News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ivane, trazi se tvoja ekspertiza

Started by Pareski do, April 02, 2014, 12:45:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pareski do

Пре хиљаду година ми западе за око нека Украјинка из Лавова, ја је оно питао да изађемо и не сећам се шта ми рече да би ме откачила, виђали смо се преко заједничког друштва, знала је да јој се допадам али ја нисам тип да инсистирам и те форе.

Елем коју годину касније сам се вратио у Србију и додао дотичну за пријатељицу преко Фејсбука. Нисмо нешто претерано комуницирали, лајковала ми пар слика, и ја њој, можда разменили пар пријатељских порука.

У међувремену се дотична удала, за неког лика који је смешан као биоскоп, исто неки музичар, који поред ње делује као млађи брат. То је било пре три године, судећи по њеним сликама он је испарио пре годину, две јер га нема нигде а и на тим заједничким сликама од пре хиљаду година нису приснији од брата и сестре.

Прихватих позив друга да одемо на концерт оркестра где је и он свирао и око ког се вртило сво то друштванце музичара. А и добар друг је имао соло. Одмах сам је угледао како се отворила завеса. Одосмо после у бекстејџ да честитамо солисти и баш и њој јер је нисам видео сто година. Тражили смо је свуда и таман када одустасмо враћајући се назад налетимо на њу у ходнику.

Како ме је снимила на пар метара даљине иза друга тако су јој севнуле окице, раширила уста и смејала се за све паре (током концерта који је имао некласично сатирични перформанс певачице била је намргођена као да јој је неко побио породицу). Друг каже да је и два пута заскочила како јој узех руку да се пољубимо. Ту би оно откуд ти, па знам да си се вратио, бла, бла, бла.

Друг саветује да порадим по том питању а мислим да хоћу. Дакле, пошто си ти стручњак за ("заузете") Галичанке дај савет о општом приступу. Тиче се ипак среће једне Украјинке која је очито незадовољна животом - плата и каријера апа-драпа, нема децу а није ни млада, брак је бзвз. ако ту ичега уопште више и има (мислим да није носила бурму). Можда чак постоји шанса да у новембру свирају у БГ.

Па нека баци први камен који/а је без греха...

Hate mail

Evo ja cu: ono tvoje "vrtilo" podseti me na govor moje pokojne (2004.) bake po majci, Hercegovke iz Konjica. A i na govor bakine pokojne (2006.) sestre.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pareski do

с Коњицом везе немам али је то (био) исти дијалекат као онај којим се служио мој покојни (1996.) деда

Ivan_D

Za pocetak, obratio si se na pravu adresu. Kudos na tome  xjap

Quoteнисам тип да инсистирам

Ne-insistiranje is the mother of all failures. Velika greska dakle.

QuoteДруг саветује да порадим по том питању а мислим да хоћу.

Bezveze. Nemoj da upadnes u rutinu/budes deo sveta gde ti treba podstrekavanje okoline na akciju. To se podrazumeva i treba da bude automatski da ces nesto da uradis po tom pitanju, a ne da se ti razmisljas a drug te bodri. Si video Glengarry Glen Ross? ABC! Always Be Closing!

Quoteлајковала ми пар слика

Don't read too much into it. To samo znaci da joj nisi totalno nesimpatican, ali nista vise od toga. She ain't gonna do the work for you.
Друг каже да је и два пута заскочила како јој узех руку

Don't read too much into this either. There're tells and there're tells. Kad ti devojka posle prve vecere dok setate gradom i jos niste odlucili sta dalje kaze da je sacekas ispred dezurne apoteke, u koju je najverovatnije usla da kupi kondome, onda je to vrlo obecavajuci znak.
Kad zaskoci kad joj uzmes ruku - not so much. Again, she won't do the work for you.

