News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

I, sta kazete

Started by Jelence, November 25, 2009, 02:04:33 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alan ford

Quote from: Deda on December 02, 2009, 01:01:31 AM
BTW, novi pasoš imam od juna.
Odvratna slika... ali ne pravim pitanje.

Sta da ti kazem, komsinica isla da se slika za pasos onomad pa se dva puta vracala da popravi sliku a fotograf umoran od ponavljanja konacno rece "gospodjo, aparat ne foto ulepsava, on samo slika".

Jelence

Quote from: alan ford on December 02, 2009, 03:32:21 AM
Sta da ti kazem, komsinica isla da se slika za pasos onomad pa se dva puta vracala da popravi sliku a fotograf umoran od ponavljanja konacno rece "gospodjo, aparat ne foto ulepsava, on samo slika".

Hahahaha... joj, grozno  ;D
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Nocobdija

Novi pronalazak tvorca srpskog odbrambenog psa
Srbin otkrio lek za svinjski grip!
Sreda - 02.12.2009
Nenad Gavrilović, travar s Romanije poznat i kao tvorac čuvenog srpskog odbrambenog psa iliti sopa, leči svinjski grip!

Gavrilović je, naime, napravio recept za kapi koje, kako tvrdi, ali i neki od onih koji su imali problema s tom bolešću, u roku od tri dana čiste organizam od virusa.
Gavrilović je javnosti postao poznat po tome što je ukrštanjem vuka i balkanskih pastirskih pasa, poznatih kao tornjaci, stvorio rasu poznatu po izuzetnoj snazi, koja još uvek nije zvanično priznata.
- To se nikada neće ni desiti, a ja neću nikoga da molim - priča za ,,Alo!" Gavrilović, koji se u žižu javnosti vratio receptom za kapi koje leče svinjski grip.

- Te kapi pravim već deset godina. Dobre su protiv svih virusnih infekcija prenosivih vazduhom, a počeo sam tako što sam ih napravio kao lek protiv svinjske kuge. Potom je njima lečena pseća bolest štenećak, a zatim i običan grip - kaže Gavrilović i dodaje da taj lek ne prodaje.
- Recept je dostupan svima, pa ko god želi, može sam da ih napravi. Ali, važna je i pravilna ishrana. Pola kilograma kokošjeg mesa treba kuvati dva sata s kilogramom šargarepe i 200 grama pirinča i na kraju dodati supenu kašiku karija. To je osnovna ishrana za one koji su oboleli od virusa AH1N1 - tvrdi Gavrilović i kaže da se dosad javio veliki broj ljudi koje interesuje ovaj lek, ali niko od zvaničnih institucija ili proizvođača medikamenata.
Osim toga, kako kaže, od izuzetne je važnosti da se ishrana ne bazira na pečenoj i prženoj hrani, već isključivo na kuvanoj.
- Keleraba treba da se kuva dva sata, isto kao rotkve i drugo korenasto povrće bogato celulozom. Odličan je i azuki pasulj, koji je bogat gvožđem, a nije mnogo skuplji od običnog. Hranu treba malo više soliti, pošto od toga želudac bolje radi. U čorbe treba stavljati i svež ruzmarin, koji je dobar u borbi protiv virusa - otkriva Gavrilović svoje metode zdrave ishrane i preventive.

Čaj za lečenje
U dva litra hladne vode staviti četiri oguljena i sitno iseckana limuna. Dodati četiri supene kašike meda, poklopiti i pusti da vri oko 20 minuta. Potom dodati kašiku mlevenog cimeta, kašiku mlevenog muškatnog oraščića, pola kafene kašike karanfilića i dva decilitra crnog vina. Ostaviti da ključa još pet minuta. Čaj popiti u toku 24 sata. Koristiti ga četiri dana.

Saveti za ishranu protiv ,,zimskih bolesti"
Nenad Gavrilović je za čitaoce ,,Alo!" sastavio spisak radnji i hrane koji obezbeđuju bolji imunitet, a samim tim i barijeru ,,zimskim bolestima".
1. U periodu između 22 sata i ponoći mora se spavati, pošto se u tom periodu organizam najbolje regeneriše.
2. Dnevno treba piti najmanje dva litra vode ili mlakog čaja.
3. Jesti dosta povrća, koje se kuva najmanje dva sata.
4. Umesto crnog jesti beli hleb, prepečen u rerni, zbog kalcijuma.
5. Jesti meso ptica (kokošje, guščije...), kuvano bar dva sata.
6. Izbegavati više od jedne voćke dnevno, zbog viška šećera.
7. Izbaciti iz upotrebe cigarete i alkohol.

