Author Topic: Putuj Evropo  (Read 45088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ivan_D

• 7k
Re: Putuj Evropo
« Reply #50 on: January 26, 2015, 08:44:58 PM »
e... da je sad to prikazati sebi i svijetu kao pravovremenu akciju protiv dzihadista koje je evropa tek sad identifikovala kao opasnost...

xjap
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline tempo

• 7k
« Reply #51 on: January 26, 2015, 08:53:07 PM »
Hey, wait: sta su to sad "bosnjaci"??

bosnjaci su genetski ocuvani srbi koji su u periodu osmanske vladavine presli na islam, ustavom iz 74. proizvedeni u narod, originalnog imena muslimani, koje su u bespucima povjesne zbiljnosti promjenili u bosnjaci.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #52 on: January 26, 2015, 08:57:01 PM »
Aaa.

Ja mislio to skup svih ljudi (na svim "stranama") cije je prezime "Bosnjak".
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline tempo

• 7k
« Reply #53 on: January 26, 2015, 09:48:34 PM »
kojom prilikom se izvinjavam auditoriju na ovom svom skribomanskom ispadu.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #54 on: January 26, 2015, 09:58:22 PM »
Nema potrebe za izvinjavanjem, neka te milostivi Allah (dz.sh.), stvoritelj svih svetova nagradi i uputi na pravi put.

Offline tempo

• 7k
« Reply #55 on: January 26, 2015, 10:00:06 PM »
 :mrgreen:

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #56 on: January 26, 2015, 11:24:07 PM »
Tempo, zaboravih da ti pokazem:

https://chaturbate.com

xjap

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #57 on: January 26, 2015, 11:35:01 PM »
Eeew. :P

Offline Daisy

• 7k
« Reply #58 on: January 26, 2015, 11:42:53 PM »

Zakon odredjuje jako, jako mali deo naseg svakodnevnog ponasanja i obhodjenja.

ophođenja

i na vukajliji:

Prelazak P u B

Najčešća glasovna promena kod Crnogoraca.

PG u BG

http://vukajlija.com/prelazak-p-u-b/520969
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline tempo

• 7k
« Reply #59 on: January 26, 2015, 11:52:14 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #60 on: January 26, 2015, 11:57:10 PM »
Ma video sam to (i jos ponesto, nije bitno).

Mozda je mislio na obhodarsku sluzbu... Ko zna.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #61 on: January 27, 2015, 12:00:00 AM »

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #62 on: January 27, 2015, 12:05:48 AM »
Hate, mozes li mi molim te kupiti par hiljada tokens i poslati na acc 'zimony' pa cu da cascavam dame u ime nas obojice. napravicu listu prioritetnih, a mozes i ti da napises koje ti se najvise svidjaju pa cemo im slati tokene.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #63 on: January 27, 2015, 12:15:24 AM »
I don't know dude, it sounds like an expense...

Ima tu i nekih trandzi, missim strasno. Kada bi me ti imalo slusao ja bih te savetovao da potrazis neku malo vise k svetu zabavu but in the meantime reci ti meni sta da radim sa ovih $10 sto sam dobio na lutriji: da sacuvam ili da kupim jos lozova?

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #64 on: January 27, 2015, 12:25:31 AM »
omg is she gorgeous! sto bi rek'o jedan moj kolega "where I come from girls like that live in big houses and drive in mercedes benzes"

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #65 on: January 27, 2015, 12:27:20 AM »
Hate, ako joj posaljemo 100 tokens napisace na dupetu ruzom moje ime. pozuri molim te.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #66 on: January 27, 2015, 12:29:33 AM »
Pazi kad devojka ima 182524 followers. Zar stvarno mislis da su svi oni budale a jedino ti pametan?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #67 on: January 27, 2015, 12:40:10 AM »
Ever heard of term "unwashed masses"?

Offline Daisy

• 7k
« Reply #68 on: January 27, 2015, 01:09:28 AM »
Hate, ako joj posaljemo 100 tokens napisace na dupetu ruzom moje ime. pozuri molim te.

xrofl
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #69 on: January 27, 2015, 01:19:03 AM »
Klaun jongen. xjestera

Offline Pareski do

• 7k
« Reply #70 on: January 28, 2015, 12:12:28 AM »
jeste.

Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela,

kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora

Ниједна пресуда за Кератерм, Вишеград или било који случај сем Сребренице не спомиње геноцид.

А по питању Сребренице поједини теоретичари међународног хуманитарног права попут Вилијама Шабаса тврде да није геноцид него етничко чишћење. И то сам ти већ писао па си ме извређао јер немаш шта друго да напишеш.

Сада настави.

pojedini teoreticari tvrde da unutar planete zemlje postoji jos jedna planeta ali 200 puta veca.
jel bio genocid u srebrenici, jest, jel presudjen, jest, jel lezi bagra u zatvoru, lezi. kraj price ili na bosanskom mrs u pizdu materinu.

Знамо да си Босанац, не мораш сваки пут да потенцираш. Већ сам качио  ову биографију ако ме памћење добро служи, ево ти прилике да видимо хоћеш ли смислити бољи одговор од ономад.

http://en.wikipedia.org/wiki/William_Schabas

William A. Schabas, OC (born 19 November 1950)[1] is a Canadian academic in the field of international criminal and human rights law. He is professor of international law at Middlesex University, professor of international human law and human rights at Leiden University and an internationally respected expert on human rights law, genocide, and the death penalty. In 2009 he was elected President of the International Association of Genocide Scholars.[2] He is an Officer of the Order of Canada and a Member of the Royal Irish Academy. In 2014 he was appointed the head of a UN Committee investigating the Israeli role in the 2014 Israel–Gaza conflict.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #71 on: January 28, 2015, 01:09:29 AM »
Shahbaz?

Offline Pareski do

• 7k
« Reply #72 on: January 28, 2015, 01:11:44 AM »
...a na njih primjeniti zakon. od novcanog kaznjavanja za bacanje papira po ulici do zatvorskih kazni za govor mrznje, posjedovanje minskoeksplozivnih sredstava, udruzivanje radi zlocinackog djelovanja, podrivanje drustvenog sistema i slicno...

Pravis veliku a tipicnu gresku Tempo misleci (kako su nas to nekako ucili u Jugoslaviji) da ne postoje dobri i losi narodi vec samo dobri i losi ljudi.

Moji glupavi roditelji, moja glupava sestra, moj glupavi brat i jos mnogi drugi glupavi ljudi u Srbiji i sire tako misle uprkos relativno ok prirodnoj inteligenciji i uprkos svim argumentima i cinjenicama u prilog protiv.

I te kako postoje bolji i losiji/nekvalitetniji narodi i kulture. Da ne bude zabune bolji ne u smislu da nece da ti pomognu u nevolji, vec u smislu radnih navika, osecanja za red i pravicnost (onu pragmaticnu, ne onu kosmicku), neprihvatanja korupcije. Pogledaj Hateov sjajan prilog o anglosaksonskim i ostalim zapadnim narodima.

Nego to momentalno na stranu, pominjes "primenu zakona". Opet jugoslovenska boljka. Imamo sjajne zakone, ali eto ne primenjuju se.  ili  Nije Svabo nista bolji od nas, i on bi bacao djubre po ulici ali zna da ce ga udariti po dzepu
Mega fallacy.

Zakon odredjuje jako, jako mali deo naseg svakodnevnog ponasanja i obhodjenja. Ostatak su norme i vrednosti. Nepostoje ti zakoni koji ce od marokanskog border-line debila koji je dosao u Amsterdam u 20-tim, sa nekog marokanskog brda, da naprave iole pristojnog gradjana. Missim, znam koliko je meni trebalo da se utopim u okolinu, a dosao sam iz ravnice.

Zvao me prijatelj prosle nedelje i pita nezlonamerno, vise informativno "zasto Jugosi (Jugosloveni) uvek prave probleme". Pitam sta je bilo, kaze bio na bazenu, trojica Jugoslovena bili preglasni, skakali tamo gde ne sme da se skace, skidali kapu (koja je obavezna) u bazenu i onda zaronili, valjda da pokvase kosu, i uopste skretali paznju na sebe i ometali normalnu atmosferu i rad bazena.

I kakav zakon tu moze da pomogne? Ko treba da odluci koliko decibela glasno mozes da pricas, sta se desi ako skines kapu a kazes da ti je spala, koliko puta treba da skocis u bazen iako je to zabranjeno pre nego sto te izbace?