QuoteТиче се ипак среће једне Украјинке која је очито незадовољна животом

Being too noble is the cause of many failures too. To sto je ona u godinama, razvedena, nesredjen zivot itd is none of our concerns. We're in it for a (mutual) good time. While it lasts.  And then we part friends. Vazno je uvek biti iskren. We both are in it for fun - while it lasts.
Obecavati zenama u tim godinama i toj situaciji nesto dugorocnije (cak i ako sam trenutno mozda verujes u to) ne samo da nije fer vec je i kontraproduktivno. Onda ona moze da misli "wait, his intentions are noble, let me string him along  and see if I can get him hooked long term". I onda mogu da prodju dani, cak i nedelje pre nego sto bude prvi BJ.
Whereas, ako si iskren i nudis samo i iskljucivo uzajamni provod i dobro provedeno vreme, nema razloga da BJ ne bude isto vece.

Sve to na stranu, doticna mi se cini vise interesentna za nekog starijeg kao sto sam recimo ja. Ili Hate ja.
Tebi bih preporucio neku russian/UA bimbo od 25, someone without baggage, someone who is not damaged goods, neko ko ne mora jos ozbiljno da razmislja o deci, egzistencionalnim problemima, smislu zivota i prolaznosti. Jednostavno neko ko zeli da se provodi i nije komplikovan. Ta šik drustva, tzv muzicari, self-proclaimed umetnici, blogeri i ostali quasi-intelektualci su uglavnom luzeri i treba ih izbegavati. 

Dakle, za tebe je najbolje neko mlad veseo, bezbrizan i bez vecih problema. Word of caution though: don't aim at honeys out of your league. That's another reason for failure.

Daj slike da vidimo kako izgleda.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Quote from: Hate mail on April 02, 2014, 12:55:07 AM
Evo ja cu: ono tvoje "vrtilo" podseti me na govor moje pokojne (2004.) bake po majci, Hercegovke iz Konjica. A i na govor bakine pokojne (2006.) sestre.

Haaa, pazi kad sam znao. ZNAO sam da si Bosanaca. Vec 15 godina mi je to podsvesno bilo jasno   :mrgreen:

Jos mi bilo cudno to tvoje cesto insistiranje na crnogorstini, Vasojevicima itd. Nije to nesto sto bi normalan covek potencirao i cime bi se hvalio. Osim ako ne pokusava da sakrije nesto mnogo gore.   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

It all makes sense now.  :|

Mirabella

Ne, ne, ti si car, Ivane!  :mrgreen:  Skoro svaka recenica je pravi mali biser.  :|
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pareski do

Иване, ја сам тражио твоју експертизу из романтичне локализације - оно Украјина, Галиција, Лавов. Aли добро де, хвала на генеричким саветима :mrgreen:

Окачићу слику if and when I manage to tie up this loose end before heading back to Serbia. Like Putin, I strive to  correct historical injustices xfrog

Hate mail

Malo ces ti Hercegovaca naci za tu tvoji "Bosanci" pricu.

Usput, baba se udala za dedu 1938. nekoliko godina po dolasku u Srbiju (tj. Sombor, gde je deda sluzbovao). Deda je iz jednog grada u centralnoj Srbiji i ta familija je od Morace poreklom.

Cale je iz doline Gruze u Sumadiji i oni su svi iz Vasojevica (svi djuture, celo selo i svi okolo).

Pareski do

Да, Коњиц и Босна ниђе везе. Различити говори, менталитет, ношња, музика, донекле чак и мени.

Требало би да се каже из Мораче, племенска област је у питању а не име претка/фамилије.

Мислим да су Гружани углавном из сјеничко-бихорског краја (расељавањем Срба из тих делова је и створило муслиманску већину довођењем 1700. Климената католика који су затим поисламљени) а даљим пореклом из Полимља и Васојевића. С тим што су Васојевићи генетски пуристи (да не употребимо другу реч), усељеницима и несродном становништву који живи међу њима вековима (и који су чак староседеоци пре доласка њихових предака) не дозвољавају да себе називају Васојевићима, па тако имаш Хашане (пољопривредници), Србљаке, Шекуларце, Мацуре и једноставно досељенике из суседних брдских, херцеговачких или црногорских крајева, племена и области.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

E

E

Quote from: Hate mail on April 02, 2014, 07:11:15 PM

Cale je iz doline Gruze u Sumadiji i oni su svi iz Vasojevica (svi djuture, celo selo i svi okolo).