Recepti za prevenciju svinjskog gripa
Svakog dana uzimati riblje ulje - odrasli po jednu supenu kašiku, a deca dve srednje kafene ribljeg ulja.
Sam recept za preventivu izgleda ovako:
Izrendati 100 grama svežeg korena rena, pomešati s 500 grama meda i dodati 20 grama mlevene žalfije.
Mešavinu uzimati 20 dana, svakog jutra i večeri - odrasli po jednu supenu kašiku, a deca po jednu kafenu.

E

:) ovo kao kad sam procitala na nekom "roditeljskom" forumu kako detetu treba staviti specijalnu cilibarsku ogrlicu oko vrata kad mu rastu zubici kao "efikasno" ublazavanje boli. Mislila sam najpre da je neki zez, ali ljudi,  zene prevashodno u ovom slucaju su stvarno to koristile , narucivale tamo po evropi za 50 evra te ogrlice. Haos.
Dakle neka mi neko pametan objasni zasto bi mrcvarili povrce 2 sata pre nego ga jedemo izmedju svega ostalog gore napisanog.
btw pocinjem da ocajavam , posle ovog gripa sam totalno smlacena i jos uvek kasljem i tako  :(

Nocobdija

Quote from: E on December 03, 2009, 01:30:52 AM
:) ovo kao kad sam procitala na nekom "roditeljskom" forumu kako detetu treba staviti specijalnu cilibarsku ogrlicu oko vrata kad mu rastu zubici kao "efikasno" ublazavanje boli. Mislila sam najpre da je neki zez, ali ljudi,  zene prevashodno u ovom slucaju su stvarno to koristile , narucivale tamo po evropi za 50 evra te ogrlice. Haos.
Dakle neka mi neko pametan objasni zasto bi mrcvarili povrce 2 sata pre nego ga jedemo izmedju svega ostalog gore napisanog.
btw pocinjem da ocajavam , posle ovog gripa sam totalno smlacena i jos uvek kasljem i tako   :(
Pa kad ne slušaš savete   ::)

E

Izvini malo sam mozda bila gruba.
Sto se tice karija skoro su , pre par nedelja u UK  u laboratoriji otkrili da ( in vitro) ubiva kancerogene celije uzete sa ezofagusa u roku od 24 sata.

Jelence

Koji su ovo saveti... Bas me cudi da je rekao da se ne pusi. Nekako bi mi bilo logicno da nakon zdravog prekuvanog povrca i presoljenog jela dodje jedna zdrava cigara...

iDemo

Quote from: E on December 03, 2009, 02:03:21 AM
Sto se tice karija skoro su , pre par nedelja u UK  u laboratoriji otkrili da ( in vitro) ubiva kancerogene celije uzete sa ezofagusa u roku od 24 sata.
Kari satire i koncerogene i ine celije - the hotter the better ili kako se to vec strucno kaze.

Jelence

Dzeki, KARI sa I (ne sa A).
Ti ti tvoje metode ubedjivanja...  ;D

iDemo

Quote from: Jelence on December 03, 2009, 04:24:16 AM
Dzeki, KARI sa I (ne sa A).
Ti ti tvoje metode ubedjivanja...  ;D
Nemoj mi reci da se i u kari razumesh?

Jelence

Nocobdija

Quote from: Jelence on December 03, 2009, 04:35:10 AM
U kari - jok  ;D
;D  hiiiiii,hiiiiii, dakle divni ste u kompletu od onog recepta dovde (kuj zna di će ovo da ode, a ja samo preneo šta sam čitao, nako usput u novinama  ;D )

alan ford

Dok sam bio u Srbiji pore nekoliko nedelja vlasti su na nedelju dana zatvorili sve skole kako bi se borili protiv epidemije H1N1. Dosta ljudi koje sam sreo su bili prilicno zabrinuti, nekolicina je cak povukla decu iz obdanista na neodredjeno vreme.
Onda sam se vratio u SAD i vidim ovde se vec izuzetno malo pise o pandemiji, nema dnevnog brojanja novih zarazenih, mrtvih itd. Prosto niko o tome ni ne prica vise. Uglavnom svi se slazu da je ovaj grip kao sezonski i da je broj umrlih na tom nivou.

Sada cujem da je raspust u Srbiji poceo nedelju dana ranije, da se na tome za sada stalo ali nije iskljucena i neka nova mera kako bi se borilo protiv sirenja gripa. Vidim da ministar zdravlja i strucnjaci iz tog domena najavljuju nove talase valjda u februaru i martu i uopste mi se cini da je panika bitno veca nego ovde i ne samo panika vec i pokrivenost. O cemu se radi, da li je kod nas zaraza zaista uzela toliko maha i pokazala se opasnijom ili se radi o nedovoljnoj obavestenosti ili ovi ovde nas jednostavno drze u neizvesnosti?

Obaska sto citam da je kupljeno ili naruceno 3.5m vakcina, sto ako se radi o istim vakcinama kao i ovde je dovoljno za svega polovinu od tog broja, dakle 1.75m stanovnika jer posle prve vakcine moras da primis 'buster', dakle ponovo da je dobijes u roku od mesec dana da bi stvorio imunitet. Tako da je broj po svemu mali jer ce tek svaki 5-6 moci da se vakcinise.

Jelence

Jel se vakcina u usa placa?

alan ford

mislim da se placa nesto simbolicno. nama je besplatno, osiguranje sve placa ali nije svima isto...

Jelence

There you go, to ti dodje hint.

tarana

QuoteA lekar koji se u ovakvoj situaciji lično ne vakciniše i ne preporučuje vakcinaciju svojim pacijentima ne zaslužuje da se bavi tim poslom. To je isto kao kada bi se hirurg odlučio da operiše, a ne opere ruke. To su neprihvatljive stvari - rezigniran je dr Kon.

malko lupeta ovaj kon?
svašta ljudi sebi dozvoljavaju...

QuoteOd ukupnog broja vakcinisanih u Srbiji, 17,7 odsto čine zdrave osobe, a tek 5,2 odsto zdravstvenih radnika se zaštitilo.

tarana

QuoteIstraga o "lažiranim" pandemijama gripa
Tanjug | 06. 01. 2010. - 11:12h | Foto: AFP | Komentara: 0

Evropski savet će pokrenuti istragu o uticaju farmaceutskih kompanija na globalnu kampanju povodom novog gripa, javio je radio "Slobodna Evropa", pozivajuću se na centar za istraživanje globalizacije "Global Research".

Rezoluciju kojom zahteva takvu istragu jednoglasno je donela Zdravstvena komisija Parlamenta Evropske unije, a "Slobodna Evropa" navodi da se njome u stvari traži transparentnost u istrazi korupcije između Svetske zdravstvene organizacije, farmaceutske industrije i akademskih naučnika, koja ugrožava milione života.

Čitavu priču pokrenuo je dr Volfgang Vodarg, sadašnji predsedavajući Odbora Parlamenta EU za zdravstvo, lekar i epidemiolog, koji je ocenio sadašnju "pandemiju" novog gripa kao "jedan od najgorih medicinskih skandala stoleća".

"Da bi 'progurala' svoje patentirane medikamente i vakcine, farmaceutska preduzeća vrše uticaj na naučnike i na zvanične organe za standarde u zdravstvu, alarmiraju vlade širom sveta i navode na trošenje tesnih zdravstvenih resursa za neefikasne strategije vakcinisanja i nepotrebno izlaganje miliona zdravih ljudi riziku velikog broja nepoznatih posledica od nedovoljno ispitane vakcine", ocenio je on.

"Kampanja 'ptičjeg gripa' 2005/06. godine, kombinovana sa kampanjom 'svinjskog gripa', nije samo uzrokovala ogromnu štetu delu vakcinisanih i zdravstvenom budžetu, već je poljuljala poverenje u značajne svetske zdravstvene institucije i njihovu odgovornost", naveo je Vodarg.

Komisija Evropskog parlamenta imaće zadatak da istraži da li je zaista bilo "lažirane pandemije" proglašene u junu 2009. i da li je grupa akademskih eksperata, koja je savetovala njeno proglašenje, imala "intenzivne finansijske veze" sa farmaceutskim gigantima poput "Glakso Smit Klajna", "Roša" i "Novartisa", koji su profitirali na lekovima i vakcinama, navodi "Slobodna Evropa".