Ne postoje mehanizmi da se uprati svako ko prlja ulicu, jednostavno ne postoje. Civilizova drustva racunaju na izvesnu svest, norme i vrednosti i tako funkcionisu. Isto kao sto je u Sarajevu neprihvatljivo da se u sred grada ispisas na ulici (a negde u Africi mozda jeste), tako je u nekim gradovima neprihvatljivo da budes suvise bucan na ulici, ili da jedes semenke. I nema zakona koji ce to regulisati, nije tako zamisljeno.

I kako ces da objasnis Marokancu, ili jos teze kako ces to regulisati, da ne treba da dobacuje devojkama na ulici, a kamoli da ih vacari, stipa itd.

Evropljani su i dalje vise nego tolerantni, ali ako se ovako nastavi za 10-20 godina, mozda i pre, ce individual profiling postati too costly. I bice lakse da sve te Indijance stavimo u isti kos i tretiramo ih kao one najgore.

Takodje vrlo vazna stvar, a to sam vec pisao, moderate moslims ne vrse skoro nikakav pritisak na ove najdivljije da malo 'olade.

Ne izgleda mi da ce muslimani u Evropi dobro da prodju, mada sta ja znam.

Уопште се не слажем с тобом Иване. Лако је бити фин у држави где се примењују закони. Стока ситног зуба се распознаје од кућних љубимаца када животињи скинеш узде. Оно што ми је увек највише сметало код Англосаксонаца (и Келта) је да се опијени, следствено твом систему свеопште генерализације, понашају најблаже речено као стока или чопор стоке зависно од броја. Било да је реч о Енглеској, Шкотској, Канади или САД. Ту врсту сточног понашања нисам регистровао код Срба а исто ми је потврдио и један шкотски социолог који је годинама проучавао Балкан питањем зашто ми немамо NEDs (Non-employed delinquents) који су у УК редовни узрок масовних туча у касним сатима због чега је и уведен систем видео камера Великог брата.

Да поставим теби немили историјски контекст: нама комунисти 1945. разарају правну државу када једним правним актом ставњају ван снаге све постојеће законе допуштајући при томе да се поједини, по мање више нахођењу судија, примењују, чиме отварају пут седам деценија дуге правне произвољности (како Броз рече судијама "не држите се закона као пијан плота"). Други ништа мањи злочин је примена тзв. скандинавске казнене политике која је полагала наду у рехабилитацију уместо кажњавање преступника. Зато по данас неизмењеном Кривичном закон Југо-Скандинавки кажњавамо силовање 2-12 година, убиство на мах (manslaughter) 1-8 година а убиство 5-40 година.

У САД казна за силовање може бити и доживтна, за убиство на мах 5-10 година, док убиство зависно од државе носи двоцифрену, доживотну или смртну казну.

Стопа убистава у Србији је 1,2 a у САД 4,7 иако смо прве две државе света по броју цеви на главу становника!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country

Aмеричка стопа силовања на 100.000 становника је 30 а српска 1. Рецимо да је трећина њихових силовања лажно пријављена а код нас тек сваки пети пријављен, то је опет 20 према 5, четири пута више.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

Моја поента је да је лако бити цивилизован и фин када постоји знаш да ћеш бити кажњен или санкционисан у супротном. Овде не причамо о бацању смећа, галами и ситним преступима као што су црвена светла, пуне линије и дизање десне руке када скрећеш бициклом или ношење шлема. Овде причамо о декалогу - не пожели што је туђе, не убиј и сличнe ствари на којима почива и престаје друштво.

Заправо нисам приметио да Срби имају фрку да се уклопе у амерички начин живота, напротив углавном су поштени радници, нису криминалци, никада нисам чуо за српску мафију у САД/Канади иако су готово све етничке заједнице то имале - Јевреји, Ирци, Италијани, Кинези, Руси, Албанци - а о WASP да не причам последњих 200-300 година што је кулминирало највећим корупционашко-пљачкашким аферама у финансијском сектору. А то што је по Европи постојало или постоји су остаци ДБ-ових полу-сарадника, синова партијашко-полицијских функционера, и нису некаква мафија већ умишљени мангупчићи, које су јако брзо одувале ривалне групације, изузев можда у Шведској која је толико ушкопљено друштво да су у њему Срби најбројнији организовани елемент агресије 8-)

Дакле понављам, лако је бити фин и учтив унутар оквира правне државе. Србија и остале наследнице СФРЈ су последњих 70 година готово бесправне средине, у Европи доста блиске природном преддржавном стању, најгоре у Европи лише Молдавије, Украјине, Албаније и француских четврти под контролом арапско-муслиманских банди (где обичајна права супституишу одсуство државног).

