News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Jel' pratite ovo sa odbeglim vulkanom nafte u Meksickom zalivu?

Started by Hate mail, May 31, 2010, 09:23:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

oh well ...

turko jenki/bp  :lol:

vagaju sta ce manje da ih kosta
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Misterija je razresena, Glas Razuma ima objasnjenje za sve:

ppajser (kreator turbulencije)01. jun 2010. u 14.12
Neverovatno je koliko uspešno ameri insceniraju krizu, bilo gde u svetu.
Pa tako i u ovom slučaju, samo da se skrene pažnja javnosti sa onog curenja nafte.
Kako se samo pokret zelenih nije organizovao, i poslao brod u meksički zaliv?
Ne, nego odjednom ,,humanitarci" ko fol brinu za palestince.
Povraća mi se od tih marketing-humanitaraca, sve je to pobesnelo od lagodnog života!

Hate mail

Pobesnelo od lagodnog zivota, da. A Freudian moment, for sure.

To svi tzv. Srbi vole da kazu, valjda misleci da su njihovo brlozenje po nadzidanim cumezima sto bazde na kiseli kupus, tamjan, tetejac, pecenjara usred stambenog naselja i to u pomocnoj prostoriji TRAFO-STANICE, stolovi od saobracajnih znakova i tucnjava za hleb jedina "zdrava alternativa" moralno posrnulom imperijalizmu.

Hate mail

Moj cale pricao jednom 1993-1994. kada se vratio sa posla jednog dana kako, dok je cekao u samoposluzi da dodje na kasu da plati nesto, u radnju ulazi jedan mladic i pita kasirku: "Izvinite, a da li imate <pa sad neki specijalni hleb od ne znam kakvog grumenja ili tipa zita>" a neka kacketaska strvina iz reda se izdera na coveka: "Mnogo ti biras!".

alan ford

<pa sad neki specijalni hleb od ne znam kakvog grumenja ili tipa zita>

ja se secam onog 'narodnog' hleba sa rupicama odozgo. Valjda je bio oko 700gr lofna hleba. A pricalo se da je jeftiniji te zato narodni ali kako je pravljen od ne znam kakve nepreradjene psenice je i zdraviji...

Che2

Quote from: Hate mail on June 01, 2010, 07:28:15 PM
Moj cale pricao jednom 1993-1994. kada se vratio sa posla jednog dana kako, dok je cekao u samoposluzi da dodje na kasu da plati nesto, u radnju ulazi jedan mladic i pita kasirku: "Izvinite, a da li imate <pa sad neki specijalni hleb od ne znam kakvog grumenja ili tipa zita>" a neka kacketaska strvina iz reda se izdera na coveka: "Mnogo ti biras!".

pa da znas da mu je dobro rekla... poceo tu jos da bira, a narod gladovao u to vrijeme zbog nicim-izazvanih-i-nepravedno-nametnunih sankcija....   xtwak
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Hate mail

Nisam ni sumnjao da ces ti da se upecas na ovaj specijalni hlebac, Hipokrato...

Che2

Quote from: Hate mail on June 01, 2010, 08:15:55 PM
Nisam ni sumnjao da ces ti da se upecas na ovaj specijalni hlebac, Hipokrato...

dobar hatemi! vrlo dobar...    :)

a i ti pijanisto, da znate da ste me prijatno iznenadili danas.   :)

Hate mail

Kakva zbrka vlada u glavama tzv. Srba, to je za posebnu nauku.

Che2

Che2

Russian military

izgleda da ce jedino shock & awe da zaustavi alave kapitaliste...     xuzi

Hate mail

alan ford

Quote from: Hate mail on June 06, 2010, 06:32:19 AM
http://www.huffingtonpost.com/bob-ostertag/causes-and-consequences-o_b_599257.html

Nazalost Bob Ostertag prica napamet, da ne kazem gluposti.
...sad sam pogledao ko je on i vidim ovo "Composer, historian, journalist, and Professor of Technocultural Studies and Music at UC Davis" - drugim recima istoricar, novinar, muzicar...

Ovo je klasicni primer nedovoljne regulacije i 'corporate greed'. Jedan dan takve jedne platforme je oko $1m. Postoji gomila testova koja se redovno radi kako bi se proverilo da je 'casing' dobro uradjen, da drzi ritisak itd. da je busotina funckionalna, da je sve potaman sto moze da potraje nekoliko dana, mozda i nedelju dana sto pretvoreno u lovu je nekoliko miliona dolara. Pri tom je BP (sto je uobicajeno) imao nekoliko busotina koje su vec cekale na tu platformu kako bi se odradilo to sto je trebalo. Drugim recima da su radili sve kako su i sto su trebali od testova em bi kasnili danima sa proizvodnjom nafte na toj busotini em bi proizvodnja na ostalim koje su cekale na tu platformu kasnila.
Niko nece priznati ali cene 'deep water' drilling' je izuzetno visoka i svi gledaju da sto je moguce brze zavrse posao i idu dalje. Te odluke da se neki testovi rade ili ne rade se donose na nizim nivoima, na istim na kojima vecina plate zavisi od toga koliko brzo zavrsavaju stvari tako da sto vise odugovlace to manje zarade.