Ovo je netacno

Superhik

Sta znam, ja imam utisak da Ivanovi saveti stoje kao munjom u kamen upisani.

Bio bih glup da ne verujem ekspertizi dokazanog eksperta..

E

Quote from: Mirabella on April 02, 2014, 12:26:29 PM
Ne, ne, ti si car, Ivane!  :mrgreen:  Skoro svaka recenica je pravi mali biser.  :|

Da, da , narocito ona gde pominje damaged goods. ( I'm being sarcastic). Meni je iskreno muka i gnusam se svakog njegovog sovinistickog komentara u kome degradira zenski rod. 

E

Pareski do

xremyb за цео женски род!

Pareski do

Quote from: INI on April 03, 2014, 11:48:51 AM
Quote from: Pareski do on April 02, 2014, 12:45:30 AM

знала је да јој се допадам

:mrgreen:

Није што сам хтео да напишем али није ни неистина :)

Hate mail

Hate mail

E

Quote from: Hate mail on April 03, 2014, 06:09:38 PM
People can be damaged goods.
No, people are not objects, bez obzira sto se neki prema ljudima tako postavljaju i ponasaju se.

E

E

Quote from: Hate mail on April 03, 2014, 06:10:15 PM
Quote from: E on April 03, 2014, 03:26:28 PM
Ovo je netacno

Mozda u tvoje selo.
Moje selo je upravo jedno od okolnih, tako da ... nemoj da siris dezinformacije.

Pareski do

Твоје село је изузетно у целој Гружи баш као што си ти изузетна у целом женском роду :)

Hate mail

Ukradosmo (ukradoh?) coveku temu...

Meni (a i bratu, jasno) je otac o tome govorio od najranijih dana. O tom crnogorstvu, vasojevstini ako hocete. A i nase prezime to odaje. Najsmesnije je kad bismo recimo otisli tamo kod caletovih pa slusali kako oni govore. A oni su u Srbiji 200 godina. Moja majka bi znala reci "Vi ste crnogorci!", sto je meni bilo smesno iz dva razloga: jesmo #1 i #2 - i ona je.

Hate mail

Stavise, od tih najranijih dana ja sam naucio da prepoznajem crnogorska i osobito vasojevicka imena i prezimena. Tebe Ivane sam prepoznao u momentu. Nemoj nikad zaboraviti da si elita srpskog drustva. Meni je zvuk necijeg prezimena dovoljan, hvala tata!, da prepoznam da li je Vasojevic. Ne crnogorac (that's a lesser task) nego Vasojevic. Sto se tice "purizma", ja licno (a znam i za brata pa i oca) sam oduvek "look down" on so many people around me, too.

Hate mail

Imao sam, tj. imam druga, inace rodom iz Niksicke zupe, koji me je u drugom razredu srednje skole, 16 godina, nagovorio da se na onim godisnjim "izjasnjavanjima" o "nacionalnosti" znaci "izjasnim" kao Crnogorac. Ja nisam isprva hteo ("ali to je isto"; "nema veze, ti si Crnogorac covece") ali uradih to da mu ucinim te godine.

Hate mail

Taj lik je dugo vremena bio pripadnik; sad je u nekoj kvazi-policijskoj javnoj firmi...

Pareski do

Quote from: Hate mail on April 05, 2014, 02:08:11 AM
Stavise, od tih najranijih dana ja sam naucio da prepoznajem crnogorska i osobito vasojevicka imena i prezimena.

С тим што су жив и здрав ти нама био, Црногорци и Васојевићи два различита света, као Гружани и Тимочани, с тим што су негде до XIX века контакти Црногораца и Васојевића били непостојећи док су Тимочани и Гружани  учествовали у истим ратовима, бунама и проживљавали исте ствари у истој држави.

QuoteNemoj nikad zaboraviti da si elita srpskog drustva.

Hardly, Црногорци, Херцеговци, Брђани (Васојевићи ту спадају), Старосрбијанци су биполарна и трагична сорта, цела та динарска подврста, очајни државници иако је тешко да не кажем немогуће одбранити се од њиховог наметања. У Монтенегру владају најгоре људске особине и цене се непочинства - ако си способан неког да украдеш, превариш, слажеш - то се сматра вештином. Страхопоштовање према ауторитету је правило, уз јако примитивне особине - пристојност се тумачи као слабост и злоупотребљава се доброта. Негативна селекција и остракизам најбољих омогућава опстанак државног система који постоји себе а не грађана ради, макар док не буде више одговарао Великим силама, када ће се то урушити колико и тзв. БиХ или БЈРМ. Оно што неки називају туркосрбима је фоторобот динарског човека чији најчистији примерци живе управо у кршу Херцеговине, Црне Горе и Брда.

Hate mail

To ja znam. Siptarska (nasa) posla...

Hate mail

Primeti i moju upotrebu velikog i malog "c".

Hate mail

Ti nemas taj experience, ali u trenucima ekstremnog napora/opasnosti, veruj mi zeleo bi da sluzis pod nekim (ili budes neko ili sasluzujes sa nekim) ko je Bozovic ili Milovic...

Pareski do

Ако је судити по мом искуству с Божовићима таквог бих први ја убио из чисте самоодбране.

Мој узорак Миловића је премали за доношење закључка.

Hate mail

Verujem da si svasta video po srbijanskim salonima i hodnicima institucija sistema... Onde dole, way down low, u rovovima, Bozovici iz Berana ili Vinicke do make sense...

Pareski do

Ван институција система. Додуше нису били ти берански, више они никшићки...

Иначе се трудим да не судим по презимену али је ово било јаче од мене

tempo

pareski je pravi ekspert za plemenska pitanja.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Pareski do

Hate mail

Nije lepo smejati se njihovoj nesreci.

Nesrece drugih su free game.

Spoken like a true "one of them". :mrgreen:

Hate mail

Ivan_D

Ivan_D

Pareski, I says where be the pictures?

Pareski do

Нисам је ни цимао, одзвањало ми пар пута то твоје о пртљагу с неком другом, готово сигурном варијантом,  намученом тридесетогодишњакињом која ми је преко нета малтене изјављивала љубав онако годинама, откако сам отишао...

Ни најлуђа Српкиња није ни принети овдашњем женском лудилу које сам очито заборавио.

Јављам ти ако се ипак сетим вилиончела на крају  :twisted:

Pijanista

Hate mail

Da, stvarno. Tamo se zarati, mi se zabavismo opismenjavanjem Ivana_D (i kondicionim pripremama za njegovo pekarsko pregnuce u Kanadi; Pijanisto, kako ide sa tim poslovnim prostorom?) i islamskim divljastvom a Tesic nam ispade iz vidokruga; mozda je i manjkao negde??

Pijanista

Evo ga Tesic:

Завршне речи из књиге "Рат и Библија":

" Христос је прорекао ратове чак и за последња времена. И споменуо је узроке њихове. А узроци ће бити у томе, што ће изићи лажни христоси и лажни пророци, и што ће се безакоње умножити и охладњети љубав многијех (Мат. 24, 12-24). Лажни христоси указиваће људима лажне циљеве живота; лажни пророци прорицаће лажне догађаје; а безакоња и охладнела љубав водиће људе погрешним путевима. Једни људи неће знати ни циљ ни пут живота. Други ће знати циљ, али ће због слабости карактера ићи странпутицом. Трећи ће знати и циљ и пут, али ће свесно и злобно одбацити обоје, као што су јеврејске старешине негда свесно и злобно одбацили обоје и распели Христа. И тиме ће Небесна Љубав бити побуђена, да плачући попушта на децу своју шибу бичем ратним.

Из свега овога јасан је наук,

1. Да је Господ Христос открио циљ живота и пут;

2. Да је Христос Својим Јеванђељем предложио и прописао рат човека против самога себе у циљу одстрањења других ратова;

3. Да они, који не воде рат против самих себе, против својих страсти, порока и греха, неминовно га воде против Бога и својих ближњих;

4. Да рат мора доћи на хришћане који газе закон Христов, ма они то и не хтели, слично заблуделој деци, која не желе шибу али проузрокују шибу."

Hate mail