Заиста бих волео да видим Енглезе, Американце, Холанђане или Немце у случају да за један дан, месец, годину или деценију судови, полиција, банке, владе престану да обављају свој посао или га још горе обављају делимично. Односно не бих јер знам да су њихове популације навикнуте на пасивну агресивност. Нису бучни као дивљи Балканци како ти кажеш и зато имају неке друге отпусне вентиле (више стопе криминалитета и других друштвених патологија). У случају нестанка узди које каналишу фрустрације на понашање у четири зида или цоктање у глави призивају ми се старозаветне сцене људског зла.

То што је Србија доживела 1990-их у време санкција, ратова и кризе друштва је приближно оном што су доживели веће урбане средине САД само због јебене забране точења алкохола 1920-1933. услед сасвим редовног функционисања судске, извршне и законодавне власти. Aл Капоне је био већа медијска звезда од Цеце и Аркана заједно иако њега није стварала америчка удба већ га је напротив гонила и на крају срушила.

Ако ово не врати Слањена из мртвијех, не знам шта ће.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #73 on: January 28, 2015, 01:25:46 AM »
Ma on, jarac matori, ceka sliku onog dupeta sa Ivanovim imenom.

Ivane, what gives?

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #74 on: January 28, 2015, 10:59:17 AM »
Pareski and his quasi-intellectualism. Richard Feynman je jednom rekao nesto kao “nema veze koliko ti se cini da je tvoja teorija dobra, ako ne prodje prakticne testove - onda jednostavno ne valja’.

Nije se Pareski srpsko nacionalno bice (niti bilo koji drugi narod) kreiralo poslednjih 70 godina, niti su Srbi takvi kakvi su zbog Broza i komunista. Ako ista, za Broza su ziveli u vise-manje normalnoj drzavi (za taj vremenski period) i ziveli mnogo bolje nego sto su ostali narodi slicnog kvaliteta i strukture ziveli u to vreme.
I nije Pareski cela predratna Srbija, pa ni predratni Beograd, bila na nivou danasnjeg kruga dvojke kako volis da prestavljas i mislis.
To sto govoris ti nisu nikakvi argumenti jer ne proizilaze iz cinjenica vec tvog wishful thkinking.
Svi smo mi, sto bi rekao Slawen seljackog porekla. Neko mnogo vise, kao npr. Hate, a neko mnogo manje kao npr ja. Predratna Srbija je bila zemlja seljaka.

Inace, pricali smo bas o galami i sitnim prestupima a ne kriminalnim radnjama. Pricali smo bas o ponasanju koje reguluju norme, vrednosti, kucno vaspitanje a ne skup zakona i regulativa.

Mozda (tj. verovatno) je ta galama i to ponasanje tipicno za mnoge Srbe bilo pozeljno pre par stotina godina, kad je trebalo braniti ognjista od Turaka. Ali danas vise nije. Meni danas ne treba komsija koji ce da dodje da me brani ako me neko napadne i koji ce da mi pogura auto kad mi se pokvari. Meni treba komsija koji nece biti previse bucan, koji nece da pravi rostilj vikendom na terasi, koji nece da pusi u prisustvu mog deteta i koji ce da sortira i reciklira svoje otpadke.

Pisao sam ovde da sam proslog Februara bio u UA kad je Lvivska oblast otkazala poslusnost Janukovicu i 2 nedelje nije bilo policije. Sporadicno se na ulici videla nekakva narodna garda - klinci neki sa onim fluoroscentim prslucima koje nose radnici kad popravljaju puteve.
Ja za te 2 nedelje nisam video ni jedan razbijen izlog, ni jedno komesanje, ni jednu tucu, a bio sam svaki dan u gradu po nekoliko sati.