Che2

Quote from: Hate mail on June 06, 2010, 07:07:15 AM
What part of "sisaj kurac" don't you understand?

barbarogena zaostavstina one kraJiske brigade sto'no jednoC bIJeograd oslabadjala!?      :idea:

Hate mail

Majmune, ovo je tema o vulkanu sirove nafte u Meksickom zalivu.

Svetska revolucija, imperijalizam i majka Rusija su u suterenu.

Che2

Quote from: Hate mail on June 07, 2010, 04:32:36 AM
Majmune, ovo je tema o vulkanu sirove nafte u Meksickom zalivu.

Svetska revolucija, imperijalizam i majka Rusija su u suterenu.

argumenti su ti sve jaci...      xdirec       :mrgreen:

Hate mail

Ali govedo: ja se s tobom ne raspravljam; ja pokusavam, prebih ovaj stap o grbine ti, da te isteram iz deteline.

Che2

hatemi brate, ono ulje jos curi a ti bi sa mnom da se svadjas... nije u redu.    sterb038

Daisy

- BP is drilling relief wells into the original well to enable them to block it.

- Once the relief wells reach the original borehole, the operator will pump drilling mud into the original well to stop the flow of oil.

- Transocean's Development Driller III started drilling a first relief well on May 2 and was at 12,090 feet (3,690 m) as of May 29.

- GSF Development Driller II also started drilling a second relief on May 16 and was at 8,576 feet (2,614 m) as of May 29.

- This operation will take two to three months to stop the flow of oil (BP also confirmed in late May that they did not expect the relief well to operate before August) and will cost about US$100 million per well.

... to je nesto kao best case scenario ...

izgleda da forum automatski smanjuje slike na 800 x 600 ....
za gornju sliku u normalnoj velicini klinite ovde
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

alan ford

Quote- This operation will take two to three months to stop the flow of oil (BP also confirmed in late May that they did not expect the relief well to operate before August) and will cost about US$100 million per well.

pisao sam sta je glavni razlog za ovu katastrofu: jedan dan busenja na otvorenom moru je $1m, tako da sve sto se radi se radi tako da se sto pre zavrsi, pa ako treba da se preskoci neki test, ili nesto sto se smatra viskom onda gledaju da sve to preskoce.
Elem 2 busotine za 2-3 meseca ce ih kostati i vise od 100 miliona.

Jelence

Pocitala sam negde da se dnevno izlije u more 800-900 hiljada litara.
Da li je to moguce?!?!

To curi vec dva meseca (& counting). Zasrace sva svetska mora, ne samo meksicki zaliv :(
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

Pijanista

Quoteocitala sam negde da se dnevno izlije u more 800-900 hiljada litara.

Mislim da su cifre par puta vece.

alan ford

ovo su stvari o kojima vam pisem, niz pogresnih odluka koje tipicno donosi low to mid level menadzer jer ne postoji formalni proces koji bi obavezao da se rade sve moguce provere i kontrole, testovi busotine itd. I onda imas ljude na niskim rangovima koji kompaniju mogu da kostaju silne milione ako to sto rade ne zavrse na vreme pa su prakticno primorani da osljare...

QuoteDespite warnings from its own engineers, "BP chose the more risky casing option, apparently because the liner option would have cost $7 to $10 million more and taken longer,"

QuoteBP apparently rejected advice of a subcontractor, Halliburton Inc., in preparing for a cementing job to close up the well.

QuoteBP rejected Halliburton's recommendation to use 21 "centralizers" to make sure the casing ran down the center of the well bore. Instead, BP used six centralizers. In an e-mail on April 16, a BP official involved in the decision explained: "It will take 10 hours to install them. I do not like this." Later that day, another official recognized the risks of proceeding with insufficient centralizers...

http://news.yahoo.com/s/ap/20100614/ap_on_bi_ge/us_gulf_oil_spill_washington

Pijanista

Sta kad nafta iscuri / bude izvadjena, sta ispuni te supljine? Slegnu se stene? Voda?

Tromotorac

Pa valjda nece sve da iscuri, samo ono sto je pod pritiskom; kad se pritisak izjednaci, onda sve stane. Inzinjeri?
The bums will always loose.

alan ford

Quote from: Pijanista on June 14, 2010, 08:58:26 PM
Sta kad nafta iscuri / bude izvadjena, sta ispuni te supljine? Slegnu se stene? Voda?
cesto da bi se zadrzala strukturna stabilnost naftnog polja se upumpava voda, blato ili pesak. U ovom slucaju mislim da ce nafta prestati da curi kada se pritisak smanji jer ce naftno polje doci u ekvilibrijum. Prilikom proizvodnje nafte ti upumpavas kako gas tako vodu kako bi pospesio proizvodnju sto ovde nije slucaj, pa je cesto neophodno necime da zamenis tu ispumpanu naftu sto ovde nije slicaj. Jedini problem je koliki je taj citav basen, sto se ne pise pretpostavljam da je to jedna od BP tajni a racunajuci na lokaciju cenim da je prilican.