Parlament EU će istražiti i uticaj farmaceutske industrije na vođenje kampanje širom sveta protiv takozvanih pandemija virusa H5N1 "ptičjeg gripa" i H1N1 "svinjskog gripa", dok posebnu pažnju, prema izveštaju radija, mora obratiti na ulogu Svetske zdravstvene organizacije i njeno hitno proglašenje pandemije, koje je naglo promenilo kriterijume.

Jelence

Ja bih da podcrtam da ce se istraga pokrenuti i pitala bih DeZurnog cinika kako bi sad on to poravnao sa ocekivanom reakcijom zvanicnih instanci u napacenoj nam otadzbini?

On voli da ga izravna, pa se pitam kako li bi ovo izravn'o?

tarana

hmm..pšostaje zanimljivo..nigde se niko ne pelcuje..
QuotePoljska je jedina članica EU koja nije nabavila vakcine za svoje građane, niti to namerava da čini. Odluka je objašnjena činjenicom da proizvođači vakcine nisu želeli da preuzmu odgovornost za eventualne neželjene posledice.

http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/rss/1.0/-/serbian/news/2010/01/100105_europe_flu.shtml

alan ford

ovde nije bilo medijske niti ikakve druge kampanje u smislu da se treba pelcovati. Cak sam pre nekoliko nedelja pisao i pitao o cemu se radi jer ovde (USA) vec mesecima niko nigde niti pominje broj obolelih, umrlih, skole se ne zatvaraju, obdanista rade punom parom niko nista ne prica kao da je svinjski grip nestao dok u isto vreme u Srbiji se raspusti produzuju, vodi se evidencija o novo obolelima, umrlima itd.

Mi smo decu vakcinisali, lekarka je mislila da obzirom na sve to je sigurnija varijanta a smatra da je vakcina potpuno sigurna, odnosno ista kao i sve ostale vakcine za sezonski grip. Pored toga smo iscitali gomilu nekih 'strucnih' websajtova i cini mi se da smo se saglasili da je pelcovanje male dece sigurnija varijanta.

Jedino sto mogu da kazem je da je prvih nekoliko meseci zavladala opsta panika jer prvo se radilo o nepoznatom virusu, ili neocekivanom, koji se brzo sirio, a onda su se TV stanice nakacile na 'vest' pa je krenulo prebrojavanje mrtvih obolelih sto je srecom posle 2-3 meseca popustilo i konacno skroz nestalo. Da je tada vakcina postojala verujem da bi svi jurnuli da se vakcinisu, sada vakcina ima, redova nema, vakcinise se ko hoce, lekari koliko cujem za malu decu i ljude iz rizicne kategorije savetuju da se vakcinisu ove druge niti teraju niti ubedjuju.

Inace cisto gledano iz poslovnog ugla, nesumnjivo je da su farmaceutske kuce u procepu, a jasno nam je da je jedini razlog njihovog postojanja i opstojanja lova. Dakle tamo marta, aprila kada je doslo do epidemije njima je trazeno ili su same odlucile da krenu da prave vakcine jer to nije nesto sto moze da se napravi preko noci. Da su resili da ih ne zanima a da se virus pokazao smrtnim sada bi na njih bacali drvlje i kamenje sto su zarad profita odlucili da ne prave lek i narod umire. Ovako vakcinu su napravili, epidemija se pokazala blagom niko nece da se pelcuje a oni imaju tone vakcina koje sada treba nekako (i nekome) uvaliti...ili ce 'share holders' biti pissed off.

Hate mail

SOP! Sunce te jebalo ja sam na tog lika potpuno zaboravio! I njemu je neretko posvecivana reportaza RTS-a "back in the day". Hleba, igara, vidovnjaka i SOP-a, brate.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Paramecijum

danas bre svaka zarazna bolest postane pandemija jer u roku od deset dana iz svake države se ode u svaku državu i eto potencijalnih kliconoša.
Od gripa se uvek umiralo, stari, hronični bolesnici, oni sa klimavim zdravljem... svake godine grip u srbiji odnese stotinjak života; verujem da je tako bilo i u drugim državama; sada, odjednom svaka smrt dobija medijsku pažnju i to onda deluje uznemirujuće.
Dakle, krivci su podjednako farmaceuti koji izmišljaju bolesti i mediji kojima su neophodni što bombastičniji naslovi: PRVA ŽRTVA NOVOG GRIPA U SRBIJI, a onda se posle ispostavi da je osoba već bila na samrti iz nekih drugih razloga.

