News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Cizmice

Started by E, September 14, 2013, 11:09:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

Videla u nekom Chatelaine magazinu cizmice i zaljubim se na prvi pogled. I kao sto to obicno biva cena istih je prava "sitnica" $695  xrotaeye
Cizmice su poluduboke, onako malo iznad cuklja , royal blue boje od prevrnute koze ( jel se tako kaze suede na srpskom  :oops:?) . Ukucam ga na googlica blue suede boots kad ono sve tako neke cene sacuvaj me boze.
Koliko mislite da je too much platiti za cizmice?

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

Quote from: Hate mail on September 14, 2013, 11:23:36 PM
Naravno da jeste.
Ma dobro to, nego koliko mislis da je razumno platiti za cizmice?

Mirabella

Cukalj je bunion a glezanj je ankle.

Prevrnuta koza = velur.

Too much je koliko je tebi too much.  Licno ne bih platila cizme upste (pogotovo od velura jer ne mozes da ih nosis osim po suvom vremenu) jer su mi beskorisne.  Za sneg i lapavicu nosim timberland waterproof cizme do iznad gleznja, na poslu obujem normalne cipele.  Ne bi mi palo na pamet da obujem kozne (italijanske) cizme po losem vremenu pa da - ne daj boze - sedim citavog dana u njima u kancelariji, pa da se ospe ono belo od soli i stopalo skuva.  Ili jos gore, da dodjem u gumenjacima pa da se prezujem u lepe cizme, pa da opet sedim citav dan u njima.

Po meni, cizme = bacena para.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

E

Sad si me  totalno zbunila tu oko cuklja , gleznja :oops:, mislila sam na ankle. Zar to nije cukalj? Sta je onda glezanj?

Hate mail

Ummm, Tetka, kod nas u dolini Gruze cukalj je isto sto i glezanj; stavise i pregibi na prstima su (nam) isto cukljevi.

Mirabella

Ankle je glezanj.

Cukalj je onaj deo gde ti se koska izoblici i iskoci (ako nosis neudobnu odecu i imas u familiji) pa se radi bunionectomy.

Svuda osim u dolini Gruze.  ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bunion
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Sve ja to znam ali sto bi rekla moja majka: "Vi ste crnogorci!" (inace i sama "crnogorka").

Hate mail

A znano je da mi crnogorci jedini zapravo govorimo srpski; ova ostala uzurpadija to ili (lose) oponasa, nikako da uklaviri  ili izmislja svoje neke kerefeke...

E

Hmm asistirala sam u ortopedskim operacijama ovih gore buniona mnogo puta pre 17+ godina ali se ne secam da su se zvali cukljevi. Doduse to je bilo kod nas dole u Donjoj Meziji/ dolini Gruze  :)  8-)

Mirabella

I beg to differ, najlepsi/cistiji govor je u Uzicu (dosta ijekavice).

Mirabella

Pa verovatno si asistirala na engleskom a ne na gruzanskom.  ;)

E

Quote from: Mirabella on September 14, 2013, 11:58:50 PM
I beg to differ, najlepsi/cistiji govor je u Uzicu (dosta ijekavice).

Iz tog kraja je bila moja nana, sve je tako pricala ijekavicom  :)

Mirabella

Hate mail

Pa i moja prababa Jana, po recima mog oca, je ceo vek govorila "ijekavicom". U dolini Gruze. Interesantno je, negde sam procitao, da je stanovnistvo danasnjeg Viva Vero Cetinja mahom poreklom iz okoline danasnjeg Uzica, bilo neko seljenje i u tom smeru. Upish.

E

Ok , nisam mislila na te cukljeve

Mirabella

Sorry, jedni su cukljevi.  Ostalo su ankles.

Nego, cizmice.  :)

Mirabella

Ma, who knows, i po selima u okolini Beograda je bilo pomalo ijekavice (dijete comes to mind ali drugacije akcentovano).

Hate mail

"Nisam mislio na to..."

E

Quote from: Mirabella on September 15, 2013, 12:10:24 AM
Sorry, jedni su cukljevi.  Ostalo su ankles.

Nego, cizmice.  :)

Dobro, dobro ankle, glezanj ( zvuci kao hrvatski izraz za cukalj  xrofl )

Nista me ne pitaj za cizmice, evo pogledala sam gomilu, svaka koja mi se svidi je uzasno skupa

Ove imaju super cenu ali nisu cizmice neko vise duboke cipele i malo je bezveze sto imaju open toe
http://www.6pm.com/nine-west-justgo-navy-suede

Mirabella

Uskoro ce da se pojavi Pareski i sve nam lepo objasni ko se kada, gde i u kojem pravcu muvao.

Hate mail

Mozda u njegovoj ancestral BiH; a i tu cu da mu disem zavrat jer je mamina mama (R.i.P.) Hercegovka.

Mirabella

Nine West su uzasno neudobne cipele.

E

Btw moja se nana zvala Margita  :)

Hate mail

Tako se zove i deo grada Panceva historically srpski-paorski, danas znan i kao MZ Gornji Grad.

E

Hate mail

E

Hate mail

Svi smo mi pomalo crnogorci (osim onih likova iz Trece Armije).