Cesi su isto imali komunizam pa su ostali kulturni i civilozavani, rafinisani cak u odnosu na Srbe (nerafinisani u odnosu na Svedjane). Zna se red neki, znao se i za vreme komunista. Nisi ni tada mogao ovde da ofarbas svoje prozore i svoju terasu proizvoljnom bojom, kamoli da zastaklis. O satelitskim antenama i A/C uredjajima na istorijskim zgradama da ni ne govorim.

Sve to ne bi bio problem da Srbi znaju gde im je mesto i da su spremni da uce. Kao sto Ceh npr zna da nije na istom civilizacijskom nivou kao Nemac ili Svedjanin, te iste postuje i spreman je da uci od njih. Srbi nisu spremni da uce. Oni sve znaju najbolje i najpamentiji su.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #75 on: January 28, 2015, 11:03:04 AM »

It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong.

Richard P. Feynman

;)

Offline Pareski do

• 7k
« Reply #76 on: January 28, 2015, 05:23:08 PM »
Ma on, jarac matori, ceka sliku onog dupeta sa Ivanovim imenom.

Ivane, what gives?

Виси ли и даље на оном његовом форуму?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #77 on: January 28, 2015, 05:26:02 PM »
A sta, obesio se?

Offline tempo

• 7k
« Reply #78 on: January 28, 2015, 06:15:07 PM »
a disusija je taman krenula u pravom smjeru...

https://chaturbate.com/krinna/

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #79 on: February 03, 2015, 08:18:23 PM »
Mimi-Mini je u komentaru na tekst “Ja sam jugoslavenska kurvetina” napisala sljedeće:

Vedrana piše o jugoslovenskom osećaju i opredeljenju, pristojnom i ljudskom životu toga vremena, a mahniti klerofašisti to jednostavno ignorišu i teraju po svom, pri tom, mnogi od njih nisu ni bili rodjeni tada, što je najinteresantnije. I tako unedogled, pri tom, koliko mene sećanje služi, Jugosloveni nisu bili miks Srba i Hrvata, nego svih naših naroda i narodnosti, to je bio jedan od retkih Bravarevih poklona, da je Jugoslavija bila zajednica i država svih naroda i narodnosti, tako da termin jugoslovenstva nije autorsko pravo samo Srba ili Hrvata, evo konkretno na ovom postu javljaju se i Makedonci, Bošnjaci, Bosanci i Crnogorci koji takodje, baštine i prisvajaju izraz jugoslovenstva, čak se desi da se javi neko i iz Slovenije, koji lamentira o tom lepom i mirnom periodu života. Pre neki dan smo odavali počast i Kemalu Montenu koji se isključivo deklarisao kao Jugosloven i to nikom nije smetalo.

Šta vam je ljudi, neka se svako deklariše kako hoće, zašto to smeta nekom stalno. Na moju najveću žalost, izbore doduše i to jedva, dobijaju desničarske stranke i mi smo zato taoci njihove retorike u kojoj se kuvamo i učestvujemo. Mi svi pripadamo grupi malih naroda. Koji su uglavnom celog, svog postojanja osudjeni na ovaj ili onaj način na izumiranje. Izumiremo na razne načine, proterivanjem, pokrštavanjem, ubijanjem, asimilacijom i do sad na najbrži način zabeležen na ovim prostorima, iseljavanjem u normalne džave. Mi smo mali narodi, a mali narodi nemaju istoriju, mi imamo istoriju koja je uprljana na uštrb drugih naroda, na žalost.

Ljudi iz naših krajeva su hipnotisani sopstvenom istorijom, koju niti znaju niti razumeju. Smisao je da mali narodi uglavnom zavise od politike i odnosa velikih naroda. Ako hoćete da proverite ovu moju tvrdnju, pogledajte kako su ove naše države istorijski nastajale.

