News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Investiranje u Srbiju

Started by zagor te nej, March 31, 2011, 04:58:07 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Daisy

Quote from: INI on April 06, 2011, 07:33:48 PM
Biće zanimljivo da vidimo sa kim su Austrijanci u dilu, s obzirom da pretpostavljam da sada treba da prodaju licencu koju već poseduju, a cenim da već imaju neke ponude/predugovore.

A verovatno je procena 1.4  :roll: namerno i bila prenadunavana.

Ne bih rekao da je ponuda Austrijanca loša, pre stičem utisak da je tender tako napravljen (namerno ili ne) da se samo njima i isplati da učestvuju.

surprise! sa Nemcima!

AUSTRIJSKI TELEKOM NUDI NOVO KOMPLIKOVANO REŠENJE

Austrijanci kupuju Telekom, Nemcima prodaju VIP mrežu

K. Preradović    | 20. 04. 2011. - 22:00h | Komentara: 0

BEOGRAD - Telekom Austrija spreman da plati Srbiji 31 odsto, a da za 20 odsto OTE-ovih akcija da VIP. Dodatni rokovi traženi su zbog stava EU da nije prihvatljivo da Telekom Austrija drži 70 odsto tržišta.

Telekom Austrija u pregovorima za kupovinu Telekoma Srbija pokušava da izdejstvuje novo, dosta komplikovanije rešenje. Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", ideja je da Telekom Austrija kupi od Vlade Srbije 31 odsto akcija, dok bi za 20 odsto akcija koje drži OTE bila napravljena razmena - Dojče telekom (vlasnik OTE-a) prepustio bi te akcije austrijskom operateru, ali bi u zamenu za njih preuzeo VIP mobile.

Naš sagovornik iz Vlade Srbije tvrdi da bi to bila "win-win" kombinacija, dakle dobitna za sve - država bi za svojih 31 odsto dobila traženih 840 miliona evra, Telekom Austrija bi preuzeo 51 odsto kompanije bez dodatnih naprezanja da dostigne sumu od 1,4 milijarde evra, a Dojče telekom bi konačno ušao na tržište Srbije preko VIP-a.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Оврха над тзв. Србијом....
Huh, have I said this before?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

vip je samo licencu platio 500 miliona.
a investirao u mrezu oko 300.

slawen

Но вратимо се теми: ако неко и поред свих упозорења ипак реши да инвестира у Србију, нека барем то не ради у Краљеву, или ако је баш навалио, нека нема посла са тамошњим судијама.
Ево тазе случаја: судија Општинског суда у КВ купила је претпрошле године на отплату неколико скутера од мог клијента, једне фирме из тог града. Да јој се одбиВа од плате. А онда дошла реформа правосуђа и она остала без службе, па уместо да буде паметна као и остале разрешене судије да седи и чека да их Уставни суд све врати назад на посао (за које време су примали пуну плату), она отишла у адвокате, редовни приходи пресахли и следствено томе аплрила прошле године престала да плаћа рате за скутере. Фирма онда ангажује мене, ја пустим принудну наплату на неком стану који екс-судија има, она се на то жали и voila, јуче одржано ПРВО рочиште (са тим убитачним темпом процеса чињеница да је тужена била судија нема никакве везе). Тужена оспорава да је она купила баш све те скутере... Каже, она је жртва преваре од стране мог клијента, јер је она један скутер узела за свог сина, један за тадашњег милосника са којим се у међувремену посвађала, а још пар за пријатељицу, и да су је они зезнули и не дају јој сад свој део пара, а мој клијент безоразно само од ње тражи паре. Додуше, они се нигде не помињу, само њено име стоји на свим уговорима, само је она потписала и уговор о кредиту, и отпремнице којима потврђује да је преузела скутере, и пристанак да јој се на плати спроводи административна забрана за целокупан износ... Али!
Њојзин адвокат изјављује следеће: "Потписи на уговорима сами по себи не значе ништа док се странке о томе не саслушају као и на све околности потписивања уговора." И суд то прихвата и меће у свој записник и одређује да се саслушају странке. Ваљда да би после тога проценио да ли потписи на уговору нешто значе.

