?
*
S obzirom da pratim već dva dana ovu situaciju,danas se sretnem sa poznanikom,čiji otac radi i živi na Kosovu,kao profesor.Usput pitam ga,šta se ovo dešava,zar je moguće da je Albancima sa Kosova, finansijska situacija toliko loša pa odjednom ovako masovno idu glavom bez obzira.Njegov odgovor je bio da,jeste ekonomska situacija loša,ali da to nije pravi razlog,već je problem u tome što,u proteklim godinama,određeni broj Albanski porodica,koji nije mali,prihvatao donacije od ID,a u zamenu je trebao poslati bar jednog člana porodice u sveti rat.Donacije su se kretale u rasponu od 50000,pa do 500000eu.Međutim ima onih familija koje to nisu ispoštovale(slanje dece u džihad),a sad je došao momenat da se sravnaju računi.Kako mi je rekao,mnoga ženska deca su oteta i odvedena ,što za korist prostitucije,što za lično zadovoljenje,uglavnom,dug mora da se vrati,u ovom ili onom obliku.Sve u svemu,džihadisti(ID) haraju Kosovom i niko im ništa ne može.Koliko u ovome ima istine,ne znam,ali isto mi je nerealno da Albanci u panici napuštaju Kosovo.Ne ide se na zapad sa bebama u rukama,zato što nemate para,to jest nikad to dosad nije bila praksa.
...
*
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=955112