vbo man

Quoteepidemija se pokazala blagom niko nece da se pelcuje a oni imaju tone vakcina koje sada treba nekako (i nekome) uvaliti...ili ce 'share holders' biti pissed off.
Ma oni su to uvalili ovim razvijenim drzavama a ove sad gledaju da preprodaju Kosovu, Iranu...bash su se setili dobro :mrgreen:
The light at the end of the tunnel is the train.

alan ford

Quote from: vbo man on January 07, 2010, 12:56:54 PM
Ma oni su to uvalili ovim razvijenim drzavama a ove sad gledaju da preprodaju Kosovu, Iranu...bash su se setili dobro :mrgreen:

kad kazes "oni" na koga mislis? sve te kompanije su privatne nemaju veze sa recimo Belom Kucom, Britanskim parlementom i slicnim zlim institucijama...

zosko

u americi su oprezni jer se jos uvijek natezu sa hrpom tuzbi starih nekoliko desetljeca svezom posljedica od cijepljnja protiv svinjske (!) gripe. cijepljenja protiv svinjske gripe u 70ima.
inace, sto se ne da procitati u novinama, kad savjetuju cijepljenje djece, pogotovo u europi, t.j. cjepivom sa adjuvansom:
jedna djevojcica umrla je navodno od posljedica svinjske gripe i navodno upale srcanog misica. sto se presutilo: bila je srcani bolesnik (nista strasno, mogla se normalno baviti sportom), a umrla je nedugo poslije cijepljenja. obdukcija je pokazala da je vec bila zarazena (uz jedva primjetne simptome) i kao takva cijepljana te ubrzo preminula.

Pareski do

Quote from: alan ford on January 07, 2010, 02:31:11 PM
Quote from: vbo man on January 07, 2010, 12:56:54 PM

kad kazes "oni" na koga mislis? sve te kompanije su privatne nemaju veze sa recimo Belom Kucom, Britanskim parlementom i slicnim zlim institucijama...

Па у тим злим одређене фирме имају лобије. Део иде политичарима, део медијима.

Прича о пандемији је у српским медијима била најинтензивнија до наруџбине тих 3,5М вакцина. Након тога је спласнуло медијско покриће.

Иста прича што и вас по Америкама тамо кљукају причама о опасности Авганистана и Пакистана (или Ирака пре тога).

Теорија секуритизације (Копенхашка школа).

tarana

teško da je ko mogo da zna šta će se s ovim gipom dešavati.moglo je da se izrodi u mnogo veće sranje (za šta još nije kasno). ozbiljni ljudi takve situacije ne prepuštaju slučaju, bez obzira kol'ko košta.

vbo man

Quotekad kazes "oni" na koga mislis? sve te kompanije su privatne nemaju veze sa recimo Belom Kucom, Britanskim parlementom i slicnim zlim institucijama...
Kad kazem oni mislim bash na proizvodjache-farmaceutske kuce.Da oni su privatni ali da li mi znamo ko su im vecinski deonichari? Nije ni bitno ... da li putem korupcije vlada ovih drzava ili tako shto su podigli nivo panike ili shta ja znam ko je u kakvom dilu tu tek...ove drzave su VEC NAKUPOVALE te vakcine pod izgovorom da ce MORATI da vakcinishu celokupno svoje stanovnishtvo...Stanovnishtvo se nije dalo dobrovoljno vakcinisati ovi nisu mogli da nadju rachunicu a ni dobar povod da ga prisilno vakcinishu...sad ga preprodaju dalje. Point je da su te farmaceutske kuce vec uzele profit na tim vakcinama...pomocu tax payers money...Shto da ne uzmu i oni kad mogu masni bankari...velika je otimachina za te pare tax payera...free money...ko kaze da to ne postoji :evil:
The light at the end of the tunnel is the train.

Pareski do

Quote from: tarana on January 08, 2010, 08:49:16 AM
teško da je ko mogo da zna šta će se s ovim gipom dešavati.moglo je da se izrodi u mnogo veće sranje (za šta još nije kasno). ozbiljni ljudi takve situacije ne prepuštaju slučaju, bez obzira kol'ko košta.