Тко се сећа још Давинићевог потписа на уговору са Израелцима? Који такође "није значио ништа"?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Quote from: tarana on April 21, 2011, 05:31:46 AM
vip je samo licencu platio 500 miliona.
a investirao u mrezu oko 300.
Чекај, па ти Аустријанци су глупи к'о она ствар?
Дају нешто што су платили 800 милиона на име нечега за шта им траже - колико - 550?
Нема, бато, ми Срби.... к'о у оном вицу са Русом, Американцем, Немцем и нашим човеком, не знам како је онда баш све ишло, али знам да их је Србин на крају све надмудрио....

Daisy

Austrijanci imaju 12% tržišta, Nemci petinu od 60% znači oko 12%

Austrijanci će dobiti 60% mobilne i skoro 100% fiksne u Srbiji
ulaze u Bosnu i Crnu Goru, pa ce biti prisutni u celom regionu (jak region, znam :lol:), SFRJ + Bug + Aus + Belorusija + Lihtenštajn

Nemci su na svojih 12% al' sada dobijaju i licencu,
verovatno tu postoji još neka razmena između Nemaca i Austrijanaca (na koju se ne plaća porez)

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

Quote from: slawen on April 21, 2011, 05:45:10 AM
Тко се сећа још Давинићевог потписа на уговору са Израелцима? Који такође "није значио ништа"?

Kako se to zavrsi, ako ikako (uzimajuci u obzir prethodni tekst svezan za tvoj slucaj i ubitacni tempo)?!
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Борко Стефановић нам избоксовао да Чивутима платимо само оне милионе на које смо осуђени, али да нам за узврат морају да дају један омањи дирижабл и двадесет фотографија наше земље одозго. Сликано ономад.

Сад Борко преговара за Косово.

Mirabella

:mrgreen:

A sta bese s'njega (Davinica)?
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Рек'о да је још држећи (к'о неки овде), да су у његовој фамилији дуговечни, те да планира да надживи и чувено србско правосуђе.

zagor te nej

Slawene, moram da te pitam...dodje li ti kad da izgazis nogama sve prisutne na rocishtu ili si potpuno prestao da se nervirash?
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

Zagore, sreco, nemoj da me razocaraJes tak'im pitanjima.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Tromotorac

Quote from: zagor te nej on April 21, 2011, 03:33:05 PM
Slawene, moram da te pitam...dodje li ti kad da izgazis nogama sve prisutne na rocishtu ili si potpuno prestao da se nervirash?

Slawen je in the business of milking those suckers. Zasto bi ih onda izgazio odjednom, kad se to moze preko dzepa na finjaka? :)
The bums will always loose.

Hate mail

редовни приходи пресахли

I wonder why...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

Daisy

Quote from: Mirabella on April 21, 2011, 02:14:06 PM

Kako se to zavrsi, ako ikako (uzimajuci u obzir prethodni tekst svezan za tvoj slucaj i ubitacni tempo)?!
potpis 20 m + ću piškim / neću piškim kamata 20 m = 40 m€
izcigančili na 27 m€

Mirabella

slawen

Значи, милка по фотографији и још 7 за луфтбалон.
Слике су ту, ипак, само да би знали шта смо све пропустили зато што нисмо користили сателит, а могли смо (за све паре). Ако неко пожели јопет.