Nastajale su padom Austro-Ugarske, koju nisu srušile ni Hrvatska, ni Vojvodina, ni Bosna. Srbija je nastala padom Otomanske imperije,koju, takođe, nije Srbija srušila. Jugoslavija je nastala nakon Prvog svetskog rata, u kojem je pobedila Antanta, a ne Srbija, Hrvatska, Bosna ili Crna Gora. Druga Jugoslavija je nastala ne zato što su partizani pobedili sile Osovine, nego zato što su ih pobedili Rusi i Amerikanci. Komunizam je kod nas došao ne zato što smo mi to želeli, nego zato što su nam ga doneli Rusi. A Rusi su mogli to da učine, jer su ih Englezi pustili da nam ga donesu. O nama su drugi odlučivali.
Komunizam u Jugoslaviji nije pao zato što smo ga mi srušili, nego zato što ga je Gorbačov ukinuo.Prema tome, mi NIKADA nismo bili gospodari svoje sudbine ni u ključnim trenucima stvaranja sopstvene istorije. Mi smo, svakako, neki mali doprinos tome davali. Ali to nije bio kauzalni, nužni, već sporedni činilac. Svi naši napori uloženi na upravljanje vlastitom sudbinom su sekundarni: mi sami po sebi nikada ne bismo doveli do tih posledica. Veliki svetski događaji izazivaju te posledice kod nas. To nije ništa čudno, ni za nas ponižavajuće. Tako svet funkcioniše i to je smisao međunarodne politike.

Ono što je ludo jeste da mi, Srbi, kada učimo svoju istoriju stičemo utisak da smo mi srušili Otomansku imperiju,da smo izazvali i dobili Prvi svetski rat, da smo pobedili Nemce u Drugom svetskom ratu, da je naš komunizam autohton i da smo ga mi srušili. A, vi Hrvati mislite da ste Domovinskim ratom pobedili i zaslužili da dobijete državu. Vi ste dobili, kao i ostale bivše republike, a mi Srbi izgubili, protektorat i poligon za eksperiment kako u što kraćem roku uništiti što više privredu, ekonomiju i ljude uz pomoć kapitala i religije, i od onoga što otstane uklopiti u svoje finansijske i teritorijalne interese.

Sve što mislimo da smo dobili, odavno smo izgubili, za stolom velikih moćnika, to što smo još uvek živi, ravno je čudu. Mi posmatramo svoju istoriju izolovano od konteksta, a ona je van konteksta potpuno nerazumljiva. Mi sami sebe ne možemo da razumemo i ne možemo, čak ni danas,da delujemo racionalno u kontekstu svoje sredine, jer negiramo da smo deo ikakve sredine. Svaka od tih novonastalih država želi da bude suverena na način na koji ni SAD nisu suverene, jer zavise i od drugih, naravno.

Mi se ponašamo kao autistično dete: niti nas ko razume, niti mi koga razumemo. Sedimo u svom ćošku i žalimo se na to što nas Srbe svi mrze, a vas Hrvate i ostale niko ne razume. To je teška nacionalna nezrelost. Mi tražimo da se ceo svet prilagodi nama. To je na ivici ludila i šizofrenije. Klasičan primer pocepane ličnosti i svesti, čiji se delovi povremeno sreću, ali pošto smo mali, neobrazovani i krvoločni, ne umemo kao što kažu veliki pisci Iljf i Petrov te pocepane pešake poštovati i nikada nećemo, dok budemo u svinjcu i blatu u kome živimo.

Offline tempo

• 7k
« Reply #80 on: February 03, 2015, 08:36:53 PM »
realno.

Offline Pareski do

• 7k
« Reply #81 on: February 03, 2015, 08:46:06 PM »
јашта...

Vi ste dobili, kao i ostale bivše republike, a mi Srbi izgubili, protektorat i poligon za eksperiment kako u što kraćem roku uništiti što više privredu, ekonomiju i ljude uz pomoć kapitala i religije, i od onoga što otstane uklopiti u svoje finansijske i teritorijalne interese.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #82 on: February 03, 2015, 09:52:51 PM »
Ne znam za ostale republike ali znam da su Srbi totalno unistili Vojvodinu. Totalno.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #83 on: February 03, 2015, 10:03:07 PM »
Mozda vi Crnogorci i Bosanci.

Offline tempo

• 7k
« Reply #84 on: February 03, 2015, 10:05:57 PM »

Offline Daisy

• 7k
« Reply #85 on: February 03, 2015, 10:35:16 PM »
pa da... pre rata nismo imali ništa... a onda su došli Nemci i sve uzeli...

Offline tempo

• 7k

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #87 on: February 05, 2015, 08:44:27 AM »
*
 Vesti   | sreda 4.02.2015
Island: Grade hram posvećen nordijskim bogovima
| Huffington Post

Nordijska božanstva odavno imaju svoje mesto u popularnoj kulturi, ali ljudi će uskoro ponovo početi i da im se mole (bar na Islandu).