Pijanista

Hate mail

Pijanista

ne, nije |CG, vec MN.
Ako je MZ mesna zajednica, MN je mesni narezak.

Hate mail

Ja se izvinjavam.

"Prva linija, uvek prazna cinija..."

E

Ask shefika da ti napravi ove specijane brownies  8-)

Prep: 5mn
Cook: 55mn
Total : 1 hr
INGREDIENTS
1 batch of your favorite brownies made in an 8 x 8 inch or 9 x 9 inch pan
14 snack size Reese's peanut butter cups
Chocolate syrup for garnish if desired
DIRECTIONS
Bake brownies according to package directions in an 8 x 8 inch or 9 x 9 inch pan. Line the pan with foil in both directions, then spray the foil with cooking spray. This will make it easier to lift the brownies out of the pan when they are done cooking.
About 3-5 minutes before the brownies are done baking, pull them out of the oven and place around 9 snack sized peanut butter cups, face-down, over the tops of the brownies. Gently press the peanut butter cups into the brownies.
Return the pan to the oven for the remaining 3-5 minutes.
When you take the brownies out of the pan, the chocolate from the peanut butter cups will have melted. Use a spatula to spread the melted chocolate over the brownies, almost like frosting. The peanut butter portion of the peanut butter cups won't melt, so don't expect to be able to spread that part.
Allow the brownies to cool COMPLETELY. I let the brownies cool at room-temperature for about 30 minutes, then placed them in the refrigerator about about an hour.
Chop the remaining 5 Reese's peanut butter cups. Sprinkle over the top of the brownies. Cut into squares and serve. Drizzle chocolate syrup over the top of the brownies if you wish.

Ivan_D

Ja za čukalj nikad čuo  :shock:
Da, gležanj je ankle.

Je l' nije suede samiš na srpskom/hrvatskom?

Sto se cizmica i cena tice, Mirabella je u pravu. Sve zavisi koliko imaju vrednosti za tebe. Mada, opet, bezveze je da imas cizmice od $600 a da nemas neke osnovne stvari koje idu uz to (ili cak pre toga).

Npr, ja od rane mladosti sanjam da imam Patek Philippe sat. I nije da ne mogu da ga kupim, ali bilo bi to vrlo neproporcionalno sa ostalim stvarima sto imam i uopste sa zivotnim stilom sto vodim. Tako da ga do sada nisam kupio.  :(

Ja se secam, pre nego sto sam otisao iz Jugoslavije, radio sam u jednoj pekari na Novom Beogradu. U sklopu pekare bio i kafic i tamo dolazila razna bagra i u jednom momentu bio tamo neki lik koji je nesto opljackao/sta li, u Nemackoj i onda kupio BMW za 80K maraka. 2 nedelje kasnije taj isti lik dolazio kod mog gazde da mu ovaj pozajmi novac za benzin. Ovo bez preterivanja.

Mada, cizmice ne spadaju ni u jednu od kategorija gore, te ako za tebe imaju takvu vrednost onda nema razloga da ih ne kupis.
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

Семиш.
Познатији као "јеленска кожица". Што опет асоцира на сунећење.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Quote from: Mirabella on September 14, 2013, 11:33:23 PM
Za sneg i lapavicu nosim timberland waterproof cizme do iznad gleznja, na poslu obujem normalne cipele. 
И ја исто, с тим што баканџе носим и кад идем у моју њиву. Шта си у хороскопу?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

Quote from: ? on September 15, 2013, 05:48:15 PM
Семиш.
Познатији као "јеленска кожица". Што опет асоцира на сунећење.
Jelenska kozica je nesto drugo, tanja je.

slawen

E

Da, imala  je neka fabrika gde su pravili neke stvarcice od te jelenske koze u mom malom gradu, you would know, tamo kod Zaduzbine. Deca su uzimala ono sto bi radnici bacili kao ostatak, pa bi pravila narukvice od jelenske kozice.

E

Nisu cizmice ali sam nasla super haljinu i cavapice

Mirabella

E

Mirabella - opasna macka  ;)

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Mirabella

Tacno, antilop (tup u glavu!).  :)

slawen

E

Quote from: Mirabella on September 16, 2013, 04:24:27 PM
Tacno, antilop (tup u glavu!).  :)

Jaoo od kad nisam cula tu rec antilop  :)

MalaKoala

QuoteToo much je koliko je tebi too much.  Licno ne bih platila cizme upste (pogotovo od velura jer ne mozes da ih nosis osim po suvom vremenu) jer su mi beskorisne.  Za sneg i lapavicu nosim timberland waterproof cizme do iznad gleznja, na poslu obujem normalne cipele.  Ne bi mi palo na pamet da obujem kozne (italijanske) cizme po losem vremenu pa da - ne daj boze - sedim citavog dana u njima u kancelariji, pa da se ospe ono belo od soli i stopalo skuva.  Ili jos gore, da dodjem u gumenjacima pa da se prezujem u lepe cizme, pa da opet sedim citav dan u njima

ovo ima smisla :)
no ne bih se slozila da su bas bacene pare. narocito ako su u pitanju Martinke  :mrgreen:

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.