slawen

Quote from: zagor te nej on April 21, 2011, 03:33:05 PM
Ја се никад нисам нервирао због таквих ствари. То је много штетно.
У конкретном примеру из Краљева након оног бисера са "потписи на уговору ништа не значе" прво сам инсистирао да та реченица дословно уђе у записник, јер у нашем систему судија је тај који диктира записник тако што (често веома, веома селективно) препричава шта је ко ту рекао, а затим сам тражио за себе копију записника.
"Шта ће вам?"
"Пишем књигу."
Морате да платите таксу 120 динара, доле у приземљу (судница је на трећем спрату, нема лифта, нарочито не оног у којем су рођени).
"'Оћу. Није мени тешко"
Кад сам се вратио, они ми одштампали "погрешан записник", ваљда мислили да нећу да гледам.
"Нема везе, сачекаћу ја да ми "извучете" други. И потпишете, обе (и судија и записничарка), разуме се."
"Ми то не потписујемо. Узмите овако или оставите."
"Ни када бих вас лепо замолио?"
"Не! (записничарки) Позовите за следеће рочиште."
"Добро."
Узмем и сиђем на први спрат, код председника суда.
"Судија и писарка нису хтеле да ми потпишу копију записника. Како сад ја да објасним свом властодавцу да је ово стварно судски записник без потписа и печата, а не нешто што сам ја сам направио кући?"
"Па не знам, није уобичајено..."
"А јел' треба да ја то тражим службено, да урадим неку притужбу или ургенцију Председнику Вишег суда? Није мени тешко."
"Не треба. (секретару суда) Идите у писарницу нека ставе печат и дајте да ја потпишем да је препис записника веран оригиналу."
"Хвала вам најлепше."

Стварно ћу морати то са књигом, да не испаднем лажов.

Tromotorac

Hehe evo par naslova

Serbia for Dummies  :|
Idiots guide through Serbian legal regime
Theater of absurd: life in Serbia

i naravno

Kako sam sistemastki unistavan od idiota 1999(?)-2011
The bums will always loose.

Pijanista

QuoteСтварно ћу морати то са књигом, да не испаднем лажов.

To je bar lako, samo isprintas arhivu sedmok kontinenta. Ako treba da se zachini, evo ja cu nesto pronaci sa Glasa Razuma.

slawen

AFord

u ime nasih iz sveta, nema na cemu.

Hate mail

Pa to je... I sa ovim svi pobedjuju.

Jelence

E sad da imam djoku ko sto nemam, krenulo bi mi kiselo ko sto krene HMu na ove price o parama od dijaspore.

(BTW, nisam ni sigurna sta to zapravo znaci ali zvuci pravo odvratno, taman pase uz temu).

E

Nego stvarno sta je to kiselo  :shock:?

Jelence

Cekamo strucnu ekspertizu  :mrgreen:

Daisy

kurs evra u poslednjih 6 meseci .... i am con-fu-sed ...

tarana

referentna kamatna stopa nbs je otišla s (valjda) 9% na 12.5%-12.8?

slawen

Isto kao za vreme Koshtunice....

slawen

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl
Sie haben Freunde.

tarana

QuoteB92: Odbija se ponuda za Telekom
Izvor: Beta, Blic, Danas, Novosti, Press
Beograd -- Radna grupa za prodaju Telekoma preporučila je vladi da ne prihvati ponudu Telekoma Austrija za kupovinu Telekoma Srbija vrednu 1,1 milijardu evra.

slawen

€1.1bn.... много је, куме....  :mrgreen:

tarana

zagore, kako se razvija situacija?
jel' idu ti zapisi  i u kom obliku (dinarski ili devizni).
koliko vidim emitovano je preko milijarde a po kretanju kursa, rekao bi' da je veći deo u dinarima.

Hate mail

zagor te nej

Sve je u dinarima. Spremaju za kraj godine izdavanje dolarskih obveznica.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

slawen

U Ministarstvu ekonomije navode da su u 2010. godini troškovi ekonomskih savetnika iznosili 98 miliona dinara. Na pitanje šta je zapravo posao ekonomskih savetnika, u Ministarstvu ekonomije odgovaraju da oni imaju "veoma konkretne zadatke".   xrofl xrofl xrofl xrofl

tarana

Quote from: zagor te nej on June 01, 2011, 06:45:18 PM
Sve je u dinarima. Spremaju za kraj godine izdavanje dolarskih obveznica.

imaš neki hint?
kanda će do kraja godine kurs da osciluje oko 97-98?