Asatruarfelagid, neopaganska organizacija, planira da započne izgradnju hrama posvećenog nordijskim božanstvima, prvi put od kako je hrišćanstvo stiglo na ovo ostrvo, pre oko 1.000 godina.

U priloženom videu, koji je doduše na islandskom, možete videti plan budućeg hrama, koji će do polovine biti u vodi.

http://www.mbl.is/frettir/sjonvarp/156550/

Iako je posvećen nordijskim bogovima, vođa Asatruarfelagida kaže da ih ljudi danas drugačije doživljavaju.

“Mislim da niko ne veruje u jednookog muškarca koji jaše konja od tri metra”, kaže Hilmar Orn Hilmarson, muzičar koji je takođe i visoki sveštenik Asatruarfelagida.

“Ove priče su poetske metafore i manifestacije sila prirode i ljudske psihologije”.

Gradsko veće Rejkjavika poklonilo je zemljište na kom će se nalaziti hram, a grupa treba da skupi gotovo milion dolara za njegovu izgradnju na brdašcetu.

Kada bude završen, hram će moći da prihvati 250 vernika. U njemu će se održavati venčanja, sahrane, rituali imenovanja, obredi inicijacije za potrebe 2.488 članova organizacije.

Asatruarfelagid osnovan je 1972, a na njihvom sajtu stoji da su vrednosti grupe “zasnovane na toleranciji, časti, iskrenosti i poštovanju prema drevnom kulturnom nasleđu i prirodi”.

Organizacija čiji se broj članova utrostručio u poslednjoj deceniji, sledi princip da je “svaka osoba odgovorna za sebe i svoje aktivnosti”.

*

http://www.mbl.is/frettir/innlent/2015/01/27/hof_satruarmanna_ris_2016/

'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #88 on: February 05, 2015, 10:40:12 AM »
*
Zastava ID u neposrednom komšiluku
Izvor: Beta, Tanjug

Sarajevo -- Zastava Islamske države vijori se na kućama u selu Gornja Maoča, kao i druga obeležja te terorističke organizacije, javlja Federalna televizija (FTV).

“Državna agencija za istrage i zaštitu BiH po nalogu Tužilaštva preduzima određene aktivnosti u Gornjoj Maoči, kod Brčkog, nakon što je na jednoj kući u tom selu primećena zastava terorističke grupe Islamska država”, potvrdila je portparol te agencije Kristina Jozić.

Jozićeva je za sarajevske medije rekla da SIPA, zajedno sa drugim policijskim agencijama, preduzima aktivnosti u vezi sa istaknutim zastavama ISIL-a u naselju Gornja Maoča, uz prethodno dogovorene mere sa Tužilaštvom BiH.

Stanovnici ovog mesta koje teritorijalno pripada Distriktu Brčko već deceniju su pod istragom policijskih obaveštajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Višegodišnji neformalni vođa vehabijskog pokreta u BiH bio je Nusert Imamović koji je otišao na ratište u Siriju.

Vođstvo nad tom grupom, nakon Imamovićevog odlaska u Siriju, preuzeo je Husein Bosnić, zvani Bilal, koji je često boravio u Gornjoj Maoči.

Bosnić je uhapšen u septembru prošle godine zbog optužbi da je povezan sa finansiranjem, organizovanjem i vrbovanjem državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak na ratišta, kako bi se borili na strani radikalnih terorističkih grupa.

Iduće sedmice u Sudu BiH počinje suđenje Bilalu Bosniću.

Prošlog meseca ekstremisti su upali i u džamiju u naselju Stara Breka u Sarajevu gde su ometali molitvu.

Očevici tvrde da su muškarci koji su nasilno upali u džamiju nosili crne majice sa simbolima Islamske države.
*

šta znam, u neverovatnoj sam, nezavidnoj, ambivaletnoj i veoma specifičnoj situaciji...

naime  ...