Још летос, док је харало по Америкама, мој брат фармацеут ми је изнео три непобитне чињенице:
- стопа смртности првобитне мутације H1N1 је имала нижу смртност од генеричког грипа
- одређена фирма је имала вишка лекова против (симптома) птичијег грипа, неко други маске а чини ми се иста и патент на вакцине за свињски/мексички

Мислим да сам толико и написао на рахметли 7К - наиме да је онај свињски служио за распродају преосталих маски, лекова и вакцина на шта ми је ваљда Хејтић одговорио некаквом вулгарношћу, осетљив на све мексичко...

Ја сам лично долазио у (не)посредни контакт са људима који су боловали од H1N1 којима су симптоми одлазили за 24h помоћу Тамифлуа, испоставља се да чак моја категорија, изнад 23 а испод 50 није ни приоритет за вакцинисање. Многи од нас су можда чак и већ прележали баш H1N1. Као што рекох, дакле, опасност постоји колико и од активирања пакисанских нуклеарки, Талибана, Сада Хусејина, синдрома луде краве, слинаве шапке, САРС, птичијег, свињског грипа.

У контакту сам био са двоје лекара, први, старији, неће ни да се вакцинише, старији добро верзирани и образовани стручњак. Други лекар је својевремено пала на причу о епидемији, млада, али она баш воли боцкање...

Као што рекох

http://en.wikipedia.org/wiki/Securitization_%28international_relations%29

alan ford

Quote from: vbo man on January 08, 2010, 10:31:19 AM
Kad kazem oni mislim bash na proizvodjache-farmaceutske kuce.Da oni su privatni ali da li mi znamo ko su im vecinski deonichari?

naravno da se zna, stvar je potpuno javna idi na yahoo finance ili google, nadji kompaniju koja te zanima i pogladaj im bilo koji od izvestaja o finansijskom poslovanju i videces ko su vecinski vlasnici (kolike plate imaju celni ljudi, itd.).

...ah, da zaboravio sam da je sve to prevara, i da prave vlasnike svakako nece tu izlistati...

alan ford

Quote from: Pareski do on January 08, 2010, 01:43:36 PM
Још летос, док је харало по Америкама, мој брат фармацеут ми је изнео три непобитне чињенице:
- стопа смртности првобитне мутације H1N1 је имала нижу смртност од генеричког грипа

problem je (bio) sto se ne zna kako dolazi do mutacije i da li ce doci do mutacije te kakav bi tada bio taj virus. Mislim da niko nije rekao da je prvobitni virus smrtonosan ali se posle 100-nak smrtnih slucajeva u Meksiko sitiju u prvih mesec i nesto dana digla prilicna frka, a kao sto rekoh vakcine ne mogu da se proizvedu preko noci.
Inace nevezano za sam virus, a zanimljivo za ovu vakcinu je da je za proizvodnju vakcine potrebno kokosije jaje pa je jedan od tih ogranicenja i to koliko brzo mozes da nabavis kokosijih jaja.

slawen

1. Ко није најеб'о од тог грипа може да прича овако к'о Парешки. Свима најтоплије препоручујем вакцијанцију, шта год да из тога испадне је пичкин дим у односу на саму болест.
2. Вакцина коју продаје Бакстер је ин виво, значи произведена је у живом ткиву сисара, па усмрћено оно што је тако настало, дакле, нема везе са јајцима. За остале произвођаче не знам.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

И само једно питање: јел' и вама кад пишете иде ово горе с'лева на десно?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Deda

Quote from: slawen on January 08, 2010, 03:23:28 PM

Ti si onomad nešto pit'o za pravopis, a?   :evil:

Hate mail

Quote from: zosko on January 07, 2010, 04:19:27 PM
obdukcija je pokazala da je vec bila zarazena (uz jedva primjetne simptome)

Jasno, brate.

Obdukcije su cudo. Ubio se iz automatske puske sa 20 metaka; ruke mu bile 2m dugacke, ima se moze se...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Quote from: Deda on January 09, 2010, 12:09:58 AM
Quote from: slawen on January 08, 2010, 03:23:28 PM

Ti si onomad nešto pit'o za pravopis, a?   :evil:
То је стилско поигравање које себи могу да допусте изузетно образовани (и обдарени, са'ће Јела да цикне) људи, песници, генији.... ти то не можеш да разумеш, не мучи се џабе.