Daisy

QuoteBEOGRAD 30. 05. 2011
FONET

Novo zaduženje od 200 miliona evra

Vlada Srbije namerava da se naredne nedelje zaduži za dodatnih 200 miliona evra, pošto će na prodaju ponuditi trogodišnje državne obveznice u evrima, najavilo je Ministarstvo finansija

Prva aukcija biće 30. maja, kad bi trebalo da budu prodate hartije vredne 100 miliona evra, dok je druga, vrednosti 102 miliona, zakazana za 1. jun.

Država se od početka godine prodajom trezorskih zapisa zadužila za 1,38 milijardu evra. Najčešće je prodavala hartije u dinarima na koje je kamata išla i iznad 13 procenata.

Quote... sadašnji plan je da država emituje hartije od vrednosti, a moguće i evro-obveznice. Do kraja godine ima dovoljno vremena za to, tako da mi mislimo da je to rešenje, dodaje Albert Jeger, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju.
http://www.b92.rs/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=05&dd=28&nav_id=515024

tarana

pričito sam slične vesti na tri mesta.
negde se pominje emisija od 1.38 milijardi s kamatom od 5-6%.
nigde precizne informacije koliko tačno u evrima koliko tačno u dinarima.
i ovde figuriše "najčešće u dinarima".

slawen

Dinarizacija mora da se sprovodi kontinuirano, izjavio je danas guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

Hate mail

slawen

Korupcija u Srbiji je sistemska, postala je model ponašanja i način života, rada i razmišljanja i zbog toga je neophodno raditi na promeni sistema svesti, ocenila je danas direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.
Markovićeva je na debati o suzbijanju kompanijske korupcije u ogranizaciji Centra za demokratiju kazala da je Agencija u junu počela rad na donošenju nove strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji, jer je ona iz 2005. prevazidjena u mnogim segmentima.
Agencija se odlučila na taj korak, istakla je, jer je strategije iz 2005. godine, koja obuhvatala i oblast javnih finansija i ekonomski segment države, ostala bez metodologije za sprovođenje.
Markovićeva je dodala da je Akcioni plan za primenu Strategije za borbu protiv korupcije, usvojen 2006. godine, bio zaturen i da je Agencija imala problem da pronađe taj dokument, ali da je i pored toga oko 60 odsto aktivnosti iz Akcionog plana ostvareno.
Urađen je veliki deo oko uspostavljanja zakonskog ogkvira, ali je izostala primena, istakla je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.
Markovićeva je kazala i da je važno da se u sistemskoj borbi protiv korupcije, osim borbe na planu javnih institucija, državnih ograna i javnih funkcionera, otkriju uzroci i pojavni oblici radi mapiranja korupcije u eknomskoj sferi, među kompanijama i da se na taj način razviju strategije kojima će se korupcija suzbiti.

"Мапирање корупције у економској сфери, међу компанијама"?
О чему прича ова жена?
Тзв. председник тзв. агенције?

Пази кад не могу да верујем....

Pijanista

Quoteoko 60 odsto aktivnosti iz Akcionog plana ostvareno.
Urađen je veliki deo oko uspostavljanja zakonskog ogkvira, ali je izostala primena,
:D

Primena je cenim onih 40%.

Quotemapiranja korupcije u eknomskoj sferi

Ono, kao, Google maps i to?

slawen

П.С. Јавио сам топлани да ми не треба више грејање, да га не желим, па га отказујем, те да ћу да затворим радијаторе у локалу, а они, ако хоће да провере, имају моју сагласност да пломбирамо (запечатимо) вентиле.

Данас ми стигао одговор:

Hate mail

Kako mi idu na kurac ti sto pisu "dipl. ing." umesto "dipl. inz."

Hate mail

Sto se ne pozoves na case law (Stevka, Gepa)?

slawen

Quote from: Hate mail on June 13, 2011, 06:03:35 PM
Sto se ne pozoves na case law (Stevka, Gepa)?

Па о томе ти и причам.
Знају да немају никакве шансе, али терају к'о свиња у плот.
Јеб'о их Слоба што их томе научио.

slawen

Али није то поента, него "пројекат који ће верификовати новонасталу реалност".

Hate mail