(jbt da mi dzenana loncarevica pusta nabadnjevece,... misssim...)
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline tempo

• 7k
« Reply #89 on: February 05, 2015, 02:35:15 PM »
strasno. ponasaju ko cetnici.
ipak, za razliku od cetnika, policija i sipa su odmah otisli na lice mjesta i ustanovili da je zastava sklonjena, a stanovnici su izjavili da su zastavu postavile dvije budale, prije nego sto su napustili maocu, i da su vec neko vrijeme izolovani od ostatka sela.
sto sve skupa ne umanjuje opasnost od radikalnih islamista u bosni, a zbog cega su pod obavjestajnim i policijskim nadzorom vec dugo vremena.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #90 on: February 05, 2015, 02:37:11 PM »
Cetnici su americki saveznici iz Drugog svetskog rata.

A moguce je bice opet.

Offline tempo

• 7k
« Reply #91 on: February 05, 2015, 02:37:50 PM »
aha, jesu.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #92 on: February 05, 2015, 02:54:42 PM »
Ja to ozbiljno.

Sasvim razumem da vi bosanski zemljoradnici i stocari o tome niste culi iz mnostva "gurni to pod tepih" post-WW2 kataklizmicno-obnova i izgradnja i komunisticko-indiktrinatorskih Novi JugAslavenski Covjek razloga.

Ja sam to sklon da razumem, buduci da u mom DNK-profilu imam i to ali i skoro svih 200 godina moderne srpske gradjanske tradicije i sa njom povezanog toka infiormacija, rezonovanja i analize stvarnosti.

Americki Kongres generalu Mihajlovicu dade i Kongresnu medalju casti.

Sad, ja znam da ste "vi" Americi 1941. objavili rat kroz licnost sefa tadasnje vam "drzave", advokata Pavelica, i nekako u tom ratu pobedili - Nemce...

Puno bi to bilo za procesirati pravilno i za mnogo sofisticiraniji puk...

Offline Hate mail

• 7k

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #94 on: February 05, 2015, 03:00:46 PM »
200 godina moderne srpske gradjanske tradicije

ovo ti je vrlo smesno.

Offline tempo

• 7k
« Reply #95 on: February 05, 2015, 03:07:29 PM »
neoboriv dokaz i razigrana retorika. bez obzira na pokolje koje su pocinili u istocnoj bosni i gdje god su vidjeli kojeg nekrsta u onom, a i u ovom ratu, bez obzira sto su istovremeno bili saveznici i sa nacistickom njemackom, a posebno sa fasistickom italijom. bez obzira sto se se povlacili kroz ustaski zagreb i bez obzira na osebujni modus operandi.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #96 on: February 05, 2015, 03:07:38 PM »
Pa to je sa mamine strane, niemand-boy.

Njeni su iz CG dosli pismeni (bili svestenici, posle samo napredovali).

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #97 on: February 05, 2015, 03:07:58 PM »
Missim pozivanje na gradjansku Srbiju od strane coveka kome smeta Natasa Kandic, Sonja Licht, NGO's...    How ironic. And how opportunistic...

I jos od strane pedigriranog sumadinskog seljaka.  xrotaeye

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #98 on: February 05, 2015, 03:09:45 PM »
bili svestenici, posle samo napredovali

through the ranks of DB?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #99 on: February 05, 2015, 03:10:27 PM »
neoboriv dokaz i razigrana retorika. bez obzira na pokolje koje su pocinili u istocnoj bosni i gdje god su vidjeli kojeg nekrsta u onom, a i u ovom ratu, bez obzira sto su istovremeno bili saveznici i sa nacistickom njemackom, a posebno sa fasistickom italijom. bez obzira sto se se povlacili kroz ustaski zagreb i bez obzira na osebujni modus operandi.

Pa ti prigovori US Kongresu o tome.

Izvesti me o rezultatu prigovora.

Pozuri, molim te.

A rat nisu oni ni zapoceli. Sta mislis, oni se 1941. probudili jedno jutro i odlucili da pokolju sve katolike i muslimane, pobacaju ih u kraske jame, reke i jezera, motkama, maljevima, decu na bajonete, upale zive u crkvama i dzamijama, posalju "mesa za sarajevsku pijacu"?

Zamisli ti to; oni zla cine od zla gorega braneci se majku im jebem umesto da legnu na put da ih lakse poubijamo.

Eto sta ucenje u seoskim skolama o jednakosti donosi. Ocekivanje da zrtva sama podmesti vrat i da se slucajno ne buni.