Све у свему, твоји су од памтивека у Земуну и ти си прави сремски староседеоц позван да одређујеш коме је место северно од Саве и Дунава као што сам и мислио. Због чега ме не чуди то што у породици имаш црногорске комунисте, носиоце Споменице 1941 највероватније?
To ne znam. Mislim da su im sve to uzeli 53. kad je dedu poslalo na Goli Otok.
Pricala mi baba, kad je dedu uhapsilo (ovaj drugi deda, crnogorac, ne jevrej, da ne pomesas), dolazili iz udbe i pokusavali da je ubede da se razvede. Ona nije htela, onda joj pokazivali neka pisma sto je on pisao ljubavnici, ona opet nije htela. Onda dosli da joj zaplene namestaj. U to doba su "zasluzni" dobijali besplatno namestaj na koriscenje, deda je bio nesto visoko, imao je sofera, mercedes itd. Medjutim oni su taj namestaj otplatili (bio je jeftin) sto nije bio obicaj kod zasluznih u to vreme.
Dakle, baba im pokazala da su namestaj otkupili i da ne mogu da joj ga uzmu. Oni otisli i onda se vratili poslepodne sa nalogom za iseljenje i sav namestaj joj izneli napolje
(stvar koju je Broz vrlo dobro razumeo, koju ocigledno razume i Milo Djunkanovic, a koju preocigledno nije razumeo Djindjic je da se sa staljinistima covek mora obracunavati staljinistickim metodama - no other way).
Baba posle nije mogla da nadje posao u CG i otselila se za Srbiju (mada, bas kao ni Monte, nikad nije naucila da prica srpski jezik). Sa dedom se razvela tek kad su ga pustili sa GO nekih 4-5 godina kasnije.
Elem, sto se tvog komentara tice, ja ti tvrdim da skoro NIKO ko je rodjen i odrastao u Vojvodini nema model ponasanja kao Miladin Kovacevic. Isto kao sto kad u Holandiji u kojoj ima 14 miliona Holandjana i milion stranaca, kroz centar grada projuri auto 80k/h a iz njega tresti muzika, jednostavno ZNAS da to nije Holandjanin. Bez da pogledas ko upravlja vozilom.
Ili ti hoces da kazes da ne postoje neke generalne (a i specificne) i vrlo uocljive razlike izmedju Srba iz Vojvodine recimo i Srba iz Hrvatske???