Zaposlio se Mujo u velikoj robnoj kuci u New Yorku. Nakon prvog radnog dana upita ga poslovodja za koliko je prodao.
Za 135.552,20 dolara ! odgovori Mujo, a poslovodja samo sto ne dozivi sok.
Ni najiskusniji trgovci ovdje nisu nikad u jednom danu prodali vise od 50.000$, a Mujo prvi dan pa vise nego duplo. Upita on Muju kako mu je to poslo za rukom?
Ma lijepo ba!" odgovori Mujo. Prvo sam covjeku prod`o jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi barem jos jednu za rezervu. Zatim sam mu prod`o i nekol`ko olova. Onda sam ga podsjetio da mu treba i silk, al` ne bilo kakav silk, vec kvalitetan, onaj koji moze izdrzati veliku ribu.
E, onda sam mu rek`o da pravu ribu, bez obzira na kvalitetu kupljenog pribora, nece moci loviti iz ruke, pa sam mu ponudio i stap. S rolom!
Kad je uzeo stap, predlozio sam mu da, zbog ribolova, ozbiljno razmisli i o kupnji glisera.
Nakon sto sam mu prod`o Boston Whalerat s trajlerom, objasnio sam mu da njegov stari auto, takav kakav je, jednostavno, ne moze vuci taj gliser, pa se na moj nagovor odlucio za Grand Cheerokee . Eto tako sam zaradio 135.522,20 dolara!
Izvini Mujo, ali ja jos ne mogu da shvatm kako ti je to uspelo, rece poslovodja sav u neverici.
Pa covjek je dosao da kupi samo udicu?
Ma jok ba! Dos`o je kupit` tampone za zenu, a ja sam ga samo upit'o sto ne ide na pecanje kad ionako nece biti seksa`ovaj vikend.
----------
Tako nama danas pred Novaka crkne rerna
. Sjurimo se u prodavnicu da kupimo novu...Dok smo chekali papirologiju ( poshto nam je GE
omogucio beskamatni kredit
) usput kupimo i LCD TV ...onaj oveci , to nam je tek drugi u kuci
...bilo na rasprodaji
, jebla ih rasprodaja...E tako se kupuje po Australiji ko kod ovog Muje