Deda

Loše - pa zato i neubedljivo - vađenje...  :|

Pareski do

Quote from: slawen on January 08, 2010, 03:22:37 PM
1. Ко није најеб'о од тог грипа може да прича овако к'о Парешки. Свима најтоплије препоручујем вакцијанцију, шта год да из тога испадне је пичкин дим у односу на саму болест.
2. Вакцина коју продаје Бакстер је ин виво, значи произведена је у живом ткиву сисара, па усмрћено оно што је тако настало, дакле, нема везе са јајцима. За остале произвођаче не знам.

1) А ти јеси? Ја сам у просеку бар једном годишње у Канади прележавао разне грипчине. У Србији нисам ниједном имао ништа приближно најслабијој варијанти канадске прехладе. Вероватно су нам другачији имуни системи, шта да ти кажем?

2) Вакцине против грипа се ваљају и по Америкама сваке године, ни та срањца никада нисам примао.

3) Ја рекох да не спадам у категорију која се сматра под ризиком, имам изнад 23 године и мање од 50, 60 или колико већ крећа она друга угрожена група  :lol:

Deda

Ama, šta beše to juče u Rumuniji?
Bacio kašiku neki glumac/voditelj na Tvju od 30 i kusur - i svi Rumunji oma zaglavili na vrata bolnica!

Pijanista

Quote from: Deda on January 11, 2010, 01:36:13 PM
Ama, šta beše to juče u Rumuniji?
Bacio kašiku neki glumac/voditelj na Tvju od 30 i kusur - i svi Rumunji oma zaglavili na vrata bolnica!

Hehe, u Kanadi Shania Twain (ili kako se vec pise, lepuskasta country pevaljka) na jednom intervjuu odgovorila (na pitanje sta koristi da odrzava lepo lice) odgovorila da koristi kremu za vime. Ajd sto je sponzor napenalio sto je zaboravila da pomene njihovu kozmetiku, nego sto su zene po prerijama pokupovale kremu, farmeri nisu mogli da kupe.

slawen

Quote from: Pareski do on January 10, 2010, 01:35:43 PM
Quote from: slawen on January 08, 2010, 03:22:37 PM

1) А ти јеси? Ја сам у просеку бар једном годишње у Канади прележавао разне грипчине. У Србији нисам ниједном имао ништа приближно најслабијој варијанти канадске прехладе.
Отићи ћу и ја у ту Канаду једном.... ал' заувек. На западну обалу, што је даље могуће одавде.

И само да знаш, старији од 65 уопште нису ризична група, јербо су после пандемије азијског грипа из 1957-ме сви постали имуни и на овај нови.

baggio

Quote from: slawen on January 11, 2010, 06:50:43 PM

Отићи ћу и ја у ту Канаду једном.... ал' заувек. На западну обалу, што је даље могуће .....

Pijanista,
'oce ga primimo?  :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

naravski, samo gde da ga zaposlimo?

baggio

Cek' prvo da covek stigne....polako... :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

Krenuo je. U Budimpesti je. Sad ce kao meni, da mu kasni avion za Amsterdam, pa ce da propusti vezu za Vankuver, te ce da ga ukrcaju za Montreal. Jbt, 48 sati sam putovao. I kad sam stigao nasu francusku provinciju, uvredim carinika, kazem "Aj dont spik french" a on meni sa teeeeskim francuskim naglaskom: "msju, ajm spiking inglish tu ju. Ju dont andrstend inglish ajder?"

baggio

Quote from: Pijanista on January 11, 2010, 07:55:24 PM
................. a on meni sa teeeeskim francuskim naglaskom: "msju, ajm spiking inglish tu ju. Ju dont andrstend inglish ajder?"

Ahahhahhahhaaaa......ko ti kaze da oni imaju tezak akcenat...mmmsjuu? :mrgreen:

Pijanista

meni je njihov engleski simpatican, ali tad sam govorio engleski ko Blaz Sliskovic a i jos su bile sveze rane od propalog referenduma, i verovatno moj komentar nije bio prigodan. Pitam se za koga li je carinik glasao....

slawen

Quote from: Pijanista on January 11, 2010, 07:36:07 PM
naravski, samo gde da ga zaposlimo?
Какво бре сад запослење?
О Канади причам, не о Швецкој.

Pijanista

Pa ovde je socijala slabija. Nije ti ovo Skandinavija gde vlada "Socijalizam svedskog tipa" sto bi rekao Sloba.