 godina. No good. Nauci nesto novo. Prozivi nesto novo. Promeni perspektivu.

Jebo rat, bio ne ponovio se.

indie

na -10 ne sviće u 5...
(čak ni ubosnu)

baš kao što ni ruža nema kad su noći duže

http://www.youtube.com/watch?v=fM2ei_MpwpQ
'на љуту рану - љуту траву..!'

Hate mail

Ej, indie, ne daj se zbuniti. Ono je bilo u Hrvatskoj a moglo je biti krajem februara ili mozda cak u martu.

Hate mail

Inace, Ivane, ja sam pratio tvoj rad and you somehow strike me as quite nedogradjen, albeit rather amusingly so. What gives?

Ivan_D

kaze covek koji zivi u prljavstini i zivi da bi radio.

Hate mail

Ne znam na sta mislis.

I don't do prljavstina.

Ivan_D

But you do, you do. Osvrni se oko sebe kad stignes kuci. A bogami mozes i na radnom mestu.

Hate mail

Bollocks, clownish youngster.

Pijanisto, da li znas da Ivan_D planira da otvori pekaru kad stigne u Kanadu? I to, naravno, u kucnoj radinosti dok mu ne krene za jedno 15-20 godina. I da zato stedi svaku paru, ne igra karte i rulet, secka skupe kreditne kartice (i kupone u prodavnicama) i prelazi na sirotinjske varijante? Ja necu da se mesam, ti si mu otvorio svoje srce i svoj dom i to je u redu, ali razmisli: ima da ti zabrasnjavi celu kucu.

Mozda se zapate i misevi.

Pijanista

Molim??? Ivan hoce da radi, rintaci, arbeit, work ..... Kuda ide ovaj svet, jebote.

Hate mail

Ja rekoh i svoju dusu spasih.

Hate mail

Quote from: Pijanista on January 20, 2015, 06:54:44 PM
Molim??? Ivan hoce da radi, rintaci, arbeit, work ..... Kuda ide ovaj svet, jebote.

Brate, dogorelo do nokata. Starost, siromastvo i uvezana problematika kucaju na vrata.

Ali najbolje da se vas dvojica o svemu temeljno propitate uz meze i Pelegrino mineralnu vodu (znam da voli a i ti bi mogao da stavis to na listu za pazar) kada on stigne.

Pijanista

Ja sve nekako mislim da on ovde dolazi zbog Kineskinja. Udatih naravno. Koje rade kao krupijei (krupijejke) u kazinima.

Hate mail

Pa dobro, kada mu pomognes da u tvoj podrum unese dzakove sa brasnom i zavrsite konstrukciju peci za hleb u tvom podrumu mozes da ga uputis i u to ali first things first, tako da nemoj se rasplinjivati za sad sa tim nego polako.

Pijanista

Nemam podrum, zivimo u stanu.  :|

Hate mail

Pa kupices dok on stigne. Svasta.

Pijanista

Ma najbolje da mu odmah kupim poslovni prostor.

Hate mail

Ja sam mislio vec da ti to predlozim ali nisam hteo da ispadne da se petljam u vase poslove ali dobro je da si pomenuo i da razmisljas o tome. Da, to bi mu isprva jamacno jako pomoglo.