Che2

Nuke Only Option, Gulf 40% Covered By Underwater Oil Lakes Says Ocean Energy Institute Founder

izgleda da ce sovjetski recept rjesavanja slicnih situacija manjom nuklearnom detonacijom biti jedino rjesenje. mislim da je situacija mnogo ozbiljnija nego sto se to predstavlja u "mainstream media"...      :(

Tromotorac

Vec razmotreno i odbaceno.

Pre dve (ili vec tri?) nedelje su u New Mexicu radili kompjuterske modele podzemne/podvodne nuklearne detonacije, i dosli do zakljucka da zbog dubine, pritiska vode i cega sve ne, od nuklearne detonacije ne bilo zeljenog efekta.

Tromotorac

A ovo drugo, 40% Meksickog zaliva je nad Oil Lakes? Znaci, ima nafte?

Che2

Quote from: Tromotorac on June 17, 2010, 03:09:57 AM
Vec razmotreno i odbaceno.

Pre dve (ili vec tri?) nedelje su u New Mexicu radili kompjuterske modele podzemne/podvodne nuklearne detonacije, i dosli do zakljucka da zbog dubine, pritiska vode i cega sve ne, od nuklearne detonacije ne bilo zeljenog efekta.

vrijeme ce da pokaze dvotaktni... nadam se da si ti ovaj put u pravu i da ima manje radikalnih rjesenja.

Che2

Eksplozija metana u Meksičkom zaljevu mogla bi zbrisati čovječanstvo
Jedna od teorija katastrofe koja nudi tmuran pogled u budućnost tvrdi da su tako nestali i dinosauri
Fotografija vijesti [<b>YouTube</b>]
YouTube
zatvori
20.06.2010. 11:52:15
Objavi na facebookTwitterCroportal
Printprint verzija
Komentirajkomentiraj
Font povećaj smanji
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
Vaše ime * nužno
Vaš e-mail * nužno
E-mail prijatelja * nužno
Pošalji
Vezane vijesti nema prethodne stranice sljedeće

* Meksički zaljev se priprema za još nafte
    * David Cameron: Od BP-a se previše potražuje
    * Britanija će udvostručiti inspekcije na naftnim platformama

Katastrofe koje cijelu godinu pogađaju Zemlju za sada su odnijele prilično žrtava, no sve je izglednije da bi i cjelokupni život na našoj planeti mogao biti u velikoj opasnosti. Profesor George Ryskin sa Sveučilišta Northwester zastupa teoriju metanskih eksplozija kao uzroka najvećih katastrofa u povijesti.

Metan je vrlo eksplozivan plin koji se stalno stvara ispod dna oceana, izlazi kroz koru i akumulira se na dnu oceana. Velik pritisak vode zadržava ga na dnu i on se prirodno otapa u vodi. No, u određenim okolnostima može doći do oslobađanja veće količine metana - primjerice, potresom.

>> I dinosauri su zavladali pomoću katastrofe

Tada se stvaraju veći baloni, koji smanjuju pritisak vode i lančanom reakcijom dolazi do erupcije koja omogućava velikim količinama plina izlazak na površinu.

Stvaraju se veliki oblaci metana i ostalih otopljenih plinova, poput ugljičnog dioksida, koji će eksplodirati pri najmanjoj iskrici.

Slična nesreća dogodila se pred 24 godine na afričkom jezeru Nyos u Kamerunu, gdje je lava koja je konstantno izlazila na dno jezera oslobađala velike količine ugljičnog dioksida koji se u jednom trenutku oslobodio i stvorio smrtonosni oblak koji je podavio sve ljude i životinje u okolici jezera.

Profesor Ryski vjeruje da je metanska eksplozija uzrokovala nestanak dinosaura, a ono što zabrinjava su dokazi da se takve eksplozije ponavljaju prilično periodički, na istim mjestima. Zna se da su upravo takve okolnosti dovele do najsnažnijih erupcija vulkana u poznatoj povijesti, npr. Vezuva 79. godine n.e. i Mount Helensa pred trideset godina.

Trenutna zbivanja u Meksičkom zaljevu sve se više približavaju točki s koje neće biti povratka, a agresivne metode kojima se želi zaustaviti istjecanje nafte mogle bi vrlo lako ostvariti gore opisani scenario.

>> Problem naftne mrlje riješit će se bacanjem atomske bombe? - VIDEO

Samo za podsjetnik, posljednja velika katastrofa zbrisala je 95% života sa Zemlje, uključujući i gotovo sve dinosaure ....

Hate mail

Vidim i hrvaCki prevodioci, poput srBskih kolega, rade punom parom.

Che2

slawen

То је босанштина. Балије много воле кад их мешају са рватима. Зато се и трпају на те рвацке портале.
Добро да нису написали "смртоносни облак који је потушио све људе и животиње (ба) у близини језера (ба)"...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

odvjetnice, bez sovinistickih ispada zamoljavamo...  clanak ima veze sa tzv. balijama koliko i ti sa zdravom pameti.    xjap

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Онда значи нема љутње ако је малко почешем шушњавом граном...  :